» »

Firefox 90+ in Primary Password

Firefox 90+ in Primary Password

CyberPunk ::

A se še komu dogaja, da Firefox od verzije 90 naprej na vsake toliko časa sprašuje za Primary Password? Najprej sem mislil, da je kakšen malware, ker je bil ta prompt ponavadi takrat, ko si se po novem zagonu browserja nameraval v kakšen sajt logirati (in samo takrat, torej enkrat na sejo).

WhiteAngel ::

Master password?

Ja.
Zdaj je "Primary Password, Formerly known as Master Password". Zaradi wokecrafta :))

Highlag ::

Mene sprašuje ob vsakem zagonu brskalnika po tem ko brskalnik zahteva dostop do gesel oz. certifikatov.
To je normalno, če uporabljaš glavno geslo.
Never trust a computer you can't throw out a window

Saj mene je tudi na ta nacin. Od verzije 90 naprej pa poleg tega se obcasno "nakljucno". Mogoce je kaksen nov varnostni feature...

misek ::

Tudi jaz sem pred kratkim opazil, da me zjutraj čaka okno za vnos gesla. Nisem pa še ugotovil vzroka.

misek ::

Jaz sem včeraj onemogočil in ponovno omogočil Primary Password. In danes me okno za vnos gesla ni čakalo. Morda je pomagalo odpraviti problem.

https://support.mozilla.org/en-US/kb/fi...

Hvala za link, sem sprobal, bomo videli, ce je to to.

Update: Ni efekta. Glede na obnasanje (vprasa za primary password in kasneje tudi za geslo strani, v katero se prijavljam) sklepam, da je verjetno res kaksen "undocumented security feature", ki periodicno resetira oz. zaklene dostop do gesel.

N4g4c3N ::

Odpri nov zavihek, vpiši "about:config" in stisni enter. Tu je skritih precej več nastavitev, do marsikatere sploh ne prideš prek grafičnega vmesnika. Razlage najdeš tukaj. Nekaj potencialnih kandidatov, ki jih morda moraš spremeniti:
-security.ask_for_password
-security.password_lifetime
-signon.expireMasterPassword
-signon.masterPasswordReprompt.timeout_ms

Lahko pa da je tudi samo kakšen bug. Kolikor sem na hitro preletel net, nisi edini s tem problemom.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TeamViewer nedosegljiv, vdor kljub pričevanjem uporabnikov zanikajo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
5315933 (10161) Saul Goodman
»

Firefox - se ne da več prisiliti v hrambo vseh gesel?

Oddelek: Programska oprema
81281 (1168) AC_DC
»

Preveč gesel in drugih podatkov

Oddelek: Pomoč in nasveti
232898 (2110) čuhalev
»

Chrome 14 beta na voljo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
5622247 (19739) Bistri007
»

Ja ja spet "Pozabljeno geslo" (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
586788 (5233) bosmla

Več podobnih tem