» »

Avast Antivirus alternative?

Avast Antivirus alternative?

Rad21 ::

Z Windows Defender in Avira imam slabe izkušnje. AVG je isti kot Avast. Kateri brezplačni AV priporočate?

In July 2016, Avast bought AVG Technologies. So, even though these are two separate products, they now belong to the same company.
  • spremenilo: Rad21 ()

widj3098dj32 ::

Browser ki ni Internet Explorer in zdravo pamet.

Invictus ::

Microsoftov je dovolj dober...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

kurjač ::

Mi zna kdo razložit kako Defenderju dopovem, da naj eno določeno mapo ignorira. Sam nisem našel rešitve in mi vedno iz te mape pospravi v karanteno. Ravno zato razmišljam o alternativi...

broken/link ::

StarMafijec ::

Invictus je izjavil:

Microsoftov je dovolj dober...

Torej na Windows 10 ni več treba uporabljati antivirusnega programja?

Do sedaj sem uporabljal Avast Premium Security, sedaj se mi je iztekla licenca. Ne vem, ali naj podaljšam ali ne.

opeter ::

Jaz že dolgo ne uporabljam nič izdelkov third party antivirusnikov. Nekdaj sem imel naloženo Malwarebytes free (en čas sem imel tudi naročnino) in ga občasno zagnal, a niti tega več nimam, ker je tudi ta program postal vse bolj glomazen.

Predtem pa sem tu pa tam zalaufal Spybot - Search & Destroy.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

bobby ::

Moje izkusnje izpred 6ih mesecev,, win av ni pol kile mrzle vode vreden. In sem zaupal (zakupil) drugega ponudnika av storitev za celih 5eur na leto. Bitdefender total security za 10 masin (prej se dogovoril s kolegi in nas stane to celih 5eur na leto). Ampak mi je smesno, kolikokrat se AV oglasi sedaj, pred BDefenderem se jenzelo malokrat.
Ekola, mojih 5centov v nitko
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bobby ()

Lonsarg ::

Če komu antivurs pogosteje kot enkrat na 5 let kaj javi, potem gre za uporbnika, ki se igra z virusi nalašč (nekateri pač ne cenijo svojih podatkov in privatnosti), ali pa ker ne pozna osnov varnosti in klika po divjem zahodu, brez da bi prej preveril zadevo na virustotal.com

Zanašanje na antivirus (kakršnikoli) je napaka, en najde 99%, drugi 99.5%, tretji 99.6%. Za varnost torej ni bistveno katerega izmed antivirusov izbereš ampak kaj delaš, v primeru enterprise okolij se ekstra hardening dela še z whitelistanjem in strogimi group policy, občasno (a vedno redkeje) tudi z kakimi ekstra 3rd party antivirusniki, ne bi pa nikoli priporočal karkoli 3rd party za domačo uporabo, ker 3rd party tooli ponavadi zahtevajo malce več aktivnosti in znanja za uporabo ali pa je učinek negativen.

Vsekakor pa, če zagnjaš sumljive zadeve brez da prej preveriš preko virustotal.com (ali morda kaka alternativa, jaz pač tega poznam) in se zanašaš zgolj na svoj antivirus, think again.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

bobby ::

Hvala za obsezno razlago ampak ko gres na stran avtolsole (njihova stran je okuzena) win AV je tiho vsi ostali pa skacejo v luft potem vse ostalo gori napisano ne velja zame. Se ti oa zahvaljujem za obsezne čitabile, morda se kdo drug kaj nauci, zal ne spadam med njih. (logika ce ne klikas po sumljivih straneh je zdrava logika cisto lep AV).

Dodatek: za premikanje po sumljivih straneh se uporablja sandboxie-plus
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bobby ()

Machete ::

Ma hitro se znajdeš na kaki fejk strani. Ni vse v 'uporabniku'. No je in ni :] Samo vsakemu se lahko zgodi, da pride nekam, kjer niti ne ve da ne želi bit. Jaz imam Malwarebytes kupljeno lifetime licenco (ja verjetno ni legitimno prodano). Ne bom rekel, da rabim res nujno, samo ovira pa me tudi ne.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Lonsarg ::

Kar se spletnih strani tiče je namen da te ščiti brskalnik (sandboxing) ne pa antivirusnik, večina antivirusnikov ravno zato spletnih strani ne pregleduje, ker bi zgolj hodilo v zelje brskalnikom, ker se rado to tepe med sabo vsakič ko pride kak browser engine update. Zero day napadi ki bi prišli mimo brskalnikov pa so zakrpani v brskalnik prej ali pa hkrati kot bi nek antivirusnik uspel v definicijo dodati vse podpise zlonamernih strani, ki bi tako ranljivost izkoriščale, tako da realtime pregledovanja spletnih strani z antivirusniku ni neka praksa, ki bi kaj pomagala. Edina moja izkušnja z pregledovanjam spletnih strani ki sem jo imel, so bile težave, ki sem jih rešil da sem seveda to funkcijo izklopil (mislim da je šlo ravno za Avast).

Skratka sumljive strani niso problem (no tudi do neke mere, ampak ne poglavitno, pač če sumljiva stran vpraša za kako dovoljenje ne kliknit yet...), problem je zgolj download iz sumljivih strani -> to je ta del za katerega velja, da če res moraš, uporabi virustotal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Anti-virus programi (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Informacijska varnost
2491620617 (19355) mat xxl
»

Boljša alternativa AVG Free antivirusnem programu (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
6514667 (13052) opeter
»

Avast! problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
233598 (2516) Glugy
»

Checker.exe ?

Oddelek: Operacijski sistemi
301619 (1104) Fukomuko
»

AVG-jeva posodobitev ohromila 64-bitni Windows 7

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
4712220 (10244) RejZoR

Več podobnih tem