Forum » Pomoč in nasveti » mIRC skripte - kako do bolj natančnih podatkov o sistemu?
mIRC skripte - kako do bolj natančnih podatkov o sistemu?
kihc ::
Vsi najbrž poznate 'system' info v bilokteri skripti za mirc.
Mene zanima kako bi se poleg običajnih podakov o ramu ter procesorju dobiti še kaj 'globjega'.
Torej kaj sem imel v mislih:
- Pri 'CPU info' ponavadi zazna samo racimo model proca (1-AMD racimo), frekvenco in včasih (beri: pri nekaterih skriptah) še obremenjenost ter količino L2 pomnilnika.
Jaz pa bi rad frekvenco razdelil na FSB × množilnik, ter na kašni napetosti deluje procesor.
- Pri ramu je običajna količina ter zasedenost pomnilnika.
Mene zanima še hitrost ter napetost.
Kar, sem gledal po internetu teh podatkov nikjer nisem našel - je pa čisto mogoče, da sem jih spregledal.
Naslednje kar sem gledal v samih skriptah je to od kje mircu sploh tile podatki o vsem kar do sedaj zna povedati o sistemu in sem ugotovil da to bere iz nekih .dll-jev.
Torej, če kdorkoli ve kako bi tole lahko "dal skup", da bi delovalo, naj prosim pove.
Mene zanima kako bi se poleg običajnih podakov o ramu ter procesorju dobiti še kaj 'globjega'.
Torej kaj sem imel v mislih:
- Pri 'CPU info' ponavadi zazna samo racimo model proca (1-AMD racimo), frekvenco in včasih (beri: pri nekaterih skriptah) še obremenjenost ter količino L2 pomnilnika.
Jaz pa bi rad frekvenco razdelil na FSB × množilnik, ter na kašni napetosti deluje procesor.
- Pri ramu je običajna količina ter zasedenost pomnilnika.
Mene zanima še hitrost ter napetost.
Kar, sem gledal po internetu teh podatkov nikjer nisem našel - je pa čisto mogoče, da sem jih spregledal.
Naslednje kar sem gledal v samih skriptah je to od kje mircu sploh tile podatki o vsem kar do sedaj zna povedati o sistemu in sem ugotovil da to bere iz nekih .dll-jev.
Torej, če kdorkoli ve kako bi tole lahko "dal skup", da bi delovalo, naj prosim pove.
- spremenil: kihc ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | CPU hladilnik (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 54351 (3647) | freesty |
» | High-end config - svetujte (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 8162 (4804) | MViper |
» | Superračunalnik za štiri tisoč evrov (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 12644 (6828) | jype |
» | Dodajanje kondenzatorjev (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6553 (5677) | OwcA |