Forum » Omrežja in internet » Internet do kleti v bloku
Internet do kleti v bloku
matobeli ::
Kakšne so kaj moje opcije? Klet je 3 plate dol in ene dve steni v stran, vzet en bridge in probat če usmerim antene če prebije? Vzet nek mobilni internet in potem vpn v domače omrežje?
Kabel nažalost odpade.
Teoretično bi sicer lahko skoz dimnik spustil (samo moja tuljava) ker mi konča v drugi moji kleti, od tam je pa samo kakšna stena in bi moglo delat, ampak imam dimnik praktično sred ploščic v kuhnji, kar pomeni da je izjemno težko kabl not povlečt da bo zgledal kolkortolko.
Kabel nažalost odpade.
Teoretično bi sicer lahko skoz dimnik spustil (samo moja tuljava) ker mi konča v drugi moji kleti, od tam je pa samo kakšna stena in bi moglo delat, ampak imam dimnik praktično sred ploščic v kuhnji, kar pomeni da je izjemno težko kabl not povlečt da bo zgledal kolkortolko.
- spremenilo: matobeli ()
Barbarpapa2 ::
Pozdrav.
Malo "brainstorminga"... Kaj bi bilo, če bi na okno stanovanja namestil wi-fi extender, drugega pa blizu tal (blizu kleti, klatnega okna...)?
Nekaj takega:
https://www.mimovrste.com/iskanje?s=wi-...
Lp
Jože
Malo "brainstorminga"... Kaj bi bilo, če bi na okno stanovanja namestil wi-fi extender, drugega pa blizu tal (blizu kleti, klatnega okna...)?
Nekaj takega:
https://www.mimovrste.com/iskanje?s=wi-...
Lp
Jože
Cupakabra123 ::
Imas elektriko v kleti? Ce imas navadno vticnico uporabi Powerline in ga na eni strani vtakni v vticnico tam kjer imas modem. Modem priklopis v powerline. V kleti pa das drugi powerline in ga priklopis na router ali pa vleces UTP kabel kamor ces. Powerline po domace povedano internet posilja po elektricnih kablih na visji frekvenci kot gre elektrika.
Elektriko imam, ampak je skupna. Pojma nimam če je na isti fazi kot moja.
Iz okna ne vidik okna kleti, oziroma je celo na drugi stranici bloka.
Verjetno bo najlažje probat če powerline dela, bom nekaj cenovno ugodnega probal pa bom videl.
Iz okna ne vidik okna kleti, oziroma je celo na drugi stranici bloka.
Verjetno bo najlažje probat če powerline dela, bom nekaj cenovno ugodnega probal pa bom videl.
tony1 ::
Ponavadi je v tvojo klet pripeljan el. dovod za štekar, ta štekar pa se, čeprav je v kleti, obračunava čez tvoj števec, isti kot za stanovanje. Powerline adapter je zato vsekakor vredno preizkusiti...
simonchelo ::
Uf ta je težka... Se vedno bi bilo najbolje da do kleti potegneš kabel. Kok je možnosti sam najbolje veš. Powerline je rešitev če rabiš čist basic net, hitrosti po navadi niso velike Oz. Padajo zelo hitro z razdaljo. Če ima tvoja klet okno daj 4g/5g modem nekam ob okno da je čim manj zidu vmes. Ta bo najboljša rešitev. Klet je verjetno tako armirana, da ne bo notr prav veliko signala prišlo.
ciao
Mogoče bom pa res kar kabel dal dol po dimniku, bom kakorkoli adaptiral kuhno in bi se mogoče dalo nekaj zrihtat da mi ne bo treba vsega razdret.
Drugač bo pa 4G.
Drugač bo pa 4G.
floyd1 ::
Navadno imaš skozi stanovanje do kleti tudi svoje zračnike - preveri tudi to, če bi ti mogoče šlo lažje, z manj dela. In kablu v zračniku nima kaj bit, tudi če zračnik uporabljaš, pri dimniku pa...
Invictus ::
Če imaš neko odprtino dol do kleti, recimo zračnik, si potegni kar eno cev dol.
Boš lažje naslednji kabel vlekel, pa še malo boš zaščitil...
Boš lažje naslednji kabel vlekel, pa še malo boš zaščitil...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
eventyrer ::
na sestanku hišnega sveta vprašaj če ti dovolijo do kleti UTP kabel potegniti po fasadi bloka ali pa po hodniku.
Seveda, če ti bodo dovolili, naredi lepo.
aha to si že probal. Škoda, potem ti najbrž ostane zgolj mobilni internet.
Seveda, če ti bodo dovolili, naredi lepo.
Kabel nažalost odpade.
aha to si že probal. Škoda, potem ti najbrž ostane zgolj mobilni internet.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: eventyrer ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Powerline adapter internetOddelek: Omrežja in internet | 4065 (2649) | MrStein |
» | WIFI extendOddelek: Kaj kupiti | 2787 (1857) | OK.d |
» | dodatni modem ?Oddelek: Omrežja in internet | 2650 (2253) | dottor |
» | Katere PowerLine adapterje??? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 18882 (16265) | Furbo |
» | Kako spraviti internet v klet blokaOddelek: Omrežja in internet | 4773 (3425) | Arctander |