» »

Amazon predstavil robotka z Alexo

Amazon predstavil robotka z Alexo

robotek Astro

vir: Amazon

Echo Show 15

vir: Amazon

Glow

vir: Amazon
Amazon - Na tradicionalni jesenski predstavitvi strojne opreme so pri Amazonu pokazali več novih naprav s pametno asistenco, pri čemer pa je bržkone prednjačil robotek Astro.

Naposled je na vrsti za jesenske hardverske osvežitve tudi Amazon (krajši video povzetek). Njihove tiskovke so že več let v znamenju tlačenja Alexe in kamer v vsako mogočo reč v naši okolici in tudi tokratni dogodek se od tega ni bistveno razlikoval - smo pa videli nekaj več dobro izčiščenih in uporabnih izdelkov kot običajno. Družina pametnih zaslonov Echo Show bo tako proti koncu leta dobila 15-palčnega člana, ki je s svojo velikostjo videti prav imenitno in ga bo mogoče obesiti tudi na steno, kjer bo služil kot prikazno središče pametnega doma. Za razliko od manjših članov linije bo mogoče na zaslon postaviti več uporabnih pripomočkov, je pa videti, da bomo pri tem rahlo omejeni, saj bo pol zaslona togo namenjenega tem widgetom, druga polovica pa dinamični vsebini običajnih echov. Cena bo 250 dolarjev (ZDA, brez davka).

Še ena naprava futurističnega doma je Glow, namenjen predvsem video komunikaciji z otroki, ki naj bi zmogel poskrbeti, da mularija ne bo odtavala stran. 8-palčnemu zaslonu je tako pridružen projektor, ki na prostor pred napravo izriše 19-palčno interaktivno polje z igrami, ki naj bi otroke dovolj zaposlile, da ne bodo počeli neumnosti. Cena bo 300 dolarjev, prihodnji mesec se prične javno testiranje. Toda najbolj udarna novost med zasloni je bil tisti, namontiran na kolesa in z veselo izrisanim obrazom: robotek Astro. Ta križanec Roombe in Echa bo poskrbel, da nam bo Alexa sledila po stanovanju in torej ne bomo nikjer varni pred njenim zvedavim pogledom - oziroma bomo lahko imeli nenehno pred seboj sliko vremenske karte ali domačih kamer, če upoštevamo Amazonove oglasne pamflete. Gre torej za strojnega družabnika, kakršnih je bilo v preteklem desetletju že mnogo, toda z Alexinimi možgani, kar bi lahko pomenilo tisto ključno razliko. Drugih spretnosti pa Astro nima in kljub oglasnemu namigovanju ne zna prinesti piva ali zložiti kozarcev v pomivalni stroj. Jeseni se prične testno obdobje, v katerem ga bo mogoče pridobiti za tisočaka dolarjev, pozneje bo stal še petsto dolarjev več.

Med drugimi napravami smo videli standardne novosti med pametnimi zvonci, tokrat pod znamko Blink, pa nov termostat in za povrh še združek varnostnega centra za pametni dom Ring in routerja Eero. Več pozornosti pa utegne vzbuditi nova inačica zapestnice Halo - View, ki ima tokrat zaslonček AMOLED in je s tem precej nevarnejša konkurenca sorodnim napravam, kot so Fitbitove. Poleg so naznanili tudi nekaj dodatnih storitev, pohvalno pa je, da so se znebili mikrofona, ki je v prejšnji verziji preveč vlekel na svoja ušesa. A tudi za tiste, ki si želijo bolj bizarnih Amazonovih objav, je bilo letos poskrbljeno: na primer v obliki asistenta Hey Disney za otroke, ki nastaja v povezavi z Disneyjem, pa tudi lani najavljenega drona s kamero je mogoče sedaj prednaročiti.

10 komentarjev

one-half ::

Juhuhu, nekdo je na sesalec namontiral tablet (in odstranil sesanje), to rabimo ja... spyware, ki se sprehaja za tabo in med spanjem stefna po omarah, snema med sexom in ponuja reklame za sex toys glede na AI(tm) prepoznan polozaj v postelji. To res nujno potrebujemo, ker je "high-tech"(tm), "novo"(tm), "ful-cool"(tm) in "nad-uporabno"(tm). Hitro kupit, ce ze tehnicnega znanja nimate, tehnika pa je moderna, si lahko kupite vsaj obcutek, da ste tehnicni, amazon pa dobi vdiranje v zasebnost vasega doma. Win-win.

Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: one-half ()

kow ::

Eden neroden korak, pa bos na obisku naredil 200e skode?

ZigaZiga ::

kow je izjavil:

Eden neroden korak, pa bos na obisku naredil 200e skode?

Ah, ne bo treba. Zaenkrat se kar sami po stopnicah vržejo (vir) >:D

filip007 ::

Jaz bi raje možganski vsadek in čelado za upravljanje hišnih naprav in lučk, ne rabim spleta.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: filip007 ()

one-half ::

filip007 je izjavil:

Jaz bi raje možganski vsadek in čelado za upravljanje hišnih naprav in lučk, ne rabim spleta.


To ze lahko dobis, zvrtajo luknjo zadaj v lobanjo in ti skozi kozo napeljejo zice.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

bobby ::

Popolnoma nicesar od nastetega se ne POTREBUJE in nima kaj delat v stanovanjih/bajtah.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

dexterboy ::

Novodobnim staršem je odveč, da se ukvarjajo z otroci in samim življenjem.... To delo raje prepustijo drugim.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Maximus ::

Telekran, to je bila naprava, ki jih je 24 ur na dan, 7 dni v tednu pravzaprav vedno in povsod opazovala, za tem pa je bil Veliki brat. Obenem je predvajal glasbo in poročia, ki so bila sama laž. Nič ni bilo resničnega, vse je bilo izmišljeno. To je bil moški, z velikim obrazom in brki,
ki je bil vodja Oceanije, nekakšen vladar, ki je nadzoroval celotno ozemlje s telekranom. Pred njim niso mogli ničesar skriti.

1984 - George Orwell

d4vid ::

Zakon, kot da prisluškovanje ni dovolj, je treba naredit robotka, ki bo naredil še floorplan stanovanja in ga poslal amazonu. Yaaay, to rabimo!

Step2en Wolf ::

"Pozabili" ste omeniti, da je Astro robotek SUPER STALKER: https://www.vice.com/en/article/93ypp8/...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amazon najavil pretočen igričarski servis Luna, kroglaste zvočnike Echo in hišnega dr

Oddelek: Novice / Ostale najave
116265 (4999) dexterboy
»

Amazon pošilja Alexo od doma

Oddelek: Novice / Ostale najave
157456 (5689) vostok_1
»

Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
13746113 (37637) amacar
»

Amazon je osvežil svoje Kindle

Oddelek: Novice / Android
228618 (6975) kuglvinkl

Več podobnih tem