» »

Kampiranje na "črno"

Kampiranje na "črno"

1
2
»

HappyPills ::

Ja je občinsko ali državno zelo verjetno.

kriptobog ::

HappyPills je izjavil:

Ja je občinsko ali državno zelo verjetno.

Zelo verjetno ja. Ne govori bedarij, če ne poznaš zadev. Imam tri travnike, poleg 400m ceste. Mejim direktno na cesto in sem jaz lastnik točno do ceste. Obcestni pas je vrisan, ampak lastnik sem jaz.

matobeli ::

Me sam zanima, a lastniki zemlje dobite erekcijo ko razmišljate o tem da nekdo nekaznovano tlači tuj grunt?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

matobeli je izjavil:

Me sam zanima, a lastniki zemlje dobite erekcijo ko razmišljate o tem da nekdo nekaznovano tlači tuj grunt?

Jo dobite vi ko kampirate na tuji zemlji?

m0LN4r ::

Gagatronix je izjavil:

Oprosti, ampak ce bi meni nekdo brez dovoljenja prisel kampirat na parcelo, bi ga tudi pregnal. Magari z gnojsnico polil.

Recept za lepo sozitje /S
Mamo mi kr nekaj travnikov in sadovnjakov, ce bi kdo tam sotor postavil, btk. Fotr bi jim edin mogoc se kaj ponudil za jest haha, ce bi zgledali prevec shirani.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Uporabnik ::

matobeli je izjavil:

Sploh ko piksne letijo skoz okno avta, je to obcestno lastništvo pravi užitek.
If You Don\'t Stand for Something, You\'ll Fall for Anything

mn ::

matobeli je izjavil:

Problem je ko se dela škoda. Jaz nimam nič proti, če kdo pazi kako se giblje po njej, samo prosim:

1) smeti pospravi za seboj
2) Ne hodi po visoki travi - to velja tudi za pse.
3) Naj ne bo iztrebkov v travi.
4) Pridelki niso tam zato, da jih zastonj nabereš.
5) Če pustiš avto nekje, ga pusti tako da ne oviraš dostopa do gozda/parcel.

Teženje, da nekdo ne sme ustaviti na tvojem je pa samo pumpanje lastnega ega, se pa spodobi da se lastnika ali vpraša, ali pa vsaj vljudno razloži situacijo če te pride pobarat kaj počneš tam kjer si.

WizzardOfOZ ::

Jaz imam s tem dobre izkušnje, ampak jaz imam šotor na strehi avta, tako da rabim par minut za odpret in par minut za pospravit.

Ampak res nikoli pa ne puščam smeti tam kjer kampiram, ker mi je to ogabno, da nekam prideš in so tam kupi smeti.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

WizzardOfOZ je izjavil:

Jaz imam s tem dobre izkušnje, ampak jaz imam šotor na strehi avta, tako da rabim par minut za odpret in par minut za pospravit.

Ampak res nikoli pa ne puščam smeti tam kjer kampiram, ker mi je to ogabno, da nekam prideš in so tam kupi smeti.

Lepo. Vsaj eden :)

Uporabnik ::

Da vam takoj razblinim sanje. Recimo da 90% ljudi pospravi za seboj, tako da je vse ok. Ostane torej 10% ali pa magari samo 5%, za katerimi je treba čistit drek. In zaradi te manjšine se recimo po nekaj časa folku ne da več ukvarjat sploh z nobenim več in to je to.
If You Don\'t Stand for Something, You\'ll Fall for Anything

Saj pravi kemperji praviloma ne puscajo smeti za sabo.
To so kaksni srednjesolci, studenti, ki so si v sparu kupli sotor in se spomnili, da bi blo fajn it "kempirat"

Zarad mene lahko na nasem travniku/sadovnjaku kampira kdor hoce, tudi tistih par jabolk si lahk naberejo, mamo za sebe dovolj in za zivali. Ce pa oberejo jabolka v celem sadovnjaku pa si lahko se kako gajbo dve odnesejo domov.

Mislim, tu ste res eni pacienti, ki bi se zaradi 4 kvadratnih metrov polezanega travnika in dveh jabk streljali.
Zalostno.
Trade Republic 38MVDVXM

b3D_950 ::

In kakšno škodo boš naredil, če greš peš v visoki travi čez travnik...Pregnal metuljčke?
S 4 tonskim traktorjem je pa ok.
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

b3D_950 je izjavil:

In kakšno škodo boš naredil, če greš peš v visoki travi čez travnik...Pregnal metuljčke?

Večjo kot pa če se malce usedem v tvoj odklenjen avto pa malce pregledam kako mi notranjost ustreza, pa koliko so kaj predali prostorni.

In ja, tudi s 4 tonskim traktorjem se ne vozi po visoki travi. Če že moraš pojdi potem raje peš :)

Eni so prevec custveno emocionalno naravnani na svoje zapuscene travnike in mislijo, da tista 2 metra trave ne zrasteta na novo v dveh tednih.
Trade Republic 38MVDVXM

Miki N ::

Pa saj tudi hardcore črni kampisti ne puščajo stvari za sabo - že zaradi pravila #1: pozno prideš zgodaj greš. Ponavadi res samo prespiš, velja svetlobna in zvočna disciplina. Žurke so drugje.

b3D_950 je izjavil:

Lažje pokosiš, če ni vse zahojeno. Nekateri debili pač ne zastopijo, ker več kot vrtne kosilnice še niso imeli ali videli.

kriptobog je izjavil:

b3D_950 je izjavil:

Lažje pokosiš, če ni vse zahojeno. Nekateri debili pač ne zastopijo, ker več kot vrtne kosilnice še niso imeli ali videli.

Tole. Kdor se je že kdaj zajebaval z grabljami v povoženi/pohojeni travi bo vedel zakaj smo nekateri tako občutljivi na te stvari.

Seveda ni problema ko je trava nizka, sploh pa ne ko je travnik pokošen. Nizka trava se bo postavila nazaj, na pokošenem pa itak ni nič kar bi lahko poškodoval.

Kog pa ste vidl kampirat v meterski travi?
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

mamstrok ::

Gagatronix je izjavil:

Se ti zdi vredno tvegati cca 1000 eur kazni ?

Ne klobasaj preveč.

Kazen za nezakonito kampiranje je 82eur po osebi, plovička pri hitrem plačilu pa ustrezno manj. Če uradno osebo prepričaš, da je bil to zgolj postanek na poti, da si bil nesposoben pot nadaljevat, te pa lahhko samo opozori.

No zdej pa začnite znova gnojnico zlivat.

Edit: v TNPju so pa ekstra občutljivi, tam so lahko kazni bolj sladke.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mamstrok ()

Mislim da se vsi strinjamo.
Najboljše je da vprašaš. Pospravi za seboj. Nasmej se kmetu in mi pomahaj v slovo.
Problem rešen.

TheBlueOne ::

Meni pa ni jasno zakaj lastniki zemljisc, ki so atraktivna za te ljudi ne dodajo dejavnosti in pokasirajo. Kdo ve kaksne so zakonske zahteve?

mamstrok ::

Za kamp je toliko birokracije in nekih brezveznih papirjev, da se jih 90 posto obrne na vratih upravne enote nazaj. Nadaljnim 5 proc zmanjka volje, zadnji kateri uspejo pridet do vseh dovoljenj pa ob obratovanju ugotovijo, da bi bilo bolje, če sploh nebi začeli. Nažalost je tako v naši slo.
Malo bolje je za lastnike avtodomov, tem ni težko oddat eno fliko zemlje za par eurov, samo spet moraš imeti registrirano dejavnost, takih obiskovalcev je relativno malo, razen če nisi na nekem ultra hot spotu.

TheBlueOne je izjavil:

Meni pa ni jasno zakaj lastniki zemljisc, ki so atraktivna za te ljudi ne dodajo dejavnosti in pokasirajo. Kdo ve kaksne so zakonske zahteve?

Preveč zajebancije. Rabiš še vodo pripeljat na parcelo in postavit sanitarije, itd...

Vbistvu se nobenmu ne splača ker folk tega ne koristi. Edino kle je par takih ki je ta grunt ki ga majo vbistvu vse kar majo in so občutljivi ko dojenček na sonce.

VeganCyclist ::

BTW, včerej bil v Bohinju. V Ukancu v uni gmajni ob cesti folk mirno na črno kampira, šotori in kuri,..boli jih... Pa povsod table, da je prepovedan. V uradnem kampu pa 5 šotorov. Še ni tok hudo,...

Furbo ::

TheBlueOne je izjavil:

Ker bo šel vsak s šotorom raje 100m naprej na črno, kot da tebi plača.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

WizzardOfOZ ::

No, to ni ravno res. Jaz z veseljem plačam nekomu, ki se trudi. Če pa samo kos zemlje označi s par trakovi, pa je vse zanemarjeno in povsod kupi smeti, wc pa ves posran, se pa raje niti ne približam.

Ni problem denar, problem so odnosi z obeh strani. Pravi kamperji ali overlanderji sicer gledajo na budget, ampak ni problem plačat nekaj, če je vse urejeno. Tudi za seboj pospravijo in ne pustijo sledi, da so bili tam. Tisti "kvazi" kamperji, pa pustijo kupe smeti in vse razrijejo in na splošno pustijo za sabo razdejanje.

Ko enkrat vidiš po tujini, kako imajo nekateri urejeno, vidiš, da se vse da.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

VeganCyclist je izjavil:

BTW, včerej bil v Bohinju. V Ukancu v uni gmajni ob cesti folk mirno na črno kampira, šotori in kuri,..boli jih... Pa povsod table, da je prepovedan. V uradnem kampu pa 5 šotorov. Še ni tok hudo,...
No saj dokler so mirni ni problem.
Problem je bolj za apartma biznis.
Trade Republic 38MVDVXM

tikitoki ::

Realist je izjavil:

Sramota - kako zahojen narod smo.

Se strinjam.

tikitoki je izjavil:

Realist je izjavil:

Se strinjam.

Pr nas v ulci je en posebnež. Enkat ga je ena pršla prašat, če lahk neki kamion obrne pr nemu. Je reku,...lej punca. Tisto je tvoje, to je pa moje. Pokaj!
No, jst pa lepo vzgojen. Ja seveda lahko obrnete pr men. Ni problema. 10let kasnej pr men obrača pol vasi. Kaj je problem? Da mam uno rikverc piskanje v dnevni sobi 30x na dan. Da sm sam polagal tlakovce in robnike in so ze vsi zjebani. Da mi na dvoriš loputajo z vrati in parkirajo. Da sm to moje "obračališče" precej drago plačal, oziroma ga še plačujem. Da nima folk nobenga spoštovanja do mene. etc,... Ja. Hitro ti pride gnojnica na pamet. Zajeban al ne. Folk generalno ne spoštuje tuje lastnine, ker so iz prejšnega sistema navajeni, da je vse od vseh in da tisti k neki ma, mu je tko al tko treba vzet.

GupeM ::

Tukaj si pa seveda sam kriv. Ko pride nokdo vprašat, če lahko obrne pri tebi, mu seveda dovoliš. Ko pride (v istem dnevu) drugič, si rečeš ajde ... Ko pride tretjič, mu rečeš da je zdaj to, to, drugače boš začel zaračunavat.

z0mbie ::

Apofis je izjavil:

Oj. Kake mate kej izkušnje s kampiranjem na črno v Slo...kteri konci slovenije so najbolj tolerantni do tega...pač, če bi hotu kje sam prenočit in zjutri takoj pičit dalje...

V gozd se zavleci in postavi sotor tik preden gres spat, zjutraj pa uro navij ob 7h in spakiraj od tam. Te niti nihce ne bo videl. Mi smo na to foro 2 tedna taborili v Bohinju (seveda 20+ let nazaj).

Druga varianta pa je, da gres do kmeta in ga vprasas, ce lahko prenocis. Sicer lahko na kaksnega kretena naletis, samo potem gres do soseda, mu razlozis kaksnega zagamanega soseda ima in da je prava sramota za Slovenijo, pa ga bos se pozno v noc pil z njim. Da niti ne omenjam, da se predstavis kot tujec, malo zavijas po anglesko pa kaksno eksoticno drzavo najdi od kje si, samo ne ravno kaksne Sirije izbrati :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: z0mbie ()

z0mbie ::

(Samo ne svinjarijo za sabo puscat, da ne bojo potem razpizdeni in jih bo naslednji, nahebal za tvoje grehe).

Invictus ::

VeganCyclist je izjavil:

Pr nas v ulci je en posebnež. Enkat ga je ena pršla prašat, če lahk neki kamion obrne pr nemu. Je reku,...lej punca. Tisto je tvoje, to je pa moje. Pokaj!
No, jst pa lepo vzgojen. Ja seveda lahko obrnete pr men. Ni problema. 10let kasnej pr men obrača pol vasi. Kaj je problem? Da mam uno rikverc piskanje v dnevni sobi 30x na dan. Da sm sam polagal tlakovce in robnike in so ze vsi zjebani. Da mi na dvoriš loputajo z vrati in parkirajo. Da sm to moje "obračališče" precej drago plačal, oziroma ga še plačujem. Da nima folk nobenga spoštovanja do mene. etc,... Ja. Hitro ti pride gnojnica na pamet. Zajeban al ne. Folk generalno ne spoštuje tuje lastnine, ker so iz prejšnega sistema navajeni, da je vse od vseh in da tisti k neki ma, mu je tko al tko treba vzet.

Če te moti, jih odfukaj...

Kdo ti brani ?!?!?!
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

VeganCyclist je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Realist je izjavil:

Se strinjam.

Ograje ni?
Kje je to, da se se jaz obrnem?
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

tikitoki ::

VeganCyclist je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Realist je izjavil:

Se strinjam.

TI nisi se nikoli obrnil?

m0LN4r je izjavil:

VeganCyclist je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Realist je izjavil:

Se strinjam.

Ograje ni?
Kje je to, da se se jaz obrnem?

Hja,...To ko folk čaka na javni cesti, da se jim odpuzajo stran drsna vrata na njihov dovoz je prepovedano. Sej pravm, eni igrajo po pravilih, drugi ne.

Utk ::

Kje pa naj čakajo?

Ben Dover ::

Peš naj gredo.

Ne morš kr ustavljat javni promet in potem na glavni cesti čakat, da se ti odprejo lastna drsna vrata,..in potem zapeljat notr. S takim dizajnom dovoza dons sploh ne dobiš gradbenga dovoljenja.

Ben Dover ::

Bom jaz naredil app, ki ti odpre vrata glede na oddaljenost od vrat, ki jo zračuna prek gpsa.

Raptor F16 ::

Apofis je izjavil:

Oj. Kake mate kej izkušnje s kampiranjem na črno v Slo...kteri konci slovenije so najbolj tolerantni do tega...pač, če bi hotu kje sam prenočit in zjutri takoj pičit dalje...

Ustaviš na počivališču in prespiš v avtu.

Ben Dover je izjavil:

Bom jaz naredil app, ki ti odpre vrata glede na oddaljenost od vrat, ki jo zračuna prek gpsa.

OMB Keyless sistemi v novih avtih to že majo. Po novem že merijo kako daleč je originalni ključ. Nujna izboljšava, ki onemogoča krajo s prestrezanjem signala.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

Heh, pri nas ne celo da ti avto stoji na cesti, da se mu vrata odprejo, še kakšen tovornjak parkira vmes za par ur. Baje po zakonu to lahko naredi kljub temu, da s tem efektivno blokira 1 vozni pas. Čuda Slovenije.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dolžnost turista, da troši na destinacijah (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
739934 (7229) e-marko
»

Kampiranje na Pagu

348343 (7151) c00L3r
»

Cene kampiranja na hrvaškem

166034 (5600) Alamar
»

Umaknjen slap, tolmun, jezero primeren za prenočitev na gorenjskem?

276948 (6230) GeForce
»

Turistična taksa aka. boravišna pristojba

289182 (8548) klemenSLO

Več podobnih tem