» »

Vsi opazimo podražitve, a najhuše šele prihaja

Vsi opazimo podražitve, a najhuše šele prihaja

««
11 / 34
»»

l0g1t3ch ::

Travo boste jedl, travo :)

-vx- ::

voss_ je izjavil:

l0g1t3ch je izjavil:

Srbija ti bo stradala. :))

Zakaj pa ti je smešno če bojo stradali?

Ker je Siptar. Pac ima neporavnane racune s Srbijo, ko so mu policaji v Pristini pretepli oceta, pa samo sljadoljed sta hotela prodajati.
Ukrajina: freedom's just another word for nothing left to lose.

ripmork ::

-vx- je izjavil:

Si ze kaj studiral, da bi bil na naslednjih volitvah Putinov protikandidat. Ker ti je vse jasno in je vse tako preprosto, bos za salo vodil drzavo z 145 miljoni ljudi, Putin se lahko skrije. Kaj je on proti enemu slo-techovcu.

Kakšno nakladanje. Kandidati so, vse kar Rusija rabi so volitve - ne pa, da se en 70 letnik oklepa položaja, ker si je preko zakonov prigrebel dosmrtni mandat, opozicijo pa zaprl v Gulag (potem, ko se je poskus zastrupitve izjalovil). Prodajat tega avtokrata kot primer uspešnega liderja je bolano. Če bi stvari v Rusiji približno normalno laufale, bi se tip zdajle v pokoju z otroci ukvarjal. Namesto tega bo raje iz principa lasten narod pognal v največjo bedo. Za lastno rit je seveda poskrbel (ženska pa otroc lepo skriti v Švici).

ripmork je izjavil:

-vx- je izjavil:

Si ze kaj studiral, da bi bil na naslednjih volitvah Putinov protikandidat. Ker ti je vse jasno in je vse tako preprosto, bos za salo vodil drzavo z 145 miljoni ljudi, Putin se lahko skrije. Kaj je on proti enemu slo-techovcu.

Kakšno nakladanje. Kandidati so, vse kar Rusija rabi so volitve - ne pa, da se en 70 letnik oklepa položaja, ker si je preko zakonov prigrebel dosmrtni mandat, opozicijo pa zaprl v Gulag (potem, ko se je poskus zastrupitve izjalovil). Prodajat tega avtokrata kot primer uspešnega liderja je bolano. Če bi stvari v Rusiji približno normalno laufale, bi se tip zdajle v pokoju z otroci ukvarjal. Namesto tega bo raje iz principa lasten narod pognal v največjo bedo. Za lastno rit je seveda poskrbel (ženska pa otroc lepo skriti v Švici).

Evo, se en bolj Pameten(tm) od celotne Rusije in Putina. Zdaj sta pa ze dva ultragenija kot protikandidata, Putin se lahko skrije in ZDA tudi, taka dva talenta bosta naredila iz Rusije novo Svico. Pa se tako prikupno ime za novo stranko "Ripmork&TheBlueOne From Slovakia With Love (RTSWL).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: -vx- ()

-vx- je izjavil:

ripmork je izjavil:

-vx- je izjavil:

Evo, se en bolj Pameten(tm) od celotne Rusije in Putina. Evo, zdaj sta pa ze dva ultragenija kot protikandidata, Putin se lahko skrije in ZDA tudi, taka dva talenta bosta naredila iz Rusije novo Svico.

Dej vsaj preberi kaj sem napisal. Namesto te neosnovane užaljenosti, ker si kdo drzne povedat, da je veliki ruski cesar nag (v bistvu ruknjen v glavo).

ripmork je izjavil:

-vx- je izjavil:

ripmork je izjavil:

-vx- je izjavil:

Evo, se en bolj Pameten(tm) od celotne Rusije in Putina. Evo, zdaj sta pa ze dva ultragenija kot protikandidata, Putin se lahko skrije in ZDA tudi, taka dva talenta bosta naredila iz Rusije novo Svico.

Dej vsaj preberi kaj sem napisal. Namesto te neosnovane užaljenosti, ker si kdo drzne povedat, da je veliki ruski cesar nag (v bistvu ruknjen v glavo).

Tako je. Rusija te rabi, brez tebe ne bo nikoli prezivela. Veliki odresitelj. Ripmorka za novega Tzarja. On vse ve in vse zna.

Zgodovina sprememb…

Ni treba ripmorka, Navalny bi bil čist kul.
Ali pa bilokdo drug, ki bi zmagal volitve. Sej veš, tista stvar, ki jo še mam v enih državah...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

ripmork je izjavil:

Ni treba ripmorka, Navalny bi bil čist kul.

Ne ne, samo najboljse ze Rusijo. Do takrat pa na nasih volitvah kandidiraj, recimo stranka Bojevniki Pravice. Slogan: "Boli nas kurac za Slovenijo, Ukrajina je prva!". Preprican sem, da bos dobil dovolj za v parlament, to je zdaj moderna tema in vedno najdes veliko ljudi, ki bi bili radi Moderni(tm).

Zgodovina sprememb…

Skratka, na očitke glede zastrupljanja in pobijanja / zapiranja kritikov režima, mešetarjenja z zakoni in prilaščanjem oblasti nimaš nobenih problemov oz. proti-argumenta.

ripmork je izjavil:

Skratka, na očitke glede zastrupljanja in pobijanja / zapiranja kritikov režima, mešetarjenja z zakoni in prilaščanjem oblasti nimaš nobenih problemov oz. proti-argumenta.

Uh, a to si mislil poceti? Saj to ze imajo, pa tudi celotno zgodovino imajo tega dovolj. Moras nekaj Novega(tm), Modernega(tm) najti. Pa v Rupmyurk se preimenuj, ripmork se prevec amerisko slisi. Mogoce pa le nisi tako pameten.

Zgodovina sprememb…

Skratka, še vedno na očitke glede Putinovega zastrupljanja in pobijanja / zapiranja kritikov režima, mešetarjenja z zakoni in prilaščanjem oblasti nimaš nobenih problemov oz. proti-argumenta. Fajn nivo, res 8-)

ripmork je izjavil:

Skratka, še vedno na očitke glede Putinovega zastrupljanja in pobijanja / zapiranja kritikov režima, mešetarjenja z zakoni in prilaščanjem oblasti nimaš nobenih problemov oz. proti-argumenta. Fajn nivo, res 8-)

Nobenih, imamo v Sloveniji dovolj svojega masla na glavi, da bi se s tako Modernimi(tm) temami ukvarjali, korupcija preko odvetnikov in lukenj v zakonih, Kramberger, Jansa, podrazanje vsega zaradi neumnih ukrepov proti necemu za sedmimi gorami in sedmimi vodami, covid, volitve pred vrati... nima se smisla s tako oddaljenimi temami ukvarjati, razen, ce so ti vsec pravljice in se rad delas moderno-pametnega v duhu casa in socialnih omrezij. :)

Kruha in iger - oz. po l0g1t3chovo: Sljadoljeda in sljadoljeda. :)

Zgodovina sprememb…

-vx- je izjavil:

ripmork je izjavil:

Nobenih, imamo v Sloveniji dovolj svojega masla na glavi, da bi se s tako Modernimi(tm) temami ukvarjali, korupcija preko odvetnikov in lukenj v zakonih, Kramberger, Jansa,...

Ne vidim, kako bi se kritika Putinovega avtokratskega režima in pa kritika številnih nepravilnosti v Sloveniji (s katerimi se tudi strinjam) izključevale. Sej je o tem debata v drugih temah :)
Mene sam zanima, kako se Putinov nepošten način (straho)vladanja leta 2022 komu lahko zdi OK. Sej korupcija je povsod problem, sam v Rusiji je pa na steroidih. Mi je tudi jasno, da vsakemu narodu ne moreš na čist isti način vladat, sam tole jim je pa ušlo iz vajeti. Nastradal bo pa predvsem ruski narod.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

ripmork je izjavil:

-vx- je izjavil:

ripmork je izjavil:

Nobenih, imamo v Sloveniji dovolj svojega masla na glavi, da bi se s tako Modernimi(tm) temami ukvarjali, korupcija preko odvetnikov in lukenj v zakonih, Kramberger, Jansa,...

Ne vidim, kako bi se kritika Putinovega avtokratskega režima in pa kritika številnih nepravilnosti v Sloveniji (s katerimi se tudi strinjam) izključevale. Sej je o tem debata v drugih temah :)
Mene sam zanima, kako se Putinov nepošten način (straho)vladanja leta 2022 komu lahko zdi OK. Sej korupcija je povsod problem, sam v Rusiji je pa na steroidih. Mi je tudi jasno, da vsakemu narodu ne moreš na čist isti način vladat, sam tole jim je pa ušlo iz vajeti. Nastradal bo pa predvsem ruski narod.

Saj se nobenemu ne zdi ok, pac razni ozkoglednezi radi podtikati tistim, ki se ne strinjajo z vojno sploh, ki se jim zdi, da je vse skupaj zakuhala ZDA, in da je Zelensky imbicil, ki je zapeljal svojo drzavo v vojno. Vam je seveda to vse ok, samo, da najdete "bad guya".

Zgodovina sprememb…

PrimoZ_ ::

voss_ je izjavil:

l0g1t3ch je izjavil:

Jaz bom rekel da je. Še malo časa nazaj mi ne bi bilo, ampak tvoje šitpostanje, pa tole od -xv- je v meni prebudilo trmo in privoščljivost.

Bi vaju razumel če bi živela v Rusiji, ampak ker ne, sta navadna izdajalca. Da ne okolišimo.

PrimoZ_ je izjavil:

voss_ je izjavil:

l0g1t3ch je izjavil:

Jaz bom rekel da je. Še malo časa nazaj mi ne bi bilo, ampak tvoje šitpostanje, pa tole od -xv- je v meni prebudilo trmo in privoščljivost.

Bi vaju razumel če bi živela v Rusiji, ampak ker ne, sta navadna izdajalca. Da ne okolišimo.

Tako ja, Siptar, ki je skoraj vrgel dol EU energetski sistem s svojim "majnanjem" in bi celi drzavi, ah kaj drzavi, EU, delal skodo s svojim nabijanjem, zato, da zasluzi par centov vec na kriptovalutah, bi rad povedal, da sem jaz izdajalec.

Poskusi se enkrat, tokrat je izpadlo precej bedno, ne mores besed, ki opisujejo tvoje obnasanje kar nekriticno na drugih uporabljat. :)

Zgodovina sprememb…

-vx- je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

voss_ je izjavil:

l0g1t3ch je izjavil:

Tako ja, Siptar, ki je skoraj vrgel dol EU energetski sistem s svojim "majnanjem" in bi celi drzavi, ah kaj drzavi, EU, delal skodo s svojim nabijanjem, zato, da zasluzi par centov vec na kriptovalutah, bi rad povedal, da sem jaz izdajalec.

Poskusi se enkrat, tokrat je izpadlo precej bedno, ne mores besed, ki opisujejo tvoje obnasanje kar nekriticno na drugih uporabljat. :)

Šiptat ti je po mami skakal. Pa po sestri ;)

IL_DIAVOLO ::

voss_ je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

V Avstriji je prakticno povsod menda 2€+. Sem vceraj videl cene tudi okoli 2.3€. Ljudje se za prilagajajo.

Nam bojo dvignili potne stroške ali bomo nehali hoditi delat?

Sli bomo podpret Ukrajince, da se bodo borili se bolj zavzeto :))
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

PrimoZ_ je izjavil:

-vx- je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

voss_ je izjavil:

l0g1t3ch je izjavil:

Šiptat ti je po mami skakal. Pa po sestri ;)

Ja, ja, saj vem, da bi si zelel kaj takega, balkanci imate od nekdaj fascinacijo nas Slovenkami, ceprav 80 letna starka... ajde vsakemu svoje.

Sicer tipicna Srbska/Bosanska zaljitev, nisem vedel, da jih uporabljate tudi na Kosovu.

Zgodovina sprememb…

m0LN4r ::

Patrie so ze na poti v Ukrajino? Mi jih itak ne rabimo.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

voss_ ::

ripmork je izjavil:

da se en 70 letnik oklepa položaja

Je že čez 70 in hvali pogumne Irance ki se v Ukrajini borijo proti okupatorju. Pa strogo je obsodil Putinovo invazijo na Rusijo.

No, dovolj offtopic, grozit Rusom je OK na Facebooku in Instagramu, tu govorimo o dostopnosti do luksuza kot sta pšenica in plin.

Amere je sedaj prizadela pa še ptičja gripa.

Backyards flocks should be on lookout for avian flu

Sc0ut ::

https://www.24ur.com/novice/slovenija/p...

Odfuk. Nasi bi kenslali vso energijo iz rusije. Baje da to zmoremo...
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Sc0ut je izjavil:

Tako ja, politiki zdaj kar tekmujejo, kdo se bo lahko izkazal za vecjega protirusa. Mi ga bomo pa najebali.

Upam da si v parlamentu enoglasno izglasujejo dvig plač sedaj ko grejo cene gor.

scipascapa ::

dvig plač bo pomagal samo bogatim, nam minimalcem ne.

Samo da Srbi pocrkajo pa smo srečni!

scipascapa je izjavil:

Plače bojo dvignili v javnem ne privat sektorju.

mAXTER ::

Sc0ut je izjavil:

Komentar pod člankom...."Slovenija bo zmogla. Vsak državljan bo dobil 6 pack piksen fižola, da bomo sami proizvajali plin za ogrevanje" :)):)):))

Proti-Ruske sankcije delujejo fantje, Italjanski kamionarji v ponedeljek ustavijo transport :))

https://www.ansa.it/sito/notizie/econom...

A ha ha ha ha, majhna cena da Zelenskij ostane na prestolu! Še zmeraj smo vsi enoglasni, smrt fašisti Putinu! Tudi če bo bencin 10e na liter!

Vozim Teslo, not my problem!

nekikr ::

voss_ je izjavil:

scipascapa je izjavil:

Plače bojo dvignili v javnem ne privat sektorju.

In ravno zato ni problema? Edino dodatek za gledanje revežev v gospodarstvu bi lahko dobili, ker bodo jokali po TVju in težili, da nimajo za položnice, medtem, ko bo sekretar na sekretariatu za sekretarstvo dobil tistih skromnih 4500€.
Boriti se moramo do zadnjega Ukrajinca in do zadnjega pripadnika srednjega sloja!

-vx- je izjavil:

Saj se nobenemu ne zdi ok, pac razni ozkoglednezi radi podtikati tistim, ki se ne strinjajo z vojno sploh, ki se jim zdi, da je vse skupaj zakuhala ZDA, in da je Zelensky imbicil, ki je zapeljal svojo drzavo v vojno. Vam je seveda to vse ok, samo, da najdete "bad guya".

Pa smo spet na začetku. Skratka: "sama je kriva, kaj je pa minič nosila". Ok then.

voss_ je izjavil:

ripmork je izjavil:

da se en 70 letnik oklepa položaja

Je že čez 70 in hvali pogumne Irance ki se v Ukrajini borijo proti okupatorju. Pa strogo je obsodil Putinovo invazijo na Rusijo.

No, dovolj offtopic, grozit Rusom je OK na Facebooku in Instagramu, tu govorimo o dostopnosti do luksuza kot sta pšenica in plin.

Če ciljaš na Bidena - je kot izvoljen predsednik na trenutni poziciji, ne preko mešetarjenja z ustavo in zakoni.
Ok, dovolj offtopic-a.

Po pričakovanjih se zarad aktualnega dogajanja ne da več monetizirat ruskih uporabnikov. Velik, ne pa spet največji trg, challenge accepted. Prej in intenzivneje, ko se s sankcijami stisne ruse nazaj v 19-o stoletje (da kritična masa ponori in strahovladarja odnese s prestola ter konča to norost), hitreje se bo situacija normalizirala. Double down on sanctions! 8-)

ripmork je izjavil:

Pa smo spet na začetku. Skratka: "sama je kriva, kaj je pa minič nosila". Ok then.

Jop, Sky daddy je tisti del zemlje pač obljubil od Boga izbranemu ljudstvu in so si Palestinci sami krivi da jih je treba sedaj odstraniti.

voss_ je izjavil:

ripmork je izjavil:

Jop, Sky daddy je tisti del zemlje pač obljubil od Boga izbranemu ljudstvu in so si Palestinci sami krivi da jih je treba sedaj odstraniti.

Ja Moderni Hinavci imajo zelo selektiven spomin, deluje samo dokler je moderno(tm) in se lahko grejo justice warriorje v hollywoodskih filmih. Pa nic ne de, ce je svet drugacen, Hollywood je tako rekel. Oni ze vedo.

-vx- je izjavil:

voss_ je izjavil:

ripmork je izjavil:

Ja Moderni Hinavci imajo zelo selektiven spomin, deluje samo dokler je moderno(tm) in se lahko grejo justice warriorje v hollywoodskih filmih. Pa nic ne de, ce je svet drugacen, Hollywood je tako rekel. Oni ze vedo.

Ti ki podpiraš predajo ukrajine, moraš podpirati tudi predajo palestincev. Naj se prepustijo prijazni nadvladi izraela.

Tako, da bodi raje tiho, hinavec.

voss_ je izjavil:

ripmork je izjavil:

Ti ki podpiraš predajo ukrajincev, potem zagotovo podpiraš predajo palestincov in izraelsko nadvlado ?

Ali hočeš reči da si hinavec in palestince izrablajš samo za diimno zaveso ?

PrimoZ_ je izjavil:

Ti ki podpiraš predajo ukrajine, moraš podpirati tudi predajo palestincev. Naj se prepustijo prijazni nadvladi izraela.

Nič ne podpiram predaje. Zakaj ti ne podpiraš sankcij izraela? Meni nabivaš gor stroške za življenje za to da bo lahko ljubljenček medijev Zelenski lahko ostal na prestolu.

voss_ je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

Nič ne podpiram predaje. Zakaj ti ne podpiraš sankcij izraela? Meni nabivaš gor stroške za življenje za to da bo lahko ljubljenček medijev Zelenski lahko ostal na prestolu.

Hinavec si, ker v zgodbo o ukrajini vlačiš palestince. Zlorabljaš jih za dimno zaveso.

Pizda hinavska.

Miki N ::

No no fantje, ne se kregat. :))

PrimoZ_ je izjavil:

Hinavec si, ker v zgodbo o ukrajini vlačiš palestince. Zlorabljaš jih za dimno zaveso.

Pizda hinavska.

Israel acknowledges use of white-phosphorus shells

Če ni na poptv ne smeš omenjat? Moraš biti totalen suženj MSM mnenja drugače si nevaren za demokracijo in naše vrednote?

voss_ je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

Pizda hinavska.

Če ni na poptv ne smeš omenjat? Moraš biti totalen suženj MSM mnenja drugače si nevaren za demokracijo in naše vrednote?

To nima nobene veze z Ukrajino.
Privlekel, si ji v temo, češ glejte kaj izraelci delajo palestini, ti pa domnevno ne protestiraš proti temu.

DVE veliki napaki
1) sem proti izraelskim svinjarijam, če bi EU dala sankcije na izrael jih podpiram kot sedaj ko so jih na rusijo
2) Izpadeš budalo, ker si v preteklosti pisal da se naj ukrajinci samo predajo. Pa navijaš za ruse ki bodo že pokazali kdo je šef. Torej si povsem isti, kot da bi navijal za izraelce oz. govoril naj se palestinci pač predajo.

Torej na kratko, lažnjiva hinavska gnida si.

PrimoZ_ je izjavil:

Ima, naslov teme je podražitve in ne tvoje jokanje o Putin bad.

Izraela nismo smeli bojkotirati, sedaj pa ste vsi enoglasni da si lahko režemo žile zaro da bo Zelenskij ostal na prestolu.

Mercator readmits Israeli produce
The Slovenian retailer has swiftly gone back on its decision to halt imports of Israeli fruit after pressure from the Israeli government

Samo kaj ima to sploh smisel razlagati vam intelektualcem. Če ni na poptv...

PrimoZ_ je izjavil:

O, a je Siptar izumil nova preklinjanja? A 80 letnih stark pa ne bi vec porival?

ROFL na 1:58

Zgodovina sprememb…

-vx- je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

O, a je Siptar izumil nova preklinjanja? A 80 letnih stark pa ne bi vec porival?

Ne morem pomagat če si hinavec, ki navija za vdajo ukrajine in hkrati ne za vdajo Palestine.

PrimoZ_ je izjavil:

-vx- je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

Ne morem pomagat če si hinavec, ki navija za vdajo ukrajine in hkrati ne za vdajo Palestine.

"Sutiram dobro ali los sam u driblanju, burekmejker ostacu, to sam po zanimanju..." :)) :)) :)) Samo ne crno-bele bureke delat, jih ne maram :))

Zgodovina sprememb…

Ruske sankcije že kažejo efekt. Omejujejo količino nakupa na osebo. Sicer v Nemčiji, a vseeno, sankcije uspešne!

-vx- je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

-vx- je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

"Sutiram dobro ali los sam u driblanju, burekmejker ostacu, to sam po zanimanju..." :)) :)) :)) Samo ne crno-bele bureke delat, jih ne maram :))

Žal ne razumem albansko, srbsko oz. karkoli že pišeš.

Sicer pa za v naprej, ne še blamirat z vlacenjem Palestincev v to debato o ukrajini.
Še posebej me, ker zagovarjaš da se morajo ukrajinci predati.

Izpadeš samo hinavec.

voss_ je izjavil:

Ruske sankcije že kažejo efekt. Omejujejo količino nakupa na osebo. Sicer v Nemčiji, a vseeno, sankcije uspešne!

Ker so se med korono naučili da je folk glup in bo spet zmanjkalo robe, samo zaradi panike nekaterih.
Potem bodo pa horderji na koncu vse skup metali stran, ko bo čez rok uporabe.

Aja pa da ne pozabim, še na vas izdajalce, ki dodatno podpihujete paniko.

Gnide.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PrimoZ_ ()

Mr.B ::

PrimoZ_ je izjavil:

voss_ je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

Pizda hinavska.

Privlekel, si ji v temo, češ glejte kaj izraelci delajo palestini, ti pa domnevno ne protestiraš proti temu.

DVE veliki napaki
1) sem proti izraelskim svinjarijam, če bi EU dala sankcije na izrael jih podpiram kot sedaj ko so jih na rusijo
2) Izpadeš budalo, ker si v preteklosti pisal da se naj ukrajinci samo predajo. Pa navijaš za ruse ki bodo že pokazali kdo je šef. Torej si povsem isti, kot da bi navijal za izraelce oz. govoril naj se palestinci pač predajo.

NE nakladaj, toliko tem je bilo v zadnjih n letih.
Glede na tvojo udeležbo v vseh s Ukrajino povezanimi teami.
Povej nekaj tvojih sočnih prispevkov z Apartheid-om povezano temo.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

PrimoZ_ je izjavil:

Aja pa da ne pozabim, še na vas izdajalce, ki dodatno podpihujete paniko.

Gnide.

Jop, izdajalci so vsi ki so s svojim slepim sledenjem tuji politiki sedaj spravili Evropo v krizo.

endelin ::

V krizo je Evropo spravil Putler

kriptobog ::

Vbistvu se je Evropa sama, ampak ok.
««
11 / 34
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rusija čedalje bolj izolirana od interneta in elektronskih plačilnih storitev (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
27149444 (17202) Mr.B
»

Sberbank propadla? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
37555555 (22668) lithium

Kakšne opcije ima Rusija da nam zagreni življenje? (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Loža
2490216865 (143574) endelin

Več podobnih tem