» »

Ukradena pošiljka #kitajci

Ukradena pošiljka #kitajci

Temo vidijo: vsi
«
1
2

lebang1 ::

Živijo,

ali je imel že kdo podoben problem...?
Iz spletne strani banggood, sem kupil telefon.
Pošilka je prišla, telefon pa je bil nekje vmes ukraden iz nje (raztrgana embalaža in zlepljena nazaj).
GLS pravi da se je teža paketa spremenila že pred slovenijo.
Kontaktiral sem prodajalca, kateri pravi, da so preverili, oni poslali telefon, karkoli drugega ni njihov problem,
denarja ali nov telefon mi ne bodo pošiljali.

Kaj lahko storim??

111111111111 ::

Zahtevek naslovi na GLS. Mene vedno obvestijo če je paket raztrgan ali da je teža sprememnjena, da v prisotnosti šoferja paket prevzamem in narediva zapisnik. Se mi je zgodilo 1x pa je pošta poravnala, ker je bila teža paketa v Sloveniji pravilna potem pa nič več. JE pa padlo ven za 20€ robe skratka nič takega. To sem imel opravka s pošto Slovenije za GLS pa žal ne vem kako ukrepajo.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

lebang1 ::

GLS je rekel naj se zmenim use to s prodajalcem.
Nič me niso poprej obvestili, paket sem pa prevzel na paketomatu.

A. Smith ::

Kontaktiraj Banggood ekipo (ne prodajalca).

Shipping Insurance Service Policy
Shipping insurance offers premium protection and safety for your valuable item during shipping. If your item is reported lost or damaged and covered by Shipping Insurance, Banggood will offer you a compensation(refund/exchange item/a new replacement/reship accessory, etc.) based on the related proof you provided.


Note:

1. Refund is not valid while the item is damaged artificially.

2. The extra loss caused by the following situations is outside scope of Shipping Insurance:

(1) Force majeure events, such as, natural disasters

(2) Any item detained by Customs or restricted to be imported

(3) Any item destroyed by local authorities in accordance with local laws relating to the illegal or restricted importation

(4) Other Customs or import processes

3. You can contact Banggood to get more details about compensation solutions of each item
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

lebang1 ::

Sem kontaktiral na spletni strani Banggood odprl zahtevek...
Že cel mesec me nekaj nategujejo, danes je pa bilo to:

We have check the order detail,you purchsed Insurance for this order.The role of freight insurance is to ensure that the customer receives the parcel, and the freight will be invalid immediately after the customer signs the parcel.


After receiving your feedback about your package, we instantly checked it for you. We have double-checked with our warehouse staff and can confirm that we have send the correct items which you purchased . Therefore, we are sorry to inform you that we can not arrange a solution for you.

Badwolff ::

PayPal

lebang1 ::

Hja, sem poklikal tudi na paypal. Tam sem se malo pogovarjal z Banggood, kjer so pač govorili naj se z njimi menim preko njihove spletne strani.
Nato sem tudi poklikal naj paypal pomaga pri težavi.
Sedaj imajo 2 tedna časa, da odgovorijo paypalu, pa potem ne vem kako to gre, verjetno mi je to zadnje upanje??

Samael ::

lebang1 je izjavil:

Hja, sem poklikal tudi na paypal. Tam sem se malo pogovarjal z Banggood, kjer so pač govorili naj se z njimi menim preko njihove spletne strani.
Nato sem tudi poklikal naj paypal pomaga pri težavi.
Sedaj imajo 2 tedna časa, da odgovorijo paypalu, pa potem ne vem kako to gre, verjetno mi je to zadnje upanje??


Če pade tudi paypal case, je opcija še chargeback na tvoji banki - če si plačal preko paypala s kartico (ne z dobroimetjem na paypalu samemu).

Samael je izjavil:

Evo, to ja. Chargeback je tudi opcija - če ti je bilo odtegnjeno s kartice.
Moraš sicer fizično iti na banko, ni pa noben bav-bav (izpolneš obrazce in na željo osebe tam priložiš kakšno kopijo, recimo komunikacije s prodajalcem, ali pa če ne odgovarja, samo svoje pozive po vračilu, itd...).
Če/ko dobiš denar nazaj mogoče še opazil ne boš, ker ti z banke ne pošljejo nobenega notifikejšna, samo sredstva se pojavijo na računu.

Mogoče prej še počakaj teh nekaj dni, da vidiš kaj se bo zgodilo s tvojo pritožbo.

Če ti bo kaj v pomoč:

Samael je izjavil:

Verjetno si plačal s Kreditno kartico mar ne?
Opcija je, da greš na svojo banko in poskusaš s chargebackom (zahtevaš denar nazaj zaradi prevare). Pri nas to ni ne vem kako uveljavljena rešitev teh problemov, v tujini se pa tega poslužujejo pri tovrstnih nategih kar dovolj. Banka je pač ob utemeljenem razlogu na strani svojega komitenta.

Bom citiral iz neke druge teme, če bo kaj v pomoč.

Samael je izjavil:

Evu, tule je super informativen članek na to temo:
http://epc.si/pages/si/pravice-potrosni...
http://epc.si/pages/topics/povracilo-na...

Za referenco (prvi url zgoraj), če stran sčasoma izgine:

Povračila v zvezi s plačilnimi transakcijami (t.i. chargeback)
Med pritožbami, ki jih prejme EPC Slovenija je velika večina takih, pri katerih potrošniki čezmejni nakup preko spleta opravijo s plačilnimi karticami, kasneje pa naletijo na težave bodisi zaradi preplačil, nedobave blaga in storitev ali neskladnosti blaga in storitev s pogodbo. V teh primerih potrošnikom med drugim svetujemo, da se pri svoji banki pozanimajo glede možnosti povračila, t.i. chargebacka.

Potrošniki lahko zahtevke v okviru povračil uveljavljajo tako na podlagi evropske in nacionalne zakonodaje kot tudi na podlagi splošnih pogojev poslovanja posameznih bank in njihovih kartičnih shem. Banke povračila svojim uporabnikom največkrat nudijo za plačilne transakcije na podlagi kartičnih shem MasterCard in VISA.

Splošni pogoji poslovanja bank in kartičnih shem

EPC Slovenija se je za dodatne informacije o postopkih uveljavljanja povračil obrnil na 6 največjih bank v Sloveniji.

Le-te na letni ravni prejmejo od 30 do 85 tovrstnih reklamacij. Iz njihovih odgovorov lahko povzamemo, da se uveljavljanje povračila prične z vložitvijo reklamacijskega postopka s strani stranke. Reklamacijske postopke banke vodijo v skladu s pravili kartičnih shem, vsak primer pa se obravnava individualno. Do morebitne zavrnitve zahtevkov za povračila lahko pride zaradi mednarodnih pravil kartičnih shem, najbolj pogosti razlogi za zavrnitev pa so neupravičeni zahtevki (npr. prodajalec pošlje ustrezno dokumentacijo, iz katere je razvidno, da je bil osporavani nakup dejansko opravljen), pomanjkljiva dokumentacija ali zamujeni roki za reklamacijo. Pogosti so tudi primeri, ko potrošnik prejetega blaga, ki je poškodovano, ne želi vrniti prodajalcu zaradi stroškov poštnine, čeprav je pogoj, da mora prejeto blago potrošnik najprej vrniti prodajalcu, šele nato je upravičen do povračila ali novega blaga.

Nadalje so banke odgovorile, da uporabniki plačilnih kartic lahko podajo reklamacijo tako za plačilne transakcije s karticami z odloženim plačilom kot tudi z debetnimi karticami. Banke reklamacijski postopek omogočajo tudi v primerih preplačil, nedobave blaga ali neskladnosti blaga s pogodbo.

Prav preplačila (npr. preveč ali dvakrat zaračunano blago) in nedobava blaga sta najpogostejša razloga za povračilo. Drugi pogosti razlogi za povračilo so tudi, ko blago ni enako oglaševanemu, ko potrošnik ne prejme obljubljenega vračila denarja in ko prodajalec ne spoštuje potrošnikove pravice do odstopa od pogodbe.

Uporabniki plačilnih kartic so glede možnosti uveljavljanja zahtevkov za povračila seznanjeni s splošnimi pogoji poslovanja s plačilno kartico, ki določajo, da morajo v primeru obstoja kakršnekoli nepravilnosti v zvezi s plačilno transakcijo, kakor tudi v primeru neodobrenih ali nepravilno izvršenih plačilnih transakcij, o tem obvestiti banko. Bančni uslužbenci jih seznanijo z nadaljnjimi koraki v zvezi z uveljavljanjem zahtevkov v okviru povračil.

Banke svojim uporabnikom še svetujejo, da poskušajo reklamacijo najprej sami rešiti s prodajalcem, saj so dokazila o predhodnem reševanju velikokrat obvezna priloga podani reklamaciji, ki jih zahtevajo kartične sheme.

Koristni nasveti za potrošnike:

- s pisno pritožbo se najprej obrnite na prodajalca,
- v kolikor je prodajalec neodziven oziroma zavrne vašo zahtevo, se s pisno pritožbo obrnite na vašo banko (izdajatelja vaše plačilne kartice),
- v kolikor banka zavrne vašo zahtevo, se s pritožbo obrnite na pristojni organ za izvensodno reševanje sporov (podatek najdete na spletnih straneh vaše banke),
- ukrepajte pravočasno (upoštevajte postavljene roke).

Evropska in slovenska zakonodaja

Na področju EU pravno podlago za povračila predstavljata Direktiva 2007/64/ES o plačilnih storitvah na notranjem trgu in Direktiva 2008/48/ES o potrošniških kreditnih pogodbah, ki sta bili preneseni v slovensko zakonodajo z Zakonom o plačilnih storitvah in sistemih ter Zakonom o potrošniških kreditih.

Direktiva o plačilnih storitvah na notranjem trgu ščiti potrošnika pred neodobrenimi plačilnimi transakcijami in postavlja limite za plačnikovo odgovornost v zvezi z neodobreno plačilno transakcijo. Ne določa pa odgovornosti izdajatelja plačilnih kartic v primeru nedobave blaga in storitev, delne dobave blaga in storitev ali v primeru neskladnosti blaga in storitve s pogodbo.
Zakon o plačilnih storitvah in sistemih v 130. členu opredeljuje povračila v primeru neodobrenih ali nepravilno izvršenih plačilnih transakcij, v 131. členu pa pod določenimi pogoji omogoča tudi uveljavljanje povračil v zvezi s pravilno izvršenimi plačilnimi transakcijami. V slednjih primerih gre za uveljavljanje povračil iz plačilnih transakcij, ki so bile sicer pravilno izvršene, vendar obstajajo drugi razlogi, vezani največkrat na temeljno razmerje med trgovcem in potrošnikom, zaradi katerih lahko potrošnik zahteva povračilo plačilne transakcije. Ureditev zasleduje cilj, da se v teh primerih zaščiti potrošnika, saj so take oblike plačevanja manj transparentne in omogočajo več zlorab.

Direktiva o potrošniških kreditnih pogodbah določa odgovornost dajalca kredita v primerih, ko se blago ali storitve iz povezane kreditne pogodbe ne zagotovijo ali se zagotovijo le delno ali niso v skladu s pogodbo o njihovi dobavi. Omenjeno ne pride v poštev pri plačilih z debetno kartico.

Zakon o potrošniških kreditih v 18. členu določa, da potrošnik lahko proti dajalcu kredita ugovarja zavrnitev plačila in uveljavlja druge pravice iz pogodbe, če se blago ali storitve ne zagotovijo, se zagotovijo le delno ali niso v skladu s pogodbo.


Če imaš od GLS-ja pisno dokumentirano, da se je spremenila teža paketa že pred dostavo, skoraj ne vidim možnosti, da bi chargeback padel - seveda pa lahko poskusiš tudi brez tega - ampak prej počakaj, kako se bo izšlo s paypalom.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

Samael ::

Mimogrede, v potencialni "borbi" s paypalom, ti lahko koristi tudi tole od @ge posta dalje https://slo-tech.com/forum/t450878/p733... (njemu se je izšlo).
Samael != Samuel

shadeX ::

Pa povej da rešuješ zadevo s paypalom. Zgleda da tale bangood ni neki vreden zaupanja.

lebang1 ::

kako je pa ta chargeback če plačaš z kartico N26, kjer ni fizične banke :D

Ja, po tej izkušnji odsvetujem Bangood...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lebang1 ()

Samael ::

Nimam pojma, če sem iskren. Mogoče bi vprašal kar N26 support?

Situacija (kraja vsebine pošiljke med samim transportom) je zoprna tudi s strani BG-ja, ker če sem te prav razumel so oni zadevo poslali in ti prejem potrdil s podpisom.
Ne, da si karkoli narobe naredil ... in jasno, da se boš boril za svoj denar, le razumem lahko tudi njihovo stran, da kar se njih tiče je bila pošiljka registrirana in si jo ti prejel. Seveda imajo tudi druge možnosti ravnanja s zahtevki za vračilo, ampak ponavadi pošiljko pošlješ kot registrirano ravno zato, da se izogneš naknadnim trditvam, da zadeva ni prispela.


Edit.
Evo, tule imaš s strani N26: https://support.n26.com/en-eu/security/...
(How to dispute a card transaction and request a chargeback)
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

lebang1 ::

Hja, nič nisem prejel in potrdil s podpisom. Enostavno sem vtipkal kodo v tisti GLS paketomat in vratca so se odprla. Pošiljko sem pač mogel prevzet. Tu je v prvi vrsti kar velika nerodnost od GLS.

Drugače pa hvala! Bom najprej počakal še nekaj dni, da vidim odziv od paypal.
Se pa to res že predolgo vleče...

Unchancy ::

Če ti je pošiljatelj zaračunal prevoz, je odgovornost za poslano do tvojega prevzema na pošiljatelju. Pa makar vmes paket peljejo z rikšami in džunkami. On je organizator celotne transakcije.
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

mat xxl ::

Imaš, kak dokaz, kje se je teža paketu spremenila, pa tudi čudi me, kako so to poslali, da je nekdo točno vedel, verjetno iz deklaracije, da gre za telefon ?

Sem že doživel, da je znanec od njih dobil GSM, pa je bil spakiran v škatlo večjo, kot za ene čevlje, da ja ne bi izgledalo, da gre za GSM.

Sicer pa imate pogum, da tako drage kose, tam naročate. Sam nekako čez 50 eur artikla ne kupim od kitajcev ...... neumnosti za drobiž, pa ja, ajde...., ne bo velike škode.

Na zadnje sem za Mi band 6 in en sesalec Xiaomi, ugotovil, da je pri nas z garancijo cenejši, kot od kitajcev iz Češkega skladišča.

111111111111 ::

Samael je izjavil:



Če imaš od GLS-ja pisno dokumentirano, da se je spremenila teža paketa že pred dostavo, skoraj ne vidim možnosti, da bi chargeback padel - seveda pa lahko poskusiš tudi brez tega - ampak prej počakaj, kako se bo izšlo s paypalom.

Preveri pogoje od GLS-a. Težava je s pošiljko. Predstavljaj si da si prodajalec. GLS izgubi telefon, stranka pa tebi vzame denar nazaj, ker je GLS zajeb... Obrni se na GLS in zahtevaj dokumentacijo o spremembi teže in vrtaj zakaj niso ukrepali, ko so ugotovili, da je paket spremenil težo. Naj ti pojasnejo. Vrtaj, vrtaj, vrtaj.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Unchancy ::

111111111111 je izjavil:

Samael je izjavil:



Če imaš od GLS-ja pisno dokumentirano, da se je spremenila teža paketa že pred dostavo, skoraj ne vidim možnosti, da bi chargeback padel - seveda pa lahko poskusiš tudi brez tega - ampak prej počakaj, kako se bo izšlo s paypalom.

Preveri pogoje od GLS-a. Težava je s pošiljko. Predstavljaj si da si prodajalec. GLS izgubi telefon, stranka pa tebi vzame denar nazaj, ker je GLS zajeb... Obrni se na GLS in zahtevaj dokumentacijo o spremembi teže in vrtaj zakaj niso ukrepali, ko so ugotovili, da je paket spremenil težo. Naj ti pojasnejo. Vrtaj, vrtaj, vrtaj.

Kaj imata GLS in prodajalec med sabo kupca ne briga. Kupec ima poslovni odnos s prodajalcem, ki ima poslovni odnos s kupcem in s prevoznikom. Zgolj moje izkušnje sicer.
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Unchancy ()

Samael ::

Unchancy je izjavil:

Če ti je pošiljatelj zaračunal prevoz, je odgovornost za poslano do tvojega prevzema na pošiljatelju. Pa makar vmes paket peljejo z rikšami in džunkami. On je organizator celotne transakcije.

Ja saj tu je najbrž težava. V osnovi imaš prav, do prevzema je njen lastnik pošiljatelj (in samo on lahko odda zahtevek za poizvedovanje, kjer se napr. pošiljka nahaja), ampak prejemnik je tu pošiljko (karkoli pač že je ali ni vsebovala) prevzel. Res, da ni podpisal, pač odtipkal je tisto kodo na paketomatu, najbrž isti šmorn - pošiljka je prejeta in to je edina informacija, ki jo ima BG.
Če ima oz. mu uspe od GLS-ja dobiti kakšno dokumentacijo, da teža ob prejemu ni ustrezala teži poslanemu, ne vidim načina kako izgubiti chargeback, brez tega bo potreboval pa kar en konkreten kanček sreče pri dokazovanju paypalu, pa najbrž tudi banki, vkolikor paypal odloči v korist pošiljatelja.
(ampak to seveda ne pomeni, da mora vržti puško v koruzo)
Samael != Samuel

Ales ::

Pri dokazovanju lahko pomaga tudi prijava kraje na policijo, kar bi v tem primeru bilo tudi sicer čisto OK. Prijavi, nesi poškodovano pakungo s sabo, vzemi zapisnik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ales ()

lebang1 ::

Kogar zanima, prilagam kaj sem dobil od GLS in kakšen je bil paket:

https://ibb.co/4gtCMKt
https://ibb.co/30pgvnm
https://ibb.co/wyVBQtc
https://ibb.co/9HPCbqr

FoxKnox ::

Ob odpiranju takih pošiljk jaz vedno snemam video.S posnetka lahko prodajalec ugotovi ali so med prevozom nastale spremembe pakiranja.
V tem primeru je to očitno.
Nimam takih izkušenj , ampak zahtevaj povrnitev kupnine v vrstnem redu Banggood, Paypal,Chargeback pri banki.
Pa ta tracking dejansko izkazuje nepravilnosti med transportom.

AEx_1-7 ::

lebang1 je izjavil:

Kogar zanima, prilagam kaj sem dobil od GLS in kakšen je bil paket:

https://ibb.co/4gtCMKt
https://ibb.co/30pgvnm
https://ibb.co/wyVBQtc
https://ibb.co/9HPCbqr


Uhhhh, tole je pa kurirsko maslo, ocitno nekje v DE se je tole odtujilo, poznam primere, kjer je teza bila OK, ker so notri vrnili pac drugo 'blago' enake teze ...

Tule ste kaj 120 EUR na izgubi, ane?
Ali imate podatke o tezi pred BE?
Tule je edina moznost povracila komurkoli od GLS, ker v njihovi posesti je ocitno prislo to tega neljubega dogodka ... kako imajo oni /ce imajo/ to krito do posiljatelja (neka BE pravna oseba), prejemnik je tule kolaterala ...

Sicer pa, kot so ze drugi napisali, PP, ali pa morda izdajatelj MC, N26 je bilo izgleda uporabljeno ... tezka bo tole ... veste kdo je dohodno vozil iz CN --> BE, Flyt Express verjetno, kajne?

Tezo ob prihodu v Neuenstein in odhodu iz Neuenstein-a je kje moc dobiti? A ta zadnja teza 0.3kg ste tudi vi sami preverili s tehtanjem in je dejanska, kot ste jo prejeli/prevzeli v paketomatu?
--++ order with AESS (AE Saver Shipping/AE Standard Shipping) ++--
The word (...) originates from the Ancient Greek: élleipsis meaning 'leave out'
Zargon je soc. zvrst neknj. slov. jezika, ki ga uporabljajo ljudje iste stroke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: AEx_1-7 ()

AEx_1-7 ::

Kaj pa glede telefona samega ... IMEIa od telefona sta na embalazi? Morda je 'uporabnik' v SI omrezjih aktiven/viden ... lahko seveda nedolzni kupec, ker to preprodajo hitro, ker je hot roba ... pa tudi Redmi se IMEI lahko zamenja ... dokaj enostavno ... ampak ne, dokler ne odklenete BL ... tole je pa forenzicno tudi mozno kaj narediti, ker je telefon ... ki je zelo verjetno v uporabi ...
--++ order with AESS (AE Saver Shipping/AE Standard Shipping) ++--
The word (...) originates from the Ancient Greek: élleipsis meaning 'leave out'
Zargon je soc. zvrst neknj. slov. jezika, ki ga uporabljajo ljudje iste stroke.

lebang1 ::

Telefon za 190€.
To je vse kar sem dobil od GLS.
Ko sem paket že odprl sem ga kasneje tudi stehtal in je bil 0.3Kg (pač teža brez telefona).
IMEI sem poslikal in na Banggood napisal naj ga blokirajo. To verjetno niso naredili. Sploh ne vem kakšen je postopek tega.

AEx_1-7 ::

lebang1 je izjavil:

Telefon za 190EUR.
To je vse kar sem dobil od GLS.
Ko sem paket že odprl sem ga kasneje tudi stehtal in je bil 0.3Kg (pač teža brez telefona).
IMEI sem poslikal in na Banggood napisal naj ga blokirajo. To verjetno niso naredili. Sploh ne vem kakšen je postopek tega.


Malo drago je tole za 190 EUR, dobro, morda je najboljsi 10S, pa dajatve in transport ... to veste vi sami.

O IMEI in phone-hackingu in iskanju preko tega ne bova javno (se pa da mnogo, world-wide, BG o tem nima pojma, in nima interesa /so povedali, briga nas, mi smo vam vse poslali OK/, vi pa na ta aparat fizicno kar pozabite, muca odnesla ... drugo je, ce bi imeli dejansko krajo v uporabi aparata v vasi posesti, po moznosti s SIM notri in bi bili neposredno okradeni, reciva celo nasilno, z groznjo, ... tole je KRIMINALNO, to je jasno, deluje tudi organizirano, verjetno/delno insider-job, ker nekdo je vedel, kaj pocne in kaj krade in zakaj, tole ne izgleda nakljucna kraja narkomana za dnevni fix!), ker je zadeva ... no ja saj razumete ... tule gre, da vam vrnejo vas denar ... to je najvec kar lahko pricakujete ... aparat je kjer je, Turcija sigurno ne (za dele morda), ker tam je potrebno VSE aparate registrirati na ime in passport stevilko pred uporabo, za TR drzavljane seveda ... ampak lahko je kaksna Crna Gora, ali pa kje v EU, pitaj boga kje ... preprodano pa skoraj sigurno ...

Blokade so na nivoju posameznega operaterja/omrezja, ni niti po drzavah enotno/hkratno/v enem susu ... cudno da 'profiji' niso se nalepke iz skatle odtrgali, ker IMEI je unikat ... in izsledljiv.

Tule pojdite v financni refund ... to je edino realno, ker gre za vas denar, GLS za tole mora prevzeti odgovornost, ker je v njihovem sistemu prislo do tega, na poti med BE in SI, ampak zahtevek bo/je od posiljatelja, on ima pogodbo z GLS za ta prevoz, torej teh BE ljudi ... IMHO.

Je pa tole umazano ... po balkansko ...
--++ order with AESS (AE Saver Shipping/AE Standard Shipping) ++--
The word (...) originates from the Ancient Greek: élleipsis meaning 'leave out'
Zargon je soc. zvrst neknj. slov. jezika, ki ga uporabljajo ljudje iste stroke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: AEx_1-7 ()

AEx_1-7 ::

Torej je preverjeno 200g manjka, ker je bilo vzeto iz posiljke, se vidi, fizicno poskodovan paket ... kraja vsebine pred samo dostavo naslovniku/prejemniku -- URADNI ZAPISNIK od GLS rabite, da oni pripoznajo tole kot dejansko dejstvo/stanje in da ne morejo kar reci, adijo, nismo mi ... ker tako je sedaj -- a napajalnik in kabel in iglo so vam pa pustili za spomin ...?

Je tudi vidno, da to ni paketomat kompromat ... ker tisti siroki lepilni trak je od GLS v LJ/SI ...
--++ order with AESS (AE Saver Shipping/AE Standard Shipping) ++--
The word (...) originates from the Ancient Greek: élleipsis meaning 'leave out'
Zargon je soc. zvrst neknj. slov. jezika, ki ga uporabljajo ljudje iste stroke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: AEx_1-7 ()

Samael ::

O, ffs ... ne spet ti 8-O
Samael != Samuel

AEx_1-7 ::

Samael je izjavil:

O, ffs ... ne spet ti 8-O


Ahhh, off-topic pametnjakovic ... na kraje se tudi spoznate ...
--++ order with AESS (AE Saver Shipping/AE Standard Shipping) ++--
The word (...) originates from the Ancient Greek: élleipsis meaning 'leave out'
Zargon je soc. zvrst neknj. slov. jezika, ki ga uporabljajo ljudje iste stroke.

Samael ::

Ne toliko, kot ti na smetenje in spamanje.
Samael != Samuel

AEx_1-7 ::

Samael je izjavil:

Ne toliko, kot ti na smetenje in spamanje.


Ne vem, ker kredibilnost imate kar dobro ...
Bodite tiho raje, ker niste se nic doprinesli v OP situaciji ... razen ce je to vse isto, jasno ...
Ostali so podali OP vsaj nekaj ... vi se nic!
Naj OP vodi pogovor ... OK!
--++ order with AESS (AE Saver Shipping/AE Standard Shipping) ++--
The word (...) originates from the Ancient Greek: élleipsis meaning 'leave out'
Zargon je soc. zvrst neknj. slov. jezika, ki ga uporabljajo ljudje iste stroke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: AEx_1-7 ()

lebang1 ::

Kitajci so mi napisali na začetku tako:
"contact your local post office to request an official document stating what happened to your parcel and its actual weight"


Nakar sem dobil od GLS tole:
Pozdravljeni,
Danes ste prejeli mail s strani našega škodnega oddelka.
Žal nimamo nobenega obrazca lahko pa jim posredujete sledeče

Hello,
first, we sincerely apologize for the inconvenience. According to the inspection, the package came to us damaged from abroad. Given that the mentioned transport number is a foreign package number and the sender is from Belgium, you must contact the sender regarding the refund / compensation of the complaint.
The sender will continue to advertise as a contracting party of GLS. We are available for additional information.

Samael ::

V tvoji zmešani betici jo ima vsakdo, ki mu greš s svojimi psiho izpadi po raznoraznih temah na jetra.
Saj razumem, da rad gobezdaš v tri krasne ampak lepo prosim no, a moraš res prav vsako temo, kjer se pojaviš usrati s svojim naključnim blebetanjem in masovnim shitpostanjem?

AEx_1-7 je izjavil:


Ostali so podali OP vsaj nekaj ... vi se nic!

Daj, vsaj malce temo, v katero si se ravnokar naguzil s svojimi zdaj že kar standardnimi psiho izpadi pobrskaj, poglej, kaj je bilo že odgovorjeno, kaj ne, predno boš izjavil naslednjo neumnost.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

AEx_1-7 ::

Samael je izjavil:

V tvoji zmešani betici jo ima vsakdo, ki mu greš s svojimi psiho izpadi po raznoraznih temah na jetra.
Saj razumem, da rad gobezdaš v tri krasne ampak lepo prosim no, a moraš res prav vsako temo, kjer se pojaviš usrati s svojim naključnim blebetanjem in masovnim shitpostanjem?


"Two things are infinite: the universe and human stupidity."
--++ order with AESS (AE Saver Shipping/AE Standard Shipping) ++--
The word (...) originates from the Ancient Greek: élleipsis meaning 'leave out'
Zargon je soc. zvrst neknj. slov. jezika, ki ga uporabljajo ljudje iste stroke.

lebang1 ::

Sam ne se kregat :|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lebang1 ()

AEx_1-7 ::

lebang1 je izjavil:

Kitajci so mi napisali na začetku tako:
"contact your local post office to request an official document stating what happened to your parcel and its actual weight"


Nakar sem dobil od GLS tole:
Pozdravljeni,
Danes ste prejeli mail s strani našega škodnega oddelka.
Žal nimamo nobenega obrazca lahko pa jim posredujete sledeče

Hello,
first, we sincerely apologize for the inconvenience. According to the inspection, the package came to us damaged from abroad. Given that the mentioned transport number is a foreign package number and the sender is from Belgium, you must contact the sender regarding the refund / compensation of the complaint.
The sender will continue to advertise as a contracting party of GLS. We are available for additional information.


Da, tole je oboje korektno ... vam sicer nic ne pomaga se, ampak.

CN je povedal kako gre odgovornost ... IMHO imajo prav.

Tukaj v SI rabite dokument od njih (torej SI GLS mora to dati od sebe), da je res tako kot je dejansko, skratka pisni dokaz, na podlagi katerega je jasno, da je s posiljko nekaj narobe ... dejansko, ne samo da vi tako pravite, oni so vam tako predali in to jasno tudi priznajo/potrdijo.

Potem pa v BE s tem, sem ze napisal, pa v CN vse tudi v vednost ... bo bitka, ampak za vasih 200 EUR gre -- srecno in javite kaj ste dosegli, pa na roke da cesa ne zamudite pazite ... ne vem kako imajo na PayPal in N26/MC, preverite kar takoj se pri njih ... vec front je tule potrebno igrati, sicer ne boste dobili nic, telefona itak ne, denarja pa tudi lahko da ne ... srecno!

lebang1 je izjavil:

Sam ne se kregat :|


Tip tole pocne ze tedne ... ga pac malo moti vse okoli ... IGNORE!
--++ order with AESS (AE Saver Shipping/AE Standard Shipping) ++--
The word (...) originates from the Ancient Greek: élleipsis meaning 'leave out'
Zargon je soc. zvrst neknj. slov. jezika, ki ga uporabljajo ljudje iste stroke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: AEx_1-7 ()

Samael ::

AEx_1-7 je izjavil:

Tip tole pocne ze tedne ... ga pac malo moti vse okoli ... IGNORE!

Stvar je v tem, da mu želimo nekateri ostali pomagati, svetovati na osnovi lastnih predhodnjih izkušenj. Ti prihajaš pa v vsako temo smetiti, spamati, povzemati druge in to zapakirati v zidove brezpomenskega teksta in kratic z dajanjem vtisa, da veš nekaj več - pri čemer pa pogosto le zavajaš in posledično ljudem delaš škodo.

V celotni tvoji pojavi v tej temi nisi povedal ene stvari, ki je ne bi že ostali pred teboj. Zgolj povzemaš že povedano na način, da v občutku lastne pomembnosti napisano okrasiš z zidovi svojega brezpomenskega besedičenja, ter že povedano prepakiraš v produkt tvoje lastne skladovnice modrosti.
In to počneš iz teme v temo.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

AEx_1-7 ::

Samael je izjavil:

AEx_1-7 je izjavil:

Tip tole pocne ze tedne ... ga pac malo moti vse okoli ... IGNORE!

Stvar je v tem, da mu želimo nekateri ostali pomagati, svetovati na osnovi lastnih predhodnjih izkušenj. Ti prihajaš pa v vsako temo smetiti, spamati, povzemati druge in to zapakirati v zidove brezpomenskega teksta in kratic z dajanjem vtisa, da veš nekaj več - pri čemer pa pogosto le zavajaš in posledično ljudem delaš škodo.


Dragi, SVA ZAKLJUCILA ... pomagali niste OP se nic ... torej ...
Tele vase AD PERSONAM stvari niso niti smesne vec ...
--++ order with AESS (AE Saver Shipping/AE Standard Shipping) ++--
The word (...) originates from the Ancient Greek: élleipsis meaning 'leave out'
Zargon je soc. zvrst neknj. slov. jezika, ki ga uporabljajo ljudje iste stroke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: AEx_1-7 ()

DarwiN ::

AEx_1-7, meni se pa zdiš prava zakladnica znanja na tem področju. Predvidevam, da si zaposlen oz. se ukvarjaš znotraj transportne industrije. Kakorkoli, si še kako dobrodošel na forumu. Keep up the good work.

Drgač pa bo očitno treba bit bolj previden s pošiljkami. Tudi sam sem imel negativno izkušnjo pred kratkim. Prejel "napol" prazen paket iz nemškega Amazona. Oziroma, naročen je bil mini PC, paket pa tanek kot papir, le na enem koncu je bil malo debelejši. Tko da je bilo takoj jasno, da ne vsebuje računalnika. Sem po posvetu z amazonovo podporo paket zavrnil in dobil povrnjen denar. Če bi tudi jaz prevzel preko paketomata, bi lahko imel večje težave.

Očitno je folk tako obupan zaradi trenutnega pomanjkanja elektronike, da so pripravljeni krasti.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DarwiN ()

AEx_1-7 ::

DarwiN je izjavil:

AEx_1-7, meni se pa zdiš prava zakladnica znanja na tem področju. Predvidevam, da si zaposlen oz. se ukvarjaš znotraj transportne industrije. Kakorkoli, si še kako dobrodošel na forumu. Keep up the good work.

Drgač pa bo očitno treba bit bolj previden s pošiljkami. Tudi sam sem imel negativno izkušnjo pred kratkim. Prejel "napol" prazen paket iz nemškega Amazona. Oziroma, naročen je bil mini PC, paket pa tanek kot papir, le na enem koncu je bil malo debelejši. Tko da je bilo takoj jasno, da ne vsebuje računalnika. Sem po posvetu z amazonovo podporo paket zavrnil in dobil povrnjen denar. Če bi tudi jaz prevzel preko paketomata, bi lahko imel večje težave.

Očitno je folk tako obupan zaradi trenutnega pomanjkanja elektronike, da so pripravljeni krasti.


Evo, hvala, kulturna debata, OP naj vodi pogovor ... to je vse, ima problem za 200 EUR ... ja, reciva da malo poznam in pac lahko tudi kaj napisem, ce je zelja ... komu koristi AD PERSONAM ... nobenemu! Tudi OP-ju ne ... jasno!

Tole kar ima OP in je dal TN, tako da lahko pogledamo ali je res ali ne je KRIMINAL ... kaj sele bo ... ker vse gre on-line, povsod in tile kurirski so cigani, od nekdaj ... zal, ne vedno, jasno, ampak tole je zal v porastu ... vec ljudi pac vec ve ... solo je pac solo ... ne glede na to kaksen genij je kdo ... (ali pa misli da je) ... shintaro varianta ... ljubi bog!
--++ order with AESS (AE Saver Shipping/AE Standard Shipping) ++--
The word (...) originates from the Ancient Greek: élleipsis meaning 'leave out'
Zargon je soc. zvrst neknj. slov. jezika, ki ga uporabljajo ljudje iste stroke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: AEx_1-7 ()

ligmabols ::

Samael je izjavil:

AEx_1-7 je izjavil:

Tip tole pocne ze tedne ... ga pac malo moti vse okoli ... IGNORE!

Stvar je v tem, da mu želimo nekateri ostali pomagati, svetovati na osnovi lastnih predhodnjih izkušenj. Ti prihajaš pa v vsako temo smetiti, spamati, povzemati druge in to zapakirati v zidove brezpomenskega teksta in kratic z dajanjem vtisa, da veš nekaj več - pri čemer pa pogosto le zavajaš in posledično ljudem delaš škodo.

V celotni tvoji pojavi v tej temi nisi povedal ene stvari, ki je ne bi že ostali pred teboj. Zgolj povzemaš že povedano na način, da v občutku lastne pomembnosti napisano okrasiš z zidovi svojega brezpomenskega besedičenja, ter že povedano prepakiraš v produkt tvoje lastne skladovnice modrosti.
In to počneš iz teme v temo.


Se popolnoma strinjam. AEx_1-7 ima verjetno res izkušnje na področju transporta / logistike, vendar pomanjkanje pravnega znanja, zato me včasih kar zmrazi pri napačnih nasvetih, ki lahko potencialno naredijo več škode kot koristi.

lebang1 ::

Paypal mi je odgovoril:
Return the item(s) to receive your refund


Sedaj ne vem a me zajebavajo in hočejo telefon ki ga nimam, ali jim bo ql raztrgana škatla s polnilcem :|

https://ibb.co/qCwkz10

Machete ::

Kinezi pač, navadite se kupvat do 50 eur max od njih.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

dripac ::

lebang1 je izjavil:

Paypal mi je odgovoril:
Return the item(s) to receive your refund


Sedaj ne vem a me zajebavajo in hočejo telefon ki ga nimam, ali jim bo ql raztrgana škatla s polnilcem :|

https://ibb.co/qCwkz10


Žal ti moram sporočit da boš težko dosegel karkoli pri BG. Ko sem zahteval refund za artikel ki ga nisem prejel sem dobil enak dopis. Mi ni uspelo jim dopovedat da jim artikla ne morem vrnit poškodovanega ali v kakršnemkoli stanju ker ga nisem sploh prejel.

Seveda je bil case closed v mojo škodo - sem pa dobil zahvalo za sodelovanje.

Je pa skrajno pi*dunsko od dostavne službe da se otepa odgovornosti kljub dejstvu da je evidentno da je do kraje prišlo med njihovim posedovanjem paketa...

WizzardOfOZ ::

lebang1 je izjavil:

Živijo,

ali je imel že kdo podoben problem...?
Iz spletne strani banggood, sem kupil telefon.
Pošilka je prišla, telefon pa je bil nekje vmes ukraden iz nje (raztrgana embalaža in zlepljena nazaj).
GLS pravi da se je teža paketa spremenila že pred slovenijo.
Kontaktiral sem prodajalca, kateri pravi, da so preverili, oni poslali telefon, karkoli drugega ni njihov problem,
denarja ali nov telefon mi ne bodo pošiljali.

Kaj lahko storim??


Kater telefon si to naročil?
Kaj je napisano na paketu?
Kaj naj bi bilo v paketu? Gift?

Jaz naročam telefone iz bangooda že par let (nekje vsaj 15 sem jih že naročil, zadnjega sem dobil oktobra 2021). Pri mojih pošiljkah je vedno napisano, da je notri telefon in kakšna je vrednost, ter teža. Vedno pa plačam zavarovanje, ter tadrago poštnino.
Enkrat se je zgodilo, da pošiljka ni prišla. Čakat je bilo treba 75 dni, da je bil denar vrnjen na račun.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

AEx_1-7 ::

dripac je izjavil:

lebang1 je izjavil:

Paypal mi je odgovoril:
Return the item(s) to receive your refund


Sedaj ne vem a me zajebavajo in hočejo telefon ki ga nimam, ali jim bo ql raztrgana škatla s polnilcem :|

https://ibb.co/qCwkz10


Žal ti moram sporočit da boš težko dosegel karkoli pri BG. Ko sem zahteval refund za artikel ki ga nisem prejel sem dobil enak dopis. Mi ni uspelo jim dopovedat da jim artikla ne morem vrnit poškodovanega ali v kakršnemkoli stanju ker ga nisem sploh prejel.

Seveda je bil case closed v mojo škodo - sem pa dobil zahvalo za sodelovanje.

Je pa skrajno pi*dunsko od dostavne službe da se otepa odgovornosti kljub dejstvu da je evidentno da je do kraje prišlo med njihovim posedovanjem paketa...


They are IN on this job, kakopak ... nam bo jurist povedal, ker on ve vse o takih primerih ... GLS je edini naslov za tole ... financniki si bodo oprali roke, ker/vse-dokler nimate potrdila od prevoznika da so vas zares okradli!

Kaksna je carinska deklaracija na paketu, je sploh ni, kajne ... (kurirski cigani, jasno, ker VEDO komu in kaj se 'lahko' ukrade in kako) ... preko 150 EUR se uvaza kako?

Redmi Note 10s, kot je vidno iz slik, ki jih je objavil.
--++ order with AESS (AE Saver Shipping/AE Standard Shipping) ++--
The word (...) originates from the Ancient Greek: élleipsis meaning 'leave out'
Zargon je soc. zvrst neknj. slov. jezika, ki ga uporabljajo ljudje iste stroke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: AEx_1-7 ()

6bt9hmDwY ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Jaz naročam telefone iz bangooda že par let (nekje vsaj 15 sem jih že naročil, zadnjega sem dobil oktobra 2021)

Takšnih stvari sicer ne naročamo direktno iz Kitajske, kakovost je, glede na vsaj 15 naročenih, domnevno zadovoljiva, vendar gre za bolj affordable znamke in modele? Bi kaj priporočil, je potrebno še kaj narediti s temi telefoni ali v redu so out of the box - recimo odstraniti/deaktivirati kakšen očiten bloatware/spyware? Ne poznamo preveč teh znamk, mogoče samo Samsung, menda je tudi Xiaomi kar v redu?

bajsibajsi ::

Sam jim ne bi nic posiljal nazaj, ampak bi sel v chargeback. Skoda casa, energije in zivcev za brezplodno pingponganje.

Samael ti je dal najboljsi nasvet. V kolikor ni PP case resen ugodno, le hitro z dokazili do bancnika in cimprej narediti chargeback.

AEx_1-7 ::

6bt9hmDwY je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Jaz naročam telefone iz bangooda že par let (nekje vsaj 15 sem jih že naročil, zadnjega sem dobil oktobra 2021)

Takšnih stvari sicer ne naročamo direktno iz Kitajske, kakovost je, glede na vsaj 15 naročenih, domnevno zadovoljiva, vendar gre za bolj affordable znamke in modele? Bi kaj priporočil, je potrebno še kaj narediti s temi telefoni ali v redu so out of the box - recimo odstraniti/deaktivirati kakšen očiten bloatware/spyware? Ne poznamo preveč teh znamk, mogoče samo Samsung, menda je tudi Xiaomi kar v redu?


Blago je enako, Mi je Mi, ce je pa kaj narobe (fake, ne deluje), potem pa DISPUTE na AE in je ...

Za Mi aparate je namenska tema (ce imate potrebna vedenja/znanja, potem imate vse Custom: rom, app, baseband, vse ...):
xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave
https://slo-tech.com/forum/t670401/p735...

Sammy ne bi komentiral, nacelno pa obstajajo boljse P/P kot njihova ponudba v EU (tudi zato, ker EU je vse Exynos) ...

Vasih potreb/zelja ne poznamo, tako da nasvet na pamet nima smisla ... ce niste sicer vesci 'rihtanja' aparatov, potem nakup v SI, operaterji ali pa pre-prodajalci, pa se potem ukvarjate z garancijami in servisi v SI ... toliko, ker tale tema je itak kraja/goljufija ...

OP -- vztrajajte in pojdite do konca, vec kot ste ze izgubili boste tezko (razen casa seveda) ... ampak tole je ze vec kot 1 mesec, kar imate 'tole' blago, kajne:

9/27/2021 3:34:00 PM The parcel has been delivered -- Slovenia
--++ order with AESS (AE Saver Shipping/AE Standard Shipping) ++--
The word (...) originates from the Ancient Greek: élleipsis meaning 'leave out'
Zargon je soc. zvrst neknj. slov. jezika, ki ga uporabljajo ljudje iste stroke.

6bt9hmDwY ::

Se da dobiti kaj priporočenega za telebane glede Custom: rom, app, baseband, vse ...?

AEx_1-7 ::

6bt9hmDwY je izjavil:

Se da dobiti kaj priporočenega za telebane glede Custom: rom, app, baseband, vse ...?


Nacelno se vse da ... umetnost moznega ... ampak hudic je v podrobnostih!
Konkretno rabite/zelite kaj ...?

Nihce ne ve vsega ...
Nihce se ni rodil s polno glavo, vedno so ljudje, ki vedo (iz izkusenj) mnogo vec od mene, vas, kogarkoli.

Good, Fast, Cheap: You Can Only Pick Two!
-- but there are always exceptions.
--++ order with AESS (AE Saver Shipping/AE Standard Shipping) ++--
The word (...) originates from the Ancient Greek: élleipsis meaning 'leave out'
Zargon je soc. zvrst neknj. slov. jezika, ki ga uporabljajo ljudje iste stroke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: AEx_1-7 ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Paypal vračilo denarja (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6810902 (9146) St235
»

Prazna škatla telefona pri nakupu iz tujine

Oddelek: Pomoč in nasveti
406303 (2569) Looooooka
»

DPD pustil paket v veži bloka (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6310188 (8186) Zelnick
»

PayPal placilo,sumljiv prodajalec (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
12219133 (14653) St235
»

Velik nateg na ebayu (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5012140 (8882) T-h-o-r

Več podobnih tem