Forum » Zvok in slika » 60fps
60fps
strom_15 ::
Pozdravljeni.
Imam vprašanje, in sicer me zanima zakaj na videi, ki so posneti s 60 fps (normalno so 23,976; 25; 29,9 in 30 fps) video ni tako gladko predvajan kakor pri nižjih fps (npr 30). Ali je to krivda samega monitorja?
To se dogaja tako na video posnetkih snetih z neta, kakor tudi na youtube če je fps 50 ali 60. Pri nižjih fps mi video dela tekoče, pri višjih fps pa predvaja samo pri hitrih kadrih se vidi ko nekakšno 2trzanje" slike. Imam pa grafiko GTX 1650. vendar sam bolj menim, da bi bil kri monitor, ki je relativno star in ima frekvenco osveževanja zgolj 60 Hz.
Vaše mnenje?
Imam vprašanje, in sicer me zanima zakaj na videi, ki so posneti s 60 fps (normalno so 23,976; 25; 29,9 in 30 fps) video ni tako gladko predvajan kakor pri nižjih fps (npr 30). Ali je to krivda samega monitorja?
To se dogaja tako na video posnetkih snetih z neta, kakor tudi na youtube če je fps 50 ali 60. Pri nižjih fps mi video dela tekoče, pri višjih fps pa predvaja samo pri hitrih kadrih se vidi ko nekakšno 2trzanje" slike. Imam pa grafiko GTX 1650. vendar sam bolj menim, da bi bil kri monitor, ki je relativno star in ima frekvenco osveževanja zgolj 60 Hz.
Vaše mnenje?
strom_15 ::
In kako bi to popravil. Ali bi novi monitor, ki ima višjo frekvenco osveževanja to težavo odpravil?
Ben Dover ::
Sem skoraj prepričan, da je monitor imo.
Ata gugl
1
Lower the resolution of the video or game so that your GPU doesn't have to work as hard.
2
Enable the "hardware acceleration" option in the affected application. ...
3
Enable the "vertical sync" or "vsync" option. ...
4
Enable "triple buffering" if the application allows it.
Malo se poigraj.. Če nič ne pomaga pa menjaj.
Ata gugl
1
Lower the resolution of the video or game so that your GPU doesn't have to work as hard.
2
Enable the "hardware acceleration" option in the affected application. ...
3
Enable the "vertical sync" or "vsync" option. ...
4
Enable "triple buffering" if the application allows it.
Malo se poigraj.. Če nič ne pomaga pa menjaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ben Dover ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HDMI ali DisplayPortOddelek: Strojna oprema | 1757 (1168) | TOP |
» | 4k vsebina ne delaOddelek: Zvok in slika | 5317 (4861) | Jst |
» | Filmi s 60 fps? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 20099 (18256) | Tarzan |
» | VsyncOddelek: Strojna oprema | 2136 (1833) | miraldi |
» | Rahlo zatikanje slikeOddelek: Zvok in slika | 2452 (2137) | Sssaga |