» »

Barvanje pleha

Barvanje pleha

matobeli ::

Zdravo,

morem prebarvat en plehnat sodček (podoben kot od npr laškota). Gor ima nekaj malega potiska, logo, vsebina ipd.

A ima kdo izkušnje s tem? Oziroma ali mi je nujno vse skupaj prešmirglat in odstranit potisk ali bo dovolj razmastit, temeljno barvo in potem barva?

Važno je da se barva ne bo luščila v lističih dol, če se podrgne pa se naredi samo praska ni panike.

XyNOBvxWVJ ::

Kaj ga misliš dat v časovno kapsulo za 100 let?
Za tisto žurko ali dve ga popiksnaj malo..

Ma ne, za rekvizit rabim. Bo eneparkrat uporabljen, pa mal ven iz skladišča pa mal nazaj not, da mi ni treba ga lih v vato spravljat da se ne bi vse odkrušlo.

Pa ene 10+ kom jih morm napravt, tko da ni ravno da sam 10min prišparam

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Zimonem ::

A niso perovski sodi pocinkani. Daj sliko, da vemo o čem govorimo.

Pirovski so ALU, tale moj deluje pleh (precej tanek in dost močen), ne zgleda pocinkan, mogoče da je polakiran. Je pa osnova posoda oziroma "sodček" za kavna zrna (gostinska varjanta, cca 5kg)

Ben Dover ::

Speskaj jih, bo zmatiralo, pol pa direkt barva gor.

Zgodovina sprememb…

To so ta mali sodčki. Mal večje piksne?

No, precej velke piksne, 25fi*40 cca. Zna pa bit da so tud ALU, bom pogledal, zih majo kaj napisan.

Peskal pa ne bi ravno, tolk dobr (in drago) pa spet ne rab bit narjen.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Še pravi

Tole
Ne tole

SambaShare ::

Za aluminij/cinkano pločenivo v najbližji mavrici zagrabi tole:
https://www.mavrica.si/temelji-in-predl...

Za pokrivno pa neko kompatibilno barvo, nisem prepričan če je navadna akrilna ok. To bojo že vedeli v mavrici. Potisk pa prej spravi mehansko dol če lahko.

Raptor F16 ::

matobeli je izjavil:

Zdravo,

morem prebarvat en plehnat sodček (podoben kot od npr laškota). Gor ima nekaj malega potiska, logo, vsebina ipd.

A ima kdo izkušnje s tem? Oziroma ali mi je nujno vse skupaj prešmirglat in odstranit potisk ali bo dovolj razmastit, temeljno barvo in potem barva?

Važno je da se barva ne bo luščila v lističih dol, če se podrgne pa se naredi samo praska ni panike.

Če misliš barvat je predpriprava površin bistvo.

Če imaš to sam na hitro za špricnit na grobo prebrusi in prebarvaj. Ne na fino brusit. Dost robo naj bo da se barva oprime čim večje površine. Primerja ne rabiš za eno tako bedarijo.

Žični kolut na fleksarco pa lepo prežuli naokoli. Na hitro očisti in špricni na prostem. Sam prosm ne znanosti delat po nepotrebnem ker ni vredno časa, sredstev, denarja. Če bi hotel to po vseh pravilih narest te delo z materialom pride dražje kot nov POLN sodček.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

Zgodovina sprememb…

No sej to da, "ni vredno sredstev" sem imel v mislih, ok, skenslam primer pa zbrusim in ene dve plasti hitro špricnem in bi moglo bit ok.

Not pa purpen da mi kdo ne spešta piksne :))

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Popravilo počenega odbijača

Oddelek: Na cesti
183798 (3147) miha98
»

sam bom popravil rjaveč blatnik

Oddelek: Na cesti
268778 (7471) cresh
»