Forum » Operacijski sistemi » Prenos Linuxa iz CD-ja na Disk!
Prenos Linuxa iz CD-ja na Disk!
novazl ::
Kako bi izvedel namestitev linux OS, ki sedaj teče na zgoščenki na trdi disk?
Gre za verzijo "debian", ki sem jo snel na slo-tech-ovi strani.
LP!
Zlatko
Gre za verzijo "debian", ki sem jo snel na slo-tech-ovi strani.
LP!
Zlatko
root987 ::
Tisti "debian" distribuciji se reče Slo-Tech GNU/Linux...
Sicer se pa prijavi kot root uporabnik z sudo su, nato pa vtipkaj khd-install, ali hd-install(se ne spomnim več točno - ekserimentiraj). A pazi da ne pokvariš windows particij(če jih še misliš imeti).
Sicer se pa prijavi kot root uporabnik z sudo su, nato pa vtipkaj khd-install, ali hd-install(se ne spomnim več točno - ekserimentiraj). A pazi da ne pokvariš windows particij(če jih še misliš imeti).
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
Gandalfar ::
btw.. tehnicno podporo za to instalacijo nudi root987 osebno saj ni preizkusena s strani slotecha..
Aspirinix ::
Probaj malo prebrati navodilo za knoppix na njegovi domači strani.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Aspirinix ()
root987 ::
Damn, sem vedu da sem neki pozabu...svojo pravno noto.
Za posledice je odgovoren posameznik osebno in nihče drug in o težavah in/ali uničenem hardwaru mi ne težit ali grozit, ker Linux je zahrbet pri izbiri prijateljev(neki takega gre uni rek....).
Slo-Tech pa prav tako ni odgovoren. Govoril sem zaradi lastnih izkušenj.
Za posledice je odgovoren posameznik osebno in nihče drug in o težavah in/ali uničenem hardwaru mi ne težit ali grozit, ker Linux je zahrbet pri izbiri prijateljev(neki takega gre uni rek....).
Slo-Tech pa prav tako ni odgovoren. Govoril sem zaradi lastnih izkušenj.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
Aspirinix ::
Saj je ta. Če kaj zaserješ, zaserješ sam.
Čudež, da sploh lahko tolko pomagamo en drugemu, če so pa vse mašine tako različne.
Čudež, da sploh lahko tolko pomagamo en drugemu, če so pa vse mašine tako različne.
Spajky ::
če si mislu samo ga prenest na disk s CD-ja, ga kar skopiraj na root nekega diska v Win, nato pejdi v mapo knopix in najdi tam se mi zdi makefd.bat ali neki tacga in daj v A:\ formatiran floppy in zaženi ta *.bat fajl, da ti naredi zakonsko disketo; tam na njej je mensezdi pol gor fajl knopix.cfg in ga editiraj z text urejevalnikom vrstico kjer piše 300 dej na 30 ali manj in shrani, da ti hitreje bo bootalo. Pol pa tisto distribucijo lahko zaganjaš s FD pri bbotu mašine kar z diska in ne rabiš več CD-ja ... sam ko greš ven, moraš se mi zdi mašino hard reset.
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slo-Tech GNU/Linux [vprašanja, problemi, predlogi] (strani: 1 2 3 4 … 36 37 38 39 )Oddelek: Operacijski sistemi | 97402 (25059) | Skrat |
» | LINUX za windowsOddelek: Operacijski sistemi | 1643 (1191) | SleepLess |
» | Zagon Linuxa iz cdjaOddelek: Programska oprema | 1198 (1080) | kinca |
» | Slotech Linux 1.0.0Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 7258 (7258) | Bakunin |
» | Slo-Tech GNU/Linux 1.0-alphaOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 5488 (5488) | IceIceBaby |