» »

Dva diska keri master keri slave..

Dva diska keri master keri slave..

uros678 ::

Halo...

Mam dva diska en star Maxtor 40 GB 5400...en novejsi WD 120 7200 8MB -- tako, zdaj pa me zanima ali se mi splaca dat WDja kot masterja, glede na to da mam na Maxtoru ze lepo nalozene windows (no, winse bo itak treba na novo..) in RedHat-a?? Nekak nimam najbolj cajta dva sistema na novo nalagat....a bom kaj (opazno) pridobil na hitrosti (tisti cache pa to..) ce dam WDja kot masterja?? Vem samo da bo edino mal tisje vse skup ker Maxtor drmla kr na glas...

Pa, hudica kak ga naj razparceliram da bo najbolj pametno..prekleti velki diski...

Hvala za predloge...

Lep pozdrav,

Uros

nicjasno ::

150mb za boot, 2x velikost rama za swap, ostalo pa za / pa bo. :)

uros678 ::

Nja, tudi to je resitev..samo pol nic GTA3:Vice City pa takih jajc...rabim vsaj dva OS-a...zanimalo me je v bistvu samo keri disk se splaca met za master..ce je kaksna pridobitev al je vse isti smorn...

Pozdrav,

Uros

schurda ::

Linux zna izkoristiti hardware, še posebno ram in disk. Če imaš cejt, potem se ti splača dat na hitrejši disk vse skupaj. Ni samo cache, tudi obrati so večji, dostopni časi s tem manjši, itd. Lahko provaš s kakšnim Norton Ghost ali kaj podobnega, če nočeš nalagati na novo. Ta ti bo slike particij oz. celotnega diska prenesel na novega. Potem pa samo ščekiraš, če je vse v redu in ga daš na master.

Še en hint: W$-e sem jaz dvakrat kopiral tako, da sem najprej disable-al swap oz. pagaing file, po restartu pa skopiral vse fajle, kar je bilo na C na drugi disk in ... je delovalo. Za XP-je in 98. Preverjeno. Potem pa vklopiš swap nazaj.

V RH ti najbrž ne bo, ker mislim, da čekira hardware na začetku. Edino če boš dal dev/hda* na ista mesta. Potem zna delat. Je pa res, da nisem še proval.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: schurda ()

schurda ::

Če imaš veliko rama, potem swapa 2x rama skoraj ne potrebuješ. To sicer veš samo ti. časi, ko je bilo treba imeti swap se mi zdi, da so minili.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

uros678 ::

Ok...bom probal vse namontirat na hitrejsega...rama pa mam 512, tak da nekam nebi glih brez swapa po svetu hodil..a je to dovolj??

Lep pozdrav,

Uros

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: uros678 ()

schurda ::

Sej lahko pogledaš, poženi vse možne aplikacije in poglej koliko swapa ti zavzame. Recimo z ukazom "top" ali "free" točno vidiš koliko ga imaš in koliko ga je uporabljenega. Če je porabljenega 0, potem ga resnično ne rabiš. Sej govoriva o RH?
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

uros678 ::

No, jaz sem mislo, da govorima o windows...drgace pa mam RH ja...bom pocekiral...odloco sem se da si bom kr cajt vzel pa lepo vse na novo instaliral...samo malo me moti, ker toti rh pokuri placa se pa se...ce pa nisem odkljukal vsega (v installu) pa mi pol stvari ni slo kompajlat, pa neke librarys so manjkale...kak kaj ti instaliras RH-ta??

Lep pozdrav,

Uros

nicjasno ::

Development moras kr celega met. Sploh glibc in c++ kompilerje.

uros678 ::

Oki..doki...will do...ceprav sem nekaj razmisljal v FreeBSD smeri, ceprav sploh ne vem zakaj bi ga uporabljal...mogoce Suse?? A je kera distribucija, ki ne zasede prevec, pa mas se vseeno vse osnovno kar rabis??

Uros


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako izklopit dostop do interneta v domeni...??

Oddelek: Omrežja in internet
341578 (1127) uros678
»

En cuden problem z rar in iso fajli

Oddelek: Pomoč in nasveti
131289 (1040) uros678
»

katerega izmed 120 gb diskov?

Oddelek: Kaj kupiti
111471 (1321) schurda
»

2x MAXTOR SATA V RAID0 in problem z inštalacijo XP

Oddelek: Pomoč in nasveti
91240 (1145) morphling1
»

Kupujem disk... WD 8MB cache 80GB/120 GB

Oddelek: Kaj kupiti
51565 (1467) govno

Več podobnih tem