Forum » Loža » Nadležni otroci pred blokom
Nadležni otroci pred blokom
Temo vidijo: vsi
kuall ::
kjer se ne smeš kopati po 10 uri zvečer
To zveni malo čudno ampak jaz bi takoj podprl. Imam kopalnico zraven sobe in če se gre kdo tuširat, ko se jaz odpravljam spat je kriza, zelo se sliši. Posebej če se tušira tak človek, ki si vzame skoraj 1 uro :/. Ko pa sem bil enkrat v hotelu mi je bilo tudi precej nerodno se it tuširat ob 1h ponoči, ker sem slutil, da se to rado sliši v druge sobe.
maldic ::
otroska igra je to, ne pa vojasnica. Vzgoja ni prepoved igre. To vodi v robote, ne v cloveska bitja. Zato dopustite otrokom igro. Ce vi nimate zivcev, pa se preselite. Bloki itak niso v skladu z naravnim bivanjem. To je umetna koncentracija. Marsikaterem trolu pa manjka nekaj obiskov pri psihologu. Se spomnem svojega otrostva, bistveno vec otrok pred blokom, bistveno vec razgrajanja, otroskih iger, nabijanja z zogo pa tudi vragolij. Pihalniki, frace (te niso bile kar tako nedolzne) zvonenje vsem domofonom naenkrat, metanje tenis zogic na okna, rabutanje. Pozimi metanje snezenih kep na balkone. Metanje vreck za smeti napolnjenih z vodo iz visjih nadstropij do pritlicja. Ni da ni. Ampak takrat so starsi bili vecinoma bolj sprosceni. Potem je bilo nekaj let, kjer je bilo manj rojstev, manj otrok in se je nekako umirili, morda celo prevec. Morda ste se potem prevec navadili na penzijonersko tisino. Zdaj pa baby boom generacija zacela dobivat otroke in je spet nekaj malega vec otrok na igriscu pa potem cel halo, ko se otroci le igrajo z zogo. Nabijanje zoge je cist normalna otroska igra. To so pocele mnoge generacije prej, celo bolj kot danasnje generacije. Ti solatko pa si me malo presenetil s temi komentarji, sem mislil, da si bolj zrel. Vcasih so bili otroci bistveno bolj razposajeni kot zdaj. To nima veze z vzgojo, ce se gre za obicajno otrosko igrivost in razposajenost. Zelo narobe je ce otrokom tega ne dopustite. Vas problem, ce so vas privabili v blok, v primeru ce vas moti, se lahko preselite.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: maldic ()
Kvinta ::
V vsakem bloku se najde nekdo ,ko mu grejo otroci na živce zanimivo mi smo se kot mulci polulali v 2l flašo mu jo prislonli na vrata pozvonili in zbežali ni več gnjavo
A.C.A.B
solatko ::
maldic - Vzgoja je v tem, da se nivo in glasnost igre, prilagodi drugim stanovalcem. Če ti je normalno nabijanje žoge v novo fasado, kjer je najmanj 15 cm mehkega materiala v redu, potem ok, samo starši naj bojo pripravljeni plačat škodo. Zmeren hrup je pravica vsakega živega bitja v stanovanjskih naseljih, kričanje 10+ otrok, ki praviloma še niso iz tvojega bloka, vsak dan, nekaj let, to zagotovo ni. Saj staršem nihče ne brani, da enkrat eden, drugič drug popoka otroke in jih pelje na najbližje igrišče in malo popazi na njih, da je v okolici blokov, potreben mir. Je asocialnežem to težko zastopit ali se morajo vsi stanovalci prilagajat lenim staršem 10-ih in več podivjanih otrok, ki se derejo tudi takrat, ko na telefonih nekaj ur gledajo bedarije na youtube-u, poslušajo pa vsi stanovalci bloka.
Kvinta - Nihče ne obsoja otrok, rabijo igro, rabijo druženje,... kako to počnejo pa je odvisno od asocialnih staršev, ki vidijo samo svojo pamžarijo in nobenega drugega okoli. Nihče ni plačan, da bo cele dneve, poslušal dretje tvojega otroka pred oknom v sosednjem bloku pa ni važno ali je tečen penzionist ali rakav bolnik malo pred smrtjo, živčna babica, ki še sama sebe komaj prenaša ima pa to nesrečo, da kljub letom dobro sliši,... Mene so starši naučili, da se v bližini bloka igra tihe igre, razgraja in kriči pa v gmajni ali na igrišču.
V vsakem bloku se najde veliko ljudi, ki tiho trpijo nasilje neizobražencev in njihovih otrok in le nekaj takih, ki se to upajo povedat tudi v obraz, ker pa se pogovarjajo večinoma s kretzeni, ki ne zastopijo, da se ne more vsak v bloku obnašat po svoje, ne dosežejo nič, razen raznih občasnih nagajanj.
PNG imaš zaradi pomanjkljive vzgoje in nesposobnosti kulturnega obnašanja v skupnosti, zato problemov drugih ne vidiš, hočeš si uzurpirat življenje drugih. Zbežal ste pa zato, ker ste bili žleht, niste pa imeli jajc odgovarjat za svoja dejanja, pičkice pač, kar ste tudi ostali.
Kvinta - Nihče ne obsoja otrok, rabijo igro, rabijo druženje,... kako to počnejo pa je odvisno od asocialnih staršev, ki vidijo samo svojo pamžarijo in nobenega drugega okoli. Nihče ni plačan, da bo cele dneve, poslušal dretje tvojega otroka pred oknom v sosednjem bloku pa ni važno ali je tečen penzionist ali rakav bolnik malo pred smrtjo, živčna babica, ki še sama sebe komaj prenaša ima pa to nesrečo, da kljub letom dobro sliši,... Mene so starši naučili, da se v bližini bloka igra tihe igre, razgraja in kriči pa v gmajni ali na igrišču.
V vsakem bloku se najde veliko ljudi, ki tiho trpijo nasilje neizobražencev in njihovih otrok in le nekaj takih, ki se to upajo povedat tudi v obraz, ker pa se pogovarjajo večinoma s kretzeni, ki ne zastopijo, da se ne more vsak v bloku obnašat po svoje, ne dosežejo nič, razen raznih občasnih nagajanj.
PNG imaš zaradi pomanjkljive vzgoje in nesposobnosti kulturnega obnašanja v skupnosti, zato problemov drugih ne vidiš, hočeš si uzurpirat življenje drugih. Zbežal ste pa zato, ker ste bili žleht, niste pa imeli jajc odgovarjat za svoja dejanja, pičkice pač, kar ste tudi ostali.
Delo krepa človeka
maldic ::
In kaj je narobe se preselit nekam izven blokovskega naselja? Drugac pa se lahko organizirate, sestanek stanovalcev, vpis otrok v sporte in krozke, ki so jim vsec, financirajte in bodo potem tam porabili odvecno energijo in posledicno bodo doma bolj mirni. Ne pa samo jamrat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: maldic ()
kuall ::
Spet tipična slo tech tema, ko vsak nabija o svoji izkušnji, ki pa je drugačna od izkušnje koga drugega. Kar neko predpostavljanje, da vsak ve, o čem drug govori v resnici pa noben ne ve in se dela pametnega. Lahko, da so pamži res problematični, lahko pa da je še en star težak, ki se najde v vsaki vasi/bloku.
Po mojih izkušnjah je veliko več starih težakov kot pa problematičnih otrok. Če pa so otroci problematični so krivi starši, ker so jih zanič vzgojili in okolica. Res je to, da se z načrtno kvalitetno vzgojo večina lolekov ne ukvarja pretirano. Če bi jaz imel otroka bi ga vzgojil precej kvalitetno. Prav za projekt bi si vzel, kako naredit čimbolj kvalitetnega človeka iz njega. Ne pa da ga narediš pol ga pa prepustiš samemu sebi, da se sam znajde. Večina ljudi ima otroke itak samo zarad statusa in nagona. Ko ga enkrat imajo je naloga končana, vzgoja jih dost ne zanima. Posebej moški tu šepajo. Ženske že iz nagona se ukvarjajo z otroci ampak vsi vemo, kako ženske same niso sposobne vzgojit kvalitetnega človeka, otrok rabi še moški racionalni del vzgoje, da postane res kvaliteten.
Po mojih izkušnjah je veliko več starih težakov kot pa problematičnih otrok. Če pa so otroci problematični so krivi starši, ker so jih zanič vzgojili in okolica. Res je to, da se z načrtno kvalitetno vzgojo večina lolekov ne ukvarja pretirano. Če bi jaz imel otroka bi ga vzgojil precej kvalitetno. Prav za projekt bi si vzel, kako naredit čimbolj kvalitetnega človeka iz njega. Ne pa da ga narediš pol ga pa prepustiš samemu sebi, da se sam znajde. Večina ljudi ima otroke itak samo zarad statusa in nagona. Ko ga enkrat imajo je naloga končana, vzgoja jih dost ne zanima. Posebej moški tu šepajo. Ženske že iz nagona se ukvarjajo z otroci ampak vsi vemo, kako ženske same niso sposobne vzgojit kvalitetnega človeka, otrok rabi še moški racionalni del vzgoje, da postane res kvaliteten.
profii ::
Kuall, prav imaš.
V bivšem bloku sta bili 2 mamici, permisivna vzogja. Oni dve sta čikcali na štengicah, včasih sta dobili še mal družbe ali pa kakšen gin tonic. Tamali trije so se pa lovil med avti na parkirišču, žogal, skrival. Če se je kak zaletel v parkiran avto, nič zato. Seveda si moral v blok mimo njih, po ozkem robu ki sta (so) pustili. Če si šel pa več kot 2x mimo si pa dobil pogled: a spet se ti morm umikat? In to je počasi postala stalnica toplih dni.
V bivšem bloku sta bili 2 mamici, permisivna vzogja. Oni dve sta čikcali na štengicah, včasih sta dobili še mal družbe ali pa kakšen gin tonic. Tamali trije so se pa lovil med avti na parkirišču, žogal, skrival. Če se je kak zaletel v parkiran avto, nič zato. Seveda si moral v blok mimo njih, po ozkem robu ki sta (so) pustili. Če si šel pa več kot 2x mimo si pa dobil pogled: a spet se ti morm umikat? In to je počasi postala stalnica toplih dni.
#000000 ::
Nabavi si psa, ovčar, še bolje kak bull asortima, ter ga začni vozikat na sprehod mimo te mularije na vsakih 15 minut.
Če so taspodni, kar večinoma so, bo nastal tak mir da ti bo v par dneh že dolgčas.
Če so taspodni, kar večinoma so, bo nastal tak mir da ti bo v par dneh že dolgčas.
gozdar1 ::
111111111111 ::
Ko se začlneš jeziti na otroke samo pomeni, da postajaš zagrenjen odrasel. Ni to dobro.
Po moje ni čisto tako. OP mi deluje normalen. Vsaj po zapisanem. Je kar hrupno, če se otroci igrajo pod oknom in vpijejo, še posebej če je na razpolago igrišče nedaleč stran. Mene osebno bi bolj motili starši, ki sedijo in debatirajo. Čej je to 10-12 ljudi je lahko hitro precej šundra + smeti.
Otroci so ponavadi precej neškodljivi. Bolj je problem obraten: da jim odrasli nenormalno težijo. To je res kriminal, kaj se dela z otroci: nesramnost, ukazovanje. Kakšno olajšanje je, ko si enkrat odrasel. Končno mir pred vsemi bumbarji. Samo še slo tech idioti ti včasih težijo.
Hrup je res problem edino takrat, ko hočeš spat. Čepki so kr ok rešitev. Ali pa slušalke z muzko, filmom itd.
Ampak, odrasli so te lovili. delal si neumnosti. Doma si upal jezikati nazaj? Se pa strinjam, smo veliko stvari ušpičili, ampak je bila tudi sosedska straža in si moral biti, vsaj pri nas, prekleto previden da te ni kdo videl in povedal fotru ali mami.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
Likalnik ::
Tudi jaz imam sosede kateri furajo permisivno vzgojo....otroci se na vrtu dobesedno derejo kot žvali celo nedeljo pa jim od staršev ne bo noben nič rekel, da naj se umiri (sicer ne zastopim kako staršem ne gre na živce, ker se derejo praktično pred njihovim nosom)
otroci niso nikoli nič krivi, kar koli naredi je pač "vredu" in ne vem kam vodi ta vrsta vzgoje...se spomnim ko sem bil jaz mulc...če sem kaj ušpičil sem jih konkretno slišal....tu pa nič.
pač me moti to dretje...do sedaj nisem še rekel nič...nočem se prepirati s sosedom ker načeloma ne vem kaj bom s tem dosegel razen slabe volje.....verjamem pa, da imam tudi jaz svoje muhe...predvsem poleti, ko imamo piknik na vrtu kateri trajajo pozno v noč, glasna glasba, veliko ljudi...pa mi noben nič ne reče....in nekako smatram, da se to na ta način poravna....
nekaj je pa res...tudi sam se trudim in pridno delam na otroku...čez par let bodo njihovi že odrasli, ko bodo moji ravno teh let, ko bodo najbolj glasni....in ste lahko prepričani, da bo na meji s sosedom (ob njegovem oknu v dnevni sobi) postavljen koš za košarko, trampolin....in bodo dobrodošli vsi otroci iz ulice....lahko bodo glasni kolikor bodo hoteli....še najbolj ob nedeljah.....saj veste, dretje in galama lastnih otrok ni nikoli tako moteča kot pa tujih......kumi čakam payback....oziroma, da bo kdo kaj kadarkoli od sosedov rekel, da smo preglasni
otroci niso nikoli nič krivi, kar koli naredi je pač "vredu" in ne vem kam vodi ta vrsta vzgoje...se spomnim ko sem bil jaz mulc...če sem kaj ušpičil sem jih konkretno slišal....tu pa nič.
pač me moti to dretje...do sedaj nisem še rekel nič...nočem se prepirati s sosedom ker načeloma ne vem kaj bom s tem dosegel razen slabe volje.....verjamem pa, da imam tudi jaz svoje muhe...predvsem poleti, ko imamo piknik na vrtu kateri trajajo pozno v noč, glasna glasba, veliko ljudi...pa mi noben nič ne reče....in nekako smatram, da se to na ta način poravna....
nekaj je pa res...tudi sam se trudim in pridno delam na otroku...čez par let bodo njihovi že odrasli, ko bodo moji ravno teh let, ko bodo najbolj glasni....in ste lahko prepričani, da bo na meji s sosedom (ob njegovem oknu v dnevni sobi) postavljen koš za košarko, trampolin....in bodo dobrodošli vsi otroci iz ulice....lahko bodo glasni kolikor bodo hoteli....še najbolj ob nedeljah.....saj veste, dretje in galama lastnih otrok ni nikoli tako moteča kot pa tujih......kumi čakam payback....oziroma, da bo kdo kaj kadarkoli od sosedov rekel, da smo preglasni
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Likalnik ()
111111111111 ::
Spremenilo se bo samo, da se sosedovi ne bodo več drli amapk nabijali muziko na glas. :D Tvoji jim bodo živce parali podnevi, sosedovi pa tebi ponoči. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
sem optimist in se tolažim, da se bodo, ko bodo odrasli priženili kam drugam...in bodo tu še samo njihovi starši ostali:)
Linko ::
Lahko ste veseli da se otroci sploh igrajo.
Svojih verjetno nimaš ne? Ali so 24ur pred ekranom?
Glede nočne...
Sam sem delal samo nočne - pošta. Zjutraj sem ob 7h ravno legel v posteljo. Sosed pa je zraven začel mulčit travo v vinogradu. Pač jeba, katero moreš v naprej računat. Kaj naj grem težit kmetu, da ne sme delat?
Glede nočne...
Sam sem delal samo nočne - pošta. Zjutraj sem ob 7h ravno legel v posteljo. Sosed pa je zraven začel mulčit travo v vinogradu. Pač jeba, katero moreš v naprej računat. Kaj naj grem težit kmetu, da ne sme delat?
FireSnake ::
111111111111 je izjavil:
Spremenilo se bo samo, da se sosedovi ne bodo več drli amapk nabijali muziko na glas. :D Tvoji jim bodo živce parali podnevi, sosedovi pa tebi ponoči. :D
Edino pomembno: samo, da bojo oboji zdravi!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Lahko ste veseli da se otroci sploh igrajo.
Glede nočne...
zakaj bi bil vesel, da se sosedovi otroci igrajo? vseeno mi je, dokler ne motijo mene oziroma moje družine (kot je nekdo omenil...vsi pač gledajo samo nase in se ne brigajo za druge)
lahko bi rekli potem tudi, da bodi vesel, da sosed kmet mulči travo...je lepo priden deloven in bo konec dneva nekaj za na mizo...to je pa ja lepo...ti pa pač ne boš spal...ne moreš gledati samo nase...še malo poglej na soseda in potrpi....oziroma greš lahko korak dlje v družbi in ko prideš iz nočne mu greš pomagati mulčiti travo (zastonj seveda)....in si lahko vesel, da imaš še kaj za delati...ker delo je super in krepi duha...
Zgodovina sprememb…
joze67 ::
sass628 ::
Otroke vedno pustiš na miru OP. Se lepo pogovoriš s fotri, če jih ne zanima ali pa niso niti malo razumljivi...a broken nose fixes everything
(insert hate comments here )
Šalo na stran, to je res j*ba situacija, Teško je najti rešitev. Best case scenario je da jim ta plac s cajtom dopizdi in se umaknejo stran.
(insert hate comments here )
Šalo na stran, to je res j*ba situacija, Teško je najti rešitev. Best case scenario je da jim ta plac s cajtom dopizdi in se umaknejo stran.
joze67 ::
Pred našim blokom se zdaj že tri leta zaporedoma igrajo otroci iz skoraj celotne ulice in je zadeva že res moteča. In me res zanima ali lahko sploh kaj naredim.Doseži, da se pred oz. okoli bloka vrišejo parkirna mesta - teh nikoli ni dovolj. Ko bodo tam parkirane svete krave, bodo njih lastniki aktivno podili otroke stran.
Ko te bo pa zanimalo, kaj storiti s hrupom in smradom avtomobilov ob štirih zjutraj, pa se oglasi po nov nasvet.
s1m0n ::
Ne vem kak vam je lahko to moteče... Meni se derejo dobesedno pod oknom. Najbolj živo je bilo sedaj med počitnicami zdaj, ko je šola pa samo vikend. Ne samo, da se igrajo otroci našega bloka ampak kot kaže kar cela ulica :) Od iger z žogo do letanja mimo okna... Meni je to prav lepo slišat :) Je vsaj ponoči čista tišina.
ni moteče, če imaš tudi ti aktiven dan...pospravljaš stanovanje, urejaš vrt, glasbo poslušaš, tv gledaš, ženo hecaš...jih načeloma ne slišiš...drugače je ,če recimo pišeš magistrsko nalogo v nedeljo popoldne...ali si vzameš pol urce popoldanskega počitka...in ravno takrat se _______________(dodaj besedo sam) najbolj dere:)
Zgodovina sprememb…
FireSnake ::
Otroci morajo biti razposajeni!
Kaj tu ni jasno?
Nas že vse moti: vsak komar, osa, čebela, muha ... vse je treba pomoriti.
Otroci, DA BI SE DRLI? Joj, kje pa!
Taki, ki vas vse moti, se skrijte v jamo, pa je problem rešen.
Naslov teme bi moral: nadležneži, ki jim je vse nadležno (še sami sebi so nadležni).
Kaj tu ni jasno?
Nas že vse moti: vsak komar, osa, čebela, muha ... vse je treba pomoriti.
Otroci, DA BI SE DRLI? Joj, kje pa!
Taki, ki vas vse moti, se skrijte v jamo, pa je problem rešen.
Naslov teme bi moral: nadležneži, ki jim je vse nadležno (še sami sebi so nadležni).
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
se strinjam 100% in podpiram, da otroci morajo biti razposajeni, to dobro vpliva na njih...samo, a se da dogovorit, da so razposajeni na tvojem dvorišču? to bi bilo super...ti jim ponudi dvorišče...jaz jim bom pa vsem 10tim kupil čisto nove piščalke pa raglje...da bodo lahko še bolj razposajeni
kuall - Vedno so problematični starši otrok, ki ne znajo ali nočejo vzajat svoje mularije, oziroma so celo prepričani, da so njihovi otroci zlati sončki.
s1m0n - Hrup je vedno moteč in kakšen problem je otroke naučit, da glasne igre igrajo malo stran od strnjenega naselja ali blokov. Sem stari rock-er in rad poslušam glasbo 60-80 let pa mi na misel ne pride, da bi ojačevalec naravnal na 80-100 decibelov in užival v quadrofoniji. Čez dan bi se lahko sosedje zaletavali z glavo v zid pa mi nebi mogli nič, a imam vseeno glas iz zvočnikov na sobni jakosti. Zgoraj in spodaj so starši mlajših otrok in jih praktično ni slišat, saj so jih njihovi starši naučili, kako se živi v skupnosti. Če nebi bili taki, bi se jim vsak dan od 8-22h tresle omare in žvenketali kozarci v vitrinah od vibracij. Kadar me prime, da bi kakšne dobre blues komade 60-ih poslušal res na glas, grem h kolegu, ki ima v hiši studijsko sobo in tam navijava razne kitarske solo izvedbe na polno (nostalgija po dobrih disko klubih 60-ih in začetka 70-ih.
Ko prideš v večjo skupnost, se je treba, hočeš, nočeš prilagodit nekemu hišnemu redu. Nekateri tega ne zmorejo ali nočejo, zato naj oni poskrbijo, da se preselijo na samo, ne morejo pa terorizirati celo naselje s svojimi permisivno, nevgojenimi smrkavci.
FireSnake - Res je. Najlepše je gledati otroke, katere starši pripeljejo v lokal in so po celem lokalu, kričijo, skačejo, včasih pa še kakšno žogico premetavajo do mize, do mize. Čudoviti otroci. Za razposajenost brez meja, je igrišče ali gmajna, ne pa dvorišče večstanovanjskega objekta. Sicer pa se gremo lahko na polno, jaz mojih 1000W, starši s svojimi otroci lahko razbijajo stanovanje, glasbenica v tretjem nadstropju bo pridno vadila električno violino, seveda z vsemi napakami v izvedbi in neumornim ponavljanjem enega in istega inserta, sosed mehanik bo pred blokom testiral izpušne sisteme na nakedkah, stara teta iz 10. nadstropja bo smeti odlagala kar na hodnik, ker je noge ne držijo več dobro in so smetnjaki predaleč, v slabem in hladnem vremenu, bojo lastniki svojih psičkov pustili, da le-ti potrebo opravijo kar v veži,.... vse za dobro počutje in lastno zadovoljstvo. Bi šlo ali si zato, da velja določen hišni red, kamor spadajo tudi podivjani hrupni otroci.
s1m0n - Hrup je vedno moteč in kakšen problem je otroke naučit, da glasne igre igrajo malo stran od strnjenega naselja ali blokov. Sem stari rock-er in rad poslušam glasbo 60-80 let pa mi na misel ne pride, da bi ojačevalec naravnal na 80-100 decibelov in užival v quadrofoniji. Čez dan bi se lahko sosedje zaletavali z glavo v zid pa mi nebi mogli nič, a imam vseeno glas iz zvočnikov na sobni jakosti. Zgoraj in spodaj so starši mlajših otrok in jih praktično ni slišat, saj so jih njihovi starši naučili, kako se živi v skupnosti. Če nebi bili taki, bi se jim vsak dan od 8-22h tresle omare in žvenketali kozarci v vitrinah od vibracij. Kadar me prime, da bi kakšne dobre blues komade 60-ih poslušal res na glas, grem h kolegu, ki ima v hiši studijsko sobo in tam navijava razne kitarske solo izvedbe na polno (nostalgija po dobrih disko klubih 60-ih in začetka 70-ih.
Ko prideš v večjo skupnost, se je treba, hočeš, nočeš prilagodit nekemu hišnemu redu. Nekateri tega ne zmorejo ali nočejo, zato naj oni poskrbijo, da se preselijo na samo, ne morejo pa terorizirati celo naselje s svojimi permisivno, nevgojenimi smrkavci.
FireSnake - Res je. Najlepše je gledati otroke, katere starši pripeljejo v lokal in so po celem lokalu, kričijo, skačejo, včasih pa še kakšno žogico premetavajo do mize, do mize. Čudoviti otroci. Za razposajenost brez meja, je igrišče ali gmajna, ne pa dvorišče večstanovanjskega objekta. Sicer pa se gremo lahko na polno, jaz mojih 1000W, starši s svojimi otroci lahko razbijajo stanovanje, glasbenica v tretjem nadstropju bo pridno vadila električno violino, seveda z vsemi napakami v izvedbi in neumornim ponavljanjem enega in istega inserta, sosed mehanik bo pred blokom testiral izpušne sisteme na nakedkah, stara teta iz 10. nadstropja bo smeti odlagala kar na hodnik, ker je noge ne držijo več dobro in so smetnjaki predaleč, v slabem in hladnem vremenu, bojo lastniki svojih psičkov pustili, da le-ti potrebo opravijo kar v veži,.... vse za dobro počutje in lastno zadovoljstvo. Bi šlo ali si zato, da velja določen hišni red, kamor spadajo tudi podivjani hrupni otroci.
Delo krepa človeka
donvito ::
Dobro, da nihče od vas ni živel v blokovskem naselju v Švici, kjer se ne smeš kopati po 10 uri zvečer, ko greš ponoči scat, ne smeš potegnit vode, od dveh do štirih popoldne, mora bit mir, ker ljudje počivajo po kosili in podobne direktive, ki bi pri nas, zaradi nesocialnosti, povzročile vojno.
In kaj narediš, da prideš iz popoldanske smene domov ves prešvican ali od koder koli že, greš umazan v posteljo?
Ali, da te ponoči na veliko potrebo, bognedaj, da imaš proliv. Pustiš do zjutraj, da smrdi celo stanovanje.
Meni je to malo mimo.
donvito - Bil na obisku pred leti, pri sorodnikih in nisem mogel verjeti kakšen družbeni teror se zganja v tej prekrasni deželi, polni denarja in lepot.
Delo krepa človeka
s1m0n ::
Pa saj v Švici se ne švica... Takšna dela opravlja poceni delovna sila, ki si ne more privoščiti, da je med civilizacijo kjer ji tuširanje ponoči predstavlja hude težave.
Kakšnemu hišnemu redu neki... Zunaj? Dobro v bloku ni prijetno, da je hrup, drenje... Ampak to se tudi hitro uredi. Zunaj pa naj bo kar je. Zapreš okna in pika.
Kakšnemu hišnemu redu neki... Zunaj? Dobro v bloku ni prijetno, da je hrup, drenje... Ampak to se tudi hitro uredi. Zunaj pa naj bo kar je. Zapreš okna in pika.
WhiteAngel ::
Drugače pa res, ali obstaja karkoli da bi lahko storil (kaj pravnega). Tudi starši bi se malo zamislili, ko bi jih usekalo po denarnici. Ali se bom moral pač sprijazniti s tem in začet razbijati septembra, ko se bojo oni morali zbujati za šole in vrtce :/ en kolega je rekel, naj se ne bi smeli, saj s tem kršijo javni red in mir. Še posebej če imajo mesto kjer se lahko igrajo
Nimaš pravnega sredstva, ker je prostor pred blokom občinski, mir pa mora biti po zakonu samo med 22h-6h. Življenje v bloku v mestu in mir žal ne gresta skupaj.
donvito - Kazni so kar konkretne in vsak lahko proba, samo en klic je potreben, da so v parih minutah pri tebi službe, ki skrbijo za red. Sem parkiral na parkirišču bloka, ki je namenjen za to, da lahko kaj pripelješ ali odpelješ. Čez deset minut je zazvonil telefon iz varnostne službe, da se mora avto v najkrajšem času odstranit in parkirat na javnem parkirišču zunaj naselja, 500m stran (brezplačno). Stanovalci imajo garažne bokse pod bloki. V naselju 100 parkirnih prostorov zraven blokov, niti enega avta.
WhiteAngel - Odvisno od skupnosti, če so stanovalci normalni, je tudi zunaj, na dvorišču in po hodnikih mir. Sicer pa 2kg vrečke za zmrzovanje polne vode, naredijo ob vztrajnosti red.
WhiteAngel - Tudi kadar imaš pravna sredstva, so mlini prepočasni ali ne meljejo, ker je problem za družbo majhen. Ni povsod občinski, ima veliko blokov funkcionalno zemljišče, seveda, če ni uporabno za parkiranje, takega občina ne spusti iz rok.
WhiteAngel - Odvisno od skupnosti, če so stanovalci normalni, je tudi zunaj, na dvorišču in po hodnikih mir. Sicer pa 2kg vrečke za zmrzovanje polne vode, naredijo ob vztrajnosti red.
WhiteAngel - Tudi kadar imaš pravna sredstva, so mlini prepočasni ali ne meljejo, ker je problem za družbo majhen. Ni povsod občinski, ima veliko blokov funkcionalno zemljišče, seveda, če ni uporabno za parkiranje, takega občina ne spusti iz rok.
Delo krepa človeka
starfotr ::
ce bo kupil zatesnjena okna, je vec moznosti za nastanek plesni. Ljudje v stanovanju kuhajo, se potijo, pralni in pomivalni stroj tudi naredita svoje, susenje perila, vse to mora it nekam. Ce ni dovolj prezraceno, pa ce so okna prevec zatesnjena, se to nabira na zidovih in ce doseze kriticno tocko....lahko zacne zid cvetet.
Rekuperacija je obvezna ob menjavi oken.
energetik ::
WhiteAngel je izjavil:
Točno tako, kjer je veliko folka na kupu (blokovsko naselje) je pač štala. Skoraj 100% je verjetno, da bo med njimi vsaj par pacientov. Dodaj še XX% staršev, ki se jim ne da ubadat s froci ali pa težijo še sami.
Drugače pa res, ali obstaja karkoli da bi lahko storil (kaj pravnega). Tudi starši bi se malo zamislili, ko bi jih usekalo po denarnici. Ali se bom moral pač sprijazniti s tem in začet razbijati septembra, ko se bojo oni morali zbujati za šole in vrtce :/ en kolega je rekel, naj se ne bi smeli, saj s tem kršijo javni red in mir. Še posebej če imajo mesto kjer se lahko igrajo
Nimaš pravnega sredstva, ker je prostor pred blokom občinski, mir pa mora biti po zakonu samo med 22h-6h. Življenje v bloku v mestu in mir žal ne gresta skupaj.
Edina rešitev je samostojna bajta. Če hočeš res mir, nekje v vukojebini, kjer je sosed 1km stran. Ko sva midva nabavljala nepremičnino, sem odločno prečrtal blokovsko stanovanje ali večstanovanjsko bajto. Dvojček pogojno, pa še tam odvisno kakšne sosede imaš. Se vseeno sliši skozi steno.
V samostojni bajti je milina. Moji froci se notri lahko derejo in skačejo kakor jim paše, jaz pa si lahko magari ob polnoči nažgem metal do konca. Prav tako v naselju samostojnih bajt zaradi gostote prebivalstva nikoli ne more biti toliko kričečih otrok na kupu, prav tako se tudi taka gruča nikoli ne spravi ravno pred kakšno bajto, kvečjemu se podijo po ulici gor dol, kar pa je vsekakor precej manj moteče, kot če se jih 20 naguzi na stopnišče in ure in ure nabijajo glupo muzko na telefonih.
crniangeo ::
jih že vidim idiote, ki si stopnice prilastijo zase in te debelo gledajo, če hočeš hodit po njih.
nimam se jim jaz kaj opravičevat, če hočem hodit po stopnicah pa so njihove riti nalimane gor. ima da se mi takoj umakne.
Vidim da nisi nekaj zadovoljen s samim seboj, se bo treba malce zamisliti. Sama agresija..
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.
BorutO ::
Tudi jaz imam sosede kateri furajo permisivno vzgojo....otroci se na vrtu dobesedno derejo kot žvali celo nedeljo pa jim od staršev ne bo noben nič rekel, da naj se umiri (sicer ne zastopim kako staršem ne gre na živce, ker se derejo praktično pred njihovim nosom)
Dajte vsi skupaj tu ... nehajte nabijati glede otrok in njihove vzgoje sredi dneva! Ko pa se vam avti derejo cel dan pod oknom + ostali dnevni hrup, je pa vse ok? Moti vas pa dretje otroka, ki si vzame uro ali dve časa zase? Mi smo pač odrasli in namesto, da se deremo okoli hiše, gremo kam od hiše, na sprehod, k prijateljem, na izlet itd ... otrok pa pač ne more iti nikamor daleč brez spremstva staršev. Vsi vemo, da otroka do 8. leta nekje ne smeš pustiti samega doma, recimo ... to tudi pomeni, da bi ga mogel do tistega leta imeti nonstop na očeh. To, če starši nimajo časa ali namena kam iti na izlet ipd, so pač otroci "prisiljeni", da se s prijatelji igrajo čim bližje doma. Sicer pa, si ne lastiš ničesar v bloku, razen svoje stanovanje, bodi šef tam in ne zunaj.
Če vas sredi dneva ne moti hrup pod oknom, vas neki krič otroka še najmanj. Na podeželju se derejo vse mogoče domače živali, lastne, sosedove, potem še stroji, kjer od spomladi do jeseni traktorji brnijo od jutra do večera, pa noben ne gnjavi. Samo blokarji imajo stalno težave z drugimi, samo hrup prometa jih ne moti, ki traja od zgodnje jutranje ure pa vse tja pozno v noč, gradbišča čez njihova okna itd.
Če nimaš ženske, kateri bi lahko otroka naredil, se ne izživljaj nad drugimi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutO ()
BorutO ::
Rešitev je v resnici zelo ensotavna. Presel se na dezelo, nekam kjer je prvi sosed kilometer+ stran. To je to.
Si smešen? Tudi, če bo najbližji sosed 1km stran, bo imel probleme spomladi, poleti in jeseni, ko mu bodo kmetje kosili trava okoli hiše, rihtali/pospravljali njive ... če bo živel kje sredi gozda, pa se bo vsako leto parkrat na leto nekdo našel, ki bo žagal drevesa in drva ... Njemu bo najbolj optimalna rešitev, da se preseli globoko v jamo ali pa na en večji samotni otok, kjer se ne bo slišalo pluskanje vode ...
Adder ::
Jaz sem problem s tecnimi sosedovimi otroki resil tako da ko so ponoci zganjali hrup, sem na bluetooth zvocnik preusmeril "loudest screaming orgasm" s Pornhuba, to so se tako drle kot bi jih klal :D
Njihov foter je sicer palamudil da me bo ubil ampak zgolj dolg gobec. Sedaj je mir.
Nastavi jim sladkarije in notri zamesaj mocna odvajala da bodo srali ko vidre
Njihov foter je sicer palamudil da me bo ubil ampak zgolj dolg gobec. Sedaj je mir.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Adder ()
Adder ::
Ko se sosedovi otroc derejo na vrtu, pejd na vrt z mocnim zvocnikom in na glasno predvajaj porno kompilacije "screaming orgasms".
Bos videl da jim bodo starsi hitro prepovedali izhod na vrt. In ne popuscaj.
crniangeo ::
Se vidi da nimaš otrok. Prav je tako, keep up good work.
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.
Raptor F16 ::
Nekulturni tastari = nekulturni otroci
Sicer otrok res ni kriv če mu noben ni povedal da se na štengah ne sedi in da se žoge ne nabija v steno pa take fuke.
Tastari ste problem kar se vidi že po napisanih odgivorih.
Otroke se spremi na površine, kjer se lahko nemoteno igrajo. Ne pa da posedajo po štengah in od dolgčasa zganjajo neumnosti. Otroška igra vse ok vse kul ampak ne na hodnikih, štengah in pred blokom kjer se ovira in moti ostale.
Vse ma mejo. Zarad mene se naj dere ko opica tam 20m od okna ne pa na štengah in okol pred vrati.
Sicer otrok res ni kriv če mu noben ni povedal da se na štengah ne sedi in da se žoge ne nabija v steno pa take fuke.
Tastari ste problem kar se vidi že po napisanih odgivorih.
Otroke se spremi na površine, kjer se lahko nemoteno igrajo. Ne pa da posedajo po štengah in od dolgčasa zganjajo neumnosti. Otroška igra vse ok vse kul ampak ne na hodnikih, štengah in pred blokom kjer se ovira in moti ostale.
Vse ma mejo. Zarad mene se naj dere ko opica tam 20m od okna ne pa na štengah in okol pred vrati.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Še ena tema o hrupu in sosedih (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 13597 (9627) | scipascapa |
» | Žar v bloku? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14436 (11603) | OK.d |
» | S skejtanjem "motim javni mir in red" (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 20279 (16262) | Jerry000 |
⊘ | glasni sosedje - kaj narediti (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25171 (21902) | BigWhale |