» »

Vsi opazimo podražitve, a najhuše šele prihaja

Vsi opazimo podražitve, a najhuše šele prihaja

««
10 / 34
»»

TheBlueOne ::

kow je izjavil:

Menda? A nam niso tukaj forumasi ves cas razlagali, da so goriva v Avstriji cenejsa?
Kakorkoli, ko bos v slo videl na crpalkah 2e, verjemi da smo v ornk globalni recesiji -> poraba bo padla za vec odstotkov.

Mislim, jaz sem vceraj tankal za 2EUR. Danes so cene ocitno malo padle in je nakoliko pod 2EUR. Vceraj smo nasli tudi za 2.3EUR. Govorim za okolico Beljaka.

https://www.spritpreisrechner.at/#/foss...

Jaz predvidevam, da bo v primeru sankcij tega podrocja v Rusiji v kratkem cena vsaj v Avstriji 2.5EUR+.

Zgodovina sprememb…

kow ::

Saj razumes, da ce tankas isto kolicino nafte, za visjo ceno, ti zmanjka denarja za kupovanje drugih reci -> recesija. Jo bomo pac izmerili cez dva ali 3 mesece. Poleg tega, cene trenutno se veliko nihajo in je v glavnem spekulativne narave, ker se ni jasno kaksne bodo sankcije.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Ja razumem. Samo povem kaksno je trenutno stanje. Kaj bo je vprasanje ...

FoxKnox ::

voss_ je izjavil:

energetik je izjavil:

Če vso to koruzo, ki gre za živali predelamo v polento in na travnike nasadimo fižol ter sojo, lohk nahranimo par Slovenij, ne sam ene.

Pa ne pozabi da bomo morali hoditi na redne doze špont z vitaminom B, ker biti vegan je naravno.

Pa malček prej bomo začeli lomiti kosti, se jih bo pa malo več upokojilo pri 50.

mlečni izdelki in žitarice so strup za našo prebavo. Zato tak porast težav z glutenom in laktozo. Na ta živila enostavno naš prebavni sistem ni prirejen. Človek naj bi užival rastlinsko hrano, zelenjavo, sadje, oreške, z občasnimi mesnimi obroki in ribe. Vse skupaj uravnoteženo , brez pretiravanja.

voss_ ::

kow je izjavil:

Saj razumes, da ce tankas isto kolicino nafte, za visjo ceno, ti zmanjka denarja za kupovanje drugih reci -> recesija. Jo bomo pac izmerili cez dva ali 3 mesece.

To ni problem za tiste ki vozijo Teslo. Sami ste si krivi.

#notmyproblem

Meni je vseeno. Jaz mam bicikel. Jaz bi se povecal davscine, da zmanjsamo slab zrak v mestih. Meni je tud 3e na liter ok. Bodo vsaj Nemci zaceli mnozicno elektricne avte proizvajat, ne sam ameriska Tesla.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Bo kar bolj kompleksno, ce bodo energenti sli v visave. Transport je samo najbolj ociten problem. Elektricni avti nisi niso alternativa, dokler nimamo nekih presezkov elektrike.

Pac tu se je treba zavedati, da ce zadeve eskalirajo naprej, bomo za nekaj let konkretno omejeni. Kaksen hiter je lahko odhod od fosilnih in iskanje alternativ v primeru take krize pa bomo videli.

Jaz ze dodajam 10kWh baterij in 10kWp elektrarno.

Zgodovina sprememb…

voss_ je izjavil:

kow je izjavil:

Saj razumes, da ce tankas isto kolicino nafte, za visjo ceno, ti zmanjka denarja za kupovanje drugih reci -> recesija. Jo bomo pac izmerili cez dva ali 3 mesece.

To ni problem za tiste ki vozijo Teslo. Sami ste si krivi.

#notmyproblem

Sory, nimam za teslo, imam samo za umazanega dizlaša

FoxKnox je izjavil:

Upam da bo vlada kmalu dovolila da take kot si ti lahko upravičeno na cesti obmetujemo s kamenjem. Ste Rusofili!

scipascapa ::

kow je izjavil:

Meni je vseeno. Jaz mam bicikel. Jaz bi se povecal davscine, da zmanjsamo slab zrak v mestih. Meni je tud 3e na liter ok. Bodo vsaj Nemci zaceli mnozicno elektricne avte proizvajat, ne sam ameriska Tesla.

Ni samo zrak problem, ampak število avtov.

Izklopit avte, izklopit kamione, izklopit gretje...

#notmyproblem
#slavaZelenskemu

-vx- ::

nevone je izjavil:

najebejo ga pa navadni ljudje, ki se tega sploh nocejo iti, pa so v to prisiljeni.

Putin je prisilil svoje ljudi, da gredo v vojno, legitimacije med ljudmi sploh iskal ni.

o+ nevone

Ja, to ozkogledi revcki mislijo. Dejansko so pa oboji prisilili svoje ljudi, da grejo v nesmiselno vojno. Zelensky pac s svojimi nesmiselnimi dejanji.
Ukrajina: freedom's just another word for nothing left to lose.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: -vx- ()

-vx- je izjavil:

Ja, to ozkogledi revcki mislijo. Dejansko so pa oboji prisilili svoje ljudi, da grejo v nesmiselno vojno. Z pac s svojimi nesmiselnimi dejanji.

Branitelj nima ravno dosti izbire. Okupator jo ima.

TheBlueOne je izjavil:

-vx- je izjavil:

Ja, to ozkogledi revcki mislijo. Dejansko so pa oboji prisilili svoje ljudi, da grejo v nesmiselno vojno. Z pac s svojimi nesmiselnimi dejanji.

Branitelj nima ravno dosti izbire. Okupator jo ima.

Stara modrost pravi, da rabis za prepir vedno dva. Razumem pa, da ozkogledi revcki gledajo samo v eno smer. Ker pac ne zmorejo drugace.

Zgodovina sprememb…

49106 ::

-vx- je izjavil:

Stara modrost pravi, da rabis za prepir vedno dva.

Stara neumnost :))

TheBlueOne je izjavil:

Bo kar bolj kompleksno, ce bodo energenti sli v visave. Transport je samo najbolj ociten problem. Elektricni avti nisi niso alternativa, dokler nimamo nekih presezkov elektrike.

Pac tu se je treba zavedati, da ce zadeve eskalirajo naprej, bomo za nekaj let konkretno omejeni. Kaksen hiter je lahko odhod od fosilnih in iskanje alternativ v primeru take krize pa bomo videli.

Jaz ze dodajam 10kWh baterij in 10kWp elektrarno.

Mhm, samo baterije in elektrarna (ja, ja, saj vem, hotel si se malo bedno pohvalit) ti ne bojo nic pomagale, ce se bo, vse kar se transportira z klasicnim gorivom, podrazilo.

-vx- je izjavil:

Stara modrost pravi, da rabis za prepir vedno dva. Razumem pa, da ozkogledi revcki gledajo samo v eno smer. Ker pac ne zmorejo drugace.

Ali pa, da je eden usekan. Ker Putinu ni vsec, da je Ukrajincem vsec nas nacin zivljenja to pac ni nek uravnotezen prepir. Poglej si njegov govor pred napadom.

Jaz Ukrajino popolnoma razumem zakaj si zelijo EU in NATO in tudi zakaj se distancirajo od Rusije. Putinu se bo pac treba sprijaznit, da je kar ponuja bedno.

Kako rad bi zahod napdel Rusijo pa je danes popolnoma jasno. Ce bi to zeleli imamo top sanso in vse izgovore.

Zgodovina sprememb…

TheBlueOne je izjavil:

Ali pa, da je eden usekan. Ker Putinu ni vsec, da je Ukrajincem vsec nas nacin zivljenja to pac ni nek uravnotezen prepir.

Seveda. Preprosti mozgani, si vse vedno predstavljajo na preprost nacin. "nas nacin zivljenja", a kaj zacutis okus po bruhanju, ko se tvojemu zelodcu dviga od sramu, ko take bedne parole uporabljas? Saj to samo malo trolas, ne? Saj nisi zares tako neumen?

Zgodovina sprememb…

RedDrake ::

scipascapa je izjavil:

kow je izjavil:

1 EUR/km za regionalke
2 EUR/km za AC
5 EUR/km za "naselja"

Mene še vedno ne bi ganilo. Dost EUR EUR na računih.

RedDrake je izjavil:

scipascapa je izjavil:

kow je izjavil:

1 EUR/km za regionalke
2 EUR/km za AC
5 EUR/km za "naselja"

Mene še vedno ne bi ganilo. Dost EUR EUR na računih.

In seveda se nekdo, ki misli, da bo to vplivalo samo na njegovo voznjo. Ni cuden, da so po celi temi same neumnosti, ker vse vidite na prvo zogo.

No dajmo se malo pohecat, da vidimo, kdaj vam bo potegnilo. Kako pride kruh v trgovino? Kako pride moka do pekarne? Kako se preorje njivo, da se na njej posadi zito?

TheBlueOne je izjavil:

Ali pa, da je eden usekan. Ker Putinu ni vsec, da je Ukrajincem vsec nas nacin zivljenja to pac ni nek uravnotezen prepir. Poglej si njegov govor pred napadom.

Afganistancem je tudi všeč naš način življenja, smo na njih zmetali ogromno bomb da smo jih naučili.

-vx- je izjavil:

Seveda. Preprosti mozgani, si vse vedno predstavljajo na preprost nacin. "nas nacin zivljenja", a kaj zacutis okus po bruhanju, ko se tvojemu zelodcu dviga od sramu, ko take bedne parole uporabljas? Saj to samo malo trolas, ne? Saj nisi zares tako neumen?

Cesa pa se boji Putin? Napademo ga lahko takoj, to je dejstvo. Jedersko orozje pa ima tako ali drugace.

On samo noce sosednjih drzav v NATU, ker jih potem ne more ustrahovati. Drugega benifita zanj ni. No poleg politicnega, ce veca Rusijo.

Se Ukrajina se mu upira. Same ZDA verjetno imajo zracni prostor v dnevu, ce bi se odlocili.

Pomisli kaj ostane od realnih interesov. Sami izgovori brez substance.

TheBlueOne je izjavil:

Sami izgovori brez substance.

Sem opazil da je TV bil to že pred #allrussians.

RedDrake ::

-vx- je izjavil:

In seveda se nekdo, ki misli, da bo to vplivalo samo na njegovo voznjo. Ni cuden, da so po celi temi same neumnosti, ker vse vidite na prvo zogo.

No dajmo se malo pohecat, da vidimo, kdaj vam bo potegnilo. Kako pride kruh v trgovino? Kako pride moka do pekarne? Kako se preorje njivo, da se na njej posadi zito?

Mam par hektarjev zemlje, na kateri imamo:
- meso (krave, ovce, pujsi, perutnina, zajci)
- poljščine (krompir, koruzo, fižol, ipd ...)
- lasten vir vode
V res SHTF primeru lahko iz ovc/zajcev/krav delamo tudi obleke.

Ejga, jaz lahko preživim z 0 EUR dohodka. A lahko ti?

voss_ je izjavil:

Sem opazil da je TV bil to že pred #allrussians.

Pa ne vidis kako za prakticno vse kar pravis ni nekega smisla?

TheBlueOne je izjavil:

-vx- je izjavil:

Cesa pa se boji Putin? Napademo ga lahko takoj, to je dejstvo. Jedersko orozje pa ima tako ali drugace.

On samo noce sosednjih drzav v NATU, ker jih potem ne more ustrahovati. Drugega benifita zanj ni. No poleg politicnega, ce veca Rusijo.

Se Ukrajina se mu upira. Same ZDA verjetno imajo zracni prostor v dnevu, ce bi se odlocili.

Pomisli kaj ostane od realnih interesov. Sami izgovori brez substance.

Seveda. Si ze kaj studiral, da bi bil na naslednjih volitvah Putinov protikandidat. Ker ti je vse jasno in je vse tako preprosto, bos za salo vodil drzavo z 145 miljoni ljudi, Putin se lahko skrije. Kaj je on proti enemu slo-techovcu.

Se je cas, da do takrat kandidiras na slovenskih volitvah, saj vem, da je za tako veliko persono to kar malo brez veze, ampak take voditelje rabimo.

Zgodovina sprememb…

PrimoZ_ ::

Bomo pa kriptodobičke vnovčevali.

Bo že.

PrimoZ_ je izjavil:

Bo že.

Seveda jih boste, za vmes boste pa po svojih najboljsih moceh vzpodbujali krizo v EU in vojno v Ukrajini. Ker bolj je tvoja drzava/unija v kurcu, vec profitiras, mar ne?

PrimoZ_ je izjavil:

Bo že.

Seveda jih boste, za vmes boste pa po svojih najboljsih moceh vzpodbujali krizo v EU in vojno v Ukrajini. Ker bolj je tvoja drzava/unija v kurcu, vec profitiras, mar ne? ;)

Zgodovina sprememb…

-vx- je izjavil:

Seveda. Si ze kaj studiral, da bi bil na naslednjih volitvah Putinov protikandidat. Ker ti je vse jasno in je vse tako preprosto, bos za salo vodil drzavo z 145 miljoni ljudi, Putin se lahko skrije. Kaj je on proti enemu slo-techovcu.

Volitvah v Rusiji protikandidat? Poglej si zakaj je zaprt Navalni. Ti bom dal hitro casovko:
- Zastrupljen v Rusiji
- Ruski zdravnik navkljub jasnim simptomom zanika zastrupitev
- Prepeljan v Nemcijo
- Zdravljen za zastrupitev, zastrupitev pokazana
- Se vrne v Rusijo, kjer ga zaprejo zaradi "The official cause was failure to appear at a parole hearing. "

Na zaslisanje ni uspel priti, ker se je zdravil od zastrupitve.

Tako, da raje ne bom konkuriral Putinu.

Zgodovina sprememb…

-vx- je izjavil:

Seveda jih boste, za vmes boste pa po svojih najboljsih moceh vzpodbujali krizo v EU in vojno v Ukrajini. Ker bolj je tvoja drzava/unija v kurcu, vec profitiras, mar ne? ;)

Grela nas bo misel, da je Rusija vse vecja vukojebina. No, saj je ze trenutno ogromna.

TheBlueOne je izjavil:

-vx- je izjavil:

Volitvah v Rusiji protikandidat? Poglej si zakaj je zaprt Navalni. Ti bom dal hitro casovko:
- Zastrupljen v Rusiji
- Ruski zdravnik navkljub jasnim simptomom zanika zastrupitev
- Prepeljan v Nemcijo
- Zdravljen za zastrupitev, zastrupitev pokazana
- Se vrne v Rusijo, kjer ga zaprejo zaradi "The official cause was failure to appear at a parole hearing. "

Na zaslisanje ni uspel priti, ker se je zdravil od zastrupitve.

Tako, da raje ne bom konkuriral Putinu.

Bos ze zmogel, kaj je pa to zate, novichok uporabljas za deodorant.

-vx- je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

Bo že.

Seveda jih boste, za vmes boste pa po svojih najboljsih moceh vzpodbujali krizo v EU in vojno v Ukrajini. Ker bolj je tvoja drzava/unija v kurcu, vec profitiras, mar ne?

PrimoZ_ je izjavil:

Bo že.

Po najbolših močeh se bom boril proti avtokratskemu enoumju.

PrimoZ_ je izjavil:

Bo že.

Na enih podcastih sem slišal da jih sedaj že skrbi kako bo s sankcijami do kripto valut, ker dejansko lahko z njimi še zmeraj posluješ z Rusi.

Me zanima kaj bo Zahod enoglasno naumil da se prepreči financiranje Putina s kripto valutami. Če jih prepovejo sem jaz za, ker to je majhna cena da ostane Zelenski na prestolu.

-vx- je izjavil:

Ti si pa poceni.

-vx- je izjavil:

Ti si pa poceni. Slab trol...

Zgodovina sprememb…

PrimoZ_ je izjavil:

-vx- je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

Bo že.

PrimoZ_ je izjavil:

Bo že.

Seveda, rekli boste karkoli, se Putinu ga boste pofafali, samo, da zasluzite se kak cent.

-vx- je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

-vx- je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

Bo že.

PrimoZ_ je izjavil:

Bo že.

Seveda, rekli boste karkoli, se Putinu ga boste pofafali, samo, da zasluzite se kak cent.

Kar cepetaj.
Laže bom jaz plačal 4€ bencin, kot pa ti beden srbjanc.

gwtlwesncw ::

TheBlueOne je izjavil:

okolico Beljaka

Si se pohvalil ali izdal? :-)

PrimoZ_ je izjavil:

-vx- je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

-vx- je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

Bo že.

PrimoZ_ je izjavil:

Bo že.

Kar cepetaj.

U, se en kosovski Albanec s fiksacijo na Srbijo. To pa res lepo, hm, nick "siptar" je ze Utk rezerviral, mogoce se pa lahko preimenujes v "siptar2"?

TheBlueOne je izjavil:

-vx- je izjavil:

Ti si pa poceni. Slab trol...

Ne trol, samo tvojo samovsecnost malo potenciram. :)

Zgodovina sprememb…

-vx- je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

-vx- je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

-vx- je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

Bo že.

PrimoZ_ je izjavil:

Bo že.

Kar cepetaj.

U, se en kosovski Albanec s fiksacijo na Srbijo. To pa res lepo, hm, nick "siptar" je ze Utk rezerviral, mogoce se pa lahko preimenujes v "siptar2"?

Velika Srbija, ki je z vsakim letom manjša. Kot nokia :)
Sicer pa stari starši so iz koroške, tako da kvečjemu bečki konjušar, ampak me ne gane :D

gwtlwesncw ::

RedDrake je izjavil:

Jaz ne, mene stisne že veeeliko prej :-/

PrimoZ_ je izjavil:

-vx- je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

-vx- je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

-vx- je izjavil:

PrimoZ_ je izjavil:

Bo že.

PrimoZ_ je izjavil:

Bo že.

Kar cepetaj.

Velika Srbija, ki je z vsakim letom manjša. Kot nokia :)
Sicer pa stari starši so iz koroške, tako da kvečjemu bečki konjušar, ampak me ne gane :D

Kdo ti bo to verjel Albi? Srbija sicer nikoli ni bila Velika, tako, da ocitno Kosovske pamflete manj natancno prebiras kot Ukrajinske. Daj se kaksno albansko parolo povej, mogoce da ste pacifisti (Kosovo do Pacifika).

feryz ::

Ojoj, kako ste dolgočasni!
A nimate nič bonusov v firmah? Če že svojih firm niste sposobni imeti?
Naj vam natankajo vaše kante in potem vas nič ne briga, po koliko je gorivo.

Sicer pa nič bat. Urša bo naprintala evrčke, vsi si bomo dvignili plače za 50 procentov in se bo malo izravnalo.
To narediš čez noč. Če bo treba. Trenutno je denarja preveč, dobrin pa premalo. Zato ni potrebe po tem.

Mi dobimo EUR, Srbija pa z Rusijo bankrot.

works for me :)

gwtlwesncw je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

okolico Beljaka

Si se pohvalil ali izdal? :-)

Ne razumem? Sej ne skrivam, da ne zivim v Sloveniji.

voss_ je izjavil:

FoxKnox je izjavil:

Upam da bo vlada kmalu dovolila da take kot si ti lahko upravičeno na cesti obmetujemo s kamenjem. Ste Rusofili!

Zaradi takih kot si ti, modeli iz inštitucije v Polju pravijo : Tukaj nas je zgolj manjšina

Jaz bom hodil v službo le še ob sredah.

Lahko bi se uvedlo tudi da so trgovine odprte samo 2 dni v tednu.

RedDrake je izjavil:

-vx- je izjavil:

Mam par hektarjev zemlje, na kateri imamo:
- meso (krave, ovce, pujsi, perutnina, zajci)
- poljščine (krompir, koruzo, fižol, ipd ...)
- lasten vir vode
V res SHTF primeru lahko iz ovc/zajcev/krav delamo tudi obleke.

Ne, jaz lahko tebe kupim ali pa se enega od n propadlih kmetov :) Pa se ni potrebe. Za tole krizico, bosta vrt in klet zadostovala. Bi bilo pa fino, da res fejst useka po drhali, da bojo enkrat razumeli, da se lahko od navijastva tudi strada.

Zgodovina sprememb…

l0g1t3ch ::

Srbija ti bo stradala. :))

l0g1t3ch je izjavil:

Zakaj pa ti je smešno če bojo stradali?

A si eden tistih ki je hotel pobiti vse muslimane ko se je eden v imenu alaha razpočil na koncertu v UK?

l0g1t3ch je izjavil:

Pa koliko je tukaj kosovskih albancev s svojo fiksacijo na Srbijo? Se ne bi bolje kot "l0g1t3ch" slisalo "siptar2" ali "albi"?
««
10 / 34
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rusija čedalje bolj izolirana od interneta in elektronskih plačilnih storitev (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
27148810 (16568) Mr.B
»

Sberbank propadla? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
37554996 (22109) lithium

Kakšne opcije ima Rusija da nam zagreni življenje? (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Loža
2490215142 (141851) endelin

Več podobnih tem