Forum » Zvok in slika » snemanje zvoka
snemanje zvoka
polozweii ::
Iščem primerno rešitev za snemanje zvoka z Nikon fotoaparatom na razdalji nekaj metrov. Ne gre za drago profi varianto, nočem pa šumenja. Predvidevam da je šum možno odpravit kasneje v brezplačnih programih.
Snemalo bi se na razdalji nekaj metrov. Za boljši zvok bi raje ožičen mikrofon - je bližje govorcu.
https://www.muziker.si/boya-by-m1?gclid...
Poskusil sem Boya BY-M1 na linku. Ima 6 metrski kabel. V upravljalcu sta dve možnosti: OFF , Cameras
Deluje le na OFF kar pomeni da ima fotoaparat ojačevalec za mikrofon že vgrajen. Mimogrede, če odstranim baterijo LR44 ne deluje.
Če imam v fotoaparatu baterijo je zvok soliden.Če baterijo iz fotoaparata odstranim in uporabim zunanje napajanje je prisoten hrup čeprav sta kabla za mikrofon in napajanje narazen.Je možno da je razlog v slabi bateriji?Baterija je v mikrofonu že od lani ampak ni bilo v uporabi.
Poskusil sem tudi cenejši mono mikrofon na 1 metrskem kablu. Na ta mikrofon ni vplivalo če je fotoaparat deloval z baterijo ali preko zunanjega napajanja.
Snemalo bi se na razdalji nekaj metrov. Za boljši zvok bi raje ožičen mikrofon - je bližje govorcu.
https://www.muziker.si/boya-by-m1?gclid...
Poskusil sem Boya BY-M1 na linku. Ima 6 metrski kabel. V upravljalcu sta dve možnosti: OFF , Cameras
Deluje le na OFF kar pomeni da ima fotoaparat ojačevalec za mikrofon že vgrajen. Mimogrede, če odstranim baterijo LR44 ne deluje.
Če imam v fotoaparatu baterijo je zvok soliden.Če baterijo iz fotoaparata odstranim in uporabim zunanje napajanje je prisoten hrup čeprav sta kabla za mikrofon in napajanje narazen.Je možno da je razlog v slabi bateriji?Baterija je v mikrofonu že od lani ampak ni bilo v uporabi.
Poskusil sem tudi cenejši mono mikrofon na 1 metrskem kablu. Na ta mikrofon ni vplivalo če je fotoaparat deloval z baterijo ali preko zunanjega napajanja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri digitalni diktafon predlagate?Oddelek: Kaj kupiti | 3576 (2813) | metodika |
» | Nakup fotoaparata ali kamere?Oddelek: Kaj kupiti | 5786 (5136) | grinhorn33 |
» | šum pri snemanjuOddelek: Zvok in slika | 1479 (1343) | legice |
» | Grafika v prenosniku???Oddelek: Kaj kupiti | 4230 (3650) | M@73Y |
» | Digitalna kamera za 150.000?Oddelek: Kaj kupiti | 2253 (1880) | Calligula |