» »

Koliko je vreden PC

Koliko je vreden PC

D-PaX ::

Spremembe:
sedaj je grafična GIGABYTE AMD Radeon HD 6870
Dodani rami vsega skupaj 24gb
dodan disk SSD 512GB
ohišje chieftec big tower
Pred 10-leti je ta računalnik prišel preko skoraj 3000€
druge komponente lahko vidite na slikah.

Zanima me če je še vreden vsaj 350€

Paxy

Tribal ::

Žal ni vreden. Glede na komponente ni nič takega kar bi se danes splačalo uporabiti. Za igranje iger je preslab, za pisarniško delo je prepotraten...

Tribal je izjavil:

Žal ni vreden. Glede na komponente ni nič takega kar bi se danes splačalo uporabiti. Za igranje iger je preslab, za pisarniško delo je prepotraten...

za kaki program za oblikovanje bi bil primeren?
win 11ka bi morala lepo delati.
Procesor je še vedno zelo zmogljiv.
Vsaj približno ceno vrednosti potrebujem.
Paxy

m0LN4r ::

Pred 10-leti je ta računalnik prišel preko skoraj 3000€
niti ne razen, ce si bil nategnjen
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Fsegula62 ::

Nah win 11ka ni uradno podprta, cpu ni primeren za nič kaj. Če dobiš 100€ bo kar vredu deal

D-PaX je izjavil:

Tribal je izjavil:

za kaki program za oblikovanje bi bil primeren?
win 11ka bi morala lepo delati.
Procesor je še vedno zelo zmogljiv.
Vsaj približno ceno vrednosti potrebujem.

Procesor še vedno zelo zmogljiv? Dajte no prosim stopite na realna tla!
Za oblikovanje? Oh škoda besed.
Če uspete iztržit 150€ ste lahko srečni! Mogoče če se lotite prodajati po komponentah... Mogoče ga lahko podarite komu...

DarwiN ::

100EUR je nateg za to kramo. Jaz sem prodal I5-4440+8Gb+256SSD+1TB+sodobno ohišje, Be-Quiet PSU, komplet za 170EUR.

Tole bo nekje 50-70EUR.

edit: aja, nisem videl "sprememb", da je bil dodan ssd in ram.. Nevermind then.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

Nov i3- 10100f ima cinebench r15 okol 900 pik, tale i7-960 pa manj kot 500.

Za segrevanje sobe pri predvajanju FHD videja bo dober.
Trade Republic 38MVDVXM

Kupiti rabljen SSD je strel v koleno... Vse razen 512 SSD je stara šara... Če kdo rabi točno določeno komponento mogoče iztrži kak evro kje

kow ::

Kolk wattov to zre v idlu? Verjetno se ne splaca ze zaradi porabe elektrike.

V-i-p ::

Cenzura nad ciframi? Bog ti pomagaj :).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Hvala vam za nasvete.
Drugače pa je bil to zelo drag in dober pc.
Samo na rame sem čakal več kot pol leta ker so bili težko dobavljivi.
Sem mislil, da je vsaj več kot 200€ vreden. Zgleda ga bom podaril.
Drugače pa sem iskal na ebay in sem videl, da se original procesor prodaja od 70€do 100€ grafa od 120€ itd...
zato sem sklepal, da je vsaj malo več vreden.
Paxy

Horas ::

jah tako je to, če daš za high end v določenem času tolk dnarja, čez 10let potem ni to več nič vredno. daj 100eur ceno pa čakaj...
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Horas je izjavil:

jah tako je to, če daš za high end v določenem času tolk dnarja, čez 10let potem ni to več nič vredno. daj 100eur ceno pa čakaj...

kak je merilo glede prodaje?
če kupim pc za 2000€ koliko je min. čas oz. tista časovna točka za prodajo? za vsaj 1000€ 1leto ali 2leti?
Paxy

Tidule ::

Z izjemo grafičnih kartic zadnje leto dni, je računalnik praktično na pol vrednosti, ko ga domov pripelješ.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tidule ()

D-PaX gre se tudi kako je ta tehnologija še sploh uporabna. tak pc je samo še za internet in filme...kaj več pa...

kixs ::

Horas je izjavil:

D-PaX gre se tudi kako je ta tehnologija še sploh uporabna. tak pc je samo še za internet in filme...kaj več pa...

To je za vecino vec ali manj tudi vse.

sedaj sem malo oglase gledal.
da ne delam reklame kopirma samo besedilo.
Prodam lepo ohranjen namizni računalnik HP Elite 7100 MT z originalnim operacijskim sistemom Windows 10 Pro (21H2). Lastnosti: Procesor: Intel Core i7 860 2.80 GHz Pomnilnik: 8GB DDR3 Trdi disk: SSD 240 GB Crucial NOV Grafična kartica: AMD Radeon HD 5450 Op. sistem: Aktivirani Windows 10 Pro Ostalo: DVD, čitalec spominskih kartic, nameščeni vsi gonilniki in uspešno izveden obremenitveni test za procesor in ram.
prodaja ga za 215€
pa ma dosti slabši pc od mene.
Tako, da ne vem kake kriterije imate vi.
Paxy

to se pa gre za požrešnost. tk da... nima veze, mi tu smo realni.

Kayzon ::

Oprosti sam ti oglasi so taka neumnost,posebej ce gledas na bolhi ker te proba vsak idiot nategniti.

Ebay cene pa tudi so sedaj visje zaradi krize z graficnimi karticami. Najbolje bi bilo da podaris racunalnik nekomu ki ga resnicno rabi ali pa prodas posamezno dele,npr ssd bi dobil mogoce kej dnarja pa rami? Ostalo je res outdated tok da ojoj.

kixs ::

Imas na bolhi tudi oglas za HP kisto i5-6500, 8GB DDR4 in 250GB SSD za okoli 250€. Pa ne recem, da je zelo ugoden.

nisem na bolhi prodajalko pa na willhaben, da si naredim realno ceno.
Paxy

DarwiN ::

Poskusi z 200€.. Mogoče kdo nasede na 24gb rama. :) Sej lahko vedno spustiš ceno čez kak teden ali tri.

Realno bo pa vredno bliže 130-150€ po moje, ker tole je res samo še space heater dan danes.. Podobno zmogljiv mini PC dobiš danes za 200-300€ nov, in bo 10x tišji, 10x lepši, 10x varčnejši. :D
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

DarwiN je izjavil:

Poskusi z 200€.. Mogoče kdo nasede na 24gb rama. :) Sej lahko vedno spustiš ceno čez kak teden ali tri.

Realno bo pa vredno bliže 130-150€ po moje, ker tole je res samo še space heater dan danes.. Podobno zmogljiv mini PC dobiš danes za 200-300€ nov, in bo 10x tišji, 10x lepši, 10x varčnejši. :D

Se strinjam. Drugače pa imam Blu-ray RW in 1x po 4tb 1x 1tb 1x ssd 512gb. tega nisem pripisal.
Mislim pa da bom pustil noter samo SSD disk.

nočem delat reklame samo za primerjavo https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und...
Paxy

Mohimm ::

Glej tudi kdo prodaja... In če nekdo prodaja po taki ceni ni rečeno da bo prodal...

Dodatno: Če prodaja neka firma secondhand robo, je v to ceno "vključena" plača in elektrika nekoga ki je PC prevzel, počistil, inštaliral OS img, preveril da deluje, in dal vsaj simbolično garancijo da bo pc delal ko ga pripelješ domov...

Skratka, plusi tvoje kište
- količina (in ddr3) ram
- ssd
- ohišje (za ljudi ki cenijo stare chieftec-e...)
- amd GPU (na katerega se da posiliti da je uporaben za linux izkušnjo)

Veliki minusi:
- 10 let delovanja (elektronika se pač vseeno stara)
- proc ne podpira modernih inštrukcij in je v najboljšem primeru počasen, oz neuporaben za igranje iger/produkcijo...
- brez podpore modernih OS-ov / driverjev
- dragi rezervni deli v primeru da karkoli crkne
- enormna poraba energije
- ...

Če ga prodajaš v kompletu je bilo omenjeno realna cena 150€, ker zaradi starosti napajalnika, MB.... zadeva ni več za produkcijo, je pa za kakega mulca ali poganjanje retro zadev...
Če ga prodajaš po delih boš verjetno uspel iztržiti več... ampak boš tudi izgubil neprimerno več časa...

Sam bi z veseljem kupil kako tako staro HEDT kišto za lastno veselje... (predvsem zaradi ohišja :) ) ampak zagotovo ne bi dal več kot 40€...

Mohimm je izjavil:

Glej tudi kdo prodaja... In če nekdo prodaja po taki ceni ni rečeno da bo prodal...

Dodatno: Če prodaja neka firma secondhand robo, je v to ceno "vključena" plača in elektrika nekoga ki je PC prevzel, počistil, inštaliral OS img, preveril da deluje, in dal vsaj simbolično garancijo da bo pc delal ko ga pripelješ domov...

Skratka, plusi tvoje kište
- količina (in ddr3) ram
- ssd
- ohišje (za ljudi ki cenijo stare chieftec-e...)
- amd GPU (na katerega se da posiliti da je uporaben za linux izkušnjo)

Veliki minusi:
- 10 let delovanja (elektronika se pač vseeno stara)
- proc ne podpira modernih inštrukcij in je v najboljšem primeru počasen, oz neuporaben za igranje iger/produkcijo...
- brez podpore modernih OS-ov / driverjev
- dragi rezervni deli v primeru da karkoli crkne
- enormna poraba energije
- ...

Če ga prodajaš v kompletu je bilo omenjeno realna cena 150€, ker zaradi starosti napajalnika, MB.... zadeva ni več za produkcijo, je pa za kakega mulca ali poganjanje retro zadev...
Če ga prodajaš po delih boš verjetno uspel iztržiti več... ampak boš tudi izgubil neprimerno več časa...

Sam bi z veseljem kupil kako tako staro HEDT kišto za lastno veselje... (predvsem zaradi ohišja :) ) ampak zagotovo ne bi dal več kot 40€...

Zelo dobro si napisal :)
Jaz tudi dam orig. win 10. možnost nadgradnje na 11ko. (preko original strani MS iso. 11win).

chieftec je meni osebno nostalgija. :)
Paxy

BorutK-73 ::

D-PaX je izjavil:

Horas je izjavil:

če kupim pc za 2000€ koliko je min. čas oz. tista časovna točka za prodajo? za vsaj 1000€ 1leto ali 2leti?

Odvisno od razvoja.
Trade Republic 38MVDVXM

opeter ::

D-PaX je izjavil:

Horas je izjavil:

Kot je m0LN4r napisal, je vse odvisno od razvoja itn.

Za primerjavo lahko dam Apple računalnike, ki so že "zgodovinsko" so vedno dobro držale cene, razen pri prehodih na novo platformo. In točno to se zdaj dogaja: še konec leta 2020, ko so izšli prvi računalniki z Apple Silicon (ARM) procesorji prve generacije (M1), so cene rabljenim Apple računalnikom Mac z Intel procesorji poskočile, po enem letu pa so začele padati ... celo novim (še zapakiranim) iz neprodane zaloge, katerih se poskušajo razne trgovine rešiti (npr. Mac miniji z Intelovimi procesorji, sploh i3 modeli).

V roku nekaj let bodo Mac računalniki z Intel procesorji nekje tam, kjer so njihovi predniki s PowerPC (PPC) procesorji. Za nostalgike bo mora še kaj vrednosti, kaj več pa ne.
Ena bolj realnih cen na Bolhi so te (kaj več vredni niso, pa še to je vprašanje):
https://www.bolha.com/?ctl=search_ads&k...

Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Stari89 ::

2016 sem nekaj podobnega brez grafične kartice prodal za 200€.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Windows 11] Debate, vprašanja in težave (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1064174221 (952) toro69
»

Konec neke ere: Intel ni več največji proizvajalec čipov

Oddelek: Novice / Rezultati
3114492 (11220) MrStein
»

Vse vec ljudi kupuje low-end racunalnike (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
8215787 (11206) solatko

Koliko je vreden? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Strojna oprema
29849786 (36479) dzinks63

Več podobnih tem