» »

Računalnik zmrzne!

Računalnik zmrzne!

planetparty ::

Imam naslednji problem:

Ko se mi zažene na novo, ali pa vklopim, se mi računalnik včasih zmrzne pri log in oknu, ali pa včasih pokaže se ozadje pa takrat.
To zmrzovanje se mi dogaja še pri VSEH orodjih kot so Sisoft Sandra (pride v program, pa ko zaženem bilokateri test, takoj zmrzne), MBM (pokaže se njihov logotip pa zmrzne), PC Wizard 2003 (medtem ko gre not zmrzne). Igre delajo brez problema brez kakršnega koli zmzovanja. Sem opazil, da včasih zmrzne tudi med nalaganem gonilnika (oz pred, ko gre ona črta pri pripravi na setup).
To se mi prej ni dogajalo, to je prišlo kar enkrat, zdaj pa ne vem odpraviti, ker nimam več ideje; sem probal več gonilnikov za grafično, menjaval rame v slotih, vzel ven mrežno, zvočno; nič ni pomagalo;(( . Niti novi Nforce gonilniki ne pomagajo, zato zaprošam za vašo pomoč.

Epox 8rda+
Athlon XP 2400+ (nenavito-200*10)
Radeon 9500@9700 (trenutno Omega gonilniki 3.7)
Audigy 2
Level One mrežna
80 GB WD
300W napajalnik
Aja, sem zamenjal tudi bios, pa je isto sranje.
3d Mark in Aquamark pa delata brez problema

Sem pozail še, da skoraj vedno zmrzne, ko kliknem ma: Lastnosti za Display in tam settings, advance----> zmrz v 80%

Kaj nihče ne ve kaj bi bilo narobe?

Marchello ::

Isto se mi je zgodilo pred par leti v WIN98. Takrat sem ponovno naložil DirectX in stvar je bila rešena.

LP, Marchello

Ne verjamem, da je to problem, ker se že formatiral, pa se težava ponovi

ToniT ::

RAM, pregrevanje procesorja, grafične...?

cekr ::

Najprej se vprašaj, kaj si storil z grafično kartico. :\
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Marchello ::

Jaz bi ti predlagal, da vzameš grafično kartico ven in jo daš v drug računalnik. Če bo tam delalo brez problema je problem v neki drugi komponenti.

Marchello

Nič se ne pregreva, za procesor kaže v biosu 40-45max po igranu igre Halo (2 uri)
Grafična se tudi ne pregreva, sicer bi med igranjem igre zmrzovalo
Rame bom testiral čez noč z Memtestom
Grafično pa zamenjam za 1 dan z Geforce 4 MX400

Z grafično nisem nič delal, le modana je na Radeon 9700 in sem gor zalepil na rame hladilna rebra in je delalo brez problema.

Zgodovina sprememb…

cekr ::

Z grafično nisem nič delal, le modana je na Radeon 9700

A to ni nič?

To je kar hud poseg.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cekr ()

Pa če je od januarja dalje delala kot modana brez problema, zdaj pa nekje 1 mesec vse skupaj zajebava...
Sem probal dati not en GF4 mx400, sem že mislil, da je stvar rešena, kajti ni nič zmrzovalo, lahko sem zagnal cpu test v Sandri, brez zmrza, nato pa spet isto kot pri Radeonu...
Na ta način izključujem grafično, ali je mogoče potemtakem ram kriv?:'(

teleban ::

Men pa tut računalnik zamrzne, pa mi sploh ni jasno zakaj. Ko igram BF1942: WW2 (demo), Mohaa, Commandos 3, zgodilo se mi je tut k sm pisal v wordu, včasih ko gledam filme. To se mi ne dogaja vedno pri teh stvareh, ampak vseeno kar pogosto.
A ma kdo kakšno idejo. Neki mescev nazaj sem dodal še 256mb rama in zdi se mi da se mi to dogaja vse pogosteje, ampak dogajal se mi je tudi preden sem dokupil ram.
A je mogoče kriv napajalnik, ventilator, grafična...?

No če ma kdo kakšno pametno idejo kaj bi to blo naj jo napiše, ampak da ne bo kdo reku naj kupim nov računalnik! ;((

teleban:
Nimam prave ideje...niti za tvoj zmrz, niti za mojega. Jaz sem že dosti računalnikov servisiral (tu pri nas v Prekmurju je pač tako, da se nihče na to ne razume) in ugotovil, da je vsak comp nekaj čisto drugega od predhonega.

gkovac ::

robibrk... to se pa čist strinjam s tabo... vsak računalnik je nekaj posebnega in zadeva ki ne dela v enem bo mogoče delala v drugem (go figure :P ). Za vajino težavo pa mislim, da je razlog RAM... vsaj v 90% je tko... si mogoče probal prav ZAMENJAT ram... z kakšnim drugim? probi še to no... upam, da ti bo ratal.

možno je pa sevede tut to, da se ti procesor rahlo segreva in da zato zmrzuje. Preveri še ventilatorje in kako je zadeva pritrjena na plato.
lp,

teleban ::

Sej jst mama tut na sumu ram al pa ventilator. Vedno kadar mi zamrzne pa k pol resetiram računalnik mi pol piše da mam temeraturo 53C (a je to velik -pomoke kr je, čeprav eni pravjo da to ni velik), zgodil se je pa že tut da je bla nižja temperatura pa je tut zamenjal.
Jah lahko je rečt zamenji ram! :| Sam če hočem met spet 512mb rama morm spet odštet čez 20000sit. Ker men lahko da ram v trgovini not in bo vse lepo delal pol k bom pa dam pršu pa bom igral špil pa bo spet zamrznlo. Žal pa mam še zmer garancijo na računalnik, tko da ne menjam sam komponent (recimo da bi mi kdo posodu), v trgovini ti pa tut ne bojo posojal rama zato da ga jst sprobam, al pač.

lp, teleban

Sem za 30 min zagnal memtest, pa ni bilo napak, moral bom še malo vež poganjati, kakšen dan?
Procesor se definitivno ne segreva, če pa ima 43 stopinj

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[težka tema] računalnik zmrzuje

Oddelek: Pomoč in nasveti
341864 (1556) solatko
»

zmrzovanje računalnika

Oddelek: Strojna oprema
101103 (986) nadzorni
»

Zakaj mi računalnik zamrzuje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
623951 (3163) antraxxx
»

FX5900XT zakaj tako poceni?

251741 (1439) ferdo
»

Vaša mnenja o ATI Kantalyst (catalyst) gonilnikih (samo lastniki R300 čipov)

351704 (1123) Mavrik

Več podobnih tem