» »

Tehnične težave z google ads in gmail računom

Tehnične težave z google ads in gmail računom

Katie ::

Pozdrav vsem ki so si vzeli čas da to preberejo!
Nekaj časa nazaj se mi je na računalnik prenesel trojanski konj/nekakšen virus ki ves čas ustvarja backdoore in podobno. Najprej tega sploh nisem opazila. Nato sem na moj gmail začela dobivati razne emaile o tem kako je neprepoznana naprava v mojem računu in kako zlonamerna aplikacija vpliva na račun. Potem sem čez dva dni dobila se en email o tem kako imam nedokončana plačila na mojem Google Ads računu, kar me je čudilo, saj niti nisem vedela kaj Google Ads je. Na moj telefon sem dobila tudi dva requesta za plačilo v vrednosti 250.00€ (plačilo ni bilo izvedeno zaradi limita 100€ na spletnih nakupih). Takoj sem šla seveda prekinila kreditno kartico in naročila novo. Malo sem raziskovala in ugotovila, da je bila moja kreditna kartica nekako povezana z mojim gmail računom. Takrat sem šla zagnala tudi Malware Bytes in izbrisala vse grožnje in tudi naredila dodaten scan na windows defenderju. Vse je bilo mirno nekaj časa. En dober mesec. Spet se tukaj, le z drugim gmail računom, ki mi je dejansko zelo pomemben. Ta gmail račun nima povezane nobene moje osebne kreditne kartice, ima pa povezano neko neznano kreditno kartico. Zdaj sem še zaradi tega zaskrbljena. Prejšnji Google Ads račun so tudi onesposobili zaradi sumljivega delovanja. Na mojem trenutnem gmail-u v Google Ads-u mi tudi piše, da je onesposobljen ta Google Ads račun. Ali to pomeni da uporaba Google Ads-a na splošno nebo več možna na mojem računalniku? Ali lahko kako blokiram upurabo Google Ads-ov? Ker se to dogaja ves čas brez kakršnega koli potrdila z moje strani, nobenega email-a da bi prosili za verification, da sem to dovolila, nič. Zaradi zelo slabe pomoči Google Ads supporta se oglašam tukaj. Kako naj se tega znebim? Ali naj še enkrat posodobim moj Windows? Še enkrat sem skenirala cel računalnik z Malware Bytes-i in je spet našlo en corrupt file, sem ga takoj tudi izbrisala.

Prosila bi odgovore na vse vprašanja ki sem jih zastavila zgoraj in tudi še kakšna morebitna kasneje.
Hvala vam za vaša pomoč že v naprej.
-Katja

sbawe64 ::

Tole si nastavi in spremeni geslo za gmail
https://www.google.com/landing/2step/

Ko je preko browserja prijaviš v gmail, poglej spodaj desno, kjer piše
Last account activity: XX hours ago
Details

Dobra gesla so v stilu
V\d7a#?Ctxud_?z@
//sedaj očitno več ne, ko je objavljeno
https://passwordsgenerator.net/