» »

Kvalifikacije za OI in OI v Tokiu (košarka)

Kvalifikacije za OI in OI v Tokiu (košarka)

Temo vidijo: vsi
««
14 / 26
»»

Nedasemiveč ::

Kurzweil je izjavil:

Torej Američanov ne dobimo do finala!

Italija - Francija
Slovenija - Nemčija

x

Španija - ZDA
Avstralija - Argentina

Nice. Italija se mi je v grupni fazi zdela malce močnejša od Nemcev. Bo pa treba do finala, drugače bo za bron verjetno ZDA/Avstralija. Američani bodo tudi kar na preizkušnji.

OK.d ::

LPOK.d

sheeshkar ::

Kurzweil je izjavil:

Torej Američanov ne dobimo do finala!

Italija - Francija
Slovenija - Nemčija

x

Španija - ZDA
Avstralija - Argentina

Na papirju verjetno najboljši možni scenarij za nas, tudi glede morebitnega polfinala, ampak Nemčije seveda ne smemo podcenjevati. Bi pa glede na prikazano bil poraz proti Nemčiji kar veliko razočaranje.

Hypathia ::

Če bi danes izgubili proti Špancem in to je bila realna možnost, bi torej v naslednji tekmi nabasali na USA in zelo verjetno odšli domov, tako pa se jim je na široko odprla steza do finala. Res se je splačalo boriti in zmagati.

Ben Dover ::

Goody je izjavil:

Edina slaba točka v vsej zgodbi je komentator nacionalke - nima pojma o košarki, kar naprej se moti in ne zna slovensko, sklanjanje mu je povsem tuje. Ima verjetno kakšnega patrona pri šefih, ker tole je tudi ta nizke standarde nacionalkinih športnih komentatorjev res pogreb. Bi dali makar samo Nachbarja na prenos...

Ja dobro jutro, tale Mišič je bil že pri prebosih TDF zraven 3 tedne, so ga potrebovali NUJNO, da he lahko googlal 2 statistike o dirki po Franciji in povedal 3 stavke na prenos, totalni šalabajzek in prisesek, še dobro da je na nacionalki in se mu ni treba trudit. Vse zgonit v pm!

Drugače pa GG WP gremo po vsaj srebro, woooooo!

Kurzweil ::

Luka Dončič je do sedaj odigral 16 tekem za slovensko reprezentanco... 16 zmag!!!

IL_DIAVOLO ::

Ta zmaga je ocitno bila za medaljo.

GG
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Smurf ::

Ja, prakticno idealen zreb. Od vedno se mi zdi, da ima Doncic tudi malo sportne srece, da se mu stvari poravnajo in evo spet. Definitivno pa ni za podcenjevat nemcev.

bambam20 ::

Pot do velikega finala bo vodila zelo verjetno preko Francije. Ampak, bom navijla za Italijane, če bi jim morda uspelo.

drvo ::

Malce je tekma spominjala na tekmo, ko smo dolgo nazaj igrali proti Nemcem in so se naši koncentrirali na Dirka, luknjali pa so nas vsi ostali. Malo.
Upam, da jim vrnemo za tisti poraz.

drvo je izjavil:

Malce je tekma spominjala na tekmo, ko smo dolgo nazaj igrali proti Nemcem in so se naši koncentrirali na Dirka, luknjali pa so nas vsi ostali. Malo.

Pascal Roller... igralec, ki ga verjetno pozna več slovencev kot nemcev :))

Vse se dobro spomnem :|

drvo je izjavil:

Morda bo takrat obratno in se bodo oni skoncentrirali na Dončića, ubijal jih bo pa Čebašek.

Kurzweil je izjavil:

drvo je izjavil:

Pascal Roller... igralec, ki ga verjetno pozna več slovencev kot nemcev :))

Zakaj se ves čas omenja samo Roller, kot, da je Nowitzki dal samo 5 točk. Tukaj je potrebno omenit tudi Mithata Demirela, ki je dal tudi 15 točk. Demirel in Roller sta skupno metala trojke 6/8 .

Mislim, da je bil večji šok Demirel, ki je 15 točk dosegel v 18 minutah.

Proti Nemcem igramo že ob 3h zjutraj po našem času (iz pon na tor) ;((

Nedasemiveč je izjavil:

Proti Nemcem igramo že ob 3h zjutraj po našem času (iz pon na tor) ;((

Mah, najbolj jebena ura. Ok, vsaj našim košarkarjem je vseeno, kdaj igrajo, mi bomo že potrpeli.

Se bomo pa malo nadopingirali. :))

Kurzweil je izjavil:

Luka Dončič je do sedaj odigral 16 tekem za slovensko reprezentanco... 16 zmag!!!

No, pretiravat pa tudi ni treba, so resnični podatki dovolj impresivni. Če gre verjeti strani KZS in ne vem zakaj ji ne bi, je Luka igral za reprezentanco le leta 2017 in 2021.

Leta 2017 je odigral 17 tekem za Slovenijo, 14 zmag in 3 porazi.

Leta 2021 je do vključno danes odigral 8 tekem za Slovenijo in dosegel 8 zmag.

Hypathia je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

No, pretiravat pa tudi ni treba, so resnični podatki dovolj impresivni. Če gre verjeti strani KZS in ne vem zakaj ji ne bi, je Luka igral za reprezentanco le leta 2017 in 2021.

To so verjetno zraven tudi prijateljske tekme? Namreč tale info sem jaz dobil od komentatorja na Eurosportu, ker Mišiča res ne morem poslušat...

Luka Dimec on fire!

https://imgur.com/kZt18q5

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kurzweil ()

Hypathia je izjavil:

Na evropskem prvenstvu 2017 je slovenija imela 9 zmag in 0 porazov, letos turnir v litvi 4 zmage - 0 porazov, OI japonska 3 zmage - porazov. Menda znaš seštevat.

Od kar naši ne hodijo na priprave na tisto Roglo se je stanje izboljšalo.

arnecan1 ::

Sicer se karte od sedaj premešajo na novo in so presenečanja bolj možna, ampak osebno vseeno raje vidim Nemčijo kakor pa Italijo kot prihodnjega nasprotnika.

Vsekakor pa smo do sedaj videnem papirnati favoriti proti obojim.

Bi pa bilo fajn, da mi upravičimo vlogo favoritov in porazimo Nemce, Italijani pa uženejo favorizirane Francoze. Ne dvomim, da smo tudi proti Italijanom favoriti, proti Francozom pa smo 50:50.

@Kurzweil

Poslušaj, meni je povsem jasno kakšen je pomen pripravljalnih/prijateljskih tekem, ampak to so še vedno uradne reprezentančne tekme in če nekdo trdi, da je Luka z reprezentanco tako fenomenalen, da zmaga vedno ko nastopi, mora pač upoštevati tudi te tekme. Če bi povedali, da ima Luka na velikih tekmovanjih z reprezentanco 12-0, se sploh ne bi obregala ob to, če je pa govora o vseh reprezentančnih nastopih je pa njegov izplen 22-3, pa če se ves trop zverin, ki so se tukaj zapodile vame, na glavo postavi.

Ben Dover je izjavil:

Goody je izjavil:

Edina slaba točka v vsej zgodbi je komentator nacionalke - nima pojma o košarki, kar naprej se moti in ne zna slovensko, sklanjanje mu je povsem tuje. Ima verjetno kakšnega patrona pri šefih, ker tole je tudi ta nizke standarde nacionalkinih športnih komentatorjev res pogreb. Bi dali makar samo Nachbarja na prenos...

Ja dobro jutro, tale Mišič je bil že pri prebosih TDF zraven 3 tedne, so ga potrebovali NUJNO, da he lahko googlal 2 statistike o dirki po Franciji in povedal 3 stavke na prenos, totalni šalabajzek in prisesek, še dobro da je na nacionalki in se mu ni treba trudit. Vse zgonit v pm!

Drugače pa GG WP gremo po vsaj srebro, woooooo!

Ja se strinjam da je to žalost, zadnjo četrtino sem kar dal tv na mute, ker ga nisem več mogel poslušati.:P
LPOK.d

Badwolff ::

Moj najljubši komentar je bil 'podaja v višino' za alley up :D

kow ::

Ok, fair enough... Stvar debate - je pa Doncic v slovenski reprezentanci ze bil porazen. Samo ne na uradni tekmi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

kow ::

No, ce prav razumem potem se strinjamo, da prijateljske tekme stejejo med uradne. Sicer se strinjamo, da niso pomembne, a da: "Doncic s slovensko reprezentanco se ni dozivel poraza" - je pac fake news.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

hamez66 ::

Katere 3 je pa izgubil Luka? Koliko točk je dal, njegova starost pa to..?

c0ck4m0u53 ::

Link do teme, kako blokirati nadležne uporabnike Slo-techa.

Po namestitvi skripte se vam pri vsakem prispevku uporabnika, poleg možnosti za citiranje ter predlagaj izbris, pojavi še gumb za blokiranje uporabnika.

@belo mleko sorry po pomoti pritisnil predlagaj izbris, ko sem testiral, če skripta še deluje.
If citizens cannot trust that laws will be enforced in an evenhanded
and honest fashion, they cannot be said to live under the rule of law.
Instead, they live under the rule of men corrupted by the law. - Dale Carpenter

Zgodovina sprememb…

Kurzweil je izjavil:

Zdej če ste nekateri že ravno tako picajzlasti in pametni... nikjer nisem napisal URADNIH tekem... zdej človek z malce več IQja bi verjetno znal razumet, da če je omenjenih 16, da sem verjetno mislil te tekme, ki dejansko kaj štejejo... in zraven nisem štel prijateljskih, ker vsak, ki gleda šport mu je vendar jasno, da prijateljska tekma nima prav veliko veze...

Dajte bit malce bolj zreli in odrasli... nivo komuniciranja nekaterih je res porazen... jaz sem glede debate o tem over and out... vi pa lahko zaradi mene še o tem, ali se prijateljske tekme za zaprtimi vrati v isto... kot tiste, kjer so lahko gledalci...

A pol je Luka že izgubil kakšno tekmo z reprezentanco ali ne? Še vedno ni nič jasno..

Wingman ::

Jao, ena dobra tema, ki gre v smer nebranosti.
Pač ignorirajte določene komentarje, pa jih bo najbolj bolelo.

Jaz mislim da je ob resnem pristopu polfinale na široko odprto, kar se mene tiče bi bil to ogromen uspeh, naprej bo pa samo še presežek.
Samo da ne bo "lako čemo" z Nemčijo: že tolikokrat videno pri balkanskih ekipah razmišljanje koga boš dobil v naslednji tekmi preden odigraš eno prej.
Mislim da ne, kažejo zrelost naši, tako da samo tako naprej, pa bo polfinale.

Wingman ::

Dobro je povzel moje občutke med tekmo
http://urbani.si/2021/08/01/oni-pa-se-k...

Kurzweil je izjavil:

.... ali se prijateljske tekme za zaprtimi vrati v isto... kot tiste, kjer so lahko gledalci...

Leta 2017 je reprezentanca odigrala samo eno tekmo za zaprtimi vrati in na njej Dončič ni nastopil. Vse ostale so bile pred gledalci, nekatere na turnirjih z več reprezentancami....Dončičev reprezentančni izplen je 22-3, vse ostalo je manipuliranje s podatki.

hamez66 je izjavil:

Katere 3 je pa izgubil Luka? Koliko točk je dal, njegova starost pa to..?

KZS ima na svoji strani pregled vseh reprezentančnih tekem za 20 let nazaj, z vsemi podatki in statistikami, če te zanimajo 3 tekme, ki jih je Luka izgubil, si jih poglej pod zavihkom za leto 2017. https://www.kzs.si/article/id/644

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hypathia ()

Samael ::

Za predstavo malenkost manj zavzetim za detajle, kako izgleda stanje za naprej:

Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Finale v soboto ob 4:30?

PacificBlue ::

Imam tak gut feeling, da se bomo srečali še enkrat z Argentino in Španijo.:D

Sem pa opazil v pravilniku KZS, da še nimajo določenih nagrad v primeru medalje oz visoke uvrstitve na olimpijskih igrah. Kaj čakajo?8-)

I’m out.
:3

Čakajo, da naši jutri izgubijo in se jim ne bo potrebno ubadati s tem.
LPOK.d

PacificBlue je izjavil:

Imam tak gut feeling, da se bomo srečali še enkrat z Argentino in Španijo.:D

Sem pa opazil v pravilniku KZS, da še nimajo določenih nagrad v primeru medalje oz visoke uvrstitve na olimpijskih igrah. Kaj čakajo?8-)

V zvezdah je zapisano, da Slovenija domov nese zlato medaljo.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Vajenc ::

Dobra igra celotne ekipe včeraj. Še 1x več se je pokazala zvitost Scariole. Še najbolj pa me je presenetil Dimec, kot bi šele včeraj spoznal svoje sposobnosti. Naj traja :)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Goody ::

Dimec se je sprostil tudi zaradi tega, ker mu niso piskali takoj vsakega dotika. Običajno ima s tem precej težav. Odigral je res odlično sicer.

belimato ::

Z Nemci jutri bo 10:00 po lokalnem času. Upam, da naši danes malo prej zaključijo karte :)).

Sicer pa, Nemci imajo dokaj kvalitetno ekipo, moram priznat, da sem jih sam podcenjeval, preden sem si malo podrobneje pogledal roster.

Dimec bi se odlicno znasel v rokometu na polozaju krožnega :D
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

belimato je izjavil:

Z Nemci jutri bo 10:00 po lokalnem času. Upam, da naši danes malo prej zaključijo karte :)).

Sicer pa, Nemci imajo dokaj kvalitetno ekipo, moram priznat, da sem jih sam podcenjeval, preden sem si malo podrobneje pogledal roster.

+ manjkajo jim Schröder, Kleber in Theis. Vseeno dvomim, da nam lahko parirajo, če bomo dosegli teh svojih 90-100 pik.

Zgodovina sprememb…

perci ::

S cono in podvajanjem Luke bodo Nemci lahko parirali. Seveda, če našim šut ne bo stekel.

Ne verjamem pa, da lahko dobimo toliko skokov v napadu kot proti Špancem.

Komot izgubimo, če ne bomo 100%.

Mah ne vem, nemci imajo manj igralcev, ki lahko pokrivajo Luko, prav tako imajo precej manj casa, da se pripravijo nanj kot Spanci. Poleg tega je majhna verjetnost, da bo Luka ponovno dobil 3 osebne na hitro.

Sem kar optimisticen, seveda pa kot receno, ne smemo podcenjevati, treba je igrati na polno.

Ja, se strinjam. Ampak tudi Luka ima lahko malo slabši dan.

Jaz imam raje malo nižja pričakovanja, da ni pol .... :)

perci je izjavil:

S cono in podvajanjem Luke bodo Nemci lahko parirali. Seveda, če našim šut ne bo stekel.

Ne verjamem pa, da lahko dobimo toliko skokov v napadu kot proti Špancem.

Komot izgubimo, če ne bomo 100%.

Sem šel preverit skoke obeh ekip in holy shit, na vseh tekmah smo imeli skupno več kot 50 skokov. Verjetno tudi posledica, hitrejšega tempa igre.

Slovenija

vs Argentina
Skoki v napadu: 18
Skoki v obrambi: 41
Skupno skokov: 59

vs Japonska
Skoki v napadu: 17
Skoki v obrambi: 37
Skupno skokov: 54

vs Španija
Skoki v napadu: 15
Skoki v obrambi: 36
Skupno skokov: 51

Nemčija

vs Italija
Skoki v napadu: 9
Skoki v obrambi: 25
Skupno skokov: 34

vs Nigerija
Skoki v napadu: 8
Skoki v obrambi: 27
Skupno skokov: 35

vs Avstralija
Skoki v napadu: 18
Skoki v obrambi: 27
Skupno skokov: 45

--------------

Mi smo v kvalifikacijah denimo še Litvo nadskakali, ki ima bistveno močnejšo centrsko linijo od Nemcev.

vs Litva
Skoki v napadu: 9 (Litva: 7)
Skoki v obrambi: 28 (Litva: 27)
Skupno skokov: 37 (Litva: 34)

Zgodovina sprememb…

Tudi USA smo v tem pogledu nadskakali. And yet...

Drgač pa...Francozi bodo jebeni... no, morda Italijani zmagajo, hehe :) če verjameš

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

Smurf je izjavil:

Mah ne vem, nemci imajo manj igralcev, ki lahko pokrivajo Luko, prav tako imajo precej manj casa, da se pripravijo nanj kot Spanci. Poleg tega je majhna verjetnost, da bo Luka ponovno dobil 3 osebne na hitro.

Sem kar optimisticen, seveda pa kot receno, ne smemo podcenjevati, treba je igrati na polno.

Se strinjam. Definitivno ne sme biti podcenjevanja, ker v četrtfinalih velikih tekmovanj ni več outsiderjev, zato morajo igrati na ravni prejšnjih tekem, v kar pa ne dvomim, da bodo. Glede na kvaliteto, ki smo jo pokazali (in proti Špancem še dodatno potrdili) bi izpad v četrtfinalu proti Nemčiji bil kar veliko razočaranje.
««
14 / 26
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropsko prvenstvo v košarki 2017 (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Šport
914168630 (47309) bambam20
»

SP v košarki 2019 (Kitajska) (strani: 1 2 3 )

12619464 (16632) Kurzweil
»

Svetovno prvenstvo v košarki 2014 v Španiji (strani: 1 2 3 4 )

17542387 (35025) bambam20

Več podobnih tem