» »

INNBOX PLC

INNBOX PLC

Nejc35 ::

Pozdravljeni,

torej naletel sem na oviro, katero bi rad odpravil oz. vsaj dobil odgovore.
Živimo v hiši v kateri imamo v prvem nadstropju router in vse deluje kot mora. Ker pa je bil wi-fi signal preslab v pritličju hiše sem se odločil, da preko Telekoma vzamem INNBOX PLC (500M in 500W ), da lahko ojačam signal in preko kabla priklopim še ostale zadeve.

Zadeva seveda deluje. Ampak hitrost nikakor (down/up ) nikakor ne morem spraviti preko 10Mbps.
Poskusil sem z menjavo kabla preskusil z različnimi PC-ji.,...

Žal od tehnikov na Telekomu nisem prejel nobenih koristnih informacij... tako, da sem sam šel preverjal in me zanima ali je možno, ker je hiša stara, da so omejitve hitrosti zaradi električne napeljave???

Lp

mat11 ::

Te zadeve najbolje delajo če so na istem tokokrogu(varovlka).Če lahko malo menjaj vtičnice mogoče ti bo uspelo.
mat

KuntaKinte ::

pa če so podaljški vmes trokira,ko imam priključene direkt v vtičnico dela ok

MTB ::

Precej vplivajo tudi naprave v tokokrogu. Kakšne poceni ledice in podobno.

aokorn ::

Doma sem pred kakšnim dobrim mesecem bil deležen nove napeljave GPON do doma. Prej je bil ADSL (10/1). Seveda se je temu primerno povečala pritočna oz. odtočna hitrost. Ping se nekako ni bistveno popravil in se suče od 6ms pa do 9ms. Hitrost merim z Akos aplikacijo.

Je pa razlika, če merim hitrost na računalniku, ki je na router (pritličje) priključen direktno preko Wi-Fi (ali LAN kabla), ali pa merim drugje v hiši (prvo nadstropje in klet), kjer imam LAN rešen s PLC Innbox 500. TV (NEO) je v prvem nadstropju, torej preko PLC.

Tu, na PLC, se zadeve obnašajo nadvse zanimivo. Kakšen mesec ali nekoliko več je vse ok. Pri ADSL sem meril nekako 8/0,75, kar je nekako ustrezalo za gledanje TV (BOX) in kolikortoliko znosno delo na računalniku, ne glede ali sem delal pri routerju ali v prvem nadstropju ali v kleti. Po preteku tega časa pa je TV začel kockati, v prvem nadstropju in v kleti ni bilo moč surfati.. Te povezave so potekale po PLC. V pritličju, kjer ni PLC, pa je vse potekalo normalno. Po daljšem času eksperimentiranja, pa sem ugotovil, da pomaga, če na FI (FID) stikalu prekinem napajanje z električno energijo za nekako pet minut. Po ponovnem poskusu vse deluje zopet bp...In tako spet kakšen mesec in pol.

Tudi sedaj pri GPON merim preko PLC v normalnih razmerah 45/50, po kakšnem mesecu in pol pa 3/8, kar zadostuje za gledanje TV, za igre pri NEO pa normalno ne. Ko prekinem napajanje na FID, se razmere normalizirajo.

Predlagam, da se tudi ti poslužiš postopka prekinitve napajanja za pet ali več minut. Pa napiši, če kaj pomaga! Pri meni pomaga.

Zakaj prihaja do tega pojava, ne vem. Morda se v PLC kakšen kondenzator nabije s statično elektriko, ki po resetu izgine. Moram poudariti, da ne zadostuje, če PLC le iztakneš iz napajanja. Celotno omrežje po hiši mora biti pet minut brez napajanja!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uporaba koaksialnega kabla v hiši

Oddelek: Omrežja in internet
193498 (1550) scenic16
»

IT v novi hisi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
627764 (5758) jero_no1
»

Težave s PLC

Oddelek: Kaj kupiti
53851 (3546) Kawl6
»

Ali bi mi delal powerline (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
558963 (5765) next3steps
»

Slab signal v zgornjem nadstropju- kaj kupiti?

Oddelek: Omrežja in internet
102351 (2061) Bakunin

Več podobnih tem