» »

Goljufija nateg preko paypal

Goljufija nateg preko paypal

shoppingres ::

Pozdravljeni

z neko osebo sem se dogovoril za nakup fotografij, ki bi mi jih morala ta oseba poslati preko emaila. No, prodajalec tega ni naredil in glede na ignoriranje mojih nadaljnih sporočil tudi jih nima namena poslati. Tak način nakupa sem opravil že nekajkrat in je šlo OK. Tokrat pa sem naletel na nateguna. Znesek za fotografije - 20 EUR - sem vnaprej nakazal na prodajalčev paypal. Predvidevam, da so paypalu znani čisto vsi identifikacijski podatki prodajalca. Motivacija za moje ukrepanje pa ni teh 20 EUR (za katere mi je vseeno) ampak na morda nekaj 100, morda nekaj 1000 EUR, ki jih je/bo prodajalec dobil s takšnim nategovanjem. Kaj se da narediti?

bluefish ::

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Invictus ::

Točno to...

Dispute, priloži čimveč dokazov, v tvojem primeru komunikacija in paypal vrne denar...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

c3p0 ::

S tem da Paypal zna bit precej trd. V mojem primeru je nategovalec kot dokaz dal neko tracking številko, ki je slučajno prispela v Slovenijo, a v drugo mesto in na drug priimek. Paypal je kljub temu zadevo zaključil prodajalcu v prid, niso več reagirali na moje pritožbe.

Nato sem urgiral na banki, so bili bolj poslušni glede mojih dokazov in so na koncu stornirali CC transakcijo.

no comment ::

PayPal tudi ne bo poslušal tvoje žalostinke, če si nakazal denar kot "send to friends/family"...

Denar sem nakazal glih tako, kot "send to family/friends". Kaj bi bil korak dlje naredit? Brezplačna pravna pomoč? Odvetnik? Policija? Za 20 EUR mi je vseeno, ampak rad bi preprečil, da nekdo dela tako dalje goljufije. V bistvu je tudi posameznikova dolžnost, da nekako prijavi goljufijo, za katero ve.

Pozabi...

ZA 20 EUR si se nekaj naučil. Je bilo še poceni ;).

shoppingres je izjavil:

Denar sem nakazal glih tako, kot "send to family/friends". Kaj bi bil korak dlje naredit? Brezplačna pravna pomoč? Odvetnik? Policija? Za 20 EUR mi je vseeno, ampak rad bi preprečil, da nekdo dela tako dalje goljufije. V bistvu je tudi posameznikova dolžnost, da nekako prijavi goljufijo, za katero ve.

Ne piše zraven "send to family/friends" nekaj opozorilnega, če želiš na tak način nakazati denar? Še poceni si si kupil pamet.

mikhaair ::

Pozabil je povedat, da je denar nakazal gospodični za vroče fotografije.

koyotee ::

c3p0 je izjavil:

S tem da Paypal zna bit precej trd. V mojem primeru je nategovalec kot dokaz dal neko tracking številko, ki je slučajno prispela v Slovenijo, a v drugo mesto in na drug priimek. Paypal je kljub temu zadevo zaključil prodajalcu v prid, niso več reagirali na moje pritožbe.

Nato sem urgiral na banki, so bili bolj poslušni glede mojih dokazov in so na koncu stornirali CC transakcijo.

Rabis CN98 obrazec, sem imel isto storijo, izpolnil, poslal na paypal support in so brz zrihtali.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

V mojem primeru so case dali na closed in se niso več odzivali. Je CC storno rešil zadevo in se nisem več ukvarjal s tem.

kixs ::

c3p0 je izjavil:

V mojem primeru so case dali na closed in se niso več odzivali. Je CC storno rešil zadevo in se nisem več ukvarjal s tem.

To si lahko naredil, ker ti je PP direktno vzel iz kartice. Ce imas pa sredstva na PP, pa ti banka nic ne nuca.

Drži.

xseki ::

shoppingres je izjavil:

Če si nakazal denar preko "Friends & Family" lahko pozabiš na denar. PayPal v tem primeru ne bo storil nič. Politika nakazovanja preko "Friends & Family" je znana.

V prihodnje priporočam nakazilo preko "Goods & Services", v takem primeru dobiš denar nazaj če imaš dokaze, da te je nekdo potegnil za nos.

Kumbaja ::

shoppingres je izjavil:

Do brezplačne pravne pomoči za take stvari nisi upravičen. Tudi noben odvetni kse ne bo ukvarjal z civilno tožbo neznane tuje osebe.

Kar lahko narediš je zahteva za chargeback na banki, če je bilo plačilo izvedeno preko kreditne kartice. Če ne, vzemi to kot šolnino zakaj se denarja ne pošilja neznancem preko friends and family.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kumbaja ()

Zakaj se noben profesionalec ne bi ukvarjal z mojim primerom? Predvidevamo lahko, da je nategun nategnil ze nekaj ljudi in bo tudi nadaljeval delati goljufije.
Torej, nekdo starta eno tako goljufijsko dejavnost, s tem zasluzi denimo 100 EUR/mesec, ampak ker se ga ne da ustaviti, bo nadaljeval s taksno prakso za naslednjih 20 let = ~ 20.000 EUR pridobljenega denarja preko goljufij, in noben tega ne more ustaviti? Paypal ima vse podatke o scammerju, dovolj, da poslje sodisce na paypal zahtevo za pridobit podatke o tem uoprabniku, in ima tudi sodisce vse njegove podatke.
Sem sicer poskusil postaviti vprasanje na pravni forum, ampak nekaj je narobe s tistim forumom, ker se mi ne uspe registrirati.

Machete ::

Ne rini z glavo skozi zid. Rad bi gledal čez hrbet za 20 eur? Ne seri. Opusti sindrom pravičnika.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

49106 ::

Dispute. To je pa to, druge nimaš.

xseki je izjavil:

Če si nakazal denar preko "Friends & Family" lahko pozabiš na denar. PayPal v tem primeru ne bo storil nič. Politika nakazovanja preko "Friends & Family" je znana.

Vem za primer, kjer so vrnili. Navsezadnje te lahko tudi prijatelj ali sorodnik nategne.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

Looooooka ::

shoppingres je izjavil:

Zakaj se noben profesionalec ne bi ukvarjal z mojim primerom? Predvidevamo lahko, da je nategun nategnil ze nekaj ljudi in bo tudi nadaljeval delati goljufije.
Torej, nekdo starta eno tako goljufijsko dejavnost, s tem zasluzi denimo 100 EUR/mesec, ampak ker se ga ne da ustaviti, bo nadaljeval s taksno prakso za naslednjih 20 let = ~ 20.000 EUR pridobljenega denarja preko goljufij, in noben tega ne more ustaviti? Paypal ima vse podatke o scammerju, dovolj, da poslje sodisce na paypal zahtevo za pridobit podatke o tem uoprabniku, in ima tudi sodisce vse njegove podatke.
Sem sicer poskusil postaviti vprasanje na pravni forum, ampak nekaj je narobe s tistim forumom, ker se mi ne uspe registrirati.

Zato, ker si tehnicno gledano tudi ti sodeloval pri goljufiji:

shoppingres je izjavil:

Ta moznost je tam zaradi davkov. Prav tako goods & services in moznost, da ti prodajalec pred tem poslje zahtevek za placilo(goods&services), kar bi bilo se najbolj pravilno.

Unilseptij ::

c3p0 je izjavil:

Pri meni je bilo nekaj podobnega... s tem, da sem težil in težil in so mi na koncu priznali refund v celoti. Dobavitelj je ravno tako poslal neko fake pošiljko, ki je najprej sploh nisem povezal z naročilom, ker je bila notri le ... podloga za miško, čeprav sem naročil za 100+ evrov robe :D. Me je ravno tako zagrabil sindrom pravičnika, ko sem videl, da dobavitelj res nateguje na suho in da verjetno nisem edini.

CC storno pa je zame zadnja možnost... moraš na banko in podpisovati ne vem kakšne izjave itd.

drzni86 ::

Vsi svetujete dispute na paypal, ampak kakor jaz razumem se OP-ju ne gre za tistih 20€, ampak bi rad dosegel, da bi se nateguna obravnavalo zaradi njegovih nategov.

Če je izven Slovenije, naj pozabi na karkoli... Brez zveze...

Edino kar lahko narediš, je slaba ocena s komentarjem, da te je nategnil. Dostikrat potem denar dobiš nazaj, da umakneš slabo oceno...

drzni86 je izjavil:

Vsi svetujete dispute na paypal, ampak kakor jaz razumem se OP-ju ne gre za tistih 20EUR, ampak bi rad dosegel, da bi se nateguna obravnavalo zaradi njegovih nategov.

Kaj predlagaš, da naj mu svetujemo oziroma zakaj mu sam ne svetuješ? Kolegu je nek švabo na petrolu odtujil telefon, pa ni nič dosegel s prijavo na policijo.

Zgodovina sprememb…

Samael ::

Kot so že povedati, dispute tu ni opcija zaradi metode plačila (Friends & Family), kjer se tako kupec kot tudi prodajaleč odrečeta paypal zaščiti.

Če je bilo plačilo izvedeno preko PayPal balanca, si potegnil ta kratko, če je bilo izvedeno preko kreditne kartice v PayPal računu in greš na banko izpodbijati transakcijo (chargeback) je ta kratko potegnil prodajalec.
Tukaj na s/t smo imeli primer uspešnega chargebacka (kjer je bila tudi uporabljena metoda plačila Friends & Family - kar pa tvoje banke ne zanima), ki ni noben bavbav. Na banki ti dajo izpolniti obrazec, ni pa slabo, če imaš pri sebi tudi kopijo komunikacije s prodajalcem, pa magari (v kolikor prodajalec ne odgovarja) če je to zgolj tvoj poziv, da naj ti vrne denar zaradi neizpolnjenega dogovora.

Več informacij tu:
https://www.epc.si/pages/si/pravice-pot...
https://www.epc.si/pages/topics/povraci...
Samael != Samuel

drzni86 ::

49106 je izjavil:

drzni86 je izjavil:

Vsi svetujete dispute na paypal, ampak kakor jaz razumem se OP-ju ne gre za tistih 20EUR, ampak bi rad dosegel, da bi se nateguna obravnavalo zaradi njegovih nategov.

Kaj predlagaš, da naj mu svetujemo oziroma zakaj mu sam ne svetuješ? Kolegu je nek švabo na petrolu odtujil telefon, pa ni nič dosegel s prijavo na policijo.

Nič ne predlagam, ker nimam izkušenj s podobnim primerom in zato nočem nekaj na pamet modrovat. Predvidevam sicer, da OP nekih uspehov pri preprečevanju konkretnega nateguna ne bo dosegel.

Hotel sem samo opozoriti, da 90% odgovorov v temi ne odgovarja na postavljeno vprašanje OP-ja.

Samael je izjavil:

Kot so že povedati, dispute tu ni opcija zaradi metode plačila (Friends & Family), kjer se tako kupec kot tudi prodajaleč odrečeta paypal zaščiti.

Seveda je. Kolega, ki je prodajal in dobil nakazano pod friends and family, je izgubil dispute oz so mu trgali in vrnili "kupcu".

Zgodovina sprememb…

jocoj ::

Ja, ampak ne iz paypal dobroimetja, samo če je plačal s kartico preko paypala.

Samael ::

49106 je izjavil:

Samael je izjavil:

Seveda je. Kolega, ki je prodajal in dobil nakazano pod friends and family, je izgubil dispute oz so mu trgali in vrnili "kupcu"

Zanimivo. Ker pri tej metodi plačila sploh opcije odprtja case-a ni, oz. ga vsaj jaz v svojem accountu pod tovrstno transakcijo ne vidim.
A si preprican, da vseeno ni bilo trganje zgolj posledica chargebacka? (ne trdim, zgolj misel)
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Ziher gre za Paypal.

Zgodovina sprememb…

smetko ::

Iz zapisanega samo izhaja, da so njemu ta znesek vzeli, ne pa da je kupec ta znesek tudi dobil.
No comment

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: smetko ()

Zakaj bi mu vzeli znesek in zakaj bi mu poslali tisto, kar je nasprotna stran napisala?

smetko ::

Ker gre v takih primerih za goljufanje države, in izogibanje davkov je v veliko državah kriminal.
No comment

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: smetko ()

Dj ne pribiji. Pri prodaji kriptovalut ni davkov, če nisi rudaril, kar pa ni počel. Lahko te priajvijo pristojni instituciji in morali bi ga, če bi tvoje držalo.

Paypal je zadnje čase neslana šala.

Zgodovina sprememb…

svecka ::

svet je pisan gojufom in lopovom v prid, kar so tudi politiki. Včasih je bil še pravilo zob za zob, da si se lahko maščeval, danes pa lahko sam ritko nastavljaš.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PayPal (strani: 1 2 3 474 75 76 77 )

Oddelek: Loža
3804774587 (1527) Legon
»

način plačila na ebay-kleinanzeigen

Oddelek: Kaj kupiti
151497 (1196) toplakd
»

Paypal vračilo denarja (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6812307 (10551) St235
»

Paypal-Bolha goljufija? (strani: 1 2 )

9217382 (9701) Furbo
»

Težave z Paypalom, prosim za pomoč. (strani: 1 2 )

7312281 (10000) markuljac

Več podobnih tem