Forum » Pomoč in nasveti » Disk v Nasu temperatura
Disk v Nasu temperatura
mat11 ::
Ali je temperatura diska v Nasu stalnih 44 stopinj škodljiva oziroma bo vplivala na življensko dobo diska. Disk je WD80EDAZ , ki je sicer znan po gretju. Če v Nasu naštimam ročno obrate ventilatorja na 38% mi pade na 38 stopinj, samo lahko rata problem če se bo kdaj grel nenormalno procesor, takrat ventilator ne bo povišal avtomatično vrtljajev.
mat
pegasus ::
Temperatura sama po sebi ni škodljiva, kolikor dolgo je konstantna in v razumnih okvirih. Disk boš najhitreje poškodoval, če ga boš pogosto ogreval in ohlajal.
Se pravi, če ima skozi leta več ali manj temperaturo 44 stopinj mu ne bo hudega na dolgi rok?
mat
floyd1 ::
Na Backblaze-u so delali statistiko in na koncu zaključili, da dokler je disk v (tovarniško) predvidenem temperaturnem območju, višja temp. ni pretirano škodljiva. Statistično je pri nekaterih proizvajalcih crknilo celo več hladnejših diskov, ampak je to bilo v promilih... Je pa to bilo kar nekaj časa nazaj. Link na "test".
floyd1 ::
Res je, zgleda da imajo zelo dobro hlajenje.
Če te zelo skrbi, pač povišaš obrate ventilatorja, ali daš NAS na hladnejše mesto.
Če te zelo skrbi, pač povišaš obrate ventilatorja, ali daš NAS na hladnejše mesto.
Problem lahko nastopi, če ročno povišam obrate, jih sam Nas ne bo več poviševal pa četudi se bo procesor preveč grel. Zato sem v dilemi.
mat
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Temperature vaših 8800 GTS grafičnih karticOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2849 (2091) | kixs |
| » | Temperatura diskom vendarle ne škoduje (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Diski | 11330 (8370) | MrStein |
| » | Zalman HDD Cooler - fenomen segrevanja namesto hlajenjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2847 (2037) | guest #44 |
| » | Kakšno temparaturo ima vaš procesor? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 9430 (7220) | the_unborn |
| » | hlajenje... moj amd!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2792 (1719) | Cuoresportivo |