» »

Turnusi in dodatek na popoldansko delo v javni upravi

Turnusi in dodatek na popoldansko delo v javni upravi

Hardon ::

Pozdravljeni vsi skupaj. Nisem vedel v kategorijo umestiti temo ki jo odpiram, “težke debate” so se mi zdele še najbolj primerne.

Že dve leti delam v vsem poznanem javnem zavodu. V moji skupini so delovne razmere nevzdržne. V pogodbi nam vsem v moji skupini piše da delamo v neenakomernem delavnem času, delamo pa nekateri ves čas popoldne (15-23h) nekateri samo dopoldne (7-15). Takšen urnik me ubija, ves čas poslušam negativizem o covidu in o težkih političnih temah (delam v medijih), dopoldne ko sem prost se ne uspem sprostiti, saj je prosto dopoldne preden grem v službo nekvaliteten prosti čas. Nadrejeni in tisti v moji skupini ki ves čas delajo dopoldne nočejo niti slišati o spremembah. V kolikor mi je znano, bi mi, glede na to da delam v javni upravi, moral pripadati tudi nek dodatek k plači za popoldansko delo, dobim pa cca 1.5€ mesečno, kar je preprosto smešno.

Imamo tukaj kakšnega pravnika, ki bi znal povedati kakšni so zakoni o izmenskem delu v javni upravi in če je to da nekateri delamo samo popoldne, nekateri samo dopoldne zakonito? In kako je z dodatkom na popoldansko delo?

Hvala

Rok Woot ::Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dela kdo manj kot 8 ur dnevno? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
765755 (2915) Phantomeye
»

DOBA - magistrski študij

Oddelek: Šola
122396 (1622) DaKr
»

Slovenija prva v EU po umrljivosti zarad raka (ozavescanje problema) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
866475 (4179) Matthai

Prva zaposlitev-se moram prej prijaviti na borzo ?

Oddelek: Loža
285089 (4612) Invictus
»

Trošarine - ko bodo državo držali pokonci reveži (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10220918 (19149) bosmla

Več podobnih tem