Forum » Omrežja in internet » Router, ADSL in Emule
Router, ADSL in Emule
Vommy ::
I need help. Prosim samo resni odgovori. Router Planet xrt-401c, winxp sp1 itd. Router je nastavljen tako kot je potrebno z UPNP, mrežna fiksni IP, IP routerja kot gateway, DNS, Emule (TPC 4665, UDP 4675, very High ID) na ADSL-ju (fiksni IP) dela brezhibno približno 60-90 minut nato stvar nedeluje več kot bi morala. Vsi aktivni DL in UPL delajo vendar pa ostali UPL ne dobijo svojega DL (vedno 0) in jaz ne dobim novih DL. Po zgoraj pretečenem času nimam več dostopa do nobene http strani
preko IE razen do routerja, prav tako nimam dostopa do pop in smtp serverja (outlook express). Težava je v tem, da se vse IP številke ping-ane iz command prompta odzivajo.
Thanx.
preko IE razen do routerja, prav tako nimam dostopa do pop in smtp serverja (outlook express). Težava je v tem, da se vse IP številke ping-ane iz command prompta odzivajo.
Thanx.
Sergio ::
Ker žal ne poznam tega routerja, mi povej, koliko denarja si dal zanj.
Potem mi povej, na koliko HKRATNIH povezav si nastavil eMule.
Težava je v tem, da je možno, da tvoj router ne more naenkrat handlati več kot neko določeno število hkratnih povezav. Tebi se godi še v redu, moj Level One 1405TX se je po pol ure eMule kar resetiral sam od sebe.
Upam da ti je bil odgovor v pomoč.
Potem mi povej, na koliko HKRATNIH povezav si nastavil eMule.
Težava je v tem, da je možno, da tvoj router ne more naenkrat handlati več kot neko določeno število hkratnih povezav. Tebi se godi še v redu, moj Level One 1405TX se je po pol ure eMule kar resetiral sam od sebe.
Upam da ti je bil odgovor v pomoč.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.
Vommy ::
Emule Sivka mod-max conn:600, upload slots 3-100, hard limit: 500, edino kar sem zmanjšal je max new conn. in 5 sec. z 20 na 5. Cenovno je bil zelo ugoden. Če imaš kakšen nasvet glede dobrega routerja se priporočam.
Sergio ::
Težava je v tem, ker večina poceni routerjev ne more vzdrževati več kot 256 hkratnih connectionov. Ko se hard limit preseže, se začnejo dogajati čudne zadeve.
Če mene vprašaš -- našparaj 20k, pojdi v NLB (če še vedno prodajajo računalnike) in si kupi P2 266 s 64 MB RAMa, gor daj Linux in ga konfiguriraj kot router.
Razen če nimaš fiksnega IPja, bi pa mogoče šlo, da bi za svoj računalnik vzpostavil lasten PPPOE connection mimo routerja. Če ti to odgovarja ;)
Če mene vprašaš -- našparaj 20k, pojdi v NLB (če še vedno prodajajo računalnike) in si kupi P2 266 s 64 MB RAMa, gor daj Linux in ga konfiguriraj kot router.
Razen če nimaš fiksnega IPja, bi pa mogoče šlo, da bi za svoj računalnik vzpostavil lasten PPPOE connection mimo routerja. Če ti to odgovarja ;)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
on se ji zoperstavi.
on se ji zoperstavi.
Matri[X] ::
Se strinjam z Sergejem. Moji prijatelji majo podobne probleme z Level One routerji za 22k. Sam imam nekega Drayteka za 35k in zdrži vsaj 5k sočasnih povezav.
Matri[X] ::
Nevem kako misliš.. imaš pač možnost nastavitve firewalla in vgrajeno DoS zaščito (omejitev paketkov/s za več tipov povezav in anti flood zadeve in podobno). Poglej na proizvajalčevo stran.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Konfiguracija level one routerja (4 port)?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1619 (1537) | Dr X |
» | Mula se na enem pcju muli, na drugem ne?Oddelek: Omrežja in internet | 1113 (982) | Bakunin |
» | Router - Level One FBR-1405TXOddelek: Kaj kupiti | 1559 (1170) | Groovy |
» | Težave z routerjem LevelOne FBR-1405TXOddelek: Pomoč in nasveti | 2336 (2006) | boom-bar |
» | sesuvanje mreže (router)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2873 (1858) | motorist |