Forum » Loža » Težave s sosedom
Težave s sosedom
Temo vidijo: vsi

matobeli ::
Odkar sta zemljiška knjiga in kataster javno objavljena in dostopna ne bi smelo biti nobenih težav pridobiti podatke.
Glede na to da je sosed opravilno sposoben človek, je njegovo godrnjanje zgolj to, godrnjanje.
Se pa strinjam z nekaterimi prispevki, ko pride tožba v kaselc greš do odvetnika. Vse kar prej lahko nardiš je da soseda na pir in rebrca povabiš.
Glede na to da je sosed opravilno sposoben človek, je njegovo godrnjanje zgolj to, godrnjanje.
Se pa strinjam z nekaterimi prispevki, ko pride tožba v kaselc greš do odvetnika. Vse kar prej lahko nardiš je da soseda na pir in rebrca povabiš.

bbbbbb2015 ::
Z sosedom so se začele težave...kje pa niso?
Dedek in babica sta imela njivo cca 40 let +. Ob robu njive sta si pustila rob trave, po katerem je deda včasih peljal s traktorjem. Potem pa počasi tudi drugi, ker je bila "bljižnica" na drugo stran. Cesta je bila le v naravi, vpisana ni. Cesta obstaja po drugi strani ( okrog riti v žep)
Sedaj sem jaz tole podedoval in sem obdelal komplet njivo, torej ceste več ni. Seveda ni bilo dolgo, da se je prišel ta sosed gnjavit zaradi te ceste, zakaj sem jo zaoral.
Grozi z tožbo itd.
Ali ima kakšne možnosti, glede na to, da on do svoje njive ima cesto. Le peljati se mora cca 2km okrog.
Lahko te toži za motenje posesti. Tudi če je zemlja tuja, tudi če ve, da se ne sme voziti se lahko vozi in mu zakon, tudi kot nedobrovernemu, priznava posest.
Vendar je zvijača ta, da te mora tožiti v 30 dneh, odkar je za tvoje motenje zvedel. 31. dan to pravico izgubi in se njegova tožba zavrže. Pazi, na motenjsko tožbo je potrebo dogovoriti v 8 dneh.
Lahko te toži za služnost. Vendar pa mora to služnost dokazati, ter mora biti neprekinjena pravica. Seveda mora dokazati 10 oz. 20 letno uporabo, torej da je to uporabljal že dolgo časa nazaj. Že samo, da ti rečeš, da si dne tega in tega za en dan prekinil to služnost (sedaj si jo itak), ta 10 oz. 20 letni rok začne teči znova. Tukaj je najtežje na njegovi strani, da to 10 oz. 20 letno rabo dokaže. Dokazati tudi mora, da ni nihče nasprotoval tej rabi. Tudi če s služnostjo uspe, kar je tako glede na primer malo verjetno, je to lahko odplačna služnost, torej bo moral vsako leto nekaj plačati. Čim ne plača, lahko podaš tožbo za izbris služnosti.
Lahko te toži za nujno pot. Če prav razumem, to ni edina pot, zato mu ta tožba ne bo uspela.
Potem pa je njegovih pravic počasi konec.
Karkoli on naredi, če naredi, moraš ti vložiti (ko te on toži) nazaj tožbo za motenje lastninske pravice. Torej, on te moti v tvoji lastninski pravici. Ne glede na vse, bo ta tožba zagotovo uspela, saj je zasebna lastnina varovana z ustavo.
Predlagam ti tudi, da mu ne daješ nobenega povoda, t.j. če bo rekel zakaj si mu preoral pot, mu pač povej preorano je vse, tako kot prej. Čim ti rečeš, pot sem preoral ipd ipd, mu daš lepo podlago za motenjsko tožbo.
Stvar je taka, da se pač bližamo bolj avstrijsko-nemškemu modelu lastnine. Sosedu bi še kaj uspelo, če bi to bila edina pot do nepremičnine. Čim pa on pot (nekje drugje) ima, pa so njegove možnosti, glede na vse, šibke.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bbbbbb2015 ()

bbbbbb2015 ::
SuperKripto je izjavil:
Zakaj pa ne bi ta star sosed potrpel za dobre sosedske odnose in se vozil po cesti kot obstaja?
to vodi v poslabsanje medsebojnih odnosov glede na case, ko so veljali dedkovi pogoji. Namest, da bi bil napredek. Mogoce bo tist sosed potrpel ampak ne mores potem pricakovat, da te bo sosed lepo gledal. Ljudje v taksnih odnosih veckrat kuhajo zamere, nekateri dobijo v mislih mascevanje, pa ramisljanje kako skodovat sosedu nazaj, vrnit milo za drago. Sej ves, kako tudi sam vcasih razmisljas na taksen negativen nacin. (rad berem tvoje komentarje in vem) Zdaj pa se postavi v vlogo soseda, ce bi bil mato sosed, pa to bi verjetno bilo mascevanje v taksni ali drugacni obliki? A si zelimo zivet v taksnem okolju? Ne. Zelimo si lep svet, veselo in zdravo, kvalitetno okolje in odnose.
Hudo nakladaš. Za dobrososedske odnose morata skrbeti dva ali več. Že več kot enkrat v življenju sem doživel, da je bil sosed prikrito agresiven. Kar po tujem se peljejo, po tujem nasipavajo zemljo, širijo cesto čez mejo, na tuje.
V življenju sem dal kar nekaj nepremičnin skozi, kar nekaj jih tudi imam jaz ali na firmo ali v družini. Nekaj smo jih tudi prodali. Tako da imam s tem kar nekaj izkušenj.
Imeli smo zdaj že pokojnega sorodnika od žene, ki je bil hkrati sosed in je imel navado, da je avto včasih parkiral kar k nam, nas vse zaparkiral avto zaklenil in tudi odšel na morje. Tega ni storil enkrat, ampak večkrat.
Se je zgodilo, da smo bili zdoma, smo prišli nepričakovano z morja, sosedje so piknikirali na naši dovozni poti, otroci so se igrali, pustili smeti.
Pa lahko bi ti še našteval. V realnosti je tako, da so taki ljudje agresivci 100% na uro.
Zdaj samo ugajati npr. sosedu ali komu, to nima smisla. Če bi ta sosed to cesto nujno rabil, bi jo odkupil ali plačal nekaj ali naredil menjalno pogodbo ali nekaj pač.

Telbanc ::
SuperKripto je izjavil:
Prvi sosed po nekem naravnem zakonu bi mogu bit najboljsi prijatelj. Nekateri ste ocitno mnenja, da prvi sosed mora postat najvecji sovraznik? Ce je taksna miselnost do prvega soseda, si niti ne upam predstavljat kaksna miselnost bi bila do prve sosedske drzave. A se niste nic naucili iz znane rimske taktike deli ljudstvo in jim vladaj. Najprej skregas narod med sabo in potem jih lazje osvojis. A ni boljs imet dobre sosede, skupaj gradit, ustvarjat? Ce sosed gleda, kako bo skodoval sosedu, bosta na konc oba na slabsem. Ce se sosedi podpirajo lahko zgradijo boljse skupnosti, boljse drzave. Oba bosta imela vec in boljse zivljenje.
Dobrososedski odnosi pri nas so na medsebojnem spoštovanju, da se pomaga eden drugemu. In da poveš takoj, če te kaj moti. Mal popusti eden, mal drugi. Pride tud do sporov, ampak se nekak gre čez to.
Ne pa da eden "jede govna," da ma mir. In "dobre medsosedske odnose". Tko, da čez mojo zemljo, ne bi noben vozo s traktorjem, garant. Naj si kupi zemljo in naj se tam vozi. Je pa bil včasih socijalizem, ko je blo vse od vseh. Enim se zgleda še kolca po tistih časih. Zaj je privatna lastnina, in mene vprašajo, če lah pride kdo na vrt. In jaz isto. Smo tko navajeni.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()

Mato989 ::
SuperKripto je izjavil:
Zakaj pa ne bi ta star sosed potrpel za dobre sosedske odnose in se vozil po cesti kot obstaja?
to vodi v poslabsanje medsebojnih odnosov glede na case, ko so veljali dedkovi pogoji. Namest, da bi bil napredek. Mogoce bo tist sosed potrpel ampak ne mores potem pricakovat, da te bo sosed lepo gledal. Ljudje v taksnih odnosih veckrat kuhajo zamere, nekateri dobijo v mislih mascevanje, pa ramisljanje kako skodovat sosedu nazaj, vrnit milo za drago. Sej ves, kako tudi sam vcasih razmisljas na taksen negativen nacin. (rad berem tvoje komentarje in vem) Zdaj pa se postavi v vlogo soseda, ce bi bil mato sosed, pa to bi verjetno bilo mascevanje v taksni ali drugacni obliki? A si zelimo zivet v taksnem okolju? Ne. Zelimo si lep svet, veselo in zdravo, kvalitetno okolje in odnose.
Narobe vidis, ce se jaz nekaj dogovorim z nekom ki umre za mene dogovor ne velja vec, ce hocem da ga spostujejo dedici ga zapisem v pisni obliki
Jaz sem nekdo ki postavlja zasebno lastnino visoko med clovekove pravice in ce meni nek clovek rece da se lahko po njegovi parceli vozim in potem ta clovek umre bi sel do novega lastnika in zaprosil za enak privilegij, ce ne bi hotel ne bi kuhal zamere
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

SuperKripto je izjavil:
Narobe vidis, ce se jaz nekaj dogovorim z nekom ki umre za mene dogovor ne velja vec, ce hocem da ga spostujejo dedici ga zapisem v pisni obliki
Jaz sem nekdo ki postavlja zasebno lastnino visoko med clovekove pravice in ce meni nek clovek rece da se lahko po njegovi parceli vozim in potem ta clovek umre bi sel do novega lastnika in zaprosil za enak privilegij, ce ne bi hotel ne bi kuhal zamere
Recimo jaz bi ti lepo povedal, da mal poglej kje tankajo pocen dizel, ker boš šel okoli.

korenje3 ::
Z sosedom so se začele težave...kje pa niso?
Dedek in babica sta imela njivo cca 40 let +. Ob robu njive sta si pustila rob trave, po katerem je deda včasih peljal s traktorjem. Potem pa počasi tudi drugi, ker je bila "bljižnica" na drugo stran. Cesta je bila le v naravi, vpisana ni. Cesta obstaja po drugi strani ( okrog riti v žep)
Sedaj sem jaz tole podedoval in sem obdelal komplet njivo, torej ceste več ni. Seveda ni bilo dolgo, da se je prišel ta sosed gnjavit zaradi te ceste, zakaj sem jo zaoral.
Grozi z tožbo itd.
Ali ima kakšne možnosti, glede na to, da on do svoje njive ima cesto. Le peljati se mora cca 2km okrog.
Reči mu, da naj si on pusti 3m pas za cesto na svoji zemlji.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Raptor F16 ::
SuperKripto je izjavil:
Mato, sej poznamo tvoj pogled na svet. Denar, dobicek pohlep. Pa da sosedu crkneta dve kravi, cetudi teb ena? Taksne skupnosti slej ko prej dozivijo, da jih osvoji druga skupnost, ki je med sabo bolj slozna in produktivna. Sej ni potrebno iti dalec nazaj v zgodovino. 2. svetovna vojna, deli ljudstvo in vladaj oziroma tuje ideologije drugih narodov so osvojile teritorij nesloznih ljudi. A ni boljse sodelovat in bit dober s sosedom? Kancek solidarnosti se je pokazal med osamosvojitvijo slovenije ampak ocitno ni trajal dolgo.
Daj ti komunjara skrb za svoj zeljnik, ne rabiš še po sosedovem segat in mu očitat da je grd tajkun ker ti ne dovoli po njegovem skakat.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

Raptor F16 ::
No v tej temi pa res lahko vidiš kaj je pravi pomen besede slovencelj...super da sam nimam takih sosedov.
P.s.: Raptor16, sam govorim iz izkušenj mojega bratranca, ki je imel zelo podobno zgodbo in je res pravi slovencelj. Ti pa glede lastninske tožbe ornk nabijaš. Tu se sploh ne gre za lastnino ampak za služnost če nisi opazil.
Služnost zahteva posest, pred posestno pa je lastninska pravica in to se obravnava prednostno.
Tudi če imaš ti v stanovanju nekoga ki noče ven in te potem toži za motenje posesti al česarkoli se že komunjare bolne spomnete ti vžgeš lastninsko tožbo in ker si po papirjih in katastru lastnik je izid nedvoumen.
Sploh pa kako bodo ti ljudje drugače dokazovali čas uporabe zemljišč in DOBRO VERO kot z besedo, povej kako. Saj niso delali drugega kot škodo.
Seveda, je tudi moj prvi predlog da stopi do odvetnika. Ker pa je spraševal tukaj sem mu iz lastnih izkušenj, ki jih s priposestvovanjem služnosti imam pač odgovoril. Nisem pa odvetnik.
Do odvetnika naj stopi šele ko bo dobil kako priporočeno pismo s sodišča. Do takrat pa lahko sosedu mile volje v obraz pove da mu jebe mater.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Raptor F16 ()

WizzardOfOZ ::
Kok eni nabijate čist za brez veze.
Nobene poti ni, to je obdelovalna zemlja, ki jo je človek pustil neobdelano en pas, da se je s traktorjem tam peljal.
In če imam jaz njivo, pa si je pustim 3m za vozit se, to ne pomeni, da se lahko sosed vozi po njej. Pa če se mi zaželi tisti del zorati, ga tudi lahko zorjem. Je na moji zemlji, ki je moja posest in lahko to naredim četudi se je sosed vozil 100 let po njej.
In ker je to verjetno v ZK vpisano kot njiva, ni nobene služnosti. Pa četudi sosed 100x toži.
Drugo bi bilo, če bi bila pot vrisana, pa bi jo zoral.
Nobene poti ni, to je obdelovalna zemlja, ki jo je človek pustil neobdelano en pas, da se je s traktorjem tam peljal.
In če imam jaz njivo, pa si je pustim 3m za vozit se, to ne pomeni, da se lahko sosed vozi po njej. Pa če se mi zaželi tisti del zorati, ga tudi lahko zorjem. Je na moji zemlji, ki je moja posest in lahko to naredim četudi se je sosed vozil 100 let po njej.
In ker je to verjetno v ZK vpisano kot njiva, ni nobene služnosti. Pa četudi sosed 100x toži.
Drugo bi bilo, če bi bila pot vrisana, pa bi jo zoral.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()

Invictus ::
Če ni nič v ZK, potem naj se sosed jebe. In to mu tudi povej.
Priposestvovanjo in dobra vera tukaj odpade, saj je sosed vedel, kdo je lastnik tiste zemlje...
Priposestvovanjo in dobra vera tukaj odpade, saj je sosed vedel, kdo je lastnik tiste zemlje...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x

mirator ::
Na žalost je pri sosedskih sporih največkrat krivo, da se najprej skoči in potem reče hop. Če bi sosed sosedu najprej povedal kaj ga muči, bi se veliko sporom lahko izognili.
V tem primeru je žal skok bil že narejen, zato je odnos s sosedom nepopravljivo omajan. Je pa na vrsti sosed, da v kolikor je prepričan v svoj prav oz. da je pot priposetvoval ali, da je imel s prejšnjim lastnikom takšen dogovor, da gre v tožbo. Vsekakor pa lahko pride v nadaljevanju do nagajanja soseda, kjer koli bo mogoče in življenje tam, kar naenkrat ne bo več znosno.
V tem primeru je žal skok bil že narejen, zato je odnos s sosedom nepopravljivo omajan. Je pa na vrsti sosed, da v kolikor je prepričan v svoj prav oz. da je pot priposetvoval ali, da je imel s prejšnjim lastnikom takšen dogovor, da gre v tožbo. Vsekakor pa lahko pride v nadaljevanju do nagajanja soseda, kjer koli bo mogoče in življenje tam, kar naenkrat ne bo več znosno.

Furbo ::
Vsi ste noro panični glede sosedov. Če ga dejstvo, da delaš na svoji zemlji kar hočeš tako boli, potem je pacient in bi bil spor itak slej ko prej.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Cowboy6 ::
Enkrat sem govoril z odvetnikom in je rekel, da ima najraje primere, kjer se dva soseda kregata in tožita. Za odvetnika to pomeni zelo malo dela za kar solidno plačilo (ker se vedno vleče leta, preden se uredi na sodišču). Tudi pri naši hiši smo imeli problem s sosedom. Na koncu se je vse uredilo v korist obeh strani, samo stroškov je bilo pa kar dosti.
Predlagam, da povabiš soseda na kavo ter mu mirno razložiš svojo situacijo. Seveda dovoli, da ti tudi on razloži svojo in skleneta nek kompromis.
Predlagam, da povabiš soseda na kavo ter mu mirno razložiš svojo situacijo. Seveda dovoli, da ti tudi on razloži svojo in skleneta nek kompromis.
Tukaj naj bi bil moj podpis.

LINKO ::
Ali se kje da drugače videt kje potekajo vse te ceste? Katera je vpisana in katera ne? ZK? Gledam portal, in so samo "glavne" ceste

poweroff ::
Vprašal je za mnenje. Ker se mnenje večine ne sklada s tvojim mnenjem, naj kaj…?
Vprašal je za mnenje in iskal pravni nasvet.
Saj se zavedaš, da je iskanje pravnih (ali kirurških) nasvetov preko foruma nevarno početje?
Ker on rabi strokovno mnenje, strokovno pomoč. Ne mnenje ljudi, ki nimajo pojma.
sudo poweroff

fikus_ ::
ali pa Gerk viewer in tam naložiš sloje ter vidiš, ali je cesta vrisana, kakašna je kmetijska raba.

VeganCyclist je izjavil:
Forum je debata za šankom, ne pa posvet pr pravniku/kirurgu.
Tako je. In ko vam nekdo pove, da ste šank-"strokovnjaki", ste pa užaljeni?

sudo poweroff

Vprašal je za mnenje. Ker se mnenje večine ne sklada s tvojim mnenjem, naj kaj…?
Vprašal je za mnenje in iskal pravni nasvet.
Saj se zavedaš, da je iskanje pravnih (ali kirurških) nasvetov preko foruma nevarno početje?
Ker on rabi strokovno mnenje, strokovno pomoč. Ne mnenje ljudi, ki nimajo pojma.
Nevarno početje ali ne, odločitev tiči v posamezniku, nehaj bit white knight in pametovat kaj folk lahko in kaj ne.
Iskanje amaterskih pravnih nasvetov NI PROTIZAKONITO še manj pa KAZNIVO DEJANJE... tako da prosim če nehaš
Osnove so take:
ZEMLJA JE NJEGOVA, vpraša naj ali je kje kak dokument kjer je njegov prednik podpisal da lahko karkoli uporablja sosed ki se pizdi
ČE NI, mu lepo poveš, da je to njegova LAST in da naj neha težit lahko pa kupi ta to zemljo za 500k in dela z njo kar hoče.
CASE CLOSED.
Če bo karkoli opica tečna želela, pač napotiš na tožbo

Vse kar pravim je, da naj se vsede, trezno razmisli in oceni morebitne stroške.
Če se misli za "pol metra", ki je vreden 20 EUR tožariti 10 let in imeti 5000 EUR stroškov, OK.
Samo naj razmisli o tem ali je to racionalno ali ne.
Je pa res, da finančno mogoče ni racionalno, čustveno pa. Ker inat je le ipak inat, ne.

sudo poweroff

Vse kar pravim je, da naj se vsede, trezno razmisli in oceni morebitne stroške.
Če se misli za "pol metra", ki je vreden 20 EUR tožariti 10 let in imeti 5000 EUR stroškov, OK.
Samo naj razmisli o tem ali je to racionalno ali ne.
Je pa res, da finančno mogoče ni racionalno, čustveno pa. Ker inat je le ipak inat, ne.![]()
Saj tu je point, tudi sosed samo proba izsiljevat in upa da ne bo rabil tožit, če ima 2g soli v glavi... it goes both ways.
Če ma sosed 5k ojrov za tožbo ima tudi za bencin da gre okrog če cesta res je...
Je pa itak velika verjetnost da tožba ne bo dobljena.

Opa, tole je pa drzna trditev.
Poznaš konkretno dejansko situacijo (OP je lahko kaj zamolčal ali pozabil povedati)? Si odvetnik ali vsaj pravnik?
Oziroma drugače - si pripravljen OPju vrniti morebitne stroške izgubljene tožbe, če do tega pride?
sudo poweroff

Opa, tole je pa drzna trditev.
Poznaš konkretno dejansko situacijo (OP je lahko kaj zamolčal ali pozabil povedati)? Si odvetnik ali vsaj pravnik?
Oziroma drugače - si pripravljen OPju vrniti morebitne stroške izgubljene tožbe, če do tega pride?
Komentarji na forumu so odgovor na ZNANO STANJE... če je OP kaj zamolčal to ni naša krivda če na podlagi tega špekuliramo...
Vem samo to, da bo moral it tožit sosed ki teži, in vem da bo ON moral dokazovat... in če velja vse to kar pravi OP, nima šans tega dokazat... ZK pa če nima vpisane službosti in če nič ni na papirju je GG...
Če so pa neznane zadeve pol pa je to drugo ampak mi dajemo lahko komentar na poznano.

Uporabnik ::
Operiramo seveda s podatki, ki jih je dal. Če je zamolčal, si je pač sam kriv.
If You Don\'t Stand for Something, You\'ll Fall for Anything

feryz ::
Tožba za služnostno, nevrisano pot, je trajala 10 let.
Glede na to, da vsi na sodišču lažejo kot prašiči, kar je človeku, ki delno verjame v sodišče nerazumljivo, torej da lahko tako lažejo in jo odnesejo brez posledic, so nazadnje odločili zračni posnetki.
Tako da gre preveriti tudi to. Od lastne uporabe se pot ne pozna na posnetkih, pri uporabi še ostalih, se lepo izriše.
Možakar, ki je trdil, da pot ne pripada, celo da jo nikoli ni bilo, je nazadnje uredil nadomestno. Par metrov zraven, ne 2 kilometra.
Denarja gre pa še pa još. Živcev še več. Dobrososedski odnosi pa se poslovijo za vedno. Verjetno za par generacij.
Glede na to, da vsi na sodišču lažejo kot prašiči, kar je človeku, ki delno verjame v sodišče nerazumljivo, torej da lahko tako lažejo in jo odnesejo brez posledic, so nazadnje odločili zračni posnetki.
Tako da gre preveriti tudi to. Od lastne uporabe se pot ne pozna na posnetkih, pri uporabi še ostalih, se lepo izriše.
Možakar, ki je trdil, da pot ne pripada, celo da jo nikoli ni bilo, je nazadnje uredil nadomestno. Par metrov zraven, ne 2 kilometra.
Denarja gre pa še pa još. Živcev še več. Dobrososedski odnosi pa se poslovijo za vedno. Verjetno za par generacij.

Furbo ::
Skratka najboljši nasvet bi bil:
Če pride še kaj jokcat, mu reci, da boš po pospravljenem pridelku spet vzpostavil pot.
Tedaj nadaljuješ kot dosedaj in bodo vsi roki za soseda zamujeni.
Če pride še kaj jokcat, mu reci, da boš po pospravljenem pridelku spet vzpostavil pot.
Tedaj nadaljuješ kot dosedaj in bodo vsi roki za soseda zamujeni.

i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,

Machete ::
Ma daj mu pusti tisto pot, pa ne zgubljaj časa pod soncem, ker imaš prekratko življenje, da bi dejansko s takimi bedarijami ukvarjal. Če si pa lakomen, pa mu povej, da izgubiš zaradi tega 8 kg repe in želiš, da ti jo nadomesti v naravi ali v denarju.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Ma daj mu pusti tisto pot, pa ne zgubljaj časa pod soncem, ker imaš prekratko življenje, da bi dejansko s takimi bedarijami ukvarjal. Če si pa lakomen, pa mu povej, da izgubiš zaradi tega 8 kg repe in želiš, da ti jo nadomesti v naravi ali v denarju.
Daj pol ti meni nakaži 10k ojrov prosim, ne se ukvarjat s tem samo daj mi prekratek lajf je za karkoli drugega

fikus_ ::
Tukaj ste eni pametni, kako je potrebno sosedu pustit vse, se uklanjat njegovi ideji, . . .. Ne vem, verjetno sami nimate lastnine, ali jo pa kar prepustite v posest sosedu, samo, da se ne bo razburjal na vas! Če imate soseda, ki zahteva to in ono, v bistvu on krati vaše pravice.
V opisani situaciji je vprašljiv način "zaprtja" nekakšne "poti". Pravi način bi bil, da bi OP sosedu povedal, da bo preoral celo njivo s potjo vred (da je njiva nekdaj obsegala tudi sedanjo pot, je info OP). Potem skupaj iščeta rešitev.
Če ni nikjer zapisane služnosti in ob sedanji situaciji, lahko sosed samo toži za služnost in dokazuje svoj prav. Rezultat ob teh info z ene strani je pa nemogoče napovedat.
Če je sosed "baraba", bo tožil, če ni, se bo pa sprijaznil s situacijo in bo OP zgleda "baraba". Baraba v smislu, da "izsiljuje" ugodno situacijo za sebe.
Info, ki jih je OP podal, so dovolj za šank debato, za kaj več ne.
V opisani situaciji je vprašljiv način "zaprtja" nekakšne "poti". Pravi način bi bil, da bi OP sosedu povedal, da bo preoral celo njivo s potjo vred (da je njiva nekdaj obsegala tudi sedanjo pot, je info OP). Potem skupaj iščeta rešitev.
Če ni nikjer zapisane služnosti in ob sedanji situaciji, lahko sosed samo toži za služnost in dokazuje svoj prav. Rezultat ob teh info z ene strani je pa nemogoče napovedat.
Če je sosed "baraba", bo tožil, če ni, se bo pa sprijaznil s situacijo in bo OP zgleda "baraba". Baraba v smislu, da "izsiljuje" ugodno situacijo za sebe.
Info, ki jih je OP podal, so dovolj za šank debato, za kaj več ne.

Pa kaj eni nabijate? Deda je "pot" (pas trave) naredil/pustil zase na svojem. Da je to pustil ostalim v uporabo je bila njegova dobra volja. Če je OP to preoral, je tudi njegova volja. Prijazno do sosedov sicer ni, ampak pravno zadeva stoji. Sosed sicer lahko toži zaradi motenja posesti (rok za vložitev tožbe je 30 dni), ampak verjetno ne bo uspel.
In zakaj bi bil prijazen do soseda in mu pustil, da vozi in uničuje mojo lastnino. Pri tem ima celo neko korist, čas in denar in zato grozi.
Men ni jasno, da si sploh upa prit na vrata in otresat.
Lahko bil on prijazen, in nehal vozit in uničevat tujo lastnino.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()

Machete ::
Sam ideja, če ne gre za kritično zaplato zemlje, da je brezveze zgubljat denar pa čas.
Zavaruješ pravno lastnino, potem pa pač presodiš, ali je dick, ali si vseeno lahko zasluži tisto potko prečit.
Zavaruješ pravno lastnino, potem pa pač presodiš, ali je dick, ali si vseeno lahko zasluži tisto potko prečit.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro

vnetidebater ::
Se ti ne zdi da so se že poslovili ko je sosed prišel groziti s tožbo?
če se bo dalo, seveda. Sosed mu je baje že grozil s tožbo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vnetidebater ()

feryz ::
A ste vi že kdaj videli njive od blizu? Očitno mislite, da je avtocesta do vsake parcele.
V resnici ni. Dvakrat na leto se počez po drugih parcelah prepeljejo da pokosijo in pospravijo. Od pamtiveka je bilo tako. Zdaj bo očitno drugače.
Lahko grem na ameriški sistem in razdelimo avtomate. Vsa kregarija o služnosti bo čez noč preteklost.
V resnici ni. Dvakrat na leto se počez po drugih parcelah prepeljejo da pokosijo in pospravijo. Od pamtiveka je bilo tako. Zdaj bo očitno drugače.
Lahko grem na ameriški sistem in razdelimo avtomate. Vsa kregarija o služnosti bo čez noč preteklost.

cinc ::
Evo... smo rešili na miren način.
Res da sem to naredil namerno, ker je sosed pač vedno bolj "širil" cesto, katera je postala iz 2m skoraj 4m. Dogovorila sva se za služnostno pot. Vozil bo samo on in ne drugi kot sedaj ter vožnja "po mokrem" odpade. Vozil je silažne bale po dežju in naredil pravo motokros cesto. Vpisano bo tudi glede mer same ceste. Tako da v primeru škode na njivi - plača odškodnino.
Res da sem to naredil namerno, ker je sosed pač vedno bolj "širil" cesto, katera je postala iz 2m skoraj 4m. Dogovorila sva se za služnostno pot. Vozil bo samo on in ne drugi kot sedaj ter vožnja "po mokrem" odpade. Vozil je silažne bale po dežju in naredil pravo motokros cesto. Vpisano bo tudi glede mer same ceste. Tako da v primeru škode na njivi - plača odškodnino.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Telekom omarica v zasebni hiši in udar strele, pomoč! (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13822 (11365) | St235 |
» | Ali obstaja služnost? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 24055 (15306) | St235 |
» | Sosedova stavba na moji parceli (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 32762 (27467) | rekt |
» | problemi s sosedom (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15035 (9790) | shintaro |
» | Arso prek privat parcele dostopa do vremenske postajeOddelek: Loža | 5377 (4329) | Go-ahead |