Forum » Pomoč in nasveti » Kloniranje diska - Kateri program uporabiti?
Kloniranje diska - Kateri program uporabiti?
borzon ::
Pozdravljeni
Ker sem rahlo OUT of Date me zanima vaš nasvet glede kloniranje diskov.
Imam računalnik A s svojim fizičnim HDD diskom A in delujočim operacijskim sistemom. Na ta računalnik A sem fizično priklopil HDD disk B z drugim operacijskim sistemom iz drugega računalnika B. Želel bi klonirati celotni HDD disk B (vse osnovne in zagonske particije, recovery,..ter MBR ... ) na nov HDD disk C z uporabo računalnika A. Naj še enkrat poudarim, da želim klonirati celotni HDD disk in ne le posameznih poarticij, saj želim da potem HDD Disk C brez problema dela v Računalniku B.
Kateri program svetujete za tovrstno kloniranje diska.
Za konstruktivne odgovorer se že v naprej zahvaljujem
Ker sem rahlo OUT of Date me zanima vaš nasvet glede kloniranje diskov.
Imam računalnik A s svojim fizičnim HDD diskom A in delujočim operacijskim sistemom. Na ta računalnik A sem fizično priklopil HDD disk B z drugim operacijskim sistemom iz drugega računalnika B. Želel bi klonirati celotni HDD disk B (vse osnovne in zagonske particije, recovery,..ter MBR ... ) na nov HDD disk C z uporabo računalnika A. Naj še enkrat poudarim, da želim klonirati celotni HDD disk in ne le posameznih poarticij, saj želim da potem HDD Disk C brez problema dela v Računalniku B.
Kateri program svetujete za tovrstno kloniranje diska.
Za konstruktivne odgovorer se že v naprej zahvaljujem
zee ::
Clonezilla. Zastonj.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
borzon ::
Hvala za hiter odgovor. A je Clonezila Bootable ali jo lahko namestiš v Windows 10?
Sprašume namreč zato, ker bi rad sliko HDD diska B pred kopiranjem na Disk C shranil kot .img datoteko tudi na eno particijo diska A.
hvala
Sprašume namreč zato, ker bi rad sliko HDD diska B pred kopiranjem na Disk C shranil kot .img datoteko tudi na eno particijo diska A.
hvala
mihagr ::
pozdrav,
zato da narediš kopijo diska na drug disk in še img. diska in če diska nista enake kapacitete rabiš acronis total image home boot.
lahko ti naredi tudi kompresirano datoteko in zna narediti tudi na manjši disk recimo ssd in seveda prenaša samo tiste sektorje ki so polni, tako da so datoteke boot dikov z vsem programjem ponavadi me 20 30Gb.
zato da narediš kopijo diska na drug disk in še img. diska in če diska nista enake kapacitete rabiš acronis total image home boot.
lahko ti naredi tudi kompresirano datoteko in zna narediti tudi na manjši disk recimo ssd in seveda prenaša samo tiste sektorje ki so polni, tako da so datoteke boot dikov z vsem programjem ponavadi me 20 30Gb.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mihagr ()
Karen ::
Clonezilla naredi vse kar rabiš. Z rufus-om namestiš bootable instalacijo na usb ključek in iz njega štartaš, potem te pa pelje po menijih (disk-to-disk; disk-to-image, partition-to-partition, partition-to-image, image-to partition, image-to-disk...) Sam tapravo stvar izberi (da ne boš napačni disk na napačnega kopiral).
misek ::
misek ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | težave z zagonom računalnika po kloniranju diskovOddelek: Pomoč in nasveti | 5645 (4651) | gruntfürmich |
» | SSD vgrajen, kaj pa zdaj? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 22222 (14931) | MrStein |
» | Kloniranje diskaOddelek: Programska oprema | 4350 (3504) | Duhec |
» | kloniranje sistemske particije C: ? pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 2276 (2075) | Valvoline |
» | kloniranje diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 4699 (3829) | solatko |