» »

Telemach, wrt1900ac in internet

Telemach, wrt1900ac in internet

Edahiles ::

Pozdravljeni!

Lepo prosim za malo pomoči!

Pri starših sem zamenjal router (crknil wifi na starem wrt54gl), dal sem svojega starega wrt1900ac, ki bo za njune potrebe več kot dovolj. Nameščen je dd-wrt (mislim da v3.0....).
Omenjeni roouter je pri meni doma do nedavnega delal povsem normalno, nastavljen kot gateway s priklopljenimi žičnimi povezavami in obema WiFi omrežjema. Spomnim se, da je bilo potrebno nastaviti Telemachov modem na bridge mode. Pri mojem sem z nekaj igranja lahko to storil sam.
Pri starših sem priklopil kot sem imel sam, router resetiral in poklical na Telemach, kjer so vklopili "bridge mode" na modemu. Nekje vmes se je celo pojavil internet, se mi je pa zgodilo (kot se je pri teh wrt-jih pogosto, da v nekem trenutku ni več bilo možno dostopati do web interface routerja). Router sem glede na 15 letne izkušnje s dd-wrt ponovno resetiral na tovarniške in se takoj lahko spet povezal na interface.
Ponovno sem nastavil preproste nastavitve, oba WiFi,.. v resnici nobenih zahtevnejših stvari nisem nastavljal (brez NAS, USB diskov, VPN, remote access,...).
Sedaj vse deluje kot mora, nikakor pa ne pridem do interneta.

V kratkem nastavitve:
Gateway
vpisan IP 192.168.1.1 (dosegljiv preko web interface)
iz 1. eth porta na modemu UTP kabel do WAN porta na routerju
Glede na to, da je narejen bridge na modemu in je router gateway, sem pustil gateway v routerju na 0.0.0.0

Kaj predlagate, da še poskusim? moti me to, da je najprej na istih nastavitvah internet delal normalno, dokler ni postalo nemogoče priti v web interface od routerja. Sedaj pa deluje slednje, pa ne pridem več do interneta...

Hvala v naprej!

XS!D3 ::

Za WAN ne vpisuješ ni ročno, samo vklopiš DHCP klienta in bi moral preko DHCP dobit javni naslov, njihov gateway ter DNS strežnike.

_Denny_ ::

Na katerem subnetu je modem? Glede na pretekle izkušnje s firmwari tipa DD-WRT, Gargoyle, itd. imajo vključen passthrough za dostop do modemovega configa in ravno ta je skoraj vsepovsod na 192.168.1.1; interface od routerja ima po defaultu isti naslov, zato dobiš en lušten ip conflict.

Če je to razlog za tvoje probleme, bo pomagala prestavitev subneta routerja na npr. 192.168.2.x in s tem njegovega web interface ip-ja na 192.168.2.1.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
372342002 (42458) ignats
»

Linksys WRT45GL

252921 (1524) SaXsIm
»

Težava s TP-linkom

224566 (4081) Hayabusa
»

Siol modem žično na wrt54gl v1.1 dd-wrt za WiFi

217925 (7761) NeMeTko
»

Po zamenjavi modema internet preko wirelesa ne dela (zelo zanimiv problem) (strani: 1 2 )

5623344 (22260) MTB

Več podobnih tem