Forum » Operacijski sistemi » Pomoč pri omejevanju userjev
Pomoč pri omejevanju userjev
rap3r ::
V eni firmi sem videl, da so imeli na XP mašinah tko narejeno, da se ni dalo nič inštalirati, da je usk user lahko dostopal le do map na disku, ki jih je admin določu, ostalo blo zaklenjen s paswordom. Zanima me ali morjo XPji met kakšn dodatek da so sposobni tega, ker v mojih XP pro tega nism zasledil.
Pa še eno uprašanje keri od win 2003, se pravi Server Enterprise, Server Standard ali Server Web to podpirajo? In seveda use ostalo kar XPji tud? Tko da ni problemov laufat špile gor in ostalo?
Pa še eno uprašanje keri od win 2003, se pravi Server Enterprise, Server Standard ali Server Web to podpirajo? In seveda use ostalo kar XPji tud? Tko da ni problemov laufat špile gor in ostalo?
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)
ToniT ::
Če imaš NTFS, potem ni problema. Vsi NT sistemi imajo to že vgrajeno.
Drugače pa:
Start->run-> secpol.msc
Drugače pa:
Start->run-> secpol.msc
Ok hvala tole sm pa res pregledu. Mam ntfs na c partici ja.
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)
Še eno uprašanje.
Zdej sm use naštimu da nimajo dostopa da nemorjo inštalirat itd...
Zdej me pa še zanima kako na NTFS disku določm do kerih map majo dostop oz do kerih ne.
Tm k daš klukco make this folder private, je sivo tko da nemorm dat klukce.
V čem je problem?
Zdej sm use naštimu da nimajo dostopa da nemorjo inštalirat itd...
Zdej me pa še zanima kako na NTFS disku določm do kerih map majo dostop oz do kerih ne.
Tm k daš klukco make this folder private, je sivo tko da nemorm dat klukce.
V čem je problem?
ToniT ::
Najprej izklopi simple file sharing.
Explorer->tools->View in na dnu odstrani kljukico pri Use simple file sharing...
Potem se ti bo pri kliku z desnim gumbom na mapo (datoteko) pokazal zavihek security in tam določaš, kdo kaj lahko dela.
Explorer->tools->View in na dnu odstrani kljukico pri Use simple file sharing...
Potem se ti bo pri kliku z desnim gumbom na mapo (datoteko) pokazal zavihek security in tam določaš, kdo kaj lahko dela.
The best. Hvala ti
No ja, še eno uprašanje, kako bi pa preprečil dostop do neta?
Vem da se da to s kkšnim zonealarmom, sam a v samih windowsih se neda?
Vem da se da to s kkšnim zonealarmom, sam a v samih windowsih se neda?
prix ::
Elow!
Tm k mas internet connection kaj pac mas!
Make This Connection default [.]
All users can connect thought this connection []
Tko pac naredis da se lahko connecta samo Admin compa.
Tm k mas internet connection kaj pac mas!
Make This Connection default [.]
All users can connect thought this connection []
Tko pac naredis da se lahko connecta samo Admin compa.
-------------------------------------------------
Errare humanum est, in errore perservare stultum.
Errare humanum est, in errore perservare stultum.
Em računalnik pride do interneta prek mrežne kartice, od kablskega modema. Fora a je da računalnik sploh neve da je kabelski modem ampak misl da je rač povezan v mrežo, se prav dostopam prek neta prek LANa.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | File sharing v XPOddelek: Programska oprema | 2151 (1835) | krho |
» | Domače omrežje ne DELA - prosim za pomočOddelek: Omrežja in internet | 1627 (1449) | hruske |
» | [win xp] ne morem do mape/profila na starem diskuOddelek: Operacijski sistemi | 978 (891) | Vesoljc |
» | (LAN) Moj racunalnik zahteva geslo za seznam sheranih mapOddelek: Operacijski sistemi | 1688 (1348) | jlpktnst |
» | Fat 32 : NTFSOddelek: Pomoč in nasveti | 1559 (1292) | andrej |