» »

WiFi router za pametne naprave

WiFi router za pametne naprave

themix ::

Trenutno vgrajujem rekuperatorje in pametno ključavnico v stanovanju tlorisa cca. 80m2 in bi želel celotno stanovanje pokriti z zanesljivim wireless signalom preko katerega bom lahko uporavljal rekuperatorje, ključavnico in normalno uporabljal internet.
Trenutna brezžična povezava je T2 modem/router v spodnjem nadstropju (ob zunanji steni - torej na robu stanovanja).

Prosil bi vas za predlog najbolj enostavne rešitve.
Ali bi dodatni WiFi router ranga 40 € v spodnjem nadstropju ustrezno pokril celotno zgornje nadstropje ali bi moral namestiti extenderje po zgornjem nadstropju oz. kaj drugega?

DeeCoy ::

Odvisno od sten, zaprtosti prostorov, miljon faktorjev. Nisi napisal kakšen je trenutno signal.. Bi pa seveda bilo najbolj optimalno v zgornje nadstropje potegnit kabel, nanj dat dodaten ap za zgornje nadstropje in je to to. Routerčki za 50€ so čisto ok za domačo uporabo.

TOP ::

Če potrebuješ samo Wifi,potem zakaj hudiča dodaten Ruter,daš AP do njega kabel in je.

floyd1 ::

...in bi želel celotno stanovanje pokriti z zanesljivim wireless signalom

Zanesljivost je pri wireless-u en čuden pojem. Obstajajo sicer dobre in preizkušene rešitve, a zanesljivosti kabla navadno vseeno (še) ne dosegajo. Pred pol leta bi z lahkoto za WL rešitve priporočal ubiquiti AP-je, ga pa zadnje čase menda malo sračkajo (čeprav, vsaj pri nas, še vedno delajo OK). Tako da ostane kaka Omada ali kaj podobnega.
Če potrebuješ samo Wifi,potem zakaj hudiča dodaten Ruter,daš AP do njega kabel in je.

Tako je, obvezno kabel od routerja do AP. Za dobro delovanje WL je fajn tudi to, če bližnji sosedi nimajo kakih 20 omrežij z max nabito močjo anten, ki "nesejo" v tvoje stanovanje in ti motijo signal.

Karen ::

Najcenejši AP ali router, ki ti bo lovil signal, bo ok. Samo za te naprave ne rabiš 5gHz frekvenčnega pasu ampak zgolj 2,4, ker je večina teh smart napravic samo 2,4. Kaj lovi signal je pa zelo vprašljivo, najbolj enostavno je preizkusiti, boš ziher vedel. Kak ddwrt based router dobiš na bolhi za 10€.

floyd1 ::

Tudi wrt54 bi bil dovolj, ampak na koncu l. 2021 boš verjetno kupil vsaj AC dual band mašinco z "giga" priklopom - nek minimum za današnji čas. Ker ga OP ne bo uporabljal izključno za smart home.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linksys WRT54GL (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
516640 (2995) Senitel
»

Router modem vprašanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
9780 (595) yyyeb
»

WIFI extend

Oddelek: Kaj kupiti
242733 (1803) OK.d
»

Slab signal v zgornjem nadstropju- kaj kupiti?

Oddelek: Omrežja in internet
102465 (2175) Bakunin
»

daljši doseg wifi signala

Oddelek: Omrežja in internet
366604 (4917) maremare

Več podobnih tem