Forum » Loža » Zelel bi odpreti bancni racun/racune, investirati, kako in kaj?
Zelel bi odpreti bancni racun/racune, investirati, kako in kaj?
Teii ::
Imam se eno idejo, in bi prosil za pomoc. (Moderator lahko tudi naslov popravi, ce ni dovolj jasen)
Razmisljam o tem, da bi odprl bancni racun ali vec teh, sedaj ko zacenjam srednjo solo. Ogromno bi rad delal, pomagal sorodnikom, itd. pa bi rad cimmanj stroskov z bankami za zacetek, a hkrati ne bi rad da kak nepridiprav v kaksni situaciji dobi vse to... od tod ta tema.
Poznam le Revolut in N26. Pri branju tega clanka:
https://www.veriff.com/blog/the-7-best-...
pa vidim, da se trudijo biti v goog le ekosistemu, .... prevec za moje pojme.
Kaj predlagate?
Mogoce en racun pri pravi banki z izpostavami. Ogromno berem o DH banki, ki jo tukaj vcasih priporocate, vcasih ne, in postajam zmeden.
Kako in kaj urediti?
Kupiti en telefon, ki bi vecinoma doma sameval? Samo z bancno aplikacijo?
Kateri telefon? Kateri sistem?
LineageOS? Graphene? Ali kaj je trenutno najnovejsi, najbolj zasebni sistem, in a te nastete banke delajo na teh?
Izklopiti cimvec googele nesnage?
A je SIM kartica pomembna?
A je kdo tak, ki mu je zasebnost pomembna in ima vseeno vec kot eno banko na telefonu, zato ker zeli biti tudi digitalno usposobljen? Lahko tudi pisete na zasebno.
Razumem, da smo leta 2021 in je vedno vec teh bank, a v tej temi me zanima, kako biti novodoben, a hkrati (ekstremno) pazljiv s podatki... Torej, kako to ravnovesje vzpostaviti, glede na to da sem na zacetku?
Kaj pa tudi sicer priporocate, glede drugih podrocij?
Za Revolut sem prebral in videl da ima lep vmesnik, za nakupe kriptovalut in drugih investicij.
Obstaja kaksna aplikacija tudi za trgovanje po Evropi?
Ne bom se branil tudi, ce kaksno knjigo ali video tecaje na spletu priporocate za ucenje vsega tega, za zacetnike in mogoce potem tud napredno trgovanje.
Razmisljam o tem, da bi odprl bancni racun ali vec teh, sedaj ko zacenjam srednjo solo. Ogromno bi rad delal, pomagal sorodnikom, itd. pa bi rad cimmanj stroskov z bankami za zacetek, a hkrati ne bi rad da kak nepridiprav v kaksni situaciji dobi vse to... od tod ta tema.
Kaj predlagate?
Mogoce en racun pri pravi banki z izpostavami. Ogromno berem o DH banki, ki jo tukaj vcasih priporocate, vcasih ne, in postajam zmeden.
Kako in kaj urediti?
LineageOS? Graphene? Ali kaj je trenutno najnovejsi, najbolj zasebni sistem, in a te nastete banke delajo na teh?
A je kdo tak, ki mu je zasebnost pomembna in ima vseeno vec kot eno banko na telefonu, zato ker zeli biti tudi digitalno usposobljen? Lahko tudi pisete na zasebno.
Razumem, da smo leta 2021 in je vedno vec teh bank, a v tej temi me zanima, kako biti novodoben, a hkrati (ekstremno) pazljiv s podatki... Torej, kako to ravnovesje vzpostaviti, glede na to da sem na zacetku?
Za Revolut sem prebral in videl da ima lep vmesnik, za nakupe kriptovalut in drugih investicij.
Ne bom se branil tudi, ce kaksno knjigo ali video tecaje na spletu priporocate za ucenje vsega tega, za zacetnike in mogoce potem tud napredno trgovanje.
- premaknil iz Pomoč in nasveti: bluefish ()
Cr00k ::
Če še nisi 18, boš imel precej omejen nabor možnosti oz. se boš moral malo znajti za odprtje računov... Appi spletnih bank variirajo, meni npr. Unicredit jamra, če uporabljam jailbreakan telefon.
Glede trgovanja se najprej "malo" izobrazi, da boš bolj točno vedel kam in kako (dnevno, swing, value,...) bi sploh rad investiral, katere trge oz. produkte. Potem narediš domačo nalogo, da najdeš zaupanja vrednega brokerja, ki te ne nateguje s spreadi, visokimi commissioni, fake "real" time podatki, ki ti vse stope pobere,... potem nekaj (precej) časa trguješ demo/paper, kjer se spoznaš z trgovalno platformo, izdelaš/izpopolniš trgovalni algoritem, strategijo, risk management... šele ko si konsistenten, nadaljuješ s pravim denarjem. Do takrat pa mesečno anuiteto v kakšen boring sklad/ETF oz. varčuj, da doš imel za dovolj velik depozit pri brokerju, da boš lahko brez prevelikih izpostavljanju tveganj trgoval... 500EUR po večini ni dost :) In tu ni bližnic, izogibaj se znalcem, whatsapp grupam,... Sam moraš razumeti zakaj greš v pozicijo pri določeni ceni, kakšna so tveganja in pričakovanja.
Glede trgovanja se najprej "malo" izobrazi, da boš bolj točno vedel kam in kako (dnevno, swing, value,...) bi sploh rad investiral, katere trge oz. produkte. Potem narediš domačo nalogo, da najdeš zaupanja vrednega brokerja, ki te ne nateguje s spreadi, visokimi commissioni, fake "real" time podatki, ki ti vse stope pobere,... potem nekaj (precej) časa trguješ demo/paper, kjer se spoznaš z trgovalno platformo, izdelaš/izpopolniš trgovalni algoritem, strategijo, risk management... šele ko si konsistenten, nadaljuješ s pravim denarjem. Do takrat pa mesečno anuiteto v kakšen boring sklad/ETF oz. varčuj, da doš imel za dovolj velik depozit pri brokerju, da boš lahko brez prevelikih izpostavljanju tveganj trgoval... 500EUR po večini ni dost :) In tu ni bližnic, izogibaj se znalcem, whatsapp grupam,... Sam moraš razumeti zakaj greš v pozicijo pri določeni ceni, kakšna so tveganja in pričakovanja.
Hvala.
Razumem. V roku enega leta upam da prisparam kaksnih 5.000 in navzgor.
Nisem se 18, bom pa vesel vnaprejsnih odgovorov. Cas kar hitro bezi. Kot tudi, ena digitalna banka, ki mi vsec, dovoli bancni racun s privolitvijo starsev. To bo verjetno prvi korak.
A vseeno bi rad telefon usposobil za varno in brezhibno delo, ki mislim da bo vecinoma doma ostajal, kartico bi le nosil s seboj. Odvisno pa tudi od vseh nasvetov, ki jih racunalniski in mobitel strokovnjaki na tem forumu bodo predlagali. Je kak forum specializiran na to tematiko?
Kaj in kako naj torej razmisljam, glede telefona in zasebnosti, varnosti?
Dnevno trgovanje me ne zanima, temvec bolj mesecno in dolgorocno investiranje. Razen pri Revolutu sem opazil, da lahko avtomatiziras prenose/nakupe in alarme, ip. kar bi bilo ena izmed redkih izjem za bolj rednejse trgovanje.
ETF? Kaj je to? In, torej, kje najti to osnovno izobrazbo, kaksne so moznosti? Vem za delnice, delnisko trgovanje, sedaj te kriptovalute pa ta nov trend NFT. Verjetno so se kaksne stvari, ki jih resni financni svetovalci poznajo. Zato me tudi zanima financna svoboda in literatura na to temo. Nekaj kar me res zanima je, kaksna aplikacija bi bila super glede trgovanja, da dela na racunalniku (linux po moznosti), spletni strani in tudi na mobitelu? Tukaj na slotehu sem spoznal Robinhood?!?
Ali pa ze obstaja tema glede zacetkov in ucenje trgovanja? Link? Ne bi s tem pogovorom zelel nadaljevati tukaj. To sem odprl za varno digitalno bancnistvo v smislu, kako usposobiti telefon in digitalno/tehnolosko platformo.
Nisem se 18, bom pa vesel vnaprejsnih odgovorov. Cas kar hitro bezi. Kot tudi, ena digitalna banka, ki mi vsec, dovoli bancni racun s privolitvijo starsev. To bo verjetno prvi korak.
A vseeno bi rad telefon usposobil za varno in brezhibno delo, ki mislim da bo vecinoma doma ostajal, kartico bi le nosil s seboj. Odvisno pa tudi od vseh nasvetov, ki jih racunalniski in mobitel strokovnjaki na tem forumu bodo predlagali. Je kak forum specializiran na to tematiko?
Kaj in kako naj torej razmisljam, glede telefona in zasebnosti, varnosti?
Dnevno trgovanje me ne zanima, temvec bolj mesecno in dolgorocno investiranje. Razen pri Revolutu sem opazil, da lahko avtomatiziras prenose/nakupe in alarme, ip. kar bi bilo ena izmed redkih izjem za bolj rednejse trgovanje.
ETF? Kaj je to? In, torej, kje najti to osnovno izobrazbo, kaksne so moznosti? Vem za delnice, delnisko trgovanje, sedaj te kriptovalute pa ta nov trend NFT. Verjetno so se kaksne stvari, ki jih resni financni svetovalci poznajo. Zato me tudi zanima financna svoboda in literatura na to temo. Nekaj kar me res zanima je, kaksna aplikacija bi bila super glede trgovanja, da dela na racunalniku (linux po moznosti), spletni strani in tudi na mobitelu? Tukaj na slotehu sem spoznal Robinhood?!?
Ali pa ze obstaja tema glede zacetkov in ucenje trgovanja? Link? Ne bi s tem pogovorom zelel nadaljevati tukaj. To sem odprl za varno digitalno bancnistvo v smislu, kako usposobiti telefon in digitalno/tehnolosko platformo.
Smrekar1 ::
Imam se eno idejo, in bi prosil za pomoc. (Moderator lahko tudi naslov popravi, ce ni dovolj jasen)
Kaj predlagate?
Kako in kaj urediti?
Vzami predplačniško Viso pri NKBM ali Intessi, stane nekje 10€ za 5 let. Ko bo čas za investicije imajo tudi to v ponudbi.
Nisem se 18, bom pa vesel vnaprejsnih odgovorov.
V roku 1 leta našparati 5000 evrov brez kvalifikacij ter dobrih vez in poznanstev bo malo težka. Pričakuj študentski minimum, 4,5 evra na uro. Ajdi, recimo da lahko oddelaš 1000 ur, dobiš 5000 evrov neto in ne zapraviš niti ficka. To je slabih 6 mesecev polne zaposlitve za 8 ur na dan. Tako službo lahko dobiš, je pa malo jeba toliko delati ob šoli in ostalih obveznostih in hkrati ne zapraviti ničesar.
Tudi malo potratno je, ker lahko z dobrimi kvalifikacijami zaslužiš precej več.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smrekar1 ()
Cr00k ::
ProRealTime lepo na linuxu laufa, podpira IBKR, IG, Saxo... s 5k se že kar da kaj naredit. Discount brokerji so tudi super... RH ne vem, če je pri nas... Trading212 je med bolj priljubljenimi.
Na redittu je r/SloveniaFIRE (Financial Independence, Retire Early), mogoče počekiraš... pa nujno podcast MoneyHow od Marje Milič posluši, ima super goste in veliko zadev razložijo na preprost način in ciljajo točno na take kot si ti.
Na slo-techu ne vem, če je kaj pametnega... na to temo, razen pumpanja coinov :)
Glede telefona, ti bo kdo drug povedal... osebno menim, da preveč kompliciraš.
Na redittu je r/SloveniaFIRE (Financial Independence, Retire Early), mogoče počekiraš... pa nujno podcast MoneyHow od Marje Milič posluši, ima super goste in veliko zadev razložijo na preprost način in ciljajo točno na take kot si ti.
Na slo-techu ne vem, če je kaj pametnega... na to temo, razen pumpanja coinov :)
Glede telefona, ti bo kdo drug povedal... osebno menim, da preveč kompliciraš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cr00k ()
Brskam po spletu in izgleda da Nokia in Xiaomi imata dobre modele brez navlake. Ima kdo kateri uporabnik katerega od njih? Pureview? Mi? In bi znal povedati mnenje.
Vetrpiha ::
Če boš in ko boš, je XTB dost dober. Nimajo sicer izpopolnjenega vse tako kot največji, so pa ugodni.
Support je za 1x 1A.
Boš pa rabil vsaj čuka ali dva za trgovanje.
Se da tudi z manj, ampak si potem oplel pri vsakodnevnem trgovanju (day trading), kjer vstopiš, uloviš tistih par procentov v tisti uri in izstopiš.
Support je za 1x 1A.
Boš pa rabil vsaj čuka ali dva za trgovanje.
Se da tudi z manj, ampak si potem oplel pri vsakodnevnem trgovanju (day trading), kjer vstopiš, uloviš tistih par procentov v tisti uri in izstopiš.
bobby ::
Najprej Welcome to the dark side.
Da si pod 18 in dejansko razmisljas o teh zadevah je zelo pohvalno.
Kar si si zamislil je ok. Morda glede na to, da imas znanja blizje nicli definitivno bi ti morda predlagal, glede na to, da v roku enega leta plan 5k eurov nahrckat, da imas samo standardni bancni racun in hrckanje in pa si naslednji 365dni investiras se 365ur ucenja. Ce v staru ne ves sloh, od kje valuta prihaja, osnove investiranja, razprsenost, se ne zapodi direkt v vse gori napisano ampak si vzami cas za ucenje.
Glede tega imam tudi svojo pot, kateri so tu nekateri proti oz jim je bv ampak definitivno zacetek je. Investicija je nekjenokoli 10ur tvojega zivljenja. Potem pa naprej, ce te bo zanimalo, how deep rabit hole goes.
Moras razumet, da je to forum, velika vecina ljudi, so izjeme, veliko napisejo ampak ne delajo tako, kot napisejo oz kolicina knjig, ki so jih prebrali v zadnjem letu je manj kot 1, pa so vseeno pametni.
Ps:ne ciljam popolnoma na nobenega od gornjih, ki so postal, cakam, da se se oglasijo :)
Ampak ja, ne hiti, se ti ne mudi, cas je na tvoji strani. Definitivno pa je predlog, da zacnes spremljat dogajanje na trgih ker tole bo tcoja prva kriza in je idealka za ucenje glede na leta. Pri naslednji bos veliko bolje se odrezal. Bos cez 10let vedel, o cem sem pisal.
Da si pod 18 in dejansko razmisljas o teh zadevah je zelo pohvalno.
Kar si si zamislil je ok. Morda glede na to, da imas znanja blizje nicli definitivno bi ti morda predlagal, glede na to, da v roku enega leta plan 5k eurov nahrckat, da imas samo standardni bancni racun in hrckanje in pa si naslednji 365dni investiras se 365ur ucenja. Ce v staru ne ves sloh, od kje valuta prihaja, osnove investiranja, razprsenost, se ne zapodi direkt v vse gori napisano ampak si vzami cas za ucenje.
Glede tega imam tudi svojo pot, kateri so tu nekateri proti oz jim je bv ampak definitivno zacetek je. Investicija je nekjenokoli 10ur tvojega zivljenja. Potem pa naprej, ce te bo zanimalo, how deep rabit hole goes.
Moras razumet, da je to forum, velika vecina ljudi, so izjeme, veliko napisejo ampak ne delajo tako, kot napisejo oz kolicina knjig, ki so jih prebrali v zadnjem letu je manj kot 1, pa so vseeno pametni.
Ps:ne ciljam popolnoma na nobenega od gornjih, ki so postal, cakam, da se se oglasijo :)
Ampak ja, ne hiti, se ti ne mudi, cas je na tvoji strani. Definitivno pa je predlog, da zacnes spremljat dogajanje na trgih ker tole bo tcoja prva kriza in je idealka za ucenje glede na leta. Pri naslednji bos veliko bolje se odrezal. Bos cez 10let vedel, o cem sem pisal.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
SmeskoSnezak ::
Cisti android telefoni: https://www.androidauthority.com/best-s...
wiki: Android One @ Wikipedia
Baje pa jih vec ne bo: https://www.gsmarena.com/xiaomi_will_no...
https://www.notebookcheck.net/Nokia-is-...
Upam da ti to kaj pomaga.
Smeska
Smeska
@ Pusti soncu v srce... @
Ben Dover ::
Nimam ti kaj svetovat, ampak že to, da tako mlad razmišljaš zrelo je pohvale vredno.
Bravo!
Bravo!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ben Dover ()
WhiteAngel ::
Tole je malo čudno. Torej če želiš anonimnost, uporabljaj keš. Sicer uporabljaj n26. Prislužen keš boš že nekako nakazal gor, magari počakaš, da se ti ga nabere malo več in greš na pošto in plačaš tisti evro provizije. Ne razumem, zakaj te skrbi google. H kateri koli banki boš šel, boš zaupal svoje finančne transakcije, kar so izredno občutljivi podatki. Torej brez zaupanja ne bo šlo. Predvidevam, da uporabljaš fb, whatsapp, tiktok... tako da zloraba mobilne banke in sledenje tvojim transakcijam s strani banke ni ravno nek blazen vektor, kjer ti odtekajo zasebni podatki nekam.
Kripto pa kupuj na uveljavljenih borzah (bitstamp, coinbase, binance, bitfinex...). Aja tu moraš tudi biti polnoleten in jim poslati dokumente, ki to izkazujejo.
styrian ::
Bejži stran od financ in kriptosranja in se posveti šoli. Izobrazba je največja investicija.
Denarja itak še nimaš, da bi lahko kaj investiral. Ko boš naredil fakulteto in začel delati, pa investiraj tretjino plače v kakšen indeksni sklad (ETF). Vse ostalo je nateg.
Denarja itak še nimaš, da bi lahko kaj investiral. Ko boš naredil fakulteto in začel delati, pa investiraj tretjino plače v kakšen indeksni sklad (ETF). Vse ostalo je nateg.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: styrian ()
wajdouc ::
@styria Upam, da trolaš. OP je postavil zelo dobra vprašanja, ti ga pa že takoj na začetku zabiješ in praviš, kako naj živi. Kako bi se ti počutil, ko bi kdo drug tebi pametoval, kaj naj bi ti počel s svojim življenjem?
styrian ::
Kaj pa ostali delajo?
Če mu nekdo reče naj gre prodajat drogo, kapital vloži v kripto, HODL in "to the moon", tisto je pa OK, ne?
Če mu nekdo reče naj gre prodajat drogo, kapital vloži v kripto, HODL in "to the moon", tisto je pa OK, ne?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: styrian ()
Sindrom ::
Vzami predplačniško Viso pri NKBM ali Intessi, stane nekje 10€ za 5 let. Ko bo čas za investicije imajo tudi to v ponudbi.
Stane 10€ za 4 leta pri NKBM. Pri Intensi so včasih imeli enako ponudbo, a so z letošnjim letom vbili neke dodatne stroške vodenja računa, itd.
Sicer pa pazi če boš z njo želel kupovati prek spleta. Po novem vztrajajo pri tisti močni avtentikaciji uporabnikov (PSD2), ki zahteva vsaj 2 podatka od tebe. Za NKBM ti lahko povem, da s to predplačniško viso večinoma ne moreš prosto kupovati prek spleta samo na osebnem računalniku, ampak zaenkrat rabiš zraven še pametni telefon. Pri banki nam vsiljujejo tisto njihovo aplikacijo za pametne telefone (mBank@ ali kaj je že) preko katere naj bi potekalo potrjevanje transakcij, alternativ pa niso dali na voljo. Ko sem jih klical oz. se osebno oglasil pri njih, so se samo sprenevedali.
"If privacy is outlawed, only outlaws will have privacy." - Phil Zimmerman
kow ::
Dober je, da kot mlad spusi kaj denarja, pa da vidi, da veliko trejdov pomeni placevanje provizij, vec davcnega racunovodstva. Da je emocionalno tezko dolgo drzati investicijo, ki gre v minus, ceprav verjames v njo dolgorocno ipd. Je veliko sol, ki se jih mora clovek v zivljenju nauciti.
Ampak, v bistvu ima stajerc kar prav. Veliko casa zapravljati, za nekaj od cesa ne zivis, ni smiselno. Njegove prioritete bi morale biti trenutno, da se uci poloziti cim vec bejb, zurati, pa hkrati znati to locevati od (resnega) dela/studiranja. Vecina studentov se tega nikoli ne nauci, ker je vse prej kot lahko.
Ampak, v bistvu ima stajerc kar prav. Veliko casa zapravljati, za nekaj od cesa ne zivis, ni smiselno. Njegove prioritete bi morale biti trenutno, da se uci poloziti cim vec bejb, zurati, pa hkrati znati to locevati od (resnega) dela/studiranja. Vecina studentov se tega nikoli ne nauci, ker je vse prej kot lahko.
SmeskoSnezak je izjavil:
Cisti android telefoni: https://www.androidauthority.com/best-s...
Smeska
Hvala.
Torej je dober nakup recimo Xiaomi Mi A3?
A ima kdo sploh digitalno bancnistvo pa kak Lineage ali pa GrapheneOS in lahko kaj pove iz izkusenj?
In ce nobeden, kje lahk povprasam to? Tu pa tam zasledim v drugih temah reddit privacy forum.
usernamehere ::
Po eni strani praviš, da te ne vem kako skrbi zasebnost podatkov, po drugi strani pa boš kupil telefon iz Kitajske?
usernamehere je izjavil:
Po eni strani praviš, da te ne vem kako skrbi zasebnost podatkov, po drugi strani pa boš kupil telefon iz Kitajske?
A bi si ti sploh prebral temo? Ce nimas pametnih nasvetov, ne odgovarjaj na tematiko, tako enostavno je to.
In, kot omenjas nakup iz Kitajske. Imas kaksne nasvete, kateri telefon, s cistim androidom, po moznosti taksen kompatibilen (in polno funkcionalen s vsemi strojnimi dodatki mozno) z LineageOs, Graphene in ostalimi, ki je izdelan in izdan v Evropi?
In konec koncev tudi s podporo vsaj naslednjih dveh, treh letih za posodobitve, in tako dalje, da bo varen za digitalno bancnistvo.
LP,
Teiii
p.s.: To ni fejsic, kjer ti ljudje lajkajo post samo ker si dodal en suprkul pametn komentar na temo, brez bilokaksnega doprinosa k sami temi.
p.p.s.: Moderator lahko ta moj vnos zbrise, vkljucno s komentarjem, ki ga citiram.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Teii ()
bobby ::
usernamehere je izjavil:
A bi si ti sploh prebral temo? Ce nimas pametnih nasvetov, ne odgovarjaj na tematiko, tako enostavno je to.
In, kot omenjas nakup iz Kitajske. Imas kaksne nasvete, kateri telefon, s cistim androidom, po moznosti taksen kompatibilen (in polno funkcionalen s vsemi strojnimi dodatki mozno) z LineageOs, Graphene in ostalimi, ki je izdelan in izdan v Evropi?
In konec koncev tudi s podporo vsaj naslednjih dveh, treh letih za posodobitve, in tako dalje, da bo varen za digitalno bancnistvo.
LP,
Teiii
p.s.: To ni fejsic, kjer ti ljudje lajkajo post samo ker si dodal en suprkul pametn komentar na temo, brez bilokaksnega doprinosa k sami temi.
p.p.s.: Moderator lahko ta moj vnos zbrise, vkljucno s komentarjem, ki ga citiram.
Kaj je narobe z Nokio serijo 7 ali višje?
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
kow ::
usernamehere je izjavil:
Ce te skrbi zasebnost oz. odtekanje tvojih podatkov h korporacijam, potem telefon iz kitajske ni problem. Druga rec je, ce te skrbi nadzor drzavnih aparatov.
Ne poznam teh telefonov toliko. Kaj je torej predlog, Nokia 7 ima cisti OS? Je kompatibilna in odprta za Lineage, Graphene, itd.?
Hvala.
Teiiii
Hvala.
Teiiii
SmeskoSnezak ::
Mislim da je boljse, Teii, se na XDA Developers obrnit.. slo-tech ni vec kar je nekoc bil. Se @SPC je zapustil slo-tech, on bi ti znal tud marsikaj povedati glede operacijskih sistemov na telefonih, se posebej kar se tice fotografskih zmoznosti.
LP,
Snezko; Smesko(tm)
LP,
Snezko; Smesko(tm)
@ Pusti soncu v srce... @
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Amazon bo brezplačno dobil vse medicinske podatke britanskega zdravstvenega sistema (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 11884 (9528) | poweroff |
» | Android 10 je tu (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 17833 (12636) | pirlo |
» | Porazna ponudba mobilnih OS - kam sploh, če ne na Android in iOS (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 14898 (11442) | tryhard |