Forum » Strojna oprema » Zakaj ekran zašteka na črno in nato utripne barvno za 2-3 sekunde
Zakaj ekran zašteka na črno in nato utripne barvno za 2-3 sekunde
WinXP ::
V starem računalniku sem imel naložen za grafično kartico AMD Catalyst driver,sedaj pa sem ta disk vstavil v novi računalnik,kjer zgleda da zaradi tega zaslon počrni in zašteka ter nato barvno utripne za 2-3 sekunde.Catalyst driverje sem odstranil pa je isto.
Slika:
Nikoli pa mi tega ne dela,med gledanjem videa na računalniku.
Kaj bi bil lahko temu vzrok? Windowsa nisem probal nalagati na novo,ker išče da je particija GPT,pri meni pa ima MBR,a to je tema ki jo bom drugje odprl.
Hvala za pomoč.
Slika:
Nikoli pa mi tega ne dela,med gledanjem videa na računalniku.
Kaj bi bil lahko temu vzrok? Windowsa nisem probal nalagati na novo,ker išče da je particija GPT,pri meni pa ima MBR,a to je tema ki jo bom drugje odprl.
Hvala za pomoč.
- spremenil: WinXP ()
Gejspodar ::
Pozdravljeni so-forumaš,
Taka praksa je večino časa slaba zaradi konfliktov v osnovnih gonilnikih (chipset, gpu...) in je najboljše z DDU [0] pobrisati obstoječe gonilnike ter jih preko Windows Update (ali uradnih kanalov za hardware računalnika) ponovno naložiti.
V "skrajnem primeru" bo najboljše, da Windows ponovno naložiš (z GPT standardom, da se razume). Pa naj bodo Windows 10, ne 7 :)
[0] https://www.guru3d.com/files-details/di...
Taka praksa je večino časa slaba zaradi konfliktov v osnovnih gonilnikih (chipset, gpu...) in je najboljše z DDU [0] pobrisati obstoječe gonilnike ter jih preko Windows Update (ali uradnih kanalov za hardware računalnika) ponovno naložiti.
V "skrajnem primeru" bo najboljše, da Windows ponovno naložiš (z GPT standardom, da se razume). Pa naj bodo Windows 10, ne 7 :)
[0] https://www.guru3d.com/files-details/di...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik zamrzne/resetira PO grafično intenzivnem deluOddelek: Pomoč in nasveti | 1894 (1368) | solatko |
» | Windows 10 ne spozna grafične karticeOddelek: Strojna oprema | 1543 (1102) | |
» | AMD (ATI) Catalyst™ (strani: 1 2 3 4 … 15 16 17 18 )Oddelek: Zvok in slika | 133711 (44190) | ferdo |
» | AMD-jevi gonilniki pregrevajo grafične kartice (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 20378 (16696) | BT52 |
» | Nov računalnik - artefaktiOddelek: Pomoč in nasveti | 1359 (1320) | MacGyver141 |