Forum » Pomoč in nasveti » računalnik se ne zažene
računalnik se ne zažene
humanoid ::
Konfiguracija:
XP 2500+ (barton) + BOX hladilnik
Gigabyte GA-7NNXP
WD Raptor (SATA, 36,7GB)
Gigabyte Radeon 9200 (128 MB rama)
CDRW Yamaha CRW 3200E
DVD Lite-On 16X
300W napajalnik
1X 512MB rama TwinMos Winbond (CH-5)
2 venta v ohišju
Win XP SP1 in en kup popravkov
Problem:
Računalnik se noče vedno vžgat. Ko stisnem gumb za vklop se prižge zelena lučka (za power) in rdeča lučka (za disk) nato se vse ugasne in računalnik ponovno zažene (proces je dolg približno 0,5 sekunde) in tu se vse zaustavi, niti do BIOS-a ne morem pridet. Če pa računalnik ugasnem in potegnem ven napajalnik kabel, nato ga ponovno povežem in prižgem pa deluje vse normalno (včasih je potrebno iztakniti kabel iz omrežja, preden se računalnik ugasne). To se mi dogaja recimo, ko se mora računalnik resetirati zaradi namestitve kakšnega programa, ali ko prvič prižgem, pa še to ne vedno.
Mogoče kdo ve, kaj bi lahko bilo narobe??? Jaz sumim napajalnik ali matično ploščo, ampak mislim, da plošča ne bi smela biti kriva.
XP 2500+ (barton) + BOX hladilnik
Gigabyte GA-7NNXP
WD Raptor (SATA, 36,7GB)
Gigabyte Radeon 9200 (128 MB rama)
CDRW Yamaha CRW 3200E
DVD Lite-On 16X
300W napajalnik
1X 512MB rama TwinMos Winbond (CH-5)
2 venta v ohišju
Win XP SP1 in en kup popravkov
Problem:
Računalnik se noče vedno vžgat. Ko stisnem gumb za vklop se prižge zelena lučka (za power) in rdeča lučka (za disk) nato se vse ugasne in računalnik ponovno zažene (proces je dolg približno 0,5 sekunde) in tu se vse zaustavi, niti do BIOS-a ne morem pridet. Če pa računalnik ugasnem in potegnem ven napajalnik kabel, nato ga ponovno povežem in prižgem pa deluje vse normalno (včasih je potrebno iztakniti kabel iz omrežja, preden se računalnik ugasne). To se mi dogaja recimo, ko se mora računalnik resetirati zaradi namestitve kakšnega programa, ali ko prvič prižgem, pa še to ne vedno.
Mogoče kdo ve, kaj bi lahko bilo narobe??? Jaz sumim napajalnik ali matično ploščo, ampak mislim, da plošča ne bi smela biti kriva.
- spremenil: Predator ()
ivica20 ::
Probi zamenjat napajalnik, ce ne bo se vedno delal probi pobrat vse kartice ce jih imas razen graficne kartice in potem prizgi.Lahko se pa zgodi da je tudi z ramom nekaj narobe.Lahko ga probas vn uzet in ocisti ga z palcko za usesa.Moznosti napak je veliko.
Karantanc ::
Ja tkole bo. Zaje... te tvoj dual power supplay (DSP). Poskus ga iztaknit in zadeva bo šla. Ali ga pa očisti, ker je težava na kontaktih.
La Vitta e Bella...
droid ::
mogoče zaradi diska.
jas imam en disk ki ko ga dam not v kakšen računalnik začne delat take neumnosti. in ta disk sem probal na več računalnikih in isto.
jas imam en disk ki ko ga dam not v kakšen računalnik začne delat take neumnosti. in ta disk sem probal na več računalnikih in isto.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Črn zaslon ob prižigu računalnikaOddelek: Strojna oprema | 2537 (1784) | btzajla |
» | Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5862 (4798) | svetetko |
» | Računalnik potrebuje 5-10 min za zagonOddelek: Strojna oprema | 2762 (2254) | kratos |
» | Računalnik se ne zaženeOddelek: Pomoč in nasveti | 4438 (4191) | hudychk |
» | PC se ne zažene splohOddelek: Pomoč in nasveti | 1962 (1795) | shany |