» »

Kako ste prišli do svoje nepremičnine?

Kako ste prišli do svoje nepremičnine?

Temo vidijo: vsi
««
7 / 12
»»

Grizzly ::

Mato989 je izjavil:

Zato pa jaz pravim, da so starši krivi ker grejo delat otroka in ne pomislijo če mu bodo lahko nudili to "lestev" o kateri govoriš =) Primarno je treba krivit starše ne DRUŽBO preko države...


Po tvoji logiki danes ne bi bilo ne mene, ne mojega brata, ne najinih otrok (in vseh naslednjih rodov) pa verjetno še marsikoga drugega ne.

Ko sem se jima rodil, sta bila starša stara 23 let. Oba imata samo srednjo poklicno šolo, kar pomeni, da sta se zaposlila takoj po 18. letu in v teh 5ih letih z delavsko plačo nista prihranila za svojo nepremičnino. 3 leta kasneje sta se morala nujno seliti (ne bi šel v podrobnosti) brez ficka prihranka. Selitev ni bila planirana, zato je večina dohodka šla sproti (2 otroka, kmetija... ni težko porabit delavsko plačo). Da se odplača kredit in vrne sposojen denar traja več let. Računaj še opremljanje novega stanovanja in 2 šoloobvezna otroka... ves zaslužek sproti gre. Ko sta se kolikor toliko postavila na noge, sem bil jaz že proti koncu srednje šole. Da bi pa prihranila za dodatno nepremičnino za otroka je pa no go.

Po drugi strani pa računaj, da sem jaz dosegel več kot večina mojih vrstnikov... zaključil dokaj težko fakulteto in kar dobro zaslužim (a imam tudi stroške višje kot tisti ki so v mama-hotelu). Najbrš sem kljub situaciji tudi več prihranil kot nekateri moji vrstniki, ki še danes pri 30+ nimajo pojma, kaj bi počeli. Verjamem pa, da so njihovi starši uspeli prihraniti za kakšno nepremičnino ali kako drugače poskrbeli zanje (česar moji niso uspeli). In takšni so potem najbolj glasni - starši vse zrihtajo, oni pa se potem samo hvalisajo, kako so bili pri 30ih na svojem.

Jaz pravim, da je življenje nepredvidljivo. Danes imaš lahko vsega in narediš otroka. Jutri se ti nekaj zgodi in mu ne boš mogel ponuditi čisto nič.

Valvoline ::

OPju ker sta na minimalcu je najboljsa opcija socijala. Oba nogirata siht, lepo na socijalo, potem malo fusenzi na crno. Ce majo ze enega ali vec otrok pa so na socijali prakticno takoj dobita drzavno stanovanje ali subvencionirano najemnino v visini 80-90%, pac go with the flow. Ce se v drzavi ne splaca delat, se podpira in nagrajuje lenuhe, se pac temu prilagodita. V MB socijalci placajo po 30-100e najemnine, odvisno velikosti stanovanja. Pa se noben jih ne more izselit. Beat that.

Zgodovina sprememb…

m0LN4r ::

kixs je izjavil:

xx23 je izjavil:

O lepem življenju pod Alpami ponavad govorijo tisti, ki niso živeli zunaj.


Imas Londoncana, ki ze nekaj let zivi in dela v Sloveniji in pravi, da se sploh ne zavedamo kako nam je lepo. Pa ni edini, ki je to rekel.

Seveda pa si je vsak sam svoje srece kovac. In to velja tako pri nas kot v tujini. S tem, da doma si le doma - tako pravijo tisti, ki so ze ziveli zunaj in imajo tujine polni kufer - ni vse denar in to spoznas kasneje...
Otthon az, ahova hazatérsz. Ahol valaki vár este. Ahol ismered a fal kopásait, a szőnyeg foltjait, a bútorok apró nyikorgásait. Ahol úgy fekszel le az ágyba, hogy nem csak alszol, hanem pihensz. Nem csak pihensz, hanem kipihened magad. Kipihened az életet, az embereket, mindent. Ahol otthon vagy, az az otthon. Nem kell hozzá sok. Elég egy szoba. Ha tízen vagytok benne, az se baj. Ha mind a tízen egyek vagytok ebben, hogy haza tértek, amikor este hazatértek. Nem kell hozzá sok, csak egy szoba és egy érzés. Egy egészen egyszerű állati érzés: hogy ma itt élek. Van egy ágy, amiben alszom, egy szék, amire leülök, egy kályha, ami meleget ad. És hogy ebben a körülöttem lévő széles, nagy és furcsa világban ez a kis hely nem idegen és ma az enyém. Jól érzem magamat benne, ha kinézek az ablakon és kint esik az eső, vagy süvölt a szél. És hogy ha ide este bejövök, meglelem azokat, akik még hozzám tartoznak. Ez az otthon. Minden embernek módja van hozzá. Egy szűk padlásszoba is lehet otthon. Egy pince is. Még egy gallyakból összetákolt sátor is otthon lehet. Ha az ember önmagából is hozzáad valamit. Elég egy szál virág, amit az útszélen találtál. Egy fénykép, amit éveken keresztül hordoztál a zsebedben. Egy könyv az asztalon. Egy ébresztőóra. Mit tudom én: ezer apró kacat ragad az emberhez útközben. (...) Ha mindezt érezni tudod: nem vagy otthontalan a világon.

Home is where you return home. Where someone is waiting in the evening. Where you know the abrasions on the wall, the stains on the carpet, the small squeaks of the furniture. Where you lie down in bed not only sleeping but relaxing. Not only do you relax, you relax. You can relax life, people, everything. Where you are at home is at home. It doesn't take much. One room is enough. If you're ten, that's okay. If you are one of all ten in this, you came home when you came home in the evening. You don’t have to add much, just a room and a feeling. A pretty simple animal feeling: that I live here today. There’s a bed I sleep in, a chair I sit on, a stove that gives warmth. And that in this wide, big, and strange world around me, this little place is no stranger and today is mine. I feel good when I look out the window and it’s raining outside or the wind is howling. And that if I come here tonight, I will find those who still belong to me. This is home. Every person has a way of doing it. A narrow attic room can also be a home. Also a cellar. You can even have a tent made up of twigs at home. If one adds something by oneself. Enough is a single flower you found on the side of the road. A photo you carried in your pocket for years. A book on the table. An alarm clock. What do I know: a thousand tiny ducks stick to a man on the go. (...) If you can feel it all: you are not homeless in the world.

Wass Albert
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

slon ::

Samo malo, da obudimo temo kako smo prišli do prve nepremičnine:
1.Od leta 1992 do leta 2003 najemnik v LJ.
2.Leta 2002-2003 iskal nepremičnino za nakup, živela s partnerico v sobi pri starših kjer sva plačevala stroške bivanja vendar brez najemnine in šparala. Vsaj ena plača ostala nedotaknjena. Na ogledih stanovanj videl take greznice, da me je minilo. Nato sva se s partnerico po premisleku odločila za nakup, za tisti čas dražje in manjše nove nepremičnine - garsornjere ( 40m2) v okolici LJ, cena 60000 EUR.
Zakaj okolica, podobno stanovanje v LJ od 80000 EUR naprej. Za primerjavo leta 1996 je eden od domačih prodal stanovanje ( 60 M2) v LJ Vič za 126000 DEM cca 63000 EUR.
Pri nakupu tega stanovanja sva vzela kredit v višini 42000 EUR na 15 let, nekaj posodili starši, rok vračila tega denarja je bil 2 leti. Je šlo, vendar s konkretnimi odrekanji (premišljeni in upravičeni nakupi opreme, star avto, obleke, kavice/kino ipd. na minimum, dopust tistih 7-10 dni morja na HR... ). Po dveh letih lažje dihala. Obe plači v javnem sektorju. HVALA staršem za pomoč.
3. Leta 2008 sem to stanovanje prodal za 100000 EUR. JA TO NAREDI NORI TRG NEPREMIČNIN.
4. Istega leta kupil drugo stanovanje(60m2) za 120000 EUR. Za to stanovanje sem moral ponovno vzeti kredit v višini 42000 EUR na 15 let. Razliko sem pokril s prihranki. Ni bilo lahko, ker sva oba zaposlena v tako osovraženem javnem sektorju.

Danes je zaradi (po moje) NOREGA TRGA NEPREMIČNIN, to stanovanje vredno 160000 EUR. Nakupa najine nepremičnine za ceno, ki jo določa trg nepremičnin, z dohodki kot jih imava, si dnaes ne bi mogla privoščiti.

Rešitev za ljudi z nižjimi dohodki, mlade družine ipd. je, da DRŽAVA gradi na veliko in oddaja neprofitna stanovanja.
Pri tem se je treba zavedat, da bodo le-ta zgrajena na cenejših, manj zanimivih lokacijah. Cena zemljišč je trenutno zelo visoka, kar pomeni, da so ta območja zanimiva samo za investitorje, ki gradijo za nadaljno prodajo. Vse bolj oddaljeno od LJ (ozrioma drugih večjih meset) in ne v notranjem krogu.
AMD Ryzen7 5900x & MSI MAG 570x TOMAHAWK
& Asus TUF 3080 & 32 GB 3200MHz@3600MHz
& Samsung 970 Evo plus 1TB & LG 27GL850

m0LN4r ::

Divji zahod investitorjev se sele zacenja doli. Sem slucajno preslisal pogovor srbskega investitorja v DE, ki na vleiko gradijo, pa je rekel, da se bo biznis pocasi premikal proti jugu. Zdaj se zacenja faza kupovanja parcel, cez 10 let pa gradnja z napihnjenimi cenami.

Drzava in obcine, bi morale poskrbeti za ravnovesje, da si drzavljan (nima veze kaksen) v tisti obcini ali kraju kjer zivi, s tisto mediano place, ki mu ga ta kraj nudi, lahko privosci ali kredit za manjso nepremicnino ali najemnino, BREZ zivotarjenja.

Ker ce ne, vas caka scenarij, ki vam bo se manj vsec, kot je trenutno stanje. Dnevnih migracij zaradi sluzb bo se vec, razdalje se bodo se bolj povecale, se vec bo avtov na cestah.
Manjsi cenejsi kraji bodo sicer pridobili na novih prebivalcih, ampak to bodo priseljenci, ki bodo od jutra do sutra v sluzbah in avtih, skratka obcine duhov, kjer nobenga nikoli ni doma, nihce se ne pozna med sabo. Ustvarit kaksno drustvo, kulturo, bilokaj bo prakticno nemogoce.

Kdor zna nemsko ali pa angleske podnapise:


Jaz imam obcutek, da se je tocno to zacelo odvijati v Sloveniji in sicer 2020-2030 in veliko ljudi, predvsem mladih bo ostalo brez vsega, ker ne bos mogel dovolj privarcevati in sluziti, kot se bodo dvigale cene parcel in nepremicnin.
Po domace, kaj ti bo pomagalo, da privarcujes 30k jurjev za 100k garsonjero, ce se bo v tem casu, dokler bos teh 30k napraskal, cena garsonjere dvignila za 50k. Pa to je se mili primer.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

Mato989 ::

m0LN4r je izjavil:

Divji zahod investitorjev se sele zacenja doli.

Drzava in obcine, bi morale poskrbeti za ravnovesje, da si drzavljan (nima veze kaksen) v tisti obcini ali kraju kjer zivi, s tisto mediano place, ki mu ga ta kraj nudi, lahko privosci ali kredit za manjso nepremicnino ali najemnino, BREZ zivotarjenja.

Ker ce ne, vas caka scenarij, ki vam bo se manj vsec, kot je trenutno stanje. Dnevnih migracij zaradi sluzb bo se vec, razdalje se bodo se bolj povecale, se vec bo avtov na cestah.
Manjsi cenejsi kraji bodo sicer pridobili na novih prebivalcih, ampak to bodo priseljenci, ki bodo od jutra do sutra v sluzbah in avtih, skratka obcine duhov, kjer nobenga nikoli ni doma, nihce se ne pozna med sabo. Ustvarit kaksno drustvo, kulturo, bilokaj bo prakticno nemogoce.

Kdor zna nemsko ali pa angleske podnapise:


Jaz imam obcutek, da se je tocno to zacelo odvijati v Sloveniji in sicer 2020-2030 in veliko ljudi, predvsem mladih bo ostalo brez vsega, ker ne bos mogel dovolj privarcevati in sluziti, kot se bodo dvigale cene parcel in nepremicnin.
Po domace, kaj ti bo pomagalo, da privarcujes 30k jurjev za 100k garsonjero, ce se bo v tem casu, dokler bos teh 30k napraskal, cena garsonjere dvignila za 50k. Pa to je se mili primer.


Ne bo panike, če se bo dvignila vrednost garsonjere za 50k ti boš pa privarčeval 30k bosta 2 skuopaj privarčevala 60k in bosta 10k bližje =)

Potem so pa tu še dražbe itd...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

m0LN4r ::

Ja drazbe so super, sem bil. Zacetna cena 450k, prodano za 750k pa nekaj drobiza. Jebes to.

Ne bo panike, če se bo dvignila vrednost garsonjere za 50k ti boš pa privarčeval 30k bosta 2 skuopaj privarčevala 60k in bosta 10k bližje =)

Potem so pa tu še dražbe itd...
Tako, namesto da bi si lahko za 150k kupila 60 kvadratov, si bosta cez 10 let lahko kupila samo se 30 kvadratov ali pa se preselila v vukojebino, kjer bosta rabla dva avta in potem vam Jansa se potne stroske ukine :|

Po toci zvoniti pa to
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Mato989 ::

Ja drazbe so super, sem bil. Zacetna cena 450k, prodano za 750k pa nekaj drobiza. Jebes to.


Kaj si pa kupoval da je bla začetna 450k? Dvorec?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

FireSnake ::

Kupil.
Nekaj prihrankov, nekaj si izposodil in kar nekaj na kredo.

Na srečo sem toliko premislil, da sem kupil novo in je energetsko zelo učinkovito.
Zato so stroški šli na minimum.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

svecka ::

Jaz sem živel od srednje šole praktično v najemu...v 10 letih zmetal za najemnine v LJ in Kranju stran cca 40kEUR. Za ta denar bi imel že 1/3 hiše. 3 Leta nazaj vzel kredit za staro hišo (86 letnik z novo streho - 102.000EUR) vseljivo takoj na MIRNI lokaciji v bližini radija 1km vsa infrastruktura (šola, vrtec, trgovine, zobar, zdravstvo) + avtocesta v bližini 10min, samo da se znebim najemnin. Kredit sem vzel 86500EUR, razliko našparano imel sam. Potrebna dodatna investicija ocenjena na cca 50kEUR da uredim vse tako kot mora bit v nulo (fasada, talno gretje, okna, zalogovnik, letni vrt, nadstrešek za avto, savna in ureditev okolice - dovoz).

Kredit sem vzel sam. Sem imel namen s partnerko skupaj se vselit, sam ko sem videl kaka je, sem jo odfukal en dva tri. Tako živim sam v hiši 146m2 in veliko zemlje. Mir je neprecenljiv.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: svecka ()

m0LN4r ::

Mato989 je izjavil:

Ja drazbe so super, sem bil. Zacetna cena 450k, prodano za 750k pa nekaj drobiza. Jebes to.


Kaj si pa kupoval da je bla začetna 450k? Dvorec?
35 let staro hiso na vasi zravn avtoceste.
Pocakaj se 10 let, pa ce se na centralizaciji in dvigovanju cen ne bo nic spremenilo. Se bo vsemu kar je 30 minut od vecjih mest, cena podvojila.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Okapi ::

slon je izjavil:

Samo malo, da obudimo temo kako smo prišli do prve nepremičnine:
1.Od leta 1992 do leta 2003 najemnik v LJ.
2.Leta 2002-2003 iskal nepremičnino za nakup, živela s partnerico v sobi pri starših kjer sva plačevala stroške bivanja vendar brez najemnine in šparala. Vsaj ena plača ostala nedotaknjena. Na ogledih stanovanj videl take greznice, da me je minilo. Nato sva se s partnerico po premisleku odločila za nakup, za tisti čas dražje in manjše nove nepremičnine - garsornjere ( 40m2) v okolici LJ, cena 60000 EUR.
Zakaj okolica, podobno stanovanje v LJ od 80000 EUR naprej.

Mogoče sta bila malo preveč izbirčna, ali pa nista dovolj truda vložila v iskanje stanovanja.

Leta 2002 sem kupil 70 m2 + balkon + klet, v Ljubljani, v 15 let starem bloku, za 19 milijonov tolarjev (80.000 evrov). 50.000 evrov posojila sem odplačal v 15 letih.

Danes bi lahko to stanovanje prodal za 180-190.000 evrov. In to takoj, ker nekdo natanko tako stanovanje že nekaj časa išče in ponuja 170-200k.

https://www.nepremicnine.net/oglasi-nak...

Prodajajo (oglaševane cene) se sicer še za 20-30.000 evrov več.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

A110 ::

No okapi, 2002 je bila povprečna bruto plača v Sloveniji 220.000 tolarjev tao je nekje 900e. Zdaj smo na 1700, skoraj x2. Seveda so se cene zvišale ampak ni pa tako enostavno primerjati cen

Okapi ::

A110 je izjavil:

No okapi, 2002 je bila povprečna bruto plača v Sloveniji 220.000 tolarjev tao je nekje 900e. Zdaj smo na 1700, skoraj x2. Seveda so se cene zvišale ampak ni pa tako enostavno primerjati cen

Nisem nikjer napisal, da je "enostavno".

Recimo, "zamolčal" sem stroške financiranja, se pravi obresti na posojilo, in ostale "malenkosti", ki spadajo zraven - davek pri nakupu nepremičnine, provizijo nepremičninarja, notarja... Vse skupaj je bilo okoli 25.000 evrov.
Se pravi stanovanje v resnici ni stalo 80.000 evrov, ampak 105.000 evrov.

Po drugi strani pa, če bi recimo 10 let varčeval, da ne bi potreboval posojila, in bi ta čas plačeval najemnino, bi bilo to recimo 500 evrov na mesec, se pravi 60.000 evrov v desetih letih. Se pravi bi dal za najemnino več, kot so bili stroški posojila, pa še cena stanovanja bi medtem zrasla.

Po tretji strani pa, če bi kupil 10.000 bitkojnov, ko so bili po evro, bi imel danes pol milijarde. ;)

ubermensch ::

svecka je izjavil:

Jaz sem živel od srednje šole praktično v najemu...v 10 letih zmetal za najemnine v LJ in Kranju stran cca 40kEUR. Za ta denar bi imel že 1/3 hiše. 3 Leta nazaj vzel kredit za staro hišo (86 letnik z novo streho - 102.000EUR) vseljivo takoj na MIRNI lokaciji v bližini radija 1km vsa infrastruktura (šola, vrtec, trgovine, zobar, zdravstvo) + avtocesta v bližini 10min, samo da se znebim najemnin. Kredit sem vzel 86500EUR, razliko našparano imel sam. Potrebna dodatna investicija ocenjena na cca 50kEUR da uredim vse tako kot mora bit v nulo (fasada, talno gretje, okna, zalogovnik, letni vrt, nadstrešek za avto, savna in ureditev okolice - dovoz).

Kredit sem vzel sam. Sem imel namen s partnerko skupaj se vselit, sam ko sem videl kaka je, sem jo odfukal en dva tri. Tako živim sam v hiši 146m2 in veliko zemlje. Mir je neprecenljiv.


Uf, tole se pa zdi super in dokaj poceni. Kje si to kupoval, če ni skrivnost, ker je cena zelo nizka? Torej dal si svojega pologa za 15,500 EUR in potem še dodatnih investicij za 50,000 EUR (od kje ta denar, a si mel še dodatno našparano ali še en kredit?). Kaj je bilo narobe s partnerko? Preveč potrošna?

svecka ::

ubermensch je izjavil:

svecka je izjavil:

Jaz sem živel od srednje šole praktično v najemu...v 10 letih zmetal za najemnine v LJ in Kranju stran cca 40kEUR. Za ta denar bi imel že 1/3 hiše. 3 Leta nazaj vzel kredit za staro hišo (86 letnik z novo streho - 102.000EUR) vseljivo takoj na MIRNI lokaciji v bližini radija 1km vsa infrastruktura (šola, vrtec, trgovine, zobar, zdravstvo) + avtocesta v bližini 10min, samo da se znebim najemnin. Kredit sem vzel 86500EUR, razliko našparano imel sam. Potrebna dodatna investicija ocenjena na cca 50kEUR da uredim vse tako kot mora bit v nulo (fasada, talno gretje, okna, zalogovnik, letni vrt, nadstrešek za avto, savna in ureditev okolice - dovoz).

Kredit sem vzel sam. Sem imel namen s partnerko skupaj se vselit, sam ko sem videl kaka je, sem jo odfukal en dva tri. Tako živim sam v hiši 146m2 in veliko zemlje. Mir je neprecenljiv.


Uf, tole se pa zdi super in dokaj poceni. Kje si to kupoval, če ni skrivnost, ker je cena zelo nizka? Torej dal si svojega pologa za 15,500 EUR in potem še dodatnih investicij za 50,000 EUR (od kje ta denar, a si mel še dodatno našparano ali še en kredit?). Kaj je bilo narobe s partnerko? Preveč potrošna?


Lokacija je Zagradec. Se vozim v službo vsak dan, čas vožnje 35min. Za partnerko lahk sam rečem, da ko ko sem jo prebral in pustil, je takoj nazaj skočila v objem bivšemu. Ji tikataka biološka ura je zmešana kot kura z ultimati po poroki in otroku.

xx23 ::

kixs je izjavil:

xx23 je izjavil:

O lepem življenju pod Alpami ponavad govorijo tisti, ki niso živeli zunaj.


Imas Londoncana, ki ze nekaj let zivi in dela v Sloveniji in pravi, da se sploh ne zavedamo kako nam je lepo. Pa ni edini, ki je to rekel.


Kdor je finančno preskrbljen, si lahko povsod nardi, da mu je lepo.

Londončan ziher ni prišel v SLO za trgovca v Mercatorju, ker je tako lepa država.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: xx23 ()

kixs ::

A si ti sel v Anglijo za trgovca v Tesco? Nimam pojma kaj oni dela. Pa to ni pomembno, Slovenija je se vedno lepa. Vsak in to povsod, se mora "znajt". Ni recepta. Vsaka drzava ima svoje pluse in minuse...

Okapi ::

Predvsem so pa ti minusi in plusi povsod drugačni.

Tisti, ki hvali življenje v Nemčiji ali Angliji se mora recimo (iskreno) vprašati, ali bi šel tja delati, če bi v Sloveniji dobil enako dobro službo. Poznam precej ljudi, ki delajo v tujini, ampak v severno in zahodno Evropo nihče ni šel delati zaradi tega, ker bi bilo tam življenje ali narava ali vreme lepše, ampak zato, ker pri nas ni dobil primerne službe. Zato se tudi večina vrne, ko so v penziji.

Po drugi strani pa poznam nekaj penzionistov, ki so šli "na lepše", ampak vsi po vrsti v južne kraje. Eden recimo je poleti pri nas, pozimi gre pa na Novo Zelandijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

m0LN4r ::

Lahko se pa vprasamo, zakaj gre tako malo tujcev s severa in zahoda, v prelepo Slovenijo?


Po drugi strani pa poznam nekaj penzionistov, ki so šli "na lepše", ampak vsi po vrsti v južne kraje. Eden recimo je poleti pri nas, pozimi gre pa na Novo Zelandijo.
Za iste sem slisal, da ce nisi glih pravi surviver so hitro nazaj pribezali iz teh krajev xD Ampak slisi se lepo.
Predalpske vasice so overrated, to govorijo predvsem tisti, ki drugje, recimo na severu niso vidli lepote narave. Jaz se vsak vikend nekam peljem in sem presenecen, kolko je tega in se bolj pestro, urejeno je vseskupaj. Prakticno na stotine kilometrov urejenih kolesarskih poti do urejenih jezer, hribov, gozdov itn.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

kixs ::

Enostavno receno, ker je ne poznajo. In naj tako tudi ostane :)

m0LN4r ::

Poznajo poznajo, ampak tisti iz jugovzhoda masirajo na veliko knam. V nekaterih vaseh so se kr prave manjsine nastale xD
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

svecka ::

Tudi iz Ex-Yugo prihajajo masovno k nam, s to razliko da kupijo 3 generacije družine eno hišo skupaj in ima vsaka 1 svoj štuk. V vaseh je to kar pogost pojav, skoraj vsaka vas ima že eno tako hišo.

V Sloveniji je 10% tujih državljanov.
https://www.stat.si/StatWeb/News/Index/...
https://www.stat.si/StatWeb/News/Index/...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: svecka ()

Ascendor ::

svecka je izjavil:


V Sloveniji je 10% tujih državljanov.
https://www.stat.si/StatWeb/News/Index/...
https://www.stat.si/StatWeb/News/Index/...


Pa bomo res kmalu druga Švica... :))

xx23 ::

m0LN4r je izjavil:

Predalpske vasice so overrated, to govorijo predvsem tisti, ki drugje, recimo na severu niso vidli lepote narave.


Res je, jaz mam znotraj radija 100 km 3 nacioanlne parke.

Lake District https://www.google.com/search?q=lake+di...
Snowdonia https://www.google.com/search?q=snowdon...
Peak District https://www.google.com/search?q=peak+di...

Bom rabu glih 20 let, da to vse prehodim.

Okapi je izjavil:

Predvsem so pa ti minusi in plusi povsod drugačni.

Tisti, ki hvali življenje v Nemčiji ali Angliji se mora recimo (iskreno) vprašati, ali bi šel tja delati, če bi v Sloveniji dobil enako dobro službo.


Tega noben ne trdi. Ven se gre zarad boljše finančne priložnosti v veliki večini primerov, vse ostalo se zrihta sprot. Najde se druge priložnosti za preživaljanje prostega časa in tako.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: xx23 ()

m0LN4r ::

To je samo 10 komadov, je pa se 100x toliko za videt:


Pa se kaksne bolj exkluzivne stvari, ki jih prinas ni, ampak nimajo glih veze z naravo, alpami in srednjim vekom.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

Tene ::

kixs je izjavil:

xx23 je izjavil:

O lepem življenju pod Alpami ponavad govorijo tisti, ki niso živeli zunaj.


Imas Londoncana, ki ze nekaj let zivi in dela v Sloveniji in pravi, da se sploh ne zavedamo kako nam je lepo. Pa ni edini, ki je to rekel.

Seveda pa si je vsak sam svoje srece kovac. In to velja tako pri nas kot v tujini. S tem, da doma si le doma - tako pravijo tisti, ki so ze ziveli zunaj in imajo tujine polni kufer - ni vse denar in to spoznas kasneje...


Eni prej, drugi kasneje, tretji pa nikoli :)

zobnik ::

100.000 evrov kredita pol moraš met tud plačo svaj 1200 neto+

svecka ::

Problem v tujini je predvsem, da boš vedno tujec. Nikoli ne boš njihov. Na en ali drug način že izvedo in te potem drugače obravnavajo.

Invictus ::

Sam imaš še vedno lahko boljše življenje kot tukaj...

Na koncu ni važno kakšen procent plače ti ostane konec meseca, ampak kako visoka cifra...

In v tujini je ta večja, vsaj za naš foh. Stroške se da pa vedno optimizirati do neke mere...

Meni je vseeno, če bi v tujini plačeval 3000 EUR za najemnino v nekem super stanovanju v centru,če bi zraven zaslužil 10000 EUR. Ni treba pol iskti luknje za 500 EUR.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Alien123 ::

Invictus je izjavil:

Sam imaš še vedno lahko boljše življenje kot tukaj...

Na koncu ni važno kakšen procent plače ti ostane konec meseca, ampak kako visoka cifra...

In v tujini je ta večja, vsaj za naš foh. Stroške se da pa vedno optimizirati do neke mere...

Meni je vseeno, če bi v tujini plačeval 3000 EUR za najemnino v nekem super stanovanju v centru,če bi zraven zaslužil 10000 EUR. Ni treba pol iskti luknje za 500 EUR.


not true. Zato pa se vsi vrnejo nazaj.

kixs ::

Vsi se res ne vrnejo. Pa ne, da se ne bi zeleli. Imam soseda. V mladosti je sel delat v Nemcijo skupaj z zeno. Tu si je hkrati naredil hiso. Zdaj je v penziji in je priblizno pol leta pri nas, pol pa gor. Verjetno bo pocasi ostal kar skoz gor, ker ima gor celotno druzino - otroke in zdaj ze vnuke. Ko se vidiva, mi vedno rece, da bi raje ostal tu.

Invictus ::

Alien123 je izjavil:


not true. Zato pa se vsi vrnejo nazaj.

Samo mamini sinčki se vrnejo, ko ne morejo brez njene goveje župce... >:D
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

A110 ::

Invictus je izjavil:

Alien123 je izjavil:


not true. Zato pa se vsi vrnejo nazaj.

Samo mamini sinčki se vrnejo, ko ne morejo brez njene goveje župce... >:D


Zato si se ti vrnil?

Invictus ::

Saj nikoli nisem odšel...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Naprosyn ()

PrimoZ_ ::

Invictus je izjavil:

Saj nikoli nisem odšel...


A si mamin sinček ?

Alien123 ::

kixs je izjavil:

Vsi se res ne vrnejo. Pa ne, da se ne bi zeleli. Imam soseda. V mladosti je sel delat v Nemcijo skupaj z zeno. Tu si je hkrati naredil hiso. Zdaj je v penziji in je priblizno pol leta pri nas, pol pa gor. Verjetno bo pocasi ostal kar skoz gor, ker ima gor celotno druzino - otroke in zdaj ze vnuke. Ko se vidiva, mi vedno rece, da bi raje ostal tu.


Jaz pa imam soseda, ki je celo življenje pustil v tujini, da lahko zdaj v penziji uživa tukaj.

m0LN4r ::

Alien123 je izjavil:

Invictus je izjavil:

Sam imaš še vedno lahko boljše življenje kot tukaj...

Na koncu ni važno kakšen procent plače ti ostane konec meseca, ampak kako visoka cifra...

In v tujini je ta večja, vsaj za naš foh. Stroške se da pa vedno optimizirati do neke mere...

Meni je vseeno, če bi v tujini plačeval 3000 EUR za najemnino v nekem super stanovanju v centru,če bi zraven zaslužil 10000 EUR. Ni treba pol iskti luknje za 500 EUR.


not true. Zato pa se vsi vrnejo nazaj.
Od mojih znancev in sorodnikov se noben ni vrnil. Ne mesat tiste eno letne sluzbe z vecletnim bivanjem.
Vrnejo se tisti, ki imajo tezavo se vkljuciti v novo druzbo oz. si jo ustvariti, ampak ta problem imas tudi, ce se v Sloveniji iz kraja A preselis v kraj B in si tam prislek in se ne vkljucis v druzbo.
Ce ti mislis, da se nek introvertiran recimo Ljubljancan z lahkoto vkljuci v prekmursko ali korosko vasko kulturo ali obratno.
Sem pa res opazil, da smo Slovenci zelo zelo trdi v primerjavi z ostalimi. Recimo sem v nekem drustvu, imas notr vse zivo od Poljake, Ruse, Srbe, pa se ene par k nevem od kod so. Slovenca pa nimas nobenega, pa vem da jih je kr nekaj v tem kraju, ampak se vsi neki skrivajo, drzijo zase.
Grem v Lidl, vidim enga Slovenca, ga vljudno pozdravim, nic. Samo glavo obrne in gre.
Grem na sprehod, se mi ljudje iz sosednjih ulic pozdravljajo, jaz jih pozdravim nazaj.

V trgovini isto. Ni mi absolutno noben problem trackati z madzari, cehi, poljaki, hrvati, srbi vsi ekstremno sprosceni, zajebancije itn.
Srecal sem pa do danes ene tri slovence, vsi hladni, ti si tudi iz Slovenije? Ja iz prekmurja. Aja, mi smo pa iz Ljubljaaaane, pa kot da so oni nekaj vec, odidejo.
Isto opazam tudi v skupini Slovenci v Nemciji, ko nekdo nekaj vprasa, se ga napade, dissa, zali, pa spusca neke fore, pa kaj bos ti tu luzer, ostani v Sloveniji.
Sem tudi v Poljski skupini, v Nemskih skupinah, tam je vzdusje povsem drugacno.

So izjeme, ampak tako malo, da niso omembe vredne. Slovenci se tukaj obnasajo, kot da so neki Svicarji.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

m0LN4r ::

svecka je izjavil:

Problem v tujini je predvsem, da boš vedno tujec. Nikoli ne boš njihov. Na en ali drug način že izvedo in te potem drugače obravnavajo.

Ne drzi. Se mi je veliko lazje druziti z Nemci, kot Slovenci v tujini. Najvec je odvisno od karme. Tudi prijazni se mi zdijo veliko bolj, ampak moras dojeti, da so malo bolj korrektni in ne marajo jamracev in barantacev.
Tudi zena s polomljeno nemscino nima nobenih problemov, vsi jo spostujejo in so zelo prijazni do nje.
No anyway, gori te sprejmejo kot tujca veliko hitreje, kot doli. Tu biti tujec ni nic posebnega vec dandanes. Si samo en izmed miljon drugih tujcev.

Imate zelo zelo napacno predstavo, ampak v veliki meri sami krivi. Kot recem, ce tu gori v multikulti okolju in 1001 opcij si ne znas ustvariti povezav in stikov, je to tvoj problem in ne okolice. In ta problem bos imel tudi ce se kot zabar preselis na korosko, ce si pac trdi, si pac trdi.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Hangman ::

Če naredim zaključek, glede na osnovno vprašanje teme "Kako ste prišli do svoje nepremičnine?"

Brez kakšne izjeme, vsi pod starostjo 32 let, ki jih poznam so prišli na enega od naslednjih načinov:
a) podedovali od babice ali dedka ipd.
b) dobili eno od nepremičnin staršev (oz. staršev partnerja)
c) kupili ali pa vsaj večji del prispevali starši (oz. starši partnerja)
d) uredili eno nadstropje v hiši staršev (oz. staršev partnerja)

Ostaja še točka e: zelo dobro finančno stanje (visoki prihodki, majhni stroški, dolga delovna doba) ... ampak zaenkrat ne poznam nikogar, ki bi padel v to točko.
95% populacije v omenjeni starosti je do svoje nepremičnine prišlo po eni od zgoraj opisanih točk. Druge možnosti ni.

Mato989 ::

Hangman je izjavil:

Če naredim zaključek, glede na osnovno vprašanje teme "Kako ste prišli do svoje nepremičnine?"

Brez kakšne izjeme, vsi pod starostjo 32 let, ki jih poznam so prišli na enega od naslednjih načinov:
a) podedovali od babice ali dedka ipd.
b) dobili eno od nepremičnin staršev (oz. staršev partnerja)
c) kupili ali pa vsaj večji del prispevali starši (oz. starši partnerja)
d) uredili eno nadstropje v hiši staršev (oz. staršev partnerja)

Ostaja še točka e: zelo dobro finančno stanje (visoki prihodki, majhni stroški, dolga delovna doba) ... ampak zaenkrat ne poznam nikogar, ki bi padel v to točko.
95% populacije v omenjeni starosti je do svoje nepremičnine prišlo po eni od zgoraj opisanih točk. Druge možnosti ni.



Meni so manjši del dali... večina je bila crypto prodaja (20k) starci so dali 10k in pa free of rent in food money sem bival pri njih 6 let...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

PrihajaNodi ::

m0LN4r je izjavil:

Alien123 je izjavil:

Invictus je izjavil:

Sam imaš še vedno lahko boljše življenje kot tukaj...

Na koncu ni važno kakšen procent plače ti ostane konec meseca, ampak kako visoka cifra...

In v tujini je ta večja, vsaj za naš foh. Stroške se da pa vedno optimizirati do neke mere...

Meni je vseeno, če bi v tujini plačeval 3000 EUR za najemnino v nekem super stanovanju v centru,če bi zraven zaslužil 10000 EUR. Ni treba pol iskti luknje za 500 EUR.


not true. Zato pa se vsi vrnejo nazaj.
Od mojih znancev in sorodnikov se noben ni vrnil. Ne mesat tiste eno letne sluzbe z vecletnim bivanjem.
Vrnejo se tisti, ki imajo tezavo se vkljuciti v novo druzbo oz. si jo ustvariti, ampak ta problem imas tudi, ce se v Sloveniji iz kraja A preselis v kraj B in si tam prislek in se ne vkljucis v druzbo.
Ce ti mislis, da se nek introvertiran recimo Ljubljancan z lahkoto vkljuci v prekmursko ali korosko vasko kulturo ali obratno.
Sem pa res opazil, da smo Slovenci zelo zelo trdi v primerjavi z ostalimi. Recimo sem v nekem drustvu, imas notr vse zivo od Poljake, Ruse, Srbe, pa se ene par k nevem od kod so. Slovenca pa nimas nobenega, pa vem da jih je kr nekaj v tem kraju, ampak se vsi neki skrivajo, drzijo zase.
Grem v Lidl, vidim enga Slovenca, ga vljudno pozdravim, nic. Samo glavo obrne in gre.
Grem na sprehod, se mi ljudje iz sosednjih ulic pozdravljajo, jaz jih pozdravim nazaj.

V trgovini isto. Ni mi absolutno noben problem trackati z madzari, cehi, poljaki, hrvati, srbi vsi ekstremno sprosceni, zajebancije itn.
Srecal sem pa do danes ene tri slovence, vsi hladni, ti si tudi iz Slovenije? Ja iz prekmurja. Aja, mi smo pa iz Ljubljaaaane, pa kot da so oni nekaj vec, odidejo.
Isto opazam tudi v skupini Slovenci v Nemciji, ko nekdo nekaj vprasa, se ga napade, dissa, zali, pa spusca neke fore, pa kaj bos ti tu luzer, ostani v Sloveniji.
Sem tudi v Poljski skupini, v Nemskih skupinah, tam je vzdusje povsem drugacno.

So izjeme, ampak tako malo, da niso omembe vredne. Slovenci se tukaj obnasajo, kot da so neki Svicarji.


Jst se slovencev izogibam,
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Okapi ::

Invictus je izjavil:

Alien123 je izjavil:


not true. Zato pa se vsi vrnejo nazaj.

Samo mamini sinčki se vrnejo, ko ne morejo brez njene goveje župce... >:D
Trol.;((
Vračajo se predvsem penzionisti. Predvsem tisti, ki nimajo v tujini otrok/vnukov.

m0LN4r ::

Hangman je izjavil:

Če naredim zaključek, glede na osnovno vprašanje teme "Kako ste prišli do svoje nepremičnine?"

Brez kakšne izjeme, vsi pod starostjo 32 let, ki jih poznam so prišli na enega od naslednjih načinov:
a) podedovali od babice ali dedka ipd.
b) dobili eno od nepremičnin staršev (oz. staršev partnerja)
c) kupili ali pa vsaj večji del prispevali starši (oz. starši partnerja)
d) uredili eno nadstropje v hiši staršev (oz. staršev partnerja)

Ostaja še točka e: zelo dobro finančno stanje (visoki prihodki, majhni stroški, dolga delovna doba) ... ampak zaenkrat ne poznam nikogar, ki bi padel v to točko.
95% populacije v omenjeni starosti je do svoje nepremičnine prišlo po eni od zgoraj opisanih točk. Druge možnosti ni.

Pozabil si na tocko F, ni vseeno ali si pod 30 danes ali pa pod 30 pred recimo 2000. Ko nekdo pise, kako je prisel do svoje nepremicnine v TOLARJIH, potem ves, da se ne pogovarjamo o istih cenah kot danes in veliko veliko dela na crno in urejanje papirjev sele dandanes.

Jaz si upam izjavit, da mladi, ki so danes 16-18 brez financne pomoci starsev, subvencij ali dedodavnja, ne bodo prisli do svoje nepremicnine do leta 50 ali pa nikoli.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Hangman ::

m0LN4r je izjavil:

Hangman je izjavil:

Če naredim zaključek, glede na osnovno vprašanje teme "Kako ste prišli do svoje nepremičnine?"

Brez kakšne izjeme, vsi pod starostjo 32 let, ki jih poznam so prišli na enega od naslednjih načinov:
a) podedovali od babice ali dedka ipd.
b) dobili eno od nepremičnin staršev (oz. staršev partnerja)
c) kupili ali pa vsaj večji del prispevali starši (oz. starši partnerja)
d) uredili eno nadstropje v hiši staršev (oz. staršev partnerja)

Ostaja še točka e: zelo dobro finančno stanje (visoki prihodki, majhni stroški, dolga delovna doba) ... ampak zaenkrat ne poznam nikogar, ki bi padel v to točko.
95% populacije v omenjeni starosti je do svoje nepremičnine prišlo po eni od zgoraj opisanih točk. Druge možnosti ni.

Pozabil si na tocko F, ni vseeno ali si pod 30 danes ali pa pod 30 pred recimo 2000. Ko nekdo pise, kako je prisel do svoje nepremicnine v TOLARJIH, potem ves, da se ne pogovarjamo o istih cenah kot danes in veliko veliko dela na crno in urejanje papirjev sele dandanes.

Jaz si upam izjavit, da mladi, ki so danes 16-18 brez financne pomoci starsev, subvencij ali dedodavnja, ne bodo prisli do svoje nepremicnine do leta 50 ali pa nikoli.


Primerjati po točki F sploh nima smisla, to se razume.
Dodal bi še, da zgornje točke predstavljajo zgolj 25% mladih. Ostalih 75% pa so ali v najemu ali pa uživajo v hotelu s 6 zvezdicami (jasno hotel mama).

RoccoC ::

m0LN4r je izjavil:


Jaz si upam izjavit, da mladi, ki so danes 16-18 brez financne pomoci starsev, subvencij ali dedodavnja, ne bodo prisli do svoje nepremicnine do leta 50 ali pa nikoli.


Ne boš verjel ampak pred letom 2000 so bile izjave in miselnost povsem enaka, pa je marsikomu le uspelo. Takrat je marsikomu pomagala recimo borza, danes je to kripto, jutri bo spet nekaj. Tudi takrat je bilo praktično nemogoče s samo začetno plačo dobiti ugoden zadosten kredit za nekaj normalnega. Za varianto tipa samo začetna plača, kredit, lastna nepremičnina vrniti še kar nekaj nazaj- verjetno do socializma.

Mike_Rotch ::

Pozabil si na tocko F, ni vseeno ali si pod 30 danes ali pa pod 30 pred recimo 2000. Ko nekdo pise, kako je prisel do svoje nepremicnine v TOLARJIH, potem ves, da se ne pogovarjamo o istih cenah kot danes in veliko veliko dela na crno in urejanje papirjev sele dandanes.


Še večji biseri so tisti, ki so kupovali nepremičnine po jazbinškovem zakonu za bagatelo, danes pa se kurčijo kako so milenijci nesposobni :)

Ali pa tisti par let pred tem, ki so jemali ogromne kredite, ki jih je plačevala hiperinflacija.

Ashrack ::

Pri starosti 28 let kupil prvo nepremicnino v Ljubljani. To je bilo okrog leta 2015 za priblizno 170k in jo izplacal v priblizno dveh letih. Skupno do zdaj si lastim ze 3 nepremicnine v raznih vila blokih v prestolnici.

Vse to uspelo brez dedovanja. Samo pametno delo. Moj slogan: Work smart not hard.
....

FTad ::

Ashrack je izjavil:

Pri starosti 28 let kupil prvo nepremicnino v Ljubljani. To je bilo okrog leta 2015 za priblizno 170k in jo izplacal v priblizno dveh letih. Skupno do zdaj si lastim ze 3 nepremicnine v raznih vila blokih v prestolnici.

Vse to uspelo brez dedovanja. Samo pametno delo. Moj slogan: Work smart not hard.


S cim se pa ukrvarjas, da ti je uspelo tako hitro odplacati kredit?

josipdare ::

FTad je izjavil:

Ashrack je izjavil:

Pri starosti 28 let kupil prvo nepremicnino v Ljubljani. To je bilo okrog leta 2015 za priblizno 170k in jo izplacal v priblizno dveh letih. Skupno do zdaj si lastim ze 3 nepremicnine v raznih vila blokih v prestolnici.

Vse to uspelo brez dedovanja. Samo pametno delo. Moj slogan: Work smart not hard.


S cim se pa ukrvarjas, da ti je uspelo tako hitro odplacati kredit?


S pisanjem pravljic na slotechu.
««
7 / 12
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova pravila pri kreditih (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
802100012 (66188) Baja
»

Nakup stanovanja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30565883 (47124) Okapi

Več podobnih tem