Forum » Elektrotehnika in elektronika » jack vtič na mikrofonu
jack vtič na mikrofonu
polozweii ::
Mikrofoni ki jih zatakneš na majico.
Banance mikrofonov imajo dva in tri kontakte. Zakaj imajo večinoma tri kontakte če pa gre, kakor je meni znano, za mono mikrofone kjer zadostujeta že dva?
Snemalna naprava snema v mono načinu. Če priklopim mikrofon z bananco ki ima dva kontakta (mono) v živo slišim samo en kanal. Shranjen posnetek slišim na obe slušalki.Kakšna je razlaga?
Podobnemu mikrofonu je bil odstranjen nestandarden vtič in bi ga rad zamenjal z jack 3,5mm. V kablu je rdeča, modra in neoplaščena (masa) žica.
Je vseeno če uporabim bananco z dvemi ali s tremi kontakti? V primeru dveh kontaktov bi ena žička ostala v zraku?
Banance mikrofonov imajo dva in tri kontakte. Zakaj imajo večinoma tri kontakte če pa gre, kakor je meni znano, za mono mikrofone kjer zadostujeta že dva?
Snemalna naprava snema v mono načinu. Če priklopim mikrofon z bananco ki ima dva kontakta (mono) v živo slišim samo en kanal. Shranjen posnetek slišim na obe slušalki.Kakšna je razlaga?
Podobnemu mikrofonu je bil odstranjen nestandarden vtič in bi ga rad zamenjal z jack 3,5mm. V kablu je rdeča, modra in neoplaščena (masa) žica.
Je vseeno če uporabim bananco z dvemi ali s tremi kontakti? V primeru dveh kontaktov bi ena žička ostala v zraku?
IcyFox ::
Mogoče ti tole kaj pomaga, je malo obrazloženo
TheBlueOne ::
Praviloma sta dva za zvok, en pa je ozemljitev/scit.
Naceloma lahko uporabis samo dva, verjetno bosta 2,3 ampak bo zadeva zelo dovzetna za motnje.
Naceloma lahko uporabis samo dva, verjetno bosta 2,3 ampak bo zadeva zelo dovzetna za motnje.
Mogoče ti tole kaj pomaga, je malo obrazloženo
Banance na linku imajo 3 in 4 kontakte.
Jaz sprašujem za 2 in 3 kontakte.
https://susanzhengscm.wordpress.com/201...
TheBlueOne je izjavil:
Praviloma sta dva za zvok, en pa je ozemljitev/scit.
Hočeš reči da v primeru mono jack (2 kontakta) minus žico zacinam skupaj z ozemljitvjo in bo posledično več motenj?
Raje bom uporabil bananco s tremi kontakti. Samo še shemo poiščem kam zvežem plus oz. minus.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polozweii ()
stratosD ::
zelo preprosto - odvisno kakšna je vtičnica...če je vtičnica mono in ti turaš not stereo 3.5 jack potem imaš samo 1 kanal...
https://www.akg.com/on/demandware.stati...
Na linku zgoraj levo je naslikan B-lock mono jack. Rdeča žica gre na špico, nižje gre modra. Ozemljitev ni omenjena.
Na spodnjem linku s podobnim mikrofonom je prikazano da se ozemljitev in minus vežeta skupaj. Obstajaja kakšna slabost takšne vezave ali zakaj AKG ki je priznana znamka ne zgornjem linku ni prikazal povezave ozemljitve in minusa? obstaja kakšna slabost te vezave?
https://www.rode.com/faq/how-can-i-conn...
Na linku zgoraj levo je naslikan B-lock mono jack. Rdeča žica gre na špico, nižje gre modra. Ozemljitev ni omenjena.
Na spodnjem linku s podobnim mikrofonom je prikazano da se ozemljitev in minus vežeta skupaj. Obstajaja kakšna slabost takšne vezave ali zakaj AKG ki je priznana znamka ne zgornjem linku ni prikazal povezave ozemljitve in minusa? obstaja kakšna slabost te vezave?
Sej sem ti napisal ozemljitev/scit. Scit je nemsko schirm in je na enki. In ne, tega seveda ne povezes z nobeno zico.
Ce se ne motim imas pri TRS mono balanced ali pa stereo unbalanced. Pri slednjem bos moral uporabiti krajse kable, ker bo vec motenj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
Ce se ne motim imas pri TRS mono balanced ali pa stereo unbalanced. Pri slednjem bos moral uporabiti krajse kable, ker bo vec motenj. Ti po tej sliki gres iz mono balanced XLR na stereo unbalanced TRS. Jaz bi raje sel na XLR mono balanced in stereo naredil v postprodukciji ali pa softwarsko.
Nisem iz elektro stroke zato se ne spoznam tolk.
Za mic vhod snemalnika v navodilih piše da snema v mono. Sterea ne potrebujem ker ne gre za glasbo. Cilj je čim bolj jasen zvok-govor brez naknadne obdelave. Dolžina mikrofonskega kabla je 1 m.
Na mikrofonu sem laik pred leti XLR vtič zamenjal z jack (pritikal žice dokler ni delovalo in sem zacinal) Lepo je delalo dokler ni prišlo do slabega stika zato menjam jack.
Če se prav spomnim ostankov je bila na sleeve zacinjena neoplaščena ozemljitev.
Ker sem v živo na slušalkah slišal le eno stran (zdi se da tip in ring nista bila brikana) , kasneje pri shranjenem posnetku pa iz obeh strani sklepam da pri snemanju uporabi eno stran in jo posname v obe.
Če povzamem..
rdeča +
modra -
neoplaščena ozemljitev/ščit
3-polni jack je enako kot 2-polni če brikam tip in ring.
XLR ne morem uporabit ker ima diktafon samo jack vhod.
TRS stereo unbalanced
TRS mono balanced
Vezava "TRS stereo unbalanced"
Rdeča gre na tip, modra na sleeve? Pri 3-polnem jack brikam tip in ring. Ozemljitev ostane v zraku. Pri taki vezavi prihaja do motenj/šuma zato uporabim čim krajši kabel.
Ne vem ali gre za protislovje ali jaz nekaj ne razumem. Pri "TRS stereo unbalanced" se uporabi kratke kable kar je bilo prej omenjeno v primeru vezave plus na tip, minus na slave. Čisto na koncu pa vezavo na linku RODE (plus na tip, minus in ozemljitvev na sleeve) zopet imenuješ "stereo unbalanced" .
Si za vezavo na linku RODE mislil napisati da gre za "TRS mono balanced"? Kakšne so prednosti/slabosti te vezave?
Za mic vhod snemalnika v navodilih piše da snema v mono. Sterea ne potrebujem ker ne gre za glasbo. Cilj je čim bolj jasen zvok-govor brez naknadne obdelave. Dolžina mikrofonskega kabla je 1 m.
Na mikrofonu sem laik pred leti XLR vtič zamenjal z jack (pritikal žice dokler ni delovalo in sem zacinal) Lepo je delalo dokler ni prišlo do slabega stika zato menjam jack.
Če se prav spomnim ostankov je bila na sleeve zacinjena neoplaščena ozemljitev.
Ker sem v živo na slušalkah slišal le eno stran (zdi se da tip in ring nista bila brikana) , kasneje pri shranjenem posnetku pa iz obeh strani sklepam da pri snemanju uporabi eno stran in jo posname v obe.
Če povzamem..
rdeča +
modra -
neoplaščena ozemljitev/ščit
3-polni jack je enako kot 2-polni če brikam tip in ring.
TheBlueOne je izjavil:
Ce se ne motim imas pri TRS mono balanced ali pa stereo unbalanced. Pri slednjem bos moral uporabiti krajse kable, ker bo vec motenj. Ti po tej sliki gres iz mono balanced XLR na stereo unbalanced TRS. Jaz bi raje sel na XLR mono balanced in stereo naredil v postprodukciji ali pa softwarsko.
XLR ne morem uporabit ker ima diktafon samo jack vhod.
TRS stereo unbalanced
TRS mono balanced
Vezava "TRS stereo unbalanced"
Rdeča gre na tip, modra na sleeve? Pri 3-polnem jack brikam tip in ring. Ozemljitev ostane v zraku. Pri taki vezavi prihaja do motenj/šuma zato uporabim čim krajši kabel.
Ne vem ali gre za protislovje ali jaz nekaj ne razumem. Pri "TRS stereo unbalanced" se uporabi kratke kable kar je bilo prej omenjeno v primeru vezave plus na tip, minus na slave. Čisto na koncu pa vezavo na linku RODE (plus na tip, minus in ozemljitvev na sleeve) zopet imenuješ "stereo unbalanced" .
Si za vezavo na linku RODE mislil napisati da gre za "TRS mono balanced"? Kakšne so prednosti/slabosti te vezave?
fujtajksel ::
Zakaj imajo večinoma tri kontakte če pa gre, kakor je meni znano, za mono mikrofone kjer zadostujeta že dva?
Mogoče kondenzatorski mikrofon, ki rabi napajanje?
Profi oprema ima lahko simetričen signal +/- glede na maso, da je manj šuma.
Moderni za telefone TRRS imajo maso + 3 kontakte, 2 izhoda (slušalka) 1 mikrofon.
1. Če grem po navodilih in dam rdečo na tip, modro dam na sleeve se nič ne sliši. Zakaj?
2. Če dam rdečo na tip , ščit na sleeve - se sliši
3. Če dam rdečo na tip , ščit in modro skupaj na sleeve se sliši enako kot v točki 2.
1. Če grem po navodilih in dam rdečo na tip, modro dam na sleeve se nič ne sliši. Zakaj?
2. Če dam rdečo na tip , ščit na sleeve - se sliši
3. Če dam rdečo na tip , ščit in modro skupaj na sleeve se sliši enako kot v točki 2.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MEŠALNA MIZAOddelek: Zvok in slika | 2338 (1989) | videc |
» | MikrofonOddelek: Zvok in slika | 916 (813) | Šolar |
» | Kako zvezati notranji računalniški zvočnik na bananco? - pomoč prosimOddelek: Pomoč in nasveti | 2114 (1696) | Frenckie |
» | Kateri kabelOddelek: Zvok in slika | 3353 (2980) | axee |
» | Stereo slušalkeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1692 (1546) | Sadida |