» »

Telekom - dvig hitrosti

Telekom - dvig hitrosti

koyotee ::

Presenecen, dobil mail iz 30/5 na 60/30 zastonj za 2 leti. Ne bi si mislil, da je kaj takega mozno.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

fikus_ ::

kateri paket

Modri
Rear DVD collector!
JTD power!

Gejspodar ::

A ni Modri še iz časa SiOL-a oz. vsaj 5 let nedostopen razen v določenih robnih primerih? Koliko plačuješ in za katere storitve?

Menisezdi da je modri svet po zadnjem preimenovanju, 73€ za tri televizije in mega hd shemo, tistih 240 kanalov.

Aja pa ena mobilna stevilka je vlkjucena.
Rear DVD collector!
JTD power!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: koyotee ()

feryz ::

Grr, pri T-2 moraš pa sam izbrskati, da imaš DL lahko 600 namesto 300. Kao gratis, za vedno.

_Denny_ ::

Heh zanimivo, potem je to razlog zakaj mi je nekaj dni nazaj padla sinhronizacija uploada iz 2700kbps na komaj 1100kbps in še za to rabi modem več kot minuto, da mu uspe (prej nekaj sekund)...idioti nekaj zvišujejo hitrosti na že tako preobremenjenih centralah. Maila nisem dobil nobenega, paket je Net, na njihovi strani mi piše to:

Na srečo več ali manj bmk, ker sem itak na LTE, drugače bi že bil na 0801000. To žalost od VDSL-a še vedno plačujem samo zato, da ne izgubim "ime.priimek" maila in ker bi naj bil obstoječim naročnikom prehod na optiko lažji (manj papirologije).
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Vuli ::

_Denny_ je izjavil:

Heh zanimivo, potem je to razlog zakaj mi je nekaj dni nazaj padla sinhronizacija uploada iz 2700kbps na komaj 1100kbps in še za to rabi modem več kot minuto, da mu uspe (prej nekaj sekund)...idioti nekaj zvišujejo hitrosti na že tako preobremenjenih centralah. Maila nisem dobil nobenega, paket je Net, na njihovi strani mi piše to:

Na srečo več ali manj bmk, ker sem itak na LTE, drugače bi že bil na 0801000. To žalost od VDSL-a še vedno plačujem samo zato, da ne izgubim "ime.priimek" maila in ker bi naj bil obstoječim naročnikom prehod na optiko lažji (manj papirologije).

ajej, ti moraš bit pa daleč od centrale.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

sbawe64 ::

Ni ravno 100 m od centrale.
In Fritz modemi so za dolge linije neprimerni.
2 mbit ima uploada ter 23 mbit downloada.

Kakšna je številka za line attenuation ?
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

kixs ::

Js bi bil z njegovimi stevilkami kar zadovoljen... imam DL max 6Mbit in UL nekje 2Mbit. HDTV sploh ne dela. Ko pa gleda kdo SDTV, pa je net samo se 2-3Mbit...

xseki ::

Ali se, da kako preverit kje je centrala? Kakšen zemljevid?

Gagatronix ::

Nic bat, glede na to da si pri Telekomu bos to se drago placeval.

Apple ::

Obicajno, kjer je Posta...
LP, Apple

_Denny_ ::

Razdalja je nekaj čez 2km; modem je Innbox V60U, tako, da ne vidim podatkov o liniji.

Malo statistike kar tako iz glave:
- takoj po nadgradnji v VDSL2 (2013) je bila sinhronizacija 32/3.7,
- po ukinitvi free Pro Plus programov (2017) je padla na 27/3.2 (št. naročnikov v moji vasi je naraslo iz kakih 5 na 100+)
- v 2019 so si oni nad mano izmislili svoj priključek in je padlo na 25/2.7
- malo pozneje v 2019 je elektro pri vkopavanju vodov na njivi pretrgal še tk kabel in je potem do prejšnjega tedna nihalo med 22-23Mbps dl in 2200-2700kbps ul

Zdaj je stanje takšno:

Tako je pa bilo, ko sem imel ob izpadu edini na vasi elektriko in se še mi je dalo igrati z lovljenjem največjih hitrosti; sync je ostal kaki dan isti dokler se večina ni priklopila nazaj:

Trenutno mi je vseeno, ker že pri polno zasedeni LTE bazni postaji dosegam okoli 30/15, večino časa pa 120+/20. Ob enem imam tudi neke vrste zadovoljstvo, ker vem, da imajo nad mano 12/0.9 in mora biti kar lep občutek s štirimi TV-ji naenkrat (razlog zakaj nisem hotel deliti moje linije; vsi TV-ji jim laufajo cel dan kot background noise).

xseki je izjavil:

Ali se, da kako preverit kje je centrala? Kakšen zemljevid?

https://gis.akos-rs.si/HomePublic/OPTPo... ali pa https://www.iobcina.si/
Na teh zemljevidih boš videl tudi točno traso kabla in si potem lahko prek Google Mapsa izračunaš razdaljo. Če podatkov iz ne vem kakega razloga ni - centrale so ponavadi zraven večjih državnih objektov; pri meni je recimo zraven gasilskega doma, v sosednjih krajih zraven kulturnega doma in pošte, ipd.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Spock83 ::

koyotee je izjavil:

Presenecen, dobil mail iz 30/5 na 60/30 zastonj za 2 leti. Ne bi si mislil, da je kaj takega mozno.

In po tem pride podražitev?

Verjetno ze prej ;((
O kaki podrazitvi ne pise.
Rear DVD collector!
JTD power!

Konlov ::

Pohvalno. Tudi pri nas dvignili na 60/30. Zanimivo pa je, da so takrat rekli, da je 40/10 max na naši lokaciji 8-)

hojnikb ::

60mbit mate to na bakru??
#brezpodpisa

Realno stanje je tako, cca 1km od centrale:
Oglaševana hitrost60 Mbit/s / 30 Mbit/s
Maksimalna hitrost46,4 Mbit/s / 15 Mbit/s
Minimalna hitrost23,2 Mbit/s / 7,5 Mbit/s
Običajno razpoložljiva hitrost37,1 Mbit/s / 12 Mbit/s
Rear DVD collector!
JTD power!

Gagatronix ::

Oglasevana hitrost je vedno DO dolocene hitrosti.

mamo, jaz precej blizu centrale. v ta DO so vključeni tudi Tvji, če bi mel TVje posebi, bi šlo malo hitreje.

Maksimalna hitrost 60 Mbit/s / 26,2 Mbit/s
Minimalna hitrost 30 Mbit/s / 13,1 Mbit/s
Običajno razpoložljiva hitrost 48 Mbit/s / 21 Mbit/s

mokre sanje... jaz se pa tukaj j**** z 6/0.5 na adsl2+, oddaljen 5km od centrale:'(

Meiniken ::

Sočustvujem, xseki :8)

Telekomsux.

3 km od centrale, 6Mbps/768Kbps, 82 eur/mesec. Med 19.00 in 21.00h vse steka.

Optiko obljubljajo ze 10 let: vsako leto bo naslednje leto.

LTE je prenasicen. Pravega "5G"-ja se ne bo.

Cakamo na SpaceX...
LP, Apple

ja jeba je to. Nič Starlink. Veliko se da rešit tudi prek wifi anten, če maš kakega dobrega prijatelja na unem koncu kjer je net bolj hiter.

Vuli je izjavil:

ja jeba je to. Nič Starlink. Veliko se da rešit tudi prek wifi anten, če maš kakega dobrega prijatelja na unem koncu kjer je net bolj hiter.

Dejansko imam OŠO optiko čez hrib (50m) ampak na žalost živim v napačni občini... Vprašal Telekom ali se, da to napeljat na lastne stroške ampak ne gre.

Konlov ::

Apple je izjavil:

Telekomsux.

3 km od centrale, 6Mbps/768Kbps, 82 eur/mesec. Med 19.00 in 21.00h vse steka.

Optiko obljubljajo ze 10 let: vsako leto bo naslednje leto.

LTE je prenasicen. Pravega "5G"-ja se ne bo.

Cakamo na SpaceX...

Kaj pa je to?

Mislu sm na Starlink :D
LP, Apple

HappyPills ::

xseki je izjavil:

Vuli je izjavil:

Dejansko imam OŠO optiko čez hrib (50m) ampak na žalost živim v napačni občini... Vprašal Telekom ali se, da to napeljat na lastne stroške ampak ne gre.

Mi smp pri starih naredli na lastne stroske. Je blo pa ene 2 mesca klicarjenja. Blo kar 400m za potegnt. Tok je dalec vas.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zelo počasen internet

Oddelek: Omrežja in internet
172210 (1862) nsa_ag3nt
»

Siol Internet

222057 (1569) ivan01
»

Siol povečal hitrosti tudi 1mbit uporabnikom (strani: 1 2 )

529017 (6874) Veron
»

Siol Trio 10Mb / Amis

174788 (4438) alexz
»

Siolov ADSL 2+ (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
9113810 (7813) Jan987

Več podobnih tem