Forum » Šport » Kvalifikacije za OI in OI v Tokiu (košarka)
Kvalifikacije za OI in OI v Tokiu (košarka)
Temo vidijo: vsi
Utk ::
Če naši igrajo tako slabo in držijo Špance, se ni za sekirat. Prišlo bo tistih 5 min ko jih bomo razbili in do konca držali razliko. Upam.
kow ::
Tole je imo zajebal Luka ne trener. Je pa spodbudno, da se nasi zaenkrat drzijo ok tudi brez Lukata.
Zajebali so sodniki. Tisto je bila cisti foul v obrambi. Igralec mora stavi na dveh nokah, v ravnotezju, brez premikanja bokov v smeri napadalca.
Igrajo pa Spanci takticno dobro. Samo ne smemo pozabiti, da jih lahko unicimo z visokim tempom. Blazic, Nikolic, Zoki morajo samo drzati visok tempo, pa jih lahko zlomimo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
drvo ::
sheeshkar ::
Glede na zelo slabo igro Dončića in glede na to, da Španci dobro zadevajo trojke, je kar presenetljivo, da zaostajamo samo za tri točke.
V kolikor se Luka v drugem polčasu zbudi (ter ne dela osebnih), je zmaga zelo blizu. Če pa danes ni njegov dan, pa bomo zelo težko zmagali, ne glede na dobro igro in trud ostalih.
GREMO!!!
V kolikor se Luka v drugem polčasu zbudi (ter ne dela osebnih), je zmaga zelo blizu. Če pa danes ni njegov dan, pa bomo zelo težko zmagali, ne glede na dobro igro in trud ostalih.
GREMO!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sheeshkar ()
IL_DIAVOLO ::
Zmaga ali poraz, to je zelo dobra zrelostna tekma za naprej.
Vseeno imam dober občutek, da bomo zmagali. Špancem ne gre vec tako met za 3, Doncic je vzpostavil ravnotežje pri sodnikih (:D), med polčasom bodo porihtali to "kombinirano" obrambo Spancev, kot je bilo omenjeno med polčasom.
Vseeno imam dober občutek, da bomo zmagali. Špancem ne gre vec tako met za 3, Doncic je vzpostavil ravnotežje pri sodnikih (:D), med polčasom bodo porihtali to "kombinirano" obrambo Spancev, kot je bilo omenjeno med polčasom.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Težava je, da tudi v prodore ne more iti sproščeno. S tem ga je precej lažje pokriti, če izgubi pomembno dimenzijo svoje igre.
Smurf ::
Zajebali so sodniki. Tisto je bila cisti foul v obrambi. Igralec mora stavi na dveh nokah, v ravnotezju, brez premikanja bokov v smeri napadalca.
Igrajo pa Spanci takticno dobro. Samo ne smemo pozabiti, da jih lahko unicimo z visokim tempom. Blazic, Nikolic, Zoki morajo samo drzati visok tempo, pa jih lahko zlomimo.
Bil je na robu, ne morem ravno reci da so sodniki totalno in ocitno zajebal.
Doncic mora igrati stacionarno, step back in floater-ji. Ko jih bodo razfukali z razdalje, se bo raketa razredcila.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Ne znajo izkoristiti podvajanja. Ne dva, včasih so na njem trije, naši pa streljajo s slepimi naboji.
Dimec pa direktno pod košem, ko bi moral zlomit tablo, poda na trojko.
Zdaj pa še sodniki.
Zdaj pa še sodniki.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: drvo ()
Greeeeemoooooo!!!!
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
hamez66 ::
Zvezdica27 ::
opa. Niso padli. Super. Tudi prodori in Dimcu so zrasla jajca.
Šanci čedalje slabše tečejo, tudi pick and roll jim ne gre več...
zz
Dimec se mora samo še dret: alahk sam mal, alahk sam mal... dobr ga je zbil
Murič bi jo lahk brcnil v koš
dobro je. 4q bo top.
Šanci čedalje slabše tečejo, tudi pick and roll jim ne gre več...
zz
Dimec se mora samo še dret: alahk sam mal, alahk sam mal... dobr ga je zbil
Murič bi jo lahk brcnil v koš
dobro je. 4q bo top.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zvezdica27 ()
Uff, viseli smo na nitki in se fantastično vrnili. Luka igra bolje vsaj kot playmaker in pripravlja odprte mete, ko bi jih vsaj zadevali do konca tekme. Napeto bo!
Nedasemiveč ::
To je pač ekipa, ki ima karakter in izkušnje z zmagovanjem teh velikih tekem.
Dons bo poker veselica
Čančar MVP tele tekme. Dončić pa pametno ni posiljeval metov.
Dons bo poker veselica
Čančar MVP tele tekme. Dončić pa pametno ni posiljeval metov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Nedasemiveč ()
Toby je mvp, brez njega te končnice ne bi dobili.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Vsa čast fantom! Fantastična končnica, Tobey, Prepelič, Čančar zadevali, Luka drug polčas igral kot Magic Johnson in to tri četrtine s tremi osebnimi, Dimec imel svoje minute s pomembnimi skoki v napadu... GREMO!
Zvezdica27 ::
predvsem so španci padli - ta stari niso mogli iste igre kot v 1 in 2q. Par tric je šlo, ipak so legende, sam pač... no go. V bistvu je španski trener zajebal, ker je kar nehal z rotacijo igralcev.
Naši pa so mentalno močni, da pri tistih -12 niso padli, je top.
zz
Naši pa so mentalno močni, da pri tistih -12 niso padli, je top.
zz
IL_DIAVOLO je izjavil:
Tudi Toby je bil izvrsten, pa Prepelić in tudi Dimec je marsikomu zaprl usta in pokazal, zakaj trenutno druge alternative na njegovem položaju nimamo v Sloveniji. Vseeno se mi zdi, da je bil Čančar tisti, ki je skozi celo tekmo dajal vtis najboljšega na terenu in držal priključek. Še Dončić, ki je imel težave z osebnimi je igral res vrhunsko pod nenehnim podvajanjem v zadnji četrtini (na momente je imel celo tri igralce na sebi). Tudi skoke je odlično pobiral.
Čakam še Blažiča, da se zbudi, ker zmore bistveno več, kar je do sedaj prikazal na tem prvenstvu. Je to že večkrat dokazal v tej sezoni, ko je praktično sam reševal določne tekme v ABA ligi in v EuroCupu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Nedasemiveč ()
bambam20 ::
Kdaj je žrebanje ?
Če ne bo danes, bo pa jutri, ker četrfinale je v torek.
Za naše nasprotnike se ve, da bodo ali Nemci ali Italijani.
Mene bolj zanima, ali se v primeru zmage pomerimo z Američani v polfinalu?
berem, da bi naj bilo žrebanje danes.
Na RTV-ju ta trenutek 1371 komentarjev.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()
Nedasemiveč je izjavil:
IL_DIAVOLO je izjavil:
Tudi Toby je bil izvrsten, pa Prepelić in tudi Dimec je marsikomu zaprl usta in pokazal, zakaj trenutno druge alternative na njegovem položaju nimamo v Sloveniji. Vseeno se mi zdi, da je bil Čančar tisti, ki je skozi celo tekmo dajal vtis najboljšega na terenu in držal priključek. Še Dončić, ki je imel težave z osebnimi je igral res vrhunsko pod nenehnim podvajanjem v zadnji četrtini (na momente je imel celo tri igralce na sebi). Tudi skoke je odlično pobiral.
Luka je danes pokazal izjemno zrelost, ko je po treh osebnih in nekaj izgubljenih žogah v prvi četrtini nato spremenil način igre ter se povsem posvetil razigravanju ostalih ter v drugem polčasu praktično ni metal. V kolikor bi naši zadeli nekaj povsem odprtih metov, ki jih jim je pripravil, bi lahko imel 12-14 asistenc. Poleg tega je imel tudi ogromno "hokejskih" asistenc, ko je ob podvajanju odlično podal v raketo, kjer je Tobey večinoma dobro podal naprej povsem odprtemu igralcu.
Marsikateri mladi superzvezdnik bi ob tako slabem začetku nato posiljeval mete in najverjetneje zapravil zmago.
oo7 ::
Kdaj je žrebanje ?
Če ne bo danes, bo pa jutri, ker četrfinale je v torek.
Za naše nasprotnike se ve, da bodo ali Nemci ali Italijani.
Mene bolj zanima, ali se v primeru zmage pomerimo z Američani v polfinalu?
berem, da bi naj bilo žrebanje danes.
Na RTV-ju ta trenutek 1371 komentarjev.
Je sedaj v studiju rekel, da nam bo Stare med atletiko povedal kaj je bilo na žrebanju.
Nedasemiveč je izjavil:
IL_DIAVOLO je izjavil:
Čakam še Blažiča, da se zbudi, ker zmore bistveno več, kar je do sedaj prikazal na tem prvenstvu. Je to že večkrat dokazal v tej sezoni, ko je praktično sam reševal določne tekme v ABA ligi in v EuroCupu.
Ja, ce smo iskreni, je danes res prišla do izraza mocna ekipa. Prepelic s prostimi meti, Dimec s svojimi bully vložki, Donke s svojo prisotnostjo, Toby s svojo agilnostjo in višino.
Tako se drma močne ekipe.
Da pa ne pozabim cancarja, tip je ocitno prebil to tremo in neodločnost. Fenomenalna tekma.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Nedasemiveč je izjavil:
IL_DIAVOLO je izjavil:
Luka je danes pokazal izjemno zrelost, ko je po treh osebnih in nekaj izgubljenih žogah v prvi četrtini nato spremenil način igre ter se povsem posvetil razigravanju ostalih ter v drugem polčasu praktično ni metal. V kolikor bi naši zadeli nekaj povsem odprtih metov, ki jih jim je pripravil, bi lahko imel 12-14 asistenc. Poleg tega je imel tudi ogromno "hokejskih" asistenc, ko je ob podvajanju odlično podal v raketo, kjer je Tobey večinoma dobro podal naprej povsem odprtemu igralcu.
Marsikateri mladi superzvezdnik bi ob tako slabem začetku nato posiljeval mete in najverjetneje zapravil zmago.
Se strinjam. Enkrat sem že napisal, pa še enkrat bom. Tale turnir bo prinesel ogromno izkušenj Dončiću, kar se tiče vodenja ekipe in same zrelosti.
Kaj ima pa s temi prostimi meti, mi pa ostaja skrivnost. Dvomim, da je to zgolj zaradi utrujenosti. Upam, da bo pred začetkom lige NBA posvetil malce več pozornosti temu. Če so trenerji zrihtal Deandre Jordana, bodo pa še njega :D
Kurzweil ::
Danes se je pokazalo vse tisto o čemer govorijo že od kvalifikacijah v Kaunasu... ekipa! Ko je Dončič nabral osebne napake, mislim, da nisem bil edini ko me je stisnilo, pa so fantje oddelali svoje... Luka je še enkrat več pokazal svojo genialnost s tem, ko mu v napadu ni šlo in se je res popolnoma posvetil ekipi, bi pa tu poudaril še nekaj... namreč poleg tega, da so španci dobro držali Luko, so naravnost odlično postavljali bloke v obrambi, s čimer so seveda izsiljevali osebne napake v napadu, primarno pri Dončiču. Ekipa je odlično izvajala proste mete, pri tem je zanimivo, da je Slovenija izvajala proste mete 21/27... Luka pa 6/11, kar pomeni da je celotna preostala ekipa, razen Luke, zgrešila zgolj 1 prosti met!
Prepelič je podobno kot na tistem Evropskem prvenstvu leta 2017, kjer smo postali evropski prvaki očitno spet eden ključnih igralcev... tista trojka s krila in tisti alley-up na Tobeya sta bili eni ključnih potez za tole veliko zmago Slovenije! Dobra pa tudi večina ekipa, poleg Dončiča in Prepeliča, sta tu seveda še Tobey brez katerega si ne znam predstavljati kako bi bilo in seveda Čančarja.
Te igre in dejstvo, da dela Luka reprezentanco veliko boljšo... bodo lepo dvignile cene in interes po nekaterih reprezentantih!
Tu pa tam sem rad pokritiziral Sekuliča, ker se mi je preprosto zdelo, da nima pravega pedigreja in refernce kot pomočnik trenerja pri češkem Nymburku, ampak sem vesel, da sem se zmotil, ima občutek za menjave in je pozitivec, kar je vse, kar naša reprezentanca potrebuje - podobno kot je bilo pri Kokoškovu! Tudi Sekulič si bo verjetno po tem turnirju malce dvignil ceno in bo tudi našel boljši angažma.
Nimam peska v vagini, ampak včasih se mi zdi, da se tu pa tam dela krivica nekaterim igralcem, ko se izpostavlja Luko... še posebej pri teh objavah na 1001 FB strani, ki je namenjena košarki. Jasno, Luka Dončič je velik zvezdnik, ampak včasih bi bilo bolj pošteno, da bi bil na teh slikah tudi kdo drug, recimo danes ne bi bilo nič narobe, če bi bil to Prepelič, še bolj pa Tobey, ki je bil statistično tudi najboljši igralec na tej tekmi... ampak pustimo to... seveda privoščim samo najboljše Luki, isto pa tudi ostalim, ki mogoče niso deležni tolikšne priložnosti.
Gledam pa sedaj... tako kot sem vse tiste tekme iz Evropskega prvenstva 2017, tudi tole tekmo še enkrat...
Dobra tekma, zelo pomembna in velika zmaga za Slovenijo!
Prepelič je podobno kot na tistem Evropskem prvenstvu leta 2017, kjer smo postali evropski prvaki očitno spet eden ključnih igralcev... tista trojka s krila in tisti alley-up na Tobeya sta bili eni ključnih potez za tole veliko zmago Slovenije! Dobra pa tudi večina ekipa, poleg Dončiča in Prepeliča, sta tu seveda še Tobey brez katerega si ne znam predstavljati kako bi bilo in seveda Čančarja.
Te igre in dejstvo, da dela Luka reprezentanco veliko boljšo... bodo lepo dvignile cene in interes po nekaterih reprezentantih!
Tu pa tam sem rad pokritiziral Sekuliča, ker se mi je preprosto zdelo, da nima pravega pedigreja in refernce kot pomočnik trenerja pri češkem Nymburku, ampak sem vesel, da sem se zmotil, ima občutek za menjave in je pozitivec, kar je vse, kar naša reprezentanca potrebuje - podobno kot je bilo pri Kokoškovu! Tudi Sekulič si bo verjetno po tem turnirju malce dvignil ceno in bo tudi našel boljši angažma.
Nimam peska v vagini, ampak včasih se mi zdi, da se tu pa tam dela krivica nekaterim igralcem, ko se izpostavlja Luko... še posebej pri teh objavah na 1001 FB strani, ki je namenjena košarki. Jasno, Luka Dončič je velik zvezdnik, ampak včasih bi bilo bolj pošteno, da bi bil na teh slikah tudi kdo drug, recimo danes ne bi bilo nič narobe, če bi bil to Prepelič, še bolj pa Tobey, ki je bil statistično tudi najboljši igralec na tej tekmi... ampak pustimo to... seveda privoščim samo najboljše Luki, isto pa tudi ostalim, ki mogoče niso deležni tolikšne priložnosti.
Gledam pa sedaj... tako kot sem vse tiste tekme iz Evropskega prvenstva 2017, tudi tole tekmo še enkrat...
Dobra tekma, zelo pomembna in velika zmaga za Slovenijo!
Kapo dol ekipi!
Priznam, Dimec me je, ko je prišel v igro, spravil v slabo voljo. Ampak treba je priznati, da sem se moral hitro posipati s pepelom! Bravo! Luka zrelo, Čančar in Tobey vrhunsko, Prepelić v končnici hladen kot špricar, na prostih metih. Tudi ostali solidno.
PS: Komentator ne zna sklanjati imen. Kako gre to skozi na nacionalki?
PS2: Mato bo naslednjih 10-15 let zelo trpel.
Priznam, Dimec me je, ko je prišel v igro, spravil v slabo voljo. Ampak treba je priznati, da sem se moral hitro posipati s pepelom! Bravo! Luka zrelo, Čančar in Tobey vrhunsko, Prepelić v končnici hladen kot špricar, na prostih metih. Tudi ostali solidno.
PS: Komentator ne zna sklanjati imen. Kako gre to skozi na nacionalki?
PS2: Mato bo naslednjih 10-15 let zelo trpel.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: drvo ()
D3m ::
Moj srček je trepetal do zadnjih 13 sekund. :)
Pol je pa kamen iz srca padel.
Pol je pa kamen iz srca padel.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Goody ::
Edina slaba točka v vsej zgodbi je komentator nacionalke - nima pojma o košarki, kar naprej se moti in ne zna slovensko, sklanjanje mu je povsem tuje. Ima verjetno kakšnega patrona pri šefih, ker tole je tudi ta nizke standarde nacionalkinih športnih komentatorjev res pogreb. Bi dali makar samo Nachbarja na prenos...
Groot ::
Torej v četrtfinalu proti Nemcem, v potencialnem polfinalu pa proti boljšem v paru Francija-Italija
Kurzweil ::
Torej Američanov ne dobimo do finala!
Italija - Francija
Slovenija - Nemčija
x
Španija - ZDA
Avstralija - Argentina
Italija - Francija
Slovenija - Nemčija
x
Španija - ZDA
Avstralija - Argentina
Goody ::
Kje je podatek? Na Fibini strani piše da je zreb jutri.
Ok, napaka zgleda. Tudi proti Nemcem bodo morali gristi, sploh niso naivna ekipa.
Ok, napaka zgleda. Tudi proti Nemcem bodo morali gristi, sploh niso naivna ekipa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Goody ()
Groot ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Evropsko prvenstvo v košarki 2017 (strani: 1 2 3 4 … 16 17 18 19 )Oddelek: Šport | 168659 (47338) | bambam20 |
» | SP v košarki 2019 (Kitajska) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šport | 19475 (16643) | Kurzweil |
» | Svetovno prvenstvo v košarki 2014 v Španiji (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Šport | 42392 (35030) | bambam20 |