Forum » Na cesti » Dostavnik/kombi atmosferski bencinar
Dostavnik/kombi atmosferski bencinar
walden ::
Več glav več ve. Zanima me, kateri dostavniki (tipa Caddy) in manjši kombiji (tipa Mercedes Vito/Viano) so bili kot novi na voljo z atmosferskim bencinskim motorjem. Mislim na tovorne izvedbe, ne potniške.
Iščem nekaj rabljenega, obvezno z NA bencinskim motorjem, ker bo 90% vožnje po mestu, letna kilometrina nizka (5-10k km). Poraba ne igra vloge, tudi če je 10+, gre za to, da nočem dizla, ker bodo zaradi kratkih mestnih voženj prej ali slej problemi.
A bolj kot gledam, je vse dizel. Pa me zanima, katere modele so sploh delali z bencinskim motorjem, da mogoče pogledam še v DE, če bi se kaj našlo. Potniške verzije sicer najdem tudi bencinske (Caddy, Berlingo), tovorne pa so v oglasih samo dizli. Še raje kot "kapelico" tipa Caddy, Berlingo, bi imel manjši kombi, kot npr. kratek MB Viano, Fiat Scudo itd. Obstaja kaj takega v bencinski izvedbi?
Iščem nekaj rabljenega, obvezno z NA bencinskim motorjem, ker bo 90% vožnje po mestu, letna kilometrina nizka (5-10k km). Poraba ne igra vloge, tudi če je 10+, gre za to, da nočem dizla, ker bodo zaradi kratkih mestnih voženj prej ali slej problemi.
A bolj kot gledam, je vse dizel. Pa me zanima, katere modele so sploh delali z bencinskim motorjem, da mogoče pogledam še v DE, če bi se kaj našlo. Potniške verzije sicer najdem tudi bencinske (Caddy, Berlingo), tovorne pa so v oglasih samo dizli. Še raje kot "kapelico" tipa Caddy, Berlingo, bi imel manjši kombi, kot npr. kratek MB Viano, Fiat Scudo itd. Obstaja kaj takega v bencinski izvedbi?
walden ::
Ahim ::
Caddy CNG.
Tega sem videl, potem že raje električarja (recimo Kangoo Z.E.), ga vseeno lahko polnim na več mestih, kot CNG.
Za 5-10 tisoc km letno bos ti ta avto sel tankat koliko krat, mogoce enkrat na mesec? Ce se ti je takrat pretezko zapeljat do tiste polnilnice, ki ti je najblizje in bi rajsi filal vsak teden na elektriko v bloku, kjer te moznosti pravis da nimas ... PA CNG ni omejen samo na CNG, pije navaden bencin ce je nuja.
Pac-Man ::
Delali so se (skorajda) vsi, vprašanje je samo koliko so jih prodali ali rabljenih uvozili k nam. V pomoč ti je lahko wikipedija:
Volkswagen Caddy @ Wikipedia
Volkswagen Caddy @ Wikipedia
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.
s7nf ::
vw t4, je 2.5 bencinar. Pa Mercedes sprinter jih imaš tudi. Pa piaggio porter. Pa toyota hiace, starejši modeli. Pa še bi se našlo.
WizzardOfOZ ::
Caddy CNG.
Tega sem videl, potem že raje električarja (recimo Kangoo Z.E.), ga vseeno lahko polnim na več mestih, kot CNG.
Za 5-10 tisoc km letno bos ti ta avto sel tankat koliko krat, mogoce enkrat na mesec? Ce se ti je takrat pretezko zapeljat do tiste polnilnice, ki ti je najblizje in bi rajsi filal vsak teden na elektriko v bloku, kjer te moznosti pravis da nimas ... PA CNG ni omejen samo na CNG, pije navaden bencin ce je nuja.
Od kdaj?
LPG je tist, kjer imaš oba tanka, tako plinskega kot bencinskega in tam lahko voziš na oboje.
CNG ima svoj sistem in tanka za bencin ne rabi.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
TheBlueOne ::
Najceneje verjetno Fiat Doblo. Menda si ga dobil tudi z 1.2l bencinskim motorjem. Najdrazje pa verjetno VW T serija ali pa Mercedes.
matobeli ::
WV Up! CNG ima možnost da deluje tudi na bencin, ampak tisto je mišljeno za rezervo, če slučajno ostaneš brez CNG. Tud rezervar je samo nekih 10l. Kar je precej priročno, glede na manj pogoste CNG črpalke.
Sicer pa, odpreš avto.net, daš dostavna vozila, motor nad 1.6l (da ne bo turbakov not) in ostane ti bolj ali manj poštarski Kangoo.
Sicer pa, odpreš avto.net, daš dostavna vozila, motor nad 1.6l (da ne bo turbakov not) in ostane ti bolj ali manj poštarski Kangoo.
WizzardOfOZ je izjavil:
Caddy CNG.
Od kdaj?
LPG je tist, kjer imaš oba tanka, tako plinskega kot bencinskega in tam lahko voziš na oboje.
Ocitno vsaj od 2013
Ampak tisto mutenje glede "voznje do pumpe" je ostalo brez odgovora, tako da nima smisla o tem razglabljat.
A. Smith ::
Francozov je bencinskih kar jih češ. Peugeot Partner, Citroen Berlingo, Reanult Kangoo.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
Zanimal ga je bolj kombi in ne kapelca.
Sam če jih ni na avto.net pol jih itak ni (za kupit).
Sam če jih ni na avto.net pol jih itak ni (za kupit).
starfotr ::
CNG rabi bencin za svoje delovanje. Namreč vžig je vedno bencinski, nato preklopi na CNG. Tank od bencina je res majhen, 10 do 15 l.
Isto kot pri LPG, če je mašina ogreta lahko vžgeš direktno na plin.
Kar pomeni da v naših krajih lahko vsaj 3 mesece laufaš na plin kadarkoli.
Kar pomeni da v naših krajih lahko vsaj 3 mesece laufaš na plin kadarkoli.
WizzardOfOZ je izjavil:
Caddy CNG.
Od kdaj?
Ocitno vsaj od 2013
Ampak tisto mutenje glede "voznje do pumpe" je ostalo brez odgovora, tako da nima smisla o tem razglabljat.
No, to je zame nekaj novega. Namreč vse, ki sem jih jaz videl, so bili brez tanka za bencin, samo izključno CNG (pa vsi so bili naknadno predelani in uvoženi iz italije). Tudi vžig je bil direktno samo z metanom.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
WizzardOfOZ je izjavil:
No, to je zame nekaj novega. Namreč vse, ki sem jih jaz videl, so bili brez tanka za bencin, samo izključno CNG (pa vsi so bili naknadno predelani in uvoženi iz italije). Tudi vžig je bil direktno samo z metanom.
Joj tole o dodatnh predelavah me je spomnilo na eno Lado Samaro, ki sem jo videl pred leti - v prtljazniku cev in oranzna flasa (propan-butan) - kot da bi bi odprl vrata od plinskega stedilnika, lastnik je pa preden se je odpeljal odsraufal ventil Sploh ne smes razmisljat kam bi tista flasa letela ob trku ...
Valvoline ::
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
Neki zanimivega pa poceni.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: starfotr ()
Valvoline ::
WizzardOfOZ je izjavil:
WizzardOfOZ je izjavil:
Caddy CNG.
Od kdaj?
Ocitno vsaj od 2013
Avto na cng naceloma ne potrebuje start na benz, ker je cng v plinskem stanju tudi pri temperaturah pod -100c. Tovarnisko predelani imajo nastavljen start na cng (nekateri) zgolj zarad zanelsjivosti ter obcasnega delovanja bencinskega sklopa, se posebej bencinski injektorji. Ker ce motor laufa nonstop na cng bo prislo do pacanja ter okvare bencinskih injektorjev.
starfotr ::
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
Za ta drek moraš imet tadrago vinjeto.
Avto na cng naceloma ne potrebuje start na benz, ker je cng v plinskem stanju tudi pri temperaturah pod -100c. Tovarnisko predelani imajo nastavljen start na cng (nekateri) zgolj zarad zanelsjivosti ter obcasnega delovanja bencinskega sklopa, se posebej bencinski injektorji. Ker ce motor laufa nonstop na cng bo prislo do pacanja ter okvare bencinskih injektorjev.
Tudi naknadno predelani imajo vžig na CNG. Pa CNG ima svoje injektorje. Bencinskih ni (razen, če nima tanka za bencin).
WizzardOfOZ je izjavil:
Joj tole o dodatnh predelavah me je spomnilo na eno Lado Samaro, ki sem jo videl pred leti - v prtljazniku cev in oranzna flasa (propan-butan) - kot da bi bi odprl vrata od plinskega stedilnika, lastnik je pa preden se je odpeljal odsraufal ventil Sploh ne smes razmisljat kam bi tista flasa letela ob trku ...
Tega je bilo ogromno, ker je bil plin res mnogo cenejši od bencina, pa nisi rabil bonov ali par-nepar tablic, da si lahko tankal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | predelava na plin (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 9777 (6584) | hojnikb |
» | Rome bans all diesel vehicles .... (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 20290 (15161) | -valvoline- |
» | Avtoplin poskočil na 73 centovOddelek: Na cesti | 5322 (2206) | RED_line |