Forum » Loža » Kako preživljajo svoj čas bogataši?
Kako preživljajo svoj čas bogataši?
maldic ::
V prihodnosti se bo morda bogastvo merilo drugace. Zdaj se meri bogastvo predvsem v tem, kdo ima veliko naprintanega namisljeno vrednega denarja. Ali pa nepremicnin in drugih materialnih stvari. V prihodnosti se bo morda to spremenilo in bo bogat tisti, ki zivi v skladni, varni in svobodni skupnosti, ki bo kar se da samooskrbna. Zakaj bi se vezal na vrednote sistema, ki ocitno pocas propada. Vse resitve glede korupcije, davkov, svobode, hrane, vse to se lahko resi v manjsih samooksrbnih skupnostih, kjer je vecja sloga in vecje poznavanje in zaupanje med ljudmi. V tem danasnjem izrojenem sistemu pa se moramo zanasat na neke ljudi, ki jih osebno ne poznamo in vsake 4 leta upamo, da bo kaj bolje. V vseh teh letih pa se je del odlocanja preselil izven nase drzave, k drugim. Tudi formalno v v bruselj, pa morda neuradno tudi nekaj prek raznih lobiranj, pa pogojev za nove kredite drzavi in izpolnjevanje pogojev za pridobitev novega kredita.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: maldic ()
TheBlueOne ::
Ne ne, tele tvoje tehnologije so blazev zegen, nehaj se vozit z avtomobilom. Nehaj jesti meso. Zacni se zavzemati za visje davke za bogate, zacni se zavzemati za zmanjsanje korupcije. To so spremembe, ki jih potrebujemo.
Povedal sem kako gre zelo enostavno, ce bi bila kolektivna volja. Vi kar sanjajte, mi nimamo toliko casa. Korupcija je problem, ampak nic korupcije se vedno ne resi problemov. Visji davki niso resitev, ker hitro pride rebalans. Pac imas podrazitve, ce ima raja vec kesa. Edino kar lahko naredis je da povecas output do take mere, da prisilis redistribucijo. In se to moras biti hiter, ker sistem se kar dobro upira. Pac moramo gledati, da se vlaga in razvija to, kar je stratesko. Politicen prestiz bo prisel, ko bomo prevzeli vajeti.
maldic ::
Mnogi trdijo, da je korupcija problem. Malo ljudi pa zna povedati, zakaj do korupcije sploh prihaja. Tudi v tem primeru se zdi, da ljudje le poskusajo odpraviti simptome, ne pa pozdraviti vzroka, da sploh pride do korupicij. Po mojem mnenju je glavni razlog za korupicjo dolocena vzgoja, ki jo dobijo otroci v danasnjem sistemu. Ne govorim samo formalno vzgojo, ki jo dobijo v vrtcih in solah. Ne. Tukaj je samo delno dobijo prek solstva, ki prevec poudarja pomembnost dobicka, kar lahko pelje v pohlep in korupcijo. Saj solsvo tudi posredno trdi, da se samo enkrat zivi, kar lahko tudi pelje do korupcije, ker je treba maksimalno izkoristit tole dano 1 zivljenje. Neformalna vzgoja pa je morda se bolj pomembna. Otroci jo zacnejo dobivat prek dolocenih holivudskih filmov, ki se vtisnejo mocno v podzavest. lahko celo recemo, da mocno vplivajo na to, kako bo otrok idoliziral svet in zivel, ko odraste. stevilni filmi so nemoralni, polni korupcije in dolocenega holivudskega nacina zivljenja, ki legitimizira in normalizira stanje korupcije, varanja, izigravanja, drog, prostitucije, hitre hrane, kockanja (casina), wolf z wall streeta. pohlep, dobicek, yolo, varanje, goljufije, to otroci gledajo in to ni dobro, ce se taksne reci idolizira. Kje so kaksni moralni filmi, vzgoja, ki spodbuja postenost, iskrenost, pomaganje drugim, lep svet. dobicek bi mogu biti na znj mestu, ne na prvem. Morda je delno uspesna pri taki vzgoji waldorfska sola. Ampak tudi ti otroci gledajo taksne filme in zivijo v trenutnem sistemu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: maldic ()
zmist ::
TheBlueOne je izjavil:
Ne ne, tele tvoje tehnologije so blazev zegen, nehaj se vozit z avtomobilom. Nehaj jesti meso. Zacni se zavzemati za visje davke za bogate, zacni se zavzemati za zmanjsanje korupcije. To so spremembe, ki jih potrebujemo.
Povedal sem kako gre zelo enostavno, ce bi bila kolektivna volja. Vi kar sanjajte, mi nimamo toliko casa. Korupcija je problem, ampak nic korupcije se vedno ne resi problemov. Visji davki niso resitev, ker hitro pride rebalans. Pac imas podrazitve, ce ima raja vec kesa. Edino kar lahko naredis je da povecas output do take mere, da prisilis redistribucijo. In se to moras biti hiter, ker sistem se kar dobro upira. Pac moramo gledati, da se vlaga in razvija to, kar je stratesko. Politicen prestiz bo prisel, ko bomo prevzeli vajeti.
Visji davki so resitev, ker brez tega ne bo nic prepricalo kapitaliste, da bojo naredili karkoli za njihov profit. Nihce ni rekel, da davek ne more biti 100%, po dolocenem znesku. Skratka ne glede na podrazitev ne bos nic vec zasluzil. Tocke glede mesa, voznje z osebnim avtomobilom itd. je letelo na globalno segrevanje. In tukaj se ze kar mudi, nimamo casa cakati na tvoje strateska vlaganja itd.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmist ()
zmist ::
Kako boš ti obdavčil "kapitaliste", kateri uradni nimajo nič? Še gate najemanjo. Tell me.
Poglej si zadnje spermembe ob obdavcitvah svetovnih korporacij, ki tudi nic nimajo (sprejeto na nivoju G20). Mislim, da je tole, sicer pa zgooglaj: https://ec.europa.eu/commission/pressco...
Mimogrede, delnice v firmi se stejo v lastnistvo. Ce nima on ima pa odvetnik, bo pa on placal. Ali pa zena. Kjer je volja tam je pot.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmist ()
Gagatronix ::
Ker je dretje o tem kaj drugi jedo res tako blazno pomembno. Ce tebi ne sede snicel ga ne jej, ne pa srat drugim po betici.
simonchelo ::
Kaj pa plačna obremenitev, davki in podobno. meni je brutalno, jest imam svoje podjetje sedaj že 8 let. dvigujejo se prispevki iz meseca v mesec. delam po 24ur na dan pa na koncu tudi nisem bogataš. Glede na delo ki ga opravljam pa bi si po mojem mnenju zaslužil kaj več od minimalca. gledam vse prijatelje in delajo po 8 ur po principu ne morejo me tako slabo plačat, kot lahko slabo delam in vsem plače skos rastejo.
In potem slišim g. Meseca ki reče prispevki S.p. ne smejo biti vezani na minimalca. s.p.jevci bodo plačevali višje prispevke. Kaj to pomeni. soseda je delala 8 ur na dan v podjetju ima nezakonskega otroka, za katerega prejema preživnino, stanovanje ima v najemu za 250€ in plačuje vrtec. Je dobila odpoved (dogovorjeno) sedaj prejema 800EUR nadomestila, prav tako prejema preživnino in socialne dodatke še za otroka in dobila je socialno stanovanje, vrtec pa je sofinanciran. Po končnem izračunu ji sedaj ostane več.
Kje je rešitev tukaj?
In potem slišim g. Meseca ki reče prispevki S.p. ne smejo biti vezani na minimalca. s.p.jevci bodo plačevali višje prispevke. Kaj to pomeni. soseda je delala 8 ur na dan v podjetju ima nezakonskega otroka, za katerega prejema preživnino, stanovanje ima v najemu za 250€ in plačuje vrtec. Je dobila odpoved (dogovorjeno) sedaj prejema 800EUR nadomestila, prav tako prejema preživnino in socialne dodatke še za otroka in dobila je socialno stanovanje, vrtec pa je sofinanciran. Po končnem izračunu ji sedaj ostane več.
Kje je rešitev tukaj?
ciao
simonchelo ::
Gagatronix je izjavil:
Resitev je da se nehas vtikat v tuja zivljenja pa vec truda posvetis samemu sebi.
Velja tudi kontra... Kaj vas pol briga kako cajt preživljajo bogataši? dvoličneži eni
ciao
IL_DIAVOLO ::
To briga samo OP-ja, mi samo odgovarjamo, kako mislimo da zivijo.
Kar ni briganje za tuja življenja. Opazovati je verjetno dovoljeno.
Kar ni briganje za tuja življenja. Opazovati je verjetno dovoljeno.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vprašanje smisla eksistence (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 25495 (20149) | bvt |
» | Milenijci niso tako drugačni, le revnejši so (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 44630 (36943) | jype |
» | Jeff Bezos, najbogatejši človek v moderni zgodovini (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 23497 (19414) | Markoff |