» »

[Windows 11] Debate, vprašanja in težave

[Windows 11] Debate, vprašanja in težave

««
2 / 18
»»

Han ::

Skratka, izhajaš z Win10 USB ključa, na katerem izbrišeš \\sources\install.esd, nato iz Win11 ISO v sources mapo skopiraš install.wim.

Duhec ::

Moje izkušnje na dinozaver PCju.
https://s5tech.net/viewtopic.php?p=2591...
http://blackbird.si/

bluefish ::

Skratka, moja plata sicer ima TPM header, ampak je modul cca. 50 €. i7-6700 je za vse silne vizualne efekte očitno prešvoh in ga ni na listi podprtih.
Ker zadeva še vedno brez težav poganja marsikaj, nimam niti najmanjše želje po menjavi in blejanju z drugimi potrošniškimi ovcami vkup.
Do dejanskega izida W11 v vsaj približno uporabni obliki se seveda lahko situacija spremeni, a dvomim. Linux postaja vse bolj vabljiva alternativa.

Han ::

Kje gledate za TPM po 50 eur?!?? 8-O8-O8-O Zadeva stane 10-15 eur max.

acookook ::

Ebay?
.

Taip4n ::

mrTwelveTrees je izjavil:

Mene moti veliko stvari .... ampak kaj čmo.


Ni mi jasno: win 11 Home zahteva internetno povezavo od dokončanju inštalacije, kaj ostale verzije pa ne ?

lahko si pogledate:

Ugibam da zato, ker Home ne omogoča AD integracije in si prisiljen kreirati MS acc. V primeru enterprise variante pa tega ne potrebuješ.

_Denny_ ::

https://www.tomshardware.com/news/tpm-m...
https://www.ebay.com/sch/58058/i.html?_...

Že prej ti moduli niso bili ne vem kako pogosti, zdaj pa so v roku parih ur postali razprodani praktično na celem svetu in to neglede na ceno (tudi tisti po 100€ so šli). Čisto ista situacija kot miner grafe in diski, s tem, da je 90% (bilo) starih zalog oz. rabljenih, ker se več ne proizvajajo; za miner stvari stvari lahko vsaj počakaš, tu pa preprosto ostaneš brez. Sam sem skoraj v realnem času gledal kako so cene šle iz 6€/kom na 25+€/kom in potem sold out v bolj znanih DE trgovinah ala Computer Universe, Mindfactory, Jacob Elektronik, itd.; isto je bilo tudi z Ebayem, ko so celo pokupili pakete s 5 in 10 moduli naenkrat. Po 6h+ googlanja serijske št. modula in obiskovanju vsakega trgovinskega linka mi je potem uspelo najti neki nemški s.p. shop z rabljeno opremo in zalogo...upam, da je zaloga bila updatana in drug teden ne dobim maila za storno.

50€ je žal še poceni v primerjavi z 1000€+ nadgradnjami zaradi nekih umetnih omejitev, ker tisti brez 2.0 nimamo niti 1.2. Se pač proizvajalcem plat ni zdelo vredno vključevati tega, razen nekaterih, ki so rekli "dajmo header, kdor bo hotel TPM ga bo kupil". Realna situacija je po enem dnevu taka, da ni problem za koliko dobiš, pač pa ČE dobiš. Mogoče proizvajalce plat sreča pamet in umaknejo EOL ter ponovno začnejo s proizvodnjo, čipovja za 2.0 module je dovolj.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Mato989 ::

Lonsarg je izjavil:

Razen redkih noben ne bo šel ekstra TPM modulov kupovat, imajo pa procesorji vgrajene TPMje nekje zadnja 4 leta. Tak da če zahtevajo TPM je to približno enako kot če zahtevajo CPUje iz zadnjih 4 let.

Ampak to je daleč prestrogo, niso nori da bi tako strogo omejitev dolgoročno obdržali.



Zakaj ne... Cez 5 let bo to nepomembno ker bo vecina folka mela 2.0
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Lonsarg ::

To je vrnitev v preteklost, da rabi nova verzija 5 let da doseze 90%+. To je konkretni korak nazaj.

Brez te umetne TPM omejitve in z avtomatsko nadgradnjo W10->W11 imajo lahko 2022 ze 80%+ ljudi na W11. Ne razumem zakaj jim ne bi bil to cilj. Jaz se vedno mislim, da gre postopoma ta omejitev stran, ali bo pa vsaj kasneje omiljena, da bo zgolj nek warning pa bos vseeno lahko cez prisel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

pegasus ::

Kdaj bo win 10 eol ?

mtosev ::

Ima kdo listo cpujev kateri imajo TPM in verzijo tega.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

bluefish ::

pegasus je izjavil:

Kdaj bo win 10 eol ?
14. oktober 2025.

https://docs.microsoft.com/en-us/lifecy...
https://docs.microsoft.com/en-us/lifecy...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

pegasus ::

Torej dobra 4 leta za tranzicijo? Pogumno ...

bluefish ::

Glede TPM modula. Ali lahko na plato proizvajalca A vtaknem modul proizvajalca B aka. so moduli standardni? Za kaj je v realnem svetu modul še koristen, če izvzamemo potrebo po modulu zaradi W11?

_Denny_ ::

bluefish je izjavil:

Glede TPM modula. Ali lahko na plato proizvajalca A vtaknem modul proizvajalca B aka. so moduli standardni?

Žal ne, ker so čisto drugi konektorji, so pa znani pinouti headerjev in LPC/SPI čipov, tako, da me ne bi čudilo, če kdo objavi custom PCB-je za DIY variante.

bluefish je izjavil:

Za kaj je v realnem svetu modul še koristen, če izvzamemo potrebo po modulu zaradi W11?

Baje s hardverskim TPM-jem ne rabiš več nobenega gesla za Bitlocker enkripcijo ali nekako tako...ne vem, tega nisem nikoli uporabljal in tudi nimam namena.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Lonsarg ::

TPM poleg integritete sistema (detekcija, če ti kdo hoče kaj zlobnega podtaknit še predno se OS nalovda) zna tudi hraniti ključ za dekripcijo trdega diska in v primeru da integrity check ne gre skozi, tega ključa ne razkrije (če bi ga kdo hotel interceptat tekom boot procedur). S tem dobiš nek passwordless bitlocker, ki je 99% secure in nek obični kriminalec ne bo znal priti do podatkov. Kak ekspert bi čez tako reč najbrž znal priti (bodisi z cold boot napadom, bodisi kak drug exploit).

Ampak bi rekel da je TPM enkripcija diska za običnega človeka čisto ok, če hočeš kaj več je pa dobro iti v kombinacije, naprimer TPM + PIN zaščita.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Zimonem ::

A se že kaj ve kdaj pride ven service pack 1?

Lonsarg ::

Po novem bodo releasi enkrat na leto namesto enkrat na pol leta.

LeQuack ::

A v Windows 11 deluje S3 sleep oz. suspend to RAM?
Quack !

orreel ::

Mene zanima ali sta moja matična in procesor pripravljena za windows 11-specifikacije v podpisu ?

Sem malce v dilemi z tem TPM,saj je matićna prišla ven lani in nimam pojma ali sploh ima TPM.oziroma če sploh rabim modul.


Pa še 1 vprašanje
Windows 10 pro je kloniran z prejšnega sistemskega ssdja ki je bil v prejšnem računalniku z navadnim biosom.
In me zanima ali sam windows ob večji nadgradnji sam spremeni v uefi način,oziroma če dam v biosu v uefi ali bo windows poskrbel za vse ob zagonu sistema ?
Ker 11 očitno mora imeti uefi.

Se ne spoznam na to zato vas vprašam.

Han ::

Za plato poglej v specifikacije na spletni strani proizvajalca, v priloženo knjižico ali v BIOS...

UEFI na obstoječo namestitev nima vpliva, pač pa AHCI.

Lonsarg ::

To dejansko je dobro vprašanje, ali bo Windows 11 updater znal sam modificirati bootloader iz legacy v UEFI za primere ko je nekdo namestil v legacy načinu. Ampak za take stvari je še prezgodaj, zadeva še ni zunaj... Čas za taka vprašanja bo jeseni.

Definitivno pa W11 NE BO znal sam vklopiti TPM in Secure boot nastavitev v BIOS. Te stvari je iz varnostnih razlogov možno zgolj ročno v BIOS vklopit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

orreel ::

Torej če spremenim v biosu v način samo UEFI bo windows 10 vseeno deloval,čeprav je bil kloniran v Legacy ?

TPM v biosu je omogočen,vendar se mi zdi da matična nima tega čipa.
Ali mogoče TPM podpira kar sam procesor ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: orreel ()

Lonsarg ::

Govoril sem o tem kaj bo W11 update naredil in ne o modifikacije obstoječe W10 inštalacije. Ustavi konje dihaj in počakaj pol leta predno kaj delaš ;)

Drgač pa nekaj osnov:
UEFI:
UEFI ne moreš izklopiti, vse kar lahko spremeniš je vklop/izklop legacy compatibility. Če je ta compatibility vklopljen delujejo HKRATI UEFI in legacy boot, torej inštaliraš lahko v obeh načinih v takem primeru. Če hočeš preverit v katerem načinu imaš W10 inštaliran lahko izklopiš legacy compatibility v BIOS in boš videl če kaj crkne :) Ampak lahko crkne tudi grafična kartica in boš moral baterijo ven vzet da resetiraš vse nastavitve. Namreč nekatere grafične kartice zahtevajo legacy vklopljen, moja GTX 1070 je imela legacy firmware, pa sem potem flashal gor UEFI firmware iz nekega Nvidia foruma, da sem lahko šel UEFI only in s tem dosegel hitrejši boot. W11 bo sicer UEFI only, ampak to ti ne preprečuje, da imaš legacy compatibility še naprej vklopljen če hočeš.
TPM:
Vsi novejši procesorji zadnjih nekaj let podpirajo fTPM, kar pomeni TPM čip vgraviran že v CPU. Odvisno od modela procesorja grafične se ta nastavitev v biosu lahko različno imenuje, tako da google je tvoj prijatelj za tvojo kombinacijo. Ponavadi je ta nastavitev nekje blizu secure boot nastavitve in je tudi navada da se oboje hkrati vklopi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

orreel ::

Super hvala za info in pomoč.😊😊

Sem našel procesor na seznamu
https://docs.microsoft.com/en-us/window...

Grafična pa bi naj tudi podpirala UEFI
https://www.asus.com/Motherboards-Compo...

Windows 10 je najbrš inštaliran v Legacy načinu,saj je bil prejšni sistemski disk v tem načinu in je sedanji disk samo kloniran z njega.
Mene je pač zanimalo ali zna sam windows 10 spremeniti v UEFI način če je bil prej v Legacy ob večji nadgradnji ko se praktično na novo naloži na primer 21H1 verzija.

bluefish ::

Hm, zanimivo. Sem pognal https://github.com/rcmaehl/WhyNotWin11 in javi, da je TPM 2 zaznan. Je pa res, da sem v BIOS-u vklopil SecureBoot in Intel Platform Trust Technology.
OK status je pri vseh zahtevah, le CPU ima rumen klicaj, ker ga ni na listi podprtih, a ustreza splošnim zahtevam.

APPluk ::

Tudi jaz imam pri vse zeleno, razen CPU, ki je i7-7 gen., mi pa program od MS vrže ven, da računalnik ni primeren za nadgradnjo, bo torej obvezen podprti procesor ali bo šlo vse kaj pač ima min. specifikacije (1 GHz, 2 jedra)?

mtosev ::

Ja ne vemo še? Saj Microsoft še niti ni dal datum ko pride ven win 11.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Han ::

acookook ::

Han je izjavil:

https://www.microsoft.com/SL-SI/windows...

a v slovenščini strani prejšnje izdaje niso imele?
.

Han ::

Včeraj se je v Start meniju Polken 10 pojavila povezava, ki promovira novo verzijo.

Han ::

acookook ::

Han je izjavil:

Včeraj se je v Start meniju Polken 10 pojavila povezava, ki promovira novo verzijo.

jaz je nimam (in niti nočem).
.

mtosev ::

Jaz sem tudi vido promo in me nič ne moti. Si želim novo verzijo ko bo zunaj.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Skyman ::

opeter ::

pegasus je izjavil:

Torej dobra 4 leta za tranzicijo? Pogumno ...


Zakaj, a ni Windows 10 izšel leta 2015? Leta 2025 bo star točno deset let ...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

Rad21 ::

Kdaj bodo naredili gonilnike za AMD Radeon za Windows 11? Šele ob izidu final verzije?

Han ::

Kristalna krogla pravi, da prej, da so že nekaj časa v alfa fazi... :P

_Denny_ ::

Update glede TPM modulov:

Asrock TPM-s, Asus TPM-L R2.0, Gigabyte GC-TPM2.0 in SuperMicro AOM-TPM-9665V-C so med seboj kompatibilni, če sam zamenjaš pozicije pinov z dupont M-Ž kabli (rpi jumper wire) in na konec daš primeren ženski konektor (recimo dva za USB 2.0 header, ker je to najlažje za dobiti). Nekateri pini niso potrebni, ker jih čip ne rabi (točka 1.3 iz spodnjega datasheeta).

Vsi ti moduli imajo eno skupno lastnost - čip Infineon SLB 9665TT2.0, ki stane okoli $3/kom, celotni moduli so pa samo "podaljški" njegovih pinov. Glede na primer vezja v datasheetu je potrebno samo nekaj dodatnih elementov (bypass kondenzatorji, pull-up/pull-down upori) in si lahko vsak sam naredi svoj TPM; nekaj osebkov je obljubilo PCB gerber fajle, če se cenovno in zalogovno stanje ne normalizira...mogoče celo sam prvič po skoraj 20ih letih spet zalaufam Eagle in ga naredim, če mi Nemec ne bo poslal modula. Vse zgoraj napisano seveda velja za LPC interface, za SPI verzijo (SLB 9670) nisem raziskoval, ker ga nobena od mojih plat nima, a je verjetno isto.

Sicer še potem vedno ostane nekompatibilnost "starejših" CPU-jev, a to bo verjetno dosti lažje rešiti kot pa manjko TPM 2.0 modula. Koliko sem gledal ni v zadnjih letih prišla nobena nova SSE ali AVX inštrukcija (ignorirajmo AVX-512, ki ga skoraj nič nima), na nepodporo katere bi se lahko MS zgovarjal zakaj točno npr. i7 4790k ni zmožen poganjati Win11.

Upam, da bo zgornje komu koristno, ker sem zaradi vsega tega raziskovanja imel za skoraj cel teden neprespanih noči :))
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Han ::

Stanje se bo do uradne splavitve Polken 11 popravilo, zagotovo pa bodo na voljo tudi "obvozi". ;)

acookook ::

Sploh pa je kriminal, da rabiš glede na znane zahteve razmišljat o obvozih.

Rad21 je izjavil:

Kdaj bodo naredili gonilnike za AMD Radeon za Windows 11? Šele ob izidu final verzije?

Saj pod pokrovom je W11 (99% enak W10), tak da bodo W10 gonilniki 100% delali.
.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: acookook ()

frenky119 ::

ASRock TPM2-S Module V2.0 se da še vedno dobiti v trgovini https://www.snogard.de/produkte/ASRock/.... Moj naročeni je na poti. Ker sicer pošiljajo samo po Nemčiji, je potrebno dati za naslov izstavitve računa in naslov za dostavo nemške podatke. Sam sem za to uporabil Mailboxde. V primeru nekompatibilnosti s starejšimi ASROCK ploščami, pa je potrebno pisati na ASROCK podporo, da pošljejo posodobljen firmware. Vidim pa, da so ceno malo zvišali, ker jaz sem plačal za modul in dostavo do Mailbox (1EUR) 9EUR, potem pa še Mailbox-u 12EUR.

mtosev ::

_Denny_ je izjavil:

Update glede TPM modulov:

Asrock TPM-s, Asus TPM-L R2.0, Gigabyte GC-TPM2.0 in SuperMicro AOM-TPM-9665V-C so med seboj kompatibilni, če sam zamenjaš pozicije pinov z dupont M-Ž kabli (rpi jumper wire) in na konec daš primeren ženski konektor (recimo dva za USB 2.0 header, ker je to najlažje za dobiti). Nekateri pini niso potrebni, ker jih čip ne rabi (točka 1.3 iz spodnjega datasheeta).

Vsi ti moduli imajo eno skupno lastnost - čip Infineon SLB 9665TT2.0, ki stane okoli $3/kom, celotni moduli so pa samo "podaljški" njegovih pinov. Glede na primer vezja v datasheetu je potrebno samo nekaj dodatnih elementov (bypass kondenzatorji, pull-up/pull-down upori) in si lahko vsak sam naredi svoj TPM; nekaj osebkov je obljubilo PCB gerber fajle, če se cenovno in zalogovno stanje ne normalizira...mogoče celo sam prvič po skoraj 20ih letih spet zalaufam Eagle in ga naredim, če mi Nemec ne bo poslal modula. Vse zgoraj napisano seveda velja za LPC interface, za SPI verzijo (SLB 9670) nisem raziskoval, ker ga nobena od mojih plat nima, a je verjetno isto.

Sicer še potem vedno ostane nekompatibilnost "starejših" CPU-jev, a to bo verjetno dosti lažje rešiti kot pa manjko TPM 2.0 modula. Koliko sem gledal ni v zadnjih letih prišla nobena nova SSE ali AVX inštrukcija (ignorirajmo AVX-512, ki ga skoraj nič nima), na nepodporo katere bi se lahko MS zgovarjal zakaj točno npr. i7 4790k ni zmožen poganjati Win11.

Upam, da bo zgornje komu koristno, ker sem zaradi vsega tega raziskovanja imel za skoraj cel teden neprespanih noči :))

No tole moj cpu celo ima. Upam, da bo Windows 11 koristil te dodatne instruction sete, ki jih moj cpu podpira.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

acookook ::

https://www.theverge.com/2021/7/1/22559... Po novem bo BSOD postal Black Screen of Death in ne več moder.
.

KTr1sk ::

Installing and Using Windows 11 on a 10 year old PC (ne dela nič počasneje od Windows 10)

How To Install Windows 11 without TPM 2.0 and Secure Boot | No ISO Modification Required (najboljši in meni najlažji način za inštaliranje Windowsa brezz TPM)
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

KTr1sk ::

Windows 11 22000.x (21h2) je "končna" različica, ki odslej prejema samo posodobitve. Od oktobra 2021 bo sistem Windows 11 postopoma distribuiran vsem prek storitve Windows Update, če bodo zahteve glede strojne opreme ustrezne. (ali pa bomo uporabljalo bypass ;)), tako da verjetno se UI ne bo kaj veliko spremenil, verjetno bodo samo kakšni popravki za boljšo stabilnost ipd..
https://www.deskmodder.de/blog/2021/07/...
Kako narediti Windows 11 ISO

(jaz sem si že ustvaril slovenski ISO, deluje bp )
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

Ijus ::

pa ne slo no. hehe. če pa kaj ne maram je pa slovenščina v računalništvu.
pol sem ves zmeden pa nič ne najdem. lol.

drugač hvala za yt video oziroma link. že delam iso. :)
Corpse & Mrhovina, Inc.
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus

Ijus ::

men pol iso-ta ni uspelo narediti iz provajdanega linka.
v prve so bli na koncu, po ene 15 minut delanja v cmd okolju, sami errorji. sem sam skenslal.
pol v druge je blo vse okey. že tik pred koncem. pa grem v kuhno neki malga, pa slišim kako se je komp resetiral. sam tist wtf. grem pogledat po restartu pa vidim da iso-ta ni.
sem pol še to zbrisal. oziroma sem probal. pa ni šlo. lockani fajli. kr neki. popizdil. reštaeretal. isto lockani fajli. whatever.
pol sem šel pa na the pirate bay pa dol potegnil. tko da sedaj imam to zadnjo build verzijo.

sam so pa fajn posral gui. tko kot vedno pri msju. vedno zaserjejo glede na prejšnji izgled.
sedaj je full več klikanja z miško. pa nekako je neintuitivno. full zmedeno.

mah kur* jih gleda. sem že navajen na njihovo sra***.

whatever. vse skup je en velik whatever.
Corpse & Mrhovina, Inc.
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus

acookook ::

pol sem šel pa na the pirate bay pa dol potegnil. tko da sedaj imam to zadnjo build verzijo.
Na mojblink nisi šel pogledat?

Ijus ::

ne
Corpse & Mrhovina, Inc.
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus
««
2 / 18
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 11 je tu (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
25740169 (4853) Nesta
»

Ali Windows 11 res ne more delovati na starih procesorjih? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
5912020 (8244) simnov
»

Windowse 11 bo mogoče ročno namestiti tudi na starejše naprave

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
3612256 (7953) mtosev
»

Windows: po desetki vendarle enajstica (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
10729043 (20269) MrStein
»

Windows 11 pobegnil, Microsoft pripravlja dogodek (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
7817295 (10373) Lonsarg

Več podobnih tem