Forum » Omrežja in internet » VPN - zanimiva situacija, RDP zanimiva situacija
VPN - zanimiva situacija, RDP zanimiva situacija
solatjek ::
V službi - Windows Server 2019 - omogočen VPN L2TP preko ključa.
Od kjerkoli se lahko povežem na ta VPN, v notranji mreži pa so na enem računalniku težave. Nikakor ne gre preko IP, če pa v okence VPN vpišem ime računalnika (strežnika) pa deluje. V čem bi to bila težava. Včasih je šlo preko IP, sedaj pa ne več - računalnik je enak, načeloma nisem ničesar spreminjal. Vem da je to neuporabno, v isti mreži imeti VPN, pa vseeno zanimiv problem.
Druga težava. Če se od doma povežem na ta VPN strežnik, se lahko na katerikoli računalnik v službi prijavim preko Remote Desktop, le na ta strežnik ne gre, na katerem je VPN. Gre pa iz lokalne mreže.
Kakšna ideja?
Od kjerkoli se lahko povežem na ta VPN, v notranji mreži pa so na enem računalniku težave. Nikakor ne gre preko IP, če pa v okence VPN vpišem ime računalnika (strežnika) pa deluje. V čem bi to bila težava. Včasih je šlo preko IP, sedaj pa ne več - računalnik je enak, načeloma nisem ničesar spreminjal. Vem da je to neuporabno, v isti mreži imeti VPN, pa vseeno zanimiv problem.
Druga težava. Če se od doma povežem na ta VPN strežnik, se lahko na katerikoli računalnik v službi prijavim preko Remote Desktop, le na ta strežnik ne gre, na katerem je VPN. Gre pa iz lokalne mreže.
Kakšna ideja?
MrStein ::
V službi - Windows Server 2019 - omogočen VPN L2TP preko ključa.
V kaki IP naslov pa se pretvori ime?
(jaz to preverim z : ping ime.računalnika )
Kakšna ideja?
Spet, preveri IP naslove, ki so v uporabi.
- v kaj se pretvori ime (na klientu) ?
- kaki (kake) IP naslove ima strežnik?
- kaki IP naslov uporabijo računalniki v službi (za povezavo na server) ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
solatjek ::
Ping imeračunalnika se pretvori v nek IPv6 naslov, če pa izklopim IPv6 na kartici odjemalca, pa dobim odziv iz pravega IP naslova. Mogoče je težava v Windows 11, v virtualko sem namestil W10 za poskus in nastavil identični IP odjemalca, iz katerega povezava ni šla, na virtualki gre v trenutku. Imam pa na prenosniku Windows 11 in gre brez težav (ni pa v domeni, morda tu kje težava)?
Glede RDP sem pa ugotovil, da če se povežem iz Windows na VPN, gre tudi RDP na ta dotični strežnik, če pa VPN vzpostavim iz iOS, ne gre na dotični računalnik RDP, gre pa na vse druge v mreži?
V osnovi torej deluje vse, samo ne v vseh možnih kombinacijah, kar mi seveda ni všeč. Še kakšna ideja?
Glede RDP sem pa ugotovil, da če se povežem iz Windows na VPN, gre tudi RDP na ta dotični strežnik, če pa VPN vzpostavim iz iOS, ne gre na dotični računalnik RDP, gre pa na vse druge v mreži?
V osnovi torej deluje vse, samo ne v vseh možnih kombinacijah, kar mi seveda ni všeč. Še kakšna ideja?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: solatjek ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VPN (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 14344 (7161) | Tidule |
» | Pomoč pri varnosti RDPOddelek: Pomoč in nasveti | 2210 (1523) | dmok |
» | Kaj uporabit za remote dostop do domačega računalnika? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 14349 (11394) | sbawe64 |
» | Dostop do oddaljenega omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 3484 (3130) | mladec |
» | VPN težavaOddelek: Omrežja in internet | 1646 (1398) | SasoS |