» »

Slaba povezava doma

Slaba povezava doma

Fk123 ::

Zdravo, mogoče kdo ve zakaj imam doma probleme z svojo brezžično povezavo in sicer doma imam archer-c80 router, ki oddaja 2 omrežji 5Ghz in 2.4Ghz. Če sem na katerikoli mreži ne morem gledati Youtube videov na npr. resoluciji 1080p, ker mi avtomatsko vrže na 144p (obnaša se kot, da nima hitre/močne povezave). Če testiram omrežje mi Android telefon kaže vse črtice signala in če poženem speedtest imam hitrost tako kot na LAN kablu 200Mb/s.
Zaradi tega sem večinoma časa na podatkih vendar imamo predel hiše kjer podatki ne lovijo...
Ima kdo kakšno idejo kaj je problem, z namenom, da bi imel boljšo pokritost hiše sem kupil ta ruter, ki spet ni tako slab neka midrange zadeva sklepam?

Uporabnik ::

Na tej dotični napravi pa nisi pognal speedtest? Katera pa je?
If You Don\'t Stand for Something, You\'ll Fall for Anything

Sem ja na android telefonu tako kot sem napisal, pokaže mi 200MB/s kot na LAN kablu na PCju

Uporabnik ::

Torej na andoridu speedtest pokaže 200, ampak xoutube na tem telefonu pa dela slabo. Torej povezava ni težava ampak slab telefon ki ne zmore procesirat?
If You Don\'t Stand for Something, You\'ll Fall for Anything

Ne, telefon zmore procesirati youtube video pri 1080p resoluciji tudi več če je treba - na podatkih sicer. Čim pa sem na Wifi pa od začetka dela potem pa začne loadati kot da ni povezave nato moram video malo preskočiti in spet dela naprej. Od začetka pa mi video štarta z najslabšo kvaliteto.
Telefon je Huawei P30 2 leti star seveda, da ima zadosti dober procesor da procesira 1080p video.

b3D_950 ::

Kaj pokaže pa ta test:
https://www.akostest.net/sl/

Katere DNSje uporabljaš? Testiraj še z 8.8.8.8 ali 1.1.1.1
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

b3D_950 je izjavil:

Kaj pokaže pa ta test:
https://www.akostest.net/sl/

Katere DNSje uporabljaš? Testiraj še z 8.8.8.8 ali 1.1.1.1

Če se ne motim je ta test za testiranje mobilne povezave in ne zasebnega omrežja?
Za DNS uporabljam raspberry pihole

blaz5 ::

1. Si poskusil wi-fi brez pihole za DNS?
2. Ali počasno nalaga preko LAN in wi-fi?
3. Si poskusil testirati še s kakšno drugo brezžično napravo?

blaz5 je izjavil:

1. Si poskusil wi-fi brez pihole za DNS?
2. Ali počasno nalaga preko LAN in wi-fi?
3. Si poskusil testirati še s kakšno drugo brezžično napravo?

Ja od začetka sem imel brez pihole pa ni bilo neke razlike.
LAN dela super, wi-fi ima težave in še to opažam, da mogoče samo na telefonih kar je res čudno...
Ubistvu vse android naprave, ki jih imamo doma se vsi pritožujejo nad to težavo z laptopov težava ni bila tako opazljiva mogoče...

blaz5 ::

Poskusiš lahko še z Wifi Analyzer na Androidu, kjer lahko za silo preveriš, če problem dela kako drugo omrežje. Še ena možnost, ki nič ne stane je firmware upgrade routerja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: blaz5 ()

Hitrost do tebe mora bit "normalna", lahko imaš 100Gbit Wifi/LAN, ampak če imaš zanič povezavo v internet ti to ne koristi kaj dosti.

b3D_950 je izjavil:

Hitrost do tebe mora bit "normalna", lahko imaš 100Gbit Wifi/LAN, ampak če imaš zanič povezavo v internet ti to ne koristi kaj dosti.

Nerazumem čisto, če imam povezavo optika linijo 200MB/s imam torej normalno internetno povezavo, a ni res?

...če DNS lookup potrebuje 2 sekundi, da dobi response, potem se bo vse nalagalo počasi.

https://community.tp-link.com/en/home/f...

Mogoče kupiš še en cheap Wifi access point in testiraš, če bo delalo ok, potem je verjetno s trenutnim nekaj narobe (hardware ali konfiguracija).

Spajky ::

Poglej mojo objavo pri Iščem FF add-on; prevent loading from remote domains ...

... lahko pa je kakšna prenapetost kaj poškodovala wifi-ruter ... nevihte v bližnjih krajih pred časom?
(tudi raspberry in njegov napajalc ni imun na te zadeve) ... vprašaj se zakaj obstajajo razne prenapetostne zaščite ... Prenapetostna zaščita in podaljški
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Različen PING - kako realno testirati povezavo v svet?

Oddelek: Omrežja in internet
172932 (2245) hojnikb
»

Težava - Telemach

81775 (941) FrRoSt
»

Modem ne dela na polno

61594 (1366) BlaY0
»

Aktivne povezave

61851 (1744) JebatGa
»

AKOS speedtest - nepotrebno zapravljanje državnega denarja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5015969 (12939) MaterVola

Več podobnih tem