Forum » Loža » Bo res potrebno menjavat racunalnike na dve/tri leta, za nove MS OS in programe?
Bo res potrebno menjavat racunalnike na dve/tri leta, za nove MS OS in programe?

Scaramouche ::
To je seveda načrt, že leta nazaj mi je kolega ki je popravljal računalnike govoril kako veliko stvari scrkuje po parih letih...
Sej so Apple dobili da so upočasnili stare modele preko programov da so ljudje nove kupovali!
Sej so Apple dobili da so upočasnili stare modele preko programov da so ljudje nove kupovali!

kixs ::
Bo res potrebno menjavat racunalnike na dve/tri leta, za nove MS OS in programe?
Dokler niso vsi OS-i vezani na dolocene komponente, bos se vedno lahko zamenjal OS. Sicer pa gonis stari OS naprej. Na enem racunalniku imam Win7 in zadeva je (presenetljivo) zelo hitra. Se posebej, ker 99% casa uporabljam prenosnik in Win 10. Oba racunalnika po moci priblizno glih in SSD-ja - prenosnik NVMe.

wahwah#1 ::
SmeskoSnezak je izjavil:
Enostavno vprasanje, ce smem.
Smeska
Ne, se dve do tri iteracije, potem bos pa imel racunalnik kjer bo nalozen samo minimalen bootloader, ki te bo samo povezal na Azur in mesecno narocnino bos placeval.

NejcSSD ::
Bolj vešči bojo najdli obvoz :) Drugim pa ne bo nadgradilo, ker ne izpolnjujejo niti ne znajo izpolniti pogoja (npr. primer TPM za w11)
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb DDR4, 2x 1TB NVME, AMD 6700XT

Zimonem ::
ČE res nucaš nove mogoče kdaj sicer pa ne. Tolk jajc pač spet nimajo dokler delajo stare verzije povsem zadovoljivo.

ginekk ::
Ne bo. Spomnimo se kolikokrat je M$ že požrl besedo o dosegljivosti Windows popravkov.
Uporabljal boš stare. In takoj ko bo kdo prišel na izključno naročniški model prodaje, bodo stranke začele gledat konkurenci - dokler seveda tak način v očeh večine ne bo predstavljal prednosti. Primer glede prednosti; v konzumer trgu bi si upal trdit, da bo streaming naročnina že počas standard. Kajti ob dostopnosti neta povsod, se večini ne da zajebavat z nekimi nosilci ali downloadanjem.
Uporabljal boš stare. In takoj ko bo kdo prišel na izključno naročniški model prodaje, bodo stranke začele gledat konkurenci - dokler seveda tak način v očeh večine ne bo predstavljal prednosti. Primer glede prednosti; v konzumer trgu bi si upal trdit, da bo streaming naročnina že počas standard. Kajti ob dostopnosti neta povsod, se večini ne da zajebavat z nekimi nosilci ali downloadanjem.

Koraaz ::
Na žalost bo tega čedalje več, da bodo programi (neglede na proizvajalca) podpirali le najnovejše OS-e in če hočeš imeti PC za daljše obdobje zna biti to težava.
Za primer sem si moral naložiti Camtasio 2021, ki pa podpira zgolj Win10.
Za primer sem si moral naložiti Camtasio 2021, ki pa podpira zgolj Win10.

_Denny_ ::
@SmeskoSnezak: Kdaj si začel z računalništvom? Ta stagnacija, ki jo imamo sedaj je nekaj abnormalnega, v 90ih in 00ih ni bilo nič čudnega, če si januarja kupil nov pc, decembra pa je prišel program (ali igra), ki ni deloval kot bi moral. Se še spomnim, ko sem premišljeval, če naj grem raje na maturantski izlet ali pa kupim Radeona X1900XT in se odločil za grafično. Nekaj mesecev pozneje je prišel TES4: Oblivion (predhodnik Skyrima), v katerem sem imel pri 1280x1024 samo okoli 30fps...nepredstavljivo za eno izmed najdražjih grafičnih (120k SIT), samo si se sprijaznil, ker je pač vse hitreje napredovalo. Še malo kasneje je prišel GTA4, kjer ni bilo niti 10fps in me je prisilil v menjavo za Radeona HD4850, ki je stal samo okoli 200€. Zdaj v 2021 dvomim, da imaš kako igro, ki ne bi delala zadovoljivo na GTX 1080, 980 ali celo 780.
Pri Win11 se mi tudi zdijo vse omejitve bedarija (sploh vsiljevanje HVCI...kot, da normalni user rabi US DoD security lol), samo kaj moreš - njihov OS, njihove zahteve. Pri Visti ni bilo nekih posebnih zahtev in so jo ravno tisti s predpotopnimi 800MHz Celeroni in 512MB rama spravili na slab glas. OS sploh ni bil slab, če si imel dualcore in vsaj 4GB rama...
Pri Win11 se mi tudi zdijo vse omejitve bedarija (sploh vsiljevanje HVCI...kot, da normalni user rabi US DoD security lol), samo kaj moreš - njihov OS, njihove zahteve. Pri Visti ni bilo nekih posebnih zahtev in so jo ravno tisti s predpotopnimi 800MHz Celeroni in 512MB rama spravili na slab glas. OS sploh ni bil slab, če si imel dualcore in vsaj 4GB rama...
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, TCL 55C7K 144Hz
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, TCL 55C7K 144Hz
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [Windows 11] Debate, vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Operacijski sistemi | 222295 (738) | BCSman |
» | Windows 11 je tu (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 57175 (7567) | joez7 |
» | Windows 11 izidejo 5. oktobra (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 24106 (18634) | KTr1sk |
» | Windows: po desetki vendarle enajstica (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 36898 (28124) | MrStein |
» | Windows 11 pobegnil, Microsoft pripravlja dogodek (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 22073 (15151) | Lonsarg |