» »

Disk v Nasu temperatura

Disk v Nasu temperatura

mat11 ::

Ali je temperatura diska v Nasu stalnih 44 stopinj škodljiva oziroma bo vplivala na življensko dobo diska. Disk je WD80EDAZ , ki je sicer znan po gretju. Če v Nasu naštimam ročno obrate ventilatorja na 38% mi pade na 38 stopinj, samo lahko rata problem če se bo kdaj grel nenormalno procesor, takrat ventilator ne bo povišal avtomatično vrtljajev.
mat

pegasus ::

Temperatura sama po sebi ni škodljiva, kolikor dolgo je konstantna in v razumnih okvirih. Disk boš najhitreje poškodoval, če ga boš pogosto ogreval in ohlajal.

Se pravi, če ima skozi leta več ali manj temperaturo 44 stopinj mu ne bo hudega na dolgi rok?
mat

floyd1 ::

Na Backblaze-u so delali statistiko in na koncu zaključili, da dokler je disk v (tovarniško) predvidenem temperaturnem območju, višja temp. ni pretirano škodljiva. Statistično je pri nekaterih proizvajalcih crknilo celo več hladnejših diskov, ampak je to bilo v promilih... Je pa to bilo kar nekaj časa nazaj. Link na "test".

Njihove temperature na testu so bile precej nižje. Če sem prav razumel.
mat

floyd1 ::

Res je, zgleda da imajo zelo dobro hlajenje.

Če te zelo skrbi, pač povišaš obrate ventilatorja, ali daš NAS na hladnejše mesto.

Problem lahko nastopi, če ročno povišam obrate, jih sam Nas ne bo več poviševal pa četudi se bo procesor preveč grel. Zato sem v dilemi.
mat

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Temperature vaših 8800 GTS grafičnih kartic

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
212849 (2091) kixs
»

Temperatura diskom vendarle ne škoduje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Diski
6111330 (8370) MrStein
»

Zalman HDD Cooler - fenomen segrevanja namesto hlajenja

412847 (2037) guest #44
»

Kakšno temparaturo ima vaš procesor? (strani: 1 2 3 )

1019430 (7220) the_unborn
»

hlajenje... moj amd!

442792 (1719) Cuoresportivo

Več podobnih tem