» »

Težave s sosedom

Težave s sosedom

Temo vidijo: vsi
1
2
3

errhec ::

Podoben primer je bil blizu mene. Je novi lastnik postavil hišo in ukinil cesto, čeprav so jo uporabljali že od "vekomaj"
Ker je bila uradna cesta z druge strani in je bilo po tej pač bližje, nekaj so se pritoževali, sedaj pa se mirno vozijo okrog.
dd

Uporabnik ::

Goody je izjavil:

Jaz ne pravim nič, tako pravi zakon.

Zakon pravi tudi v zaupanje v ZK, torej če je podedoval in ni bilo nič vpisano... upam da ti cinglja.

Goody je izjavil:

Seveda, je tudi moj prvi predlog da stopi do odvetnika. Ker pa je spraševal tukaj sem mu iz lastnih izkušenj, ki jih s priposestvovanjem služnosti imam pač odgovoril. Nisem pa odvetnik.

Jaz ima tudi veliko izkušenj s tem. Prvo kar je je to koliko se pustiš nategnit. Drugo pa je da moraš imet odvetnika ki je kolikor tolk sposoben. Če si mlad pa nimaš pojma o tem lahk hitro kakšno neumnost narediš.

Ne popuščaj! Orji čim širše. Bori se za svoje pravice.
If You Don\'t Stand for Something, You\'ll Fall for Anything

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Uporabnik ()

Furbo je izjavil:

K odvetniku rabi iti šele, ko dobi kak dopis/tožbo. Zaenkrat je zadeva zorana in se uporablja.

Jaz bi samo čim bolj molčal do tedaj.

Tako ja. Uveljavlja sovo lastninsko pravico, do konca. Če je zorano itak ne vozi več, orji še naprej. Če te sosed toži za priposestvoanje služnostne pravice prevoza čez tvojo parcelo, pa odvetnik.

Goody ::

Zdaj ste že smešni, pišem iz lastnih izkušenj. Če ne vermameš meni je nekdo zgoraj prilepil tudi link sodnega primera iz 2016 in tudi obrazložitev pravnika čemu je namenjena priposestvovana služnost in zakaj ni nujno da je vpisana v ZK. Tako da o cigljanju...

P.s.: se pa tudi strinjam s Furbom - v kolikor se sosed ne sprijazni ali pa se ne dogovorita drugače, in te toži, stopi do odvetnika. Drugače pa pusti pri miru.

Vetrpiha ::

Ampak roko na srce, ta prav sodnik bo taki pizdi hitro naredil konec, ker že ima svojo pot do zemljišča.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vetrpiha ()

svecka ::

Problem je ker pri nas vsak sodnik po svoje odloči. Isti primeri pridejo do različnih sojenj in tako nastaja začaran krog, ko na koncu zmaga kuverta pod mizo, grožnje po odstavitvi sodnika od primera zaradi nesposobnosti itd. Že videno večkrat, človek res ne more verjet da je to možno, ampak je.

Furbo ::

To je res, res je pa tudi, da je tožarjenje izredno počasno.
Tudi če se odloči za tožbo, bodo minila leta, preden bodo sodni mlini zmleli tole.

Bolj efektivno se je peljati 3x letno 2km dlje.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

janezvalva ::

hallo?
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

poweroff ::

Ne popustit! Toži se do konca - da bosta oba s sosedom izgubila svoje kmetije, na koncu bo pa odvetnik tam kmetoval... :))

Zdaj, takole bom rekel. Če hočeš vedeti kakšne s pravne možnosti, reskiraj 300, 400 EUR in vprašal odvetnika. Ker tule ti bo vsak drugače povedal, v resnici pa večina pojma nima. Samo zmeden boš, pa zelo verjetno boš dobil kakšen škodljiv nasvet.

Še boljša možnost pa je, da se odzoveš po človeško, najprej ugotovi kakšne so tvoje opcije, nato pa sosedu povej kaj te muči in sklenita nek dogovor, da bosta oba zadovoljna. Če te moti, da ti z vožnjo uniči tisti del parcele, se dogovorita, da ga bo popravil, ali pa da skupaj nasujeta gramoz in uredita pot. Ali pa kaj tretjega.

Vsekakor pa si verjetno ne želiš imeti slabih odnosov s sosedi. Prav je, da mu postaviš mejo, da se odkrito dogovorita kako in kaj in da potem naredita dogovor, kjer imata obadva neko korist.

Lahko pa še vedno narediš tako kot sem rekel... tožbe, nagajanje, stroški... in se počutiš "pravi Slovenec".

V razmislek...
sudo poweroff

Utk ::

Zakaj bi OP koga tožil ali potreboval odvetnika? Sosed ga rabi. Edino če ga bi tožil zarad nadlegovanja.

Telbanc ::

Goody je izjavil:

Zato ker si z nakupom/dedovanjem, kupil/dedoval tudi neformalno služnost. Ja, potem se gre za dokazovanje na sodišču, če greš to pot. Če je nekdo 20let uporabljal to pot in da ti sedaj meniš da tega ne bo mogel dokazati, pa good luck.

To ni edina pot, kar nekoliko spremeni situacijo. Tko če bi bla edina dovozna pot, bi sosed res dobil gladko služnost, tko pa priporočam dobrega odvetnika. Pri celi zadevi bo verjetno treba upoštevat, "da vsaka svinjarija še ni kaznivo dejanje. "
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Eno je služnost, drugo je pa nujna pot.

Zimonem ::

Tukaj ne vidim da bi imel ti probleme. Zgolj sosed.

gruntfürmich ::

Goody je izjavil:

Zdaj ste že smešni, pišem iz lastnih izkušenj. Če ne vermameš meni je nekdo zgoraj prilepil tudi link sodnega primera iz 2016 in tudi obrazložitev pravnika čemu je namenjena priposestvovana služnost in zakaj ni nujno da je vpisana v ZK. Tako da o cigljanju...

P.s.: se pa tudi strinjam s Furbom - v kolikor se sosed ne sprijazni ali pa se ne dogovorita drugače, in te toži, stopi do odvetnika. Drugače pa pusti pri miru.

pa ja de. kar tako se bo namembnost tvoje lastnine spremenilo.
primer iz leta 2016 kaže na nesposobnega odvetnika in debilne sodnike. kot so komentarji pisali, sigurno da bi proces višje padel, ker se je tam šlo celo za nepremičnino.
zdaj, če ni lastništvo dobro znano v zemljiški knjigi potem to priposestvovanje drži vodo, če pa je z ZK vse čisto, potem nimaš kaj proposestvovati, ker potem inštitut ZK ni veljaven.
skratka nesposobni odvetniki ne pa da se nekaj spremeni po 20 letih... LOL
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

ramon ::

Recimo, ti si lastnik v ZK, preko zemljišča gre pot (npr. tik ob konfinu), ki jo uporablja več ostalih lastnikov. Kjer je pot ti ne moreš uporabljati, zemljiško nadomestilo pa plačaš? Greš še v minus...

fikus_ ::

Nič ne rabis delat, dokler ne dobiš pošto s sodišča! Mogoče se pozanimas za dobrega odvetnika.

Matevz96 ::

Verjetno je s tožbo samo glasen in te skuša ustrahovati da mu daš pot. Osebno bi ignoriral njegovo zahtevo ali pa v primeru da se njegova parcela drži tvoje predlagal menjavo, on dobi cesto ti pa enako število kvadratov njegove parcele. Ti imaš še vedno enako veliko njivo (le da je malo drugačene oblike) on pa pridobi bližnjico do svoje parcele. Edina težava pri tem je da mora nekdo plačati geometra ki to uredi.
#hooldthedoor

dexterboy ::

OP, si že povedal sosedu, da dela tvoja punca v odvetniški pisarni Senica? ;)
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

kuall ::

pr nas je situacija, ko so se naši predniki s sosedi tako dobro razumeli, da so jim pustili zidati čez mejo na našo stran 1 m. kaj češ, boš šel zdaj podirat njihovo bajto.
podobno je s tvojo potko. če se je tvoj stari tako odločil naj tako ostane. posebej če ne rabiš nujno zemlje, kar sem skor siguren, da je ne rabiš, sa je tega kot dreka. kaj pa si posadil zdaj tam, menda ti ne raste plevel?

VeganCyclist ::

Ja sej. Pr nas je bla ista scena. Pred lih da ne 100leti je mel en kmet sluznostno pot direkt cez zdajsno parcelo. Za voz in peske. Traktorjev seveda se niso mel. Takrat je blo to polje/njiva. Dons so kle parcele s hiskam in par ljudi je izrazlo zeljo, da bi mel cesto cez danes moj vrt do svojih novih bajt. Glavno dovozno cesto?!? Gre za mejhn vrt v strnjenem naselju. Ne bi pa dal vsak pol metra svoje parcele in si po svojem nardil ceste. No, nakonc so si sicer jo, ampak z dobrimi odvetniki in velik dnarja, bi lahko dosegl, da bi mi cez dvorisce potegnl dovozno cesto za 10 his. Upravičeno smo Slovenci tok zategneni zarad mej motenja posesti.

Mato989 ::

sekvap je izjavil:

v temu primeru si problem ti. Cesto je uporabljal 40 let, potem pride mladi prevzemnik in se skrega z sosedi zaradi take stvari in se celo življenje potem grdo gledata. Če ti je to lajf, potem go for it, sicer je pa treba za dobre sosedske odnose tudi kaj potrpeti.

usedita se kot 2 normalna dedca in se pogovorita kako in kaj.

Zakaj pa ne bi ta star sosed potrpel za dobre sosedske odnose in se vozil po cesti kot obstaja?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

poweroff ::

Sami pravniki tukaj.... ljubiteljski seveda.

A je tudi kakšen kirurg, ki bi popoldan zafušal operacijo na možganih?

Kot sem rekel. Tožit do konca. Do propada - vse za "inat". To je rešitev.

Aja, vsi, ku mu svetujete... mu boste tudi kaj zraven dali za morebitne stroške?
sudo poweroff

SebyDiamant ::

Zemljišče je tvoje. Za njega plačuješ davek na nepremičnine ali prejemaš subvencijo za kmetijsko površino. On pa bi uporabljal brezplačno in seveda malo po malo širil zaradi vse večjih strojev....
On ima probleme s tabo, ne ti z njim. Bo se sprijaznil, v najslabšem primeru pa šel na sodišče, takrat pa si poiščeš odvetnika. Pozabi na to.
12EUR popusta na SUMUP čitalec bančnih in kreditnih kartic,
brez stroška najema:
http://fbuy.me/k8MvL

Zgodovina sprememb…

zmaugy ::

poweroff je izjavil:

Aja, vsi, ku mu svetujete... mu boste tudi kaj zraven dali za morebitne stroške?

Vprašal je za mnenje. Ker se mnenje večine ne sklada s tvojim mnenjem, naj kaj…? Tudi sam se ne bi strinjal da neki neotesanec uporablja moje zemljišč brez mojega dovoljenja in mi dela škodo, sploh ker ni nikjer nobene služnosti vpisane in ker zagotovo ve, da ta zemlja ni njegova. Tako ali drugače bi se tip nehal vozit po mojem…
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

UganiKdo ::

Goody je izjavil:

@UganiKdo, si sicer že spremenil odgovor (si si verjetno 2. alinejo prebral...), ampak še vedno imaš narobe. Da ne obstaja alternativna pot ni potreben razlog za priposestvovanje služnosti.

To da obstaja alternativna pot je utemeljen razlog zato, da se sluznost ukine. Sluznosti ni mogoce v nedogled uveljavljat, ce za njo ni razloga.

V primeru da bi bila sluznost v ZK bi moral on soseda tozit, ker pa sluznoat ni vpisana ga mora tozit sosed in v postopku se bo preverjala tudi smoternost in potreba po sluznosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: UganiKdo ()

poweroff je izjavil:

Razlož? A rabiš popoldanskega možganskiga kirurga...al si ga že mel?

HappyPills ::

poweroff je izjavil:

Seveda v tej temi pravnik v drugi epidemolog v tretji bikoemik v četrti gozdar :))

HappyPills je izjavil:

poweroff je izjavil:

Seveda v tej temi pravnik v drugi epidemolog v tretji bikoemik v četrti gozdar :))

Pa toj cel point vsega. Sami eni pač nimajo dometa, da bi to dojel. Forum je debata za šankom, ne pa posvet pr pravniku/kirurgu.

globoko grlo ::

Nisem bral vsega.
A ni tko, da lahko uveljavljaš "priposestvovano pravico" samo, če dokažeš, da lastnik nikoli ni ugovarjal uporabi npr. ceste? Pa ne vem al more biti npr. pot v uporabi 20 al 40 let?
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

UganiKdo ::

Naceloma 20 let, samo kot ze receno v sodnem postopku ima OP pravico dokazovat, da za sluznost ni potrbe ce obstaja alternatina pot.

vnetidebater ::

UganiKdo je izjavil:

Naceloma 20 let, samo kot ze receno v sodnem postopku ima OP pravico dokazovat, da za sluznost ni potrbe ce obstaja alternatina pot.

Še kompleksneje je. Sosed bo moral dokazati ne le da je to cesto uporabljal ampak da jo je tudi vzdrževal. Če ima dokaze, bo sosed s tožbo uspel, če jih nima....se lahko pod nosom obriše.

Stvarna služnost se izvršuje na način, ki najmanj obremenjuje služno stvar, torej parcelo, po kateri teče pot.
Če je za izvrševanje stvarne služnosti potrebna uporaba kakšne naprave ali je potrebno kakšno dejanje, krije stroške vzdrževanje ali takega dejanja lastnik gospodujoče stvari.
Če napravo uporablja tudi lastnik služeče stvari ali je dejanje tudi v njegovem interesu, krijeta stroške vzdrževanja takšne naprave in stroške takega dejanja lastnik gospodujoče in lastnik služeče stvari v sorazmerju s koristjo, ki jo imata.

Skratka prav zanimivo brati kakšno sranje nastane če človek prijateljsko sosedu med pogovorom dovoli uporabo nečesa in se ne vztraja pri zapisu takšnih reči. Ko se nekoč lastnik parcele zamenja to za nekoga predstavlja hudo pizdarijo...lahko za novega lastnika saj dejansko izgubi del svoje nepremičnine lahko pa za soseda ki nečesa ne more več uporabljati kljub zelo starim dogovorom.

Stvari.je.treba.zapisat...Vedno.

Še razlaga priposestvovanja:
Nastanek služnosti s priposestvovanjem
Stvarna služnost nastane s priposestvovanjem, če je lastnik gospodujoče stvari dejansko izvrševal služnost v dobri veri deset let.
Dobrovernost pomeni, da posestnik ne ve in ne more vedeti, da stvar, ki jo ima v posesti ni njegova.
V primeru, da lastnik gospodujoče ve, da nepremičnina ni v njegovi lasti (nedobrovernost), služnost priposestvuje, če jo je dejansko izvrševal dvajset let, lastnik služeče stvari pa temu ni nasprotoval.

Problem tu je dokazati obdobje 20 let.

Zgodovina sprememb…

SuperKripto ::

Lastnina je res tvoja in je tvoja odlocitev kaj bos znjo pocel. Ampak vprasaj se ce si naredil pravo stvar. Vprasaj se kako bi bilo, ce bi vsi ljudje bili kot tvoj dedek. Odnosi med ljudmi, skupnostjo. Pa vprasaj se tudi v kaksnem svetu bi zivel, ce bi vsi bili kot njegov vnuk. Korona zgleda ni dost pozitivno vplivala na miselnost ljudi.

Zgodovina sprememb…

O bog, koliko ponižnih hlapcev je v tej temi.
Vsi bi kar talali zemljo.
Pejte v temo, kjer se folk sprašuje kako do nepremičnine in jim dajte par 100m2.

Dedek se je nekaj odlocil. Vnuk ali sin pa ocitno ne spostuje voljo svojih prednikov. Mentaliteta vecine vas pa je ocitno sla skozi izobrazbo oziroma indoktrinacijo, da je vsak sosed konkurenca, proti kateremu tekmujes? Tekmovanje, kdo bo bolj sebicen in pohlepen. Kdo bo manj popustil? Vam dam medaljo? Dobri ste?
Dedek ocitno ni bil indoktriniran na taksen nacin. Samo gledate, kaj je pravno mozno. A zelite postat custveni roboti? Samo spostovat kaj pise na papirju? Medcloveski odnosi, kaj je to?

Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO ::

Furbo je izjavil:

O bog, koliko ponižnih hlapcev je v tej temi.
Vsi bi kar talali zemljo.
Pejte v temo, kjer se folk sprašuje kako do nepremičnine in jim dajte par 100m2.

Boljse ponizni hlapec z dobrimi sosedskimi odnosi, kot požrešni kreten, ki se krega zaradi par metrov zemlje, zaradi katere ne bo nic slabše/boljse živel.

Pac kmetavzarska mentaliteta, ki gre iz roda v rod.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Zgodovina sprememb…

Assass1n ::

Kej potrpiš vse pa ne smeš.
OP je naredil po svoje, ponavadi se to naredi prehitro in ni dobro premislil kakšne bodo posledice.
Pravne skoraj ziher ne se je pa zameril sosedu, kateri je tudi prišel na obisk v jezi in so se stvari odvile kot so se.

Prej bi mu moral vsaj povedat, če sta mejaša bi se zmenila za kako menjavo meter-meter če je možno ali da ti plača pa uredita uradno služnost. Če nebi hotel nič slišat pa preoraš. Lahko da je dedku kaj plačal pa ne veš...
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Prvi sosed po nekem naravnem zakonu bi mogu bit najboljsi prijatelj. Nekateri ste ocitno mnenja, da prvi sosed mora postat najvecji sovraznik? Ce je taksna miselnost do prvega soseda, si niti ne upam predstavljat kaksna miselnost bi bila do prve sosedske drzave. A se niste nic naucili iz znane rimske taktike deli ljudstvo in jim vladaj. Najprej skregas narod med sabo in potem jih lazje osvojis. A ni boljs imet dobre sosede, skupaj gradit, ustvarjat? Ce sosed gleda, kako bo skodoval sosedu, bosta na konc oba na slabsem. Ce se sosedi podpirajo lahko zgradijo boljse skupnosti, boljse drzave. Oba bosta imela vec in boljse zivljenje.

Zgodovina sprememb…

SuperKripto je izjavil:

Dedek se je nekaj odlocil. Vnuk ali sin pa ocitno ne spostuje voljo svojih prednikov. Mentaliteta vecine vas pa je ocitno sla skozi izobrazbo oziroma indoktrinacijo, da je vsak sosed konkurenca, proti kateremu tekmujes? Tekmovanje, kdo bo bolj sebicen in pohlepen. Kdo bo manj popustil? Vam dam medaljo? Dobri ste?
Dedek ocitno ni bil indoktriniran na taksen nacin. Samo gledate, kaj je pravno mozno. A zelite postat custveni roboti? Samo spostovat kaj pise na papirju? Medcloveski odnosi, kaj je to?

Dedek se je nekaj odločil?
Moj dedek se je tudi marsikaj odločil in guess what, nekaj njegovih odločitev je bilo prav butastih.

A si ti vse pustil točno tako, kot je imel tvoj dedek? Nič nisi spremenil?

Krneki. Zdaj je njivca njegova in le zakaj bi se drugi furali po njej?

SuperKripto je izjavil:

Zakaj pa zdaj oni sosed ne popusti ki se pizdi

Raptor F16 ::

Goody je izjavil:

Ne poznaš zakonodaje izgleda. Nabijamo ne:

Stvarna služnost nastane s priposestvovanjem, če je lastnik gospodujoče stvari dejansko izvrševal služnost dvajset let, lastnik služeče stvari pa temu ni nasprotoval.

Ti si samo nekaj prebral razumeš pa toliko kot se prasica spozna na boben.

Vi se lahko jebete s to vašo pravico do posesti in služnostjo iz časov Jugovine dejansko pa se tukej enostavno kontra vžge lastninsko tožbo in zgodba se bo hitro zaključila.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

Mato989 je izjavil:

SuperKripto je izjavil:

Ni kaj za popustit, ker se je sosed nic meni nic tebi odločil, da cesto preprosto zorje.

Eni pa to celo zagovarjajo.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

Goody ::

No v tej temi pa res lahko vidiš kaj je pravi pomen besede slovencelj...super da sam nimam takih sosedov.

P.s.: Raptor16, sam govorim iz izkušenj mojega bratranca, ki je imel zelo podobno zgodbo in je res pravi slovencelj. Ti pa glede lastninske tožbe ornk nabijaš. Tu se sploh ne gre za lastnino ampak za služnost če nisi opazil.

IL_DIAVOLO je izjavil:

Mato989 je izjavil:

SuperKripto je izjavil:

Ni kaj za popustit, ker se je sosed nic meni nic tebi odločil, da cesto preprosto zorje.

Seveda ce je lastnik v ZK

Ce bi jaz bil lastnik zemljisca in bi mi nekdo gnjavil ker sem prestihal svojo parcelo bi dobil s prve na gobec

Mato, sej poznamo tvoj pogled na svet. Denar, dobicek pohlep. Pa da sosedu crkneta dve kravi, cetudi teb ena? Taksne skupnosti slej ko prej dozivijo, da jih osvoji druga skupnost, ki je med sabo bolj slozna in produktivna. Sej ni potrebno iti dalec nazaj v zgodovino. 2. svetovna vojna, deli ljudstvo in vladaj oziroma tuje ideologije drugih narodov so osvojile teritorij nesloznih ljudi. A ni boljse sodelovat in bit dober s sosedom? Kancek solidarnosti se je pokazal med osamosvojitvijo slovenije ampak ocitno ni trajal dolgo.

Zgodovina sprememb…

anketar ::

Goody je izjavil:

Predlagam da preden začnete takole pravičniško lastniško nabijati na forumu, da si vsaj kak zakon preberete.

lol, če bi zakoni deloval bi blo pol elite v čuzi

Zakaj pa ne bi ta star sosed potrpel za dobre sosedske odnose in se vozil po cesti kot obstaja?

to vodi v poslabsanje medsebojnih odnosov glede na case, ko so veljali dedkovi pogoji. Namest, da bi bil napredek. Mogoce bo tist sosed potrpel ampak ne mores potem pricakovat, da te bo sosed lepo gledal. Ljudje v taksnih odnosih veckrat kuhajo zamere, nekateri dobijo v mislih mascevanje, pa ramisljanje kako skodovat sosedu nazaj, vrnit milo za drago. Sej ves, kako tudi sam vcasih razmisljas na taksen negativen nacin. (rad berem tvoje komentarje in vem) Zdaj pa se postavi v vlogo soseda, ce bi bil mato sosed, pa to bi verjetno bilo mascevanje v taksni ali drugacni obliki? A si zelimo zivet v taksnem okolju? Ne. Zelimo si lep svet, veselo in zdravo, kvalitetno okolje in odnose.

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Mato989 je izjavil:

SuperKripto je izjavil:

Seveda ce je lastnik v ZK

Ce bi jaz bil lastnik zemljisca in bi mi nekdo gnjavil ker sem prestihal svojo parcelo bi dobil s prve na gobec

Zdaj se pa se postavi v osebe B. Tam si se vozil 20 let in obdeloval zemljo, zdaj ti pa nov lastnik zora cesto, brez da bi stopil do tebe in ti rekel to in to mi ni vsec in kako bova to resila, da bova oba srečna.

A je res treba najprej naredit sranje, da on pride do tebe, ker ti nisi znal komunicirat, kot človek?
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

errhec ::

Oseba B ima legalno pot do svoje parcele, ker je bližje po travniku, je uporabljal bližnjico.
Še vedno ima možnost dostopa do svoje parcele, kot jo je imel.
dd

Kaksen dostop pa? Po nepokosenih travnikih in to 2km dlje? To ni alternativa.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

cinc ::

IL_DIAVOLO

Kja bluziš? Asfaltno cesto ima, zadnjih par metrov pa je makadam... kakšni travniki?

Ima legalno občinsko cesto

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cinc ()
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telekom omarica v zasebni hiši in udar strele, pomoč! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7813804 (11347) St235
»

Ali obstaja služnost? (strani: 1 2 )

5224032 (15283) St235
»

Sosedova stavba na moji parceli (strani: 1 2 3 4 )

16032685 (27390) rekt
»

problemi s sosedom (strani: 1 2 )

5515030 (9785) shintaro
»

Arso prek privat parcele dostopa do vremenske postaje

375374 (4326) Go-ahead

Več podobnih tem