» »

Vertikalna miška?

Vertikalna miška?

Kekokekič ::

Lep pozdrav vsem.

Mene pa zanima kok vas uporablja vertikalno miško? Sam sem par dni nazaj hodil po merkurju in opazil tole zadeušno.. Kakšnih hudih težav z zapestjem do sedaj sicer nisem imel. Naredi se, da me kak dan boli, če malo bolj klikam, ampak se stvar vedno "popravi" če nosim elastični povoj ali kaj podobnega. Preventiva vseeno ne škodi :)

Glede na to, da cena ni nevem kok visoko sem jo vzel, da sprobam. Gledal sem že Logitech-ovo MX Vertical ampak zaradi višje cene sem hotel najprej sprobati z neko cenejšo zadevo, da vidim kakšen je filing.

Navadil sem se relativno hitro, kar se tiče premikanja in ostalega. Sigurno še nisem tako hiter pri nekaterih stvareh kot z navadno miško, ampak ni neke panike. Opažam pa, da me s to miško malenkost boli zapestje in da je mogoče podlakt malenkost uturjena/zategnjena/nekineki.

Ali lahko mogoče kdo, ki takšne miška uporablja ze več let pove ali je to normalno na začetku ali ne? Seveda, bom "ukinil" tole miš, če se stanje ne popravi oz. če bo šlo na slabše, da ne bom naredil več škode kot koristi :D. Zenkrat ni preveč hudo, pa vseeno. Je imel kdo enake izkušnje na začetku?

M.B. ::

Sam imam Anker vertikalno miš že par let. In mi je zelo všeč. Prej sem imel nekaj časa neke probleme s prsti. Neko mrtvičenje občasno. Zdaj pa odkar imam to miš pa ne več. (lahko je tudi naključje) Na začetku me ni nič zapestje bolelo kolikor se spomnim. Lahko da je problem v tem da obstajata dve skupini ljudi. Določeni premikajo miš bolj z zapestjem določeni pa z podlatjo mogoče ti zato ne ustreza. Mogoče je v velikosti miši problem. Sam imam bolj dolge prste.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

MasterTade ::

Pri navajanju na novo obliko miši je normalno da te boli zapestje po dolgi uporabi. Vsaj pri meni
Mors omnia aequat

No sej bomo videli kako bo :)

Katere vertikalne miške pa imate tisti, ki jih imate? Vidm, da je na Amazonu kr velik izbire. Kakšni predlogi?

DOOM_er ::

jaz uporabljam Cherryjevo že 4 leta. Ko crkne, se bom vrjetno stegnil za Logitechovo
Robots will steal your job. But that's OK

Djuro ::

Sam sem preizkusil že kar nekaj modelov in zmetal kar nekaj evrčkov za tele miške.
Še najbolje se obnese oblika, ki sta jo polinkala (trust, anker). Niso lih nekaj super natančne, da se navadiš (jest sem se hkrati moral navadit še držanja miške v desni roki - levičar) rabiš nekaj časa .... ampak bolečin ni več. Kvaliteta izdelave ni super, mam pa vedno vsaj eno na zalogi, če kaj crkne.
Prej sem imel brezžično na baterije, potem z vgrajenim akku-jem ... žična poseka obe.

Djuro je izjavil:

Sam sem preizkusil že kar nekaj modelov in zmetal kar nekaj evrčkov za tele miške.
Še najbolje se obnese oblika, ki sta jo polinkala (trust, anker). Niso lih nekaj super natančne, da se navadiš (jest sem se hkrati moral navadit še držanja miške v desni roki - levičar) rabiš nekaj časa .... ampak bolečin ni več. Kvaliteta izdelave ni super, mam pa vedno vsaj eno na zalogi, če kaj crkne.
Prej sem imel brezžično na baterije, potem z vgrajenim akku-jem ... žična poseka obe.

Kul, hvala. Si od Logitech-a MX Vertical tudi testiral mogoce?

Ja, sem. In je šla že isti dan sodelavcu. Predvsem, ker imam bolj babje (=manjše) dlani.
On jo sedaj zelo hvali ... ampak kot rečeno, njegove dlani so bistveno večje kot moje.

Aja, mam na omari še dve penguin mouse http://www.penguinmouse.com/, žično in brezžično velikosti M, dam za sixpack,če bi kdo rad preizkusil. To je še iz časov, ko sem iskal nekaj za v levo roko (paše seveda v obe).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Djuro ()

Lonsarg ::

Jaz imam Logitech MX Vertical že dlje kot eno leto. Razlog za nakup so bili problemi z krpalnim kanalom, bolečine že med uporabo, mravljinci, zapestje ki "zaspi" ponoči itd.

No z uporabo te miške so vsi našteti problemi v celoti izgnili, nekateri takoj drugi v roku enega meseca. V službi kadar delam na lokaciji imam še običajno miško in mi dejansko paše menjavat, ker trpijo različni deli zapestja. Da sem se navadil sem rabil 14 dni (tudi mišice sem prvih 14 dni precej čutil).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

starfotr ::

Jaz imam track ball. Vertikalna mi ne sede.

Tribal ::

Logitech MX Vertikal, je ne menjam. Navadil sem se v cca 2h urah uporabe. Igram igra in delo vse z to mišjo.

Jakob_X ::

Jaz imam MX vertical in mi je ok. Premalo gumbov in draga, ampak za zapestje je pa super. Navadne nisem mogel več uporabljati, ker sem imel konstantno mravljince v roki. Ni najbolj natančna za FPSje, a ker je alternativa iskanje drugega hobija je to kar uredu kompromis.

Netrunner ::

Jaz sem jo uporabljal par mesecev dokler ni crknila. Privadil sem se zelo hitro in delat z njo je bilo komot, zapestje me ni nič bolelo, vendar me ni niti pri klasični. Zaenkrat si ne nameravam nabavit nove ker ne vidim nekih prednosti.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Pac-Man ::

Imam tole v levičarski verziji, zadovoljen. Na začetku mi je plastika, sploh spodaj, delovala malo cheapo, ampak po cca pol leta uporabe se presenetljivo dobro drži.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

valdo ::

Odvisno za kaj se rabi,
imam evoluent
zelo zadovoljen, uporabljam ~3leta, tuhtal sem met to in Logictehovo,
presodil je "naslon spodaj" in sredinski gumb.
Lp

DamijanD ::

dobr kompromis je tudi microsoftova - je zelo udobna, na žalost stikala premalo zdržijo

Excavator ::

Imam MX Master 3, ni ravno vertical je pa po mojem mnenju dober kompromis.

Comandante ::

Uporabljam Anker ze leta. Z navadno nisem imel vecjih tezav, ampak sem bolj iz firbca probal vertikalno. Pol dneva mi je bilo nenavadno, nato pa sem se navadil, in od takrat dalje ne uporabljam drugega. Roka ostane s to misko bolj spocita, ker jo kvazi drzis v bolj naravnem polozaju. Priporocam, pa naj bo full size/ergonomska!

Največji problem, ki sem ga imel sam je .... da nimaš to kje sprobat. Vsaj takrat, ko sem sam kupoval.
Da bi prišel v štacuno, kjer bi imel 10 različnih, jasno vertikalnih mišk.

valdo je izjavil:

Odvisno za kaj se rabi,
imam evoluent
zelo zadovoljen, uporabljam ~3leta, tuhtal sem met to in Logictehovo,
presodil je "naslon spodaj" in sredinski gumb.

Katero imaš? Ker vidim, da je en kup modelov ...

valdo ::

Mislim da to, je brezžična, na telefonu ni priročno za pisat, limat, iskat
Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: valdo ()

joze67 ::

Unfortunately, no Real Programmer ..., and would certainly never talk to a computer with a mouse.
(cenena kopija vira)

Od tu naprej je vseeno.

šernk ::

imam že lep čas zelotes C-18, mislim da je sedaj 5 let od prve vertikalne miške. Prva je bila zelotes BT, potem so pa takoj sledili še 2 na kablu. Niti ena ni še odpovedala, pa imam eno v službi, kjer je precej obremenjena.

Zelotes C-18
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

m3k ::

Mirko tipka na radirko ////

tony1 ::

joze67 je izjavil:

Unfortunately, no Real Programmer ..., and would certainly never talk to a computer with a mouse.
(cenena kopija vira)

Od tu naprej je vseeno.

Kapo dol 8-)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero miško kupiti za pisarniško/IT delo

Oddelek: Kaj kupiti
293739 (1833) DePalmo
»

Vertikalna miška (se da probat?)

368565 (4897) valdo
»

Vertikalna miš - katero?

314024 (3006) Ales
»

Ergonomska miš

161855 (1446) sentiš
»

Vnetje kit v zapestju (tendonitis) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5215789 (13995) vostok_1

Več podobnih tem