» »

Sv........ v slovenskem zdravstvu 2

Sv........ v slovenskem zdravstvu 2

««
14 / 26
»»

LeQuack ::

Lonsarg je izjavil:

In se to kdor ni opazil, v sloveniji se počasi vzpostavlja vzporedno privatno zdravstveno zavarovalništvo (najhujša ameriška oblika, kjer so zavarovalnice privat in ne zgolj zavodi). V kolikor se javnega zdravstva v kratkem ne reši bo ta vzporedni sistem dobil zagon in javno bo še bolj potonilo.

To je super, torej moramo samo še obvezno zdravstveno zavarovanje ukint in to je to. Rešitev je blizu. Potem pa je treba isto narest še z obveznim pokojninskim zavarovanjem, in bo mogoče Slovenija celo postala država kjer si bo kak mlad želel živeti, da ne pobegne takoj v tujino.
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

Jure14 ::

LeQuack je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

In se to kdor ni opazil, v sloveniji se počasi vzpostavlja vzporedno privatno zdravstveno zavarovalništvo (najhujša ameriška oblika, kjer so zavarovalnice privat in ne zgolj zavodi). V kolikor se javnega zdravstva v kratkem ne reši bo ta vzporedni sistem dobil zagon in javno bo še bolj potonilo.

To je super, torej moramo samo še obvezno zdravstveno zavarovanje ukint in to je to. Rešitev je blizu. Potem pa je treba isto narest še z obveznim pokojninskim zavarovanjem, in bo mogoče Slovenija celo postala država kjer si bo kak mlad želel živeti, da ne pobegne takoj v tujino.

Z opozorilom, da ternutnega sistema, kot ga priat zavarovalnice furajo, si ne želiš.
Ne krijejo obstoječih stanj ob zavarovanju oz. že znanih diagnoz. Samo "na novo" odkrite težave.
In pa lahko ti prekinejo zavarovanje, če ugotovijo, da nisi "ekonomsko zanimiv".

fikus_ ::

hator je izjavil:

Standardi in normativi so že dolgo pripravljeni na ministrstvu za zdravje. Sprejet jih nočejo, ker bi s tem manjkalo več kot 1000 zdravnikov. Slovenija ima 3,3 zdravnika na 1000 prebivalcev. Nemčija ima 4,4, Avstrija ima 5,3. Povprečje EU je 3,9. Do povprečja EU manjka 1000, do Nemčije 1700 in do Avstrije 2700 zdravnikov.
Slovenija že dolgo ni ciljna država za tuje zdravnike. Večina vzhodno Evropskih in balkanskih držav je dvignila plače zdravnikom. Med zadnjimi Madžarska, kjer so zdaj preračunano osnovne bruto plača med 1680 in 5800 eur. In to glede na njihove plače. V Sloveniji pa samo minimalno plačo pumpajo.

"Uvoženih" zdravnikov manjka tudi zato, ker zdravniška zbornica blokira pridobivanje dovoljenj. Če nekega kadra "primanjkuje", lahko postavlja višje zahteve.

Po drugi strani pa morate vedet, da zdravstvene storitve plačuje ZZZS in obseg storitev je odvisno od njihove vsakoletne odobritve. Če neka zdravstvena ustanova porabi svojo letno kvoto in dela še naprej, to dela v svojo izgubo.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

fikus_ je izjavil:

"Uvoženih" zdravnikov manjka tudi zato, ker zdravniška zbornica blokira pridobivanje dovoljenj. Če nekega kadra "primanjkuje", lahko postavlja višje zahteve.

Po drugi strani pa morate vedet, da zdravstvene storitve plačuje ZZZS in obseg storitev je odvisno od njihove vsakoletne odobritve. Če neka zdravstvena ustanova porabi svojo letno kvoto in dela še naprej, to dela v svojo izgubo.

Uvoženih zdravnikov manjka zato, ker noben več noče k nam.
Pridejo edino še hrvati iz obmejnih podrolčij, kjer se lahko dnevno vozijo v SLO delat.
Vsi ostali pa raje naredijo še 100km naprej, pa se v Avstriji ustavijo.
V najbojlšem primeru naredijo pri nas "postanek" za 2 leti, da si uredijo papirje za v EU delat.

ZZZS pa statistično oceni, koliko storitev bodo plačali.
Kdor jih opravi več, si je sam kriv.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Jure14 ()

nekikr ::

Ni čisto tako. K nam bi radi prišli recimo zobozdravniki iz Juge, pa jih zobozdravstveni ceh ne spusti, verjetno je tudi takih zdravnikov dosti. Če ne bi bili vsi zdravniki tega sveta na norveškem, se ti ne zdi?

Lonsarg ::

Namesto zobozdravstveni ceh reci kar lepo politiki, ker nocejo v slovensko zakonodajo prenesti EU uredbe ki pravi da pacient izbira kje se zdravi.

Ce je zobozdravstvena ambulanta registrirana na Hrvaskem mora ZZZS po EU zakonodaji placat. Ce pa je ambulanta znotraj Slovenije in ni med pozegnanimi pa ZZZS noce placat, ker te uredbe nismo prenesli v Slovenske zakone.

nekikr je izjavil:

Ni čisto tako. K nam bi radi prišli recimo zobozdravniki iz Juge, pa jih zobozdravstveni ceh ne spusti, verjetno je tudi takih zdravnikov dosti. Če ne bi bili vsi zdravniki tega sveta na norveškem, se ti ne zdi?

A se ti zdi, da je pri nas pomanjkanje zobozdravnikov?
Kolikor vem, lahko samoplačniško prideš na vrsto v max 14 dneh, za karkoli.
Kar pomeni, da ni težava v izvajalcu (zobodohtarju), ampak v plačniku (ZZZS).

Ja, je pomanjkanje, seveda. Nekje na Goričkem boš še dobil nekoga s koncesijo, tule v osrednji Sloveniji bo pa to zelo težko. En razlog je seveda ZZZS, drugi pa pomanjkanje zobozdravnikov. Pa tudi ZZZS problem je precej vezan na pomanjkanje kadra, ker izsiljujejo nenormalne cene. Nek keramika inlay zobotehnik naredi za 50-70€, nekaj da ZZZS, pacient pa še 350€ doda zraven. Ni hudega in zato se borijo proti spremembam.
https://www.ezobozdravnik.si/koncesija-...

Namesto zobozdravstveni ceh reci kar lepo politiki

Ne, bom rekel kar zobozdravstveni ceh, ker nočejo konkurence in jo aktivno ovirajo. Politika ima pa drug problem.

jabe ::

Koliko pa da zzzs za keramiko inlay? To drugace se niti ne dela vec, ampak zavoljo debate... Koliko zzzs primakne za inlay?

nekikr je izjavil:

Ne, bom rekel kar zobozdravstveni ceh, ker nočejo konkurence in jo aktivno ovirajo. Politika ima pa drug problem.
Lol, edino oviranje se gre ZZZS/politika, ker nocejo dovolit nekoncesionarjem sprejemat zavarovancev ZZZS. No v primeru zobozdrabstva jasno tudi placajo premalo, moj revez koncesionar mi decembra ni mogel vec izdati racuna na racun ZZZS za plombo ker je letno kvoto porabil!!!

Sicer pa privat zobarjev je kolikor hoces in vse takoj in KONKRETNO visji standard obravnave (pa ne ker so zobarji boljsi, ampak enostavno si vzamejo cas, pri koncesionarju pa vidis da svicajo in norijo), ZZZS naj mi lepo placa vsaj delez pri tem privatniku k kateremu hodim.

Enako se bo zgodilo tudi z obicnim zdravstvom ce ga ne porihtajo politiki. Drug ne bo noben tega porihtal, s tem se bos moral sprijaznit.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Seveda je porabil kvoto že sredi leta, če so pa nebrzdane cene, ker je država plača kolikor hočejo, konkurence pa ne spustijo zraven. Nekako podobno kot tistih 40.000€ za obravnavno covid pacienta na urgenci. Kaj čmo, če pa tolk stane, an?

Enako se bo zgodilo tudi z obicnim zdravstvom ce ga ne porihtajo politiki.

Seveda, politiki bi lahko. Saj zdaj imamo nov obraz, zdaj bo vse drugače. Zunaj je prav vonj po svobodi v zraku :)

nekikr je izjavil:

Seveda je porabil kvoto že sredi leta, če so pa nebrzdane cene, ker je država plača kolikor hočejo, konkurence pa ne spustijo zraven. Nekako podobno kot tistih 40.000€ za obravnavno covid pacienta na urgenci. Kaj čmo, če pa tolk stane, an?
Mislim da nisi dobro razumel, ni porabil EUR kvoto, porabil je kvoto kolicine plomb, neodvisno od cene. Torej ne samo da ZZZS cenovno placa preslabo zobarjem, se omejuje jim koliko na leto posegov naredijo, torej direktno kaznovanje delovnih ali takih ki imajo prevec pacientov.

Glede slabe konkurence se strinjava, ampak politiki in ZZZS so tisti ki drzijo vse vajeti v rokah, oni odlocajo koliko konkurence spustijo zraven.

To je jajce in kura problem. Zdravniki ne želijo konkurence in nižjih cen storitev, zato pritiskajo na politike, ki seveda ne bodo nič rekli proti zdravnikom, ker je to občutljiva tema in tako imamo začaran krog. Morda bo zdaj kaj drugače, ko bo Loredan zdravstveni minister. Skrbi me pa, da pes, ki laja, ne grize.

A za covid pacienta še vedno dobijo fiksno 40k ali je že več zaradi inflacije?
Quack !

mertseger ::

LeQuack je izjavil:

A za covid pacienta še vedno dobijo fiksno 40k ali je že več zaradi inflacije?

Že dolgo ne več.

Bolniki s covid-19 napolnili blagajne bolnišnic
Covidioti so vse to seveda ignorirali.

BorutO ::

Evo, moj včerajšnji problem ...

Že več kot teden dni sem tako bolan, da kašlam tako, da se po cele dneve in noči davim zraven, niti pogovarjati se ne morem normalno. Sem skoraj čisto brez glasu, smrkam ven čisto rumen smrel, isto mi iz grla gre tak smrkel, oči imam zjutraj tako gnojne, da komaj odprem oči, grlo in trebušne mišice me od kašlja že tako bolita, da več niti kašljati ne upam itd ... Okužil sem še ženo, ki ima iste simptome a malo blažje od mene, en otrok je isto zbolel, ker sva ga okužla, drugega pa sva poslala k babici, ker je še zdrav in nočeva, da se še on okuži.
No, prejšnji teden je moja zdravnica bila na bolniški. Sem si rekel, da bom že zdržal do ponedeljka (ta teden). Pride ponedeljek, kličem zdravnico, zaradi neprestanega kašlja ji komaj povem kaj mi je. Nato me noče vzeti in mi zateži, da se morem testirati proti covidu, prej se pa ne bova nič pogovarjala. Ker imam doma te testerje, sem se takoj po klicu šel testirat, počakal 15 min. kot piše in jo spet poklical. Nakar mi reče, da tisti test ne velja, da rabi uradnega, to pa lahko naredim samo tam pri zdravstvenem domu. Opozori me, da naročanja sprejemajo do 9:30. In reče še, če slučajno ne bom mogel, pa jo naj pokličem naslednji dan. Torej časovno mi ne bi uspelo, ker imam pol ure do tja. Isto moja žena kliče pediatrinjo, ki ji pove, da ima tamali bol blažje simptome od naju, ta ga sprejme takoj ob 10:15 - brez testiranja na covid. No, se skupaj peljemo tja, midva z ženo se greva testirat. Ko sem čakal na njiju, sem vseeno poskusil poklicati svojo zdravnico, ki itak več ni dvignila - avtomatski odzivnik, da ne naročajo več. Tamali dobi zdravila. Ker je od žene zdravnica delala popoldan, jo je popoldan poklicala, ta ji je rekla, da se more oglasiti takoj tam. Zdravnica ji predpiše antibiotike.

No, danes, oz. zdaj že včeraj (torek), moja zdravnica je delala popoldan. Čas naročanja so imeli od 13:30 do 15:30, kar sem tudi klical ... In potem se mi noben ne javi, ker cel čas je odzivnik trobil, da kličem izven časa za naročanje in naj kličem, ko je čas za naročanje. Ko sem po dobri uri neprestanega klicanja že imel vsega poln spodnji organ, sem poklical na informacije, in rekel, naj me veže k moji zdravnici. Tam mi model reče, da me ne more vezat tja, ker tega pač ne more, ker on samo informacije daje ... a tako, eno leto nazaj se me je pa lahko vezalo, pa je rekel, da ne ve, da bi se dalo. Sem samo prekinil od jeze. Sem spet dalje klical zdravnico pa spet vse isto ... Tik pred koncem naročanja oz. 15.30, sem spet poklical na informacije. Takrat se je oglasila ena ženska, ki pa me je brez težav vezala k moji zdravnici - očitno se pa da.

Moja zdravnica mi je rekla, da je to samo prehlad in da naj lekadol jem. Sploh me ni hotela poslati v laboratorij ali pa, da bi se naslikal pri njej. Kar od daleč mi je dala diagnozo. A komaj sem kaj spravil ven z besedo, ker sem tako kašljal pa še skoraj brez glasu. Povedal sem ji, da ima žena iste simptome, pa malo blažjo obliko od mene, pa ji je njena zdravnica dala antibiotik, pa je moja rekla, da se prehlada ne zdravi z antibiotikom. In kar koli sem ji rekel, da imam za težave, povsod me je ignorirala in govorila, da je to navaden prehlad. Ker se mi je ni dalo več poslušati, sem samo prekinil pogovor.

In zdaj sem se odločil, da bom od naslednjega meseca se odjavil od dodatnega zavarovanja. Za to, da mi napiše bolniško, je dovolj osnovno zavarovanje. Ker očitno se bom še mogel naprej sam zdraviti, tako kot vsakič do sedaj.
Jutri še bom pa pritožbo napisal na njihov zdravstveni dom.

Badwolff ::

Dodatno zavarovanje je brez veze dokler si zdrav oz imaš same male težave. Problem je, če res zboliš

Badwolff je izjavil:

Dodatno zavarovanje je brez veze dokler si zdrav oz imaš same male težave. Problem je, če res zboliš

Ni problema, ker tudi če res zboliš ne prideš na vrsto, ali pa se ne javijo. Tako da je v vsakem primeru brez veze plačevat.
PS: Ta taktika da se ne oglašajo več na telefone se je začela s kovidom, ampak zgleda bo kar ostala, ker očitno ni nobenih posledic v smislu plače ali službe, zato se pač ne bodo javljali.
Quack !

Zgodovina sprememb…

BorutO ::

Zadnji dve leti je res obup. Še farmacevtka ti bolj pomaga kot osebnega zdravnika. Jutri grem na urgenco, ker je itak praznik. Imam par sorodnikov, ki delajo v zdravstvu, isto moja mama, pa v si so mi rekli, da nujno rabim antibiotike ... zdravnica pa, da rabim samo lekadol. Kako ceni svoje paciente je dovolj že ta podatek, da v času naročanja kličeš očitno izven časa naročanja ...

BorutO je izjavil:

Zadnji dve leti je res obup..

Zamenjaj.
ZZZS pravi, da imaš prosto izbiro. Vsaj 100 jih še sprejema nove.

Zgodovina sprememb…

111111111111 ::

BorutO je izjavil:

Zadnji dve leti je res obup. Še farmacevtka ti bolj pomaga kot osebnega zdravnika. Jutri grem na urgenco, ker je itak praznik. Imam par sorodnikov, ki delajo v zdravstvu, isto moja mama, pa v si so mi rekli, da nujno rabim antibiotike ... zdravnica pa, da rabim samo lekadol. Kako ceni svoje paciente je dovolj že ta podatek, da v času naročanja kličeš očitno izven časa naročanja ...

Saj je družinskih dost in so mastno plačani. Zamenjaj.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Kakor vem to da se ne oglašajo ne telefone je kartelno, tako da ne bo nič pridobil če menja.
Quack !

LeQuack je izjavil:

Kakor vem to da se ne oglašajo ne telefone je kartelno, tako da ne bo nič pridobil če menja.

Meni se moja dohtarca vedno javi na telefon ali pa me pokliče nazaj.

LeQuack je izjavil:

Bolj malo veš. (kot običajno)

Ganon ::

Badwolff je izjavil:

:)) Zavarovanje za hišo je "brez zveze", dokler do tal ne pogori.

Še kako ima "zvezo". Pred dnevi mi je okulist izdal recept. V lekarni sem dobil račun. 255 evrov, od tega osnovno zavarovanje krije 25 evrov. Bog ne daj, da je narobe še kaj drugega. Ampak vi se kar tolažite in bodite stiskaški zaradi tistih nekaj deset evrov. Po drugi strani pa zapravljate denar za nešteto neumnosti, kjer bi lahko dejansko nekaj prihranili, če bi uporabljali glavo.

Ganon je izjavil:

Badwolff je izjavil:

:)) Zavarovanje za hišo je "brez zveze", dokler do tal ne pogori.

Še kako ima "zvezo". Pred dnevi mi je okulist izdal recept. V lekarni sem dobil račun. 255 evrov, od tega osnovno zavarovanje krije 25 evrov. Bog ne daj, da je narobe še kaj drugega. Ampak vi se kar tolažite in bodite stiskaški zaradi tistih nekaj deset evrov. Po drugi strani pa zapravljate denar za nešteto neumnosti, kjer bi lahko dejansko nekaj prihranili, če bi uporabljali glavo.

Na napačnega tuliš.

"Odprava popoldanskega dela zdravnikov v zasebnih ordinacijah

S spremembo zakona o zdravstveni dejavnosti bo odpravljeno popoldansko delo zdravnikov pri zasebnih izvajalcih zdravstvene dejavnosti in koncesionarjih, uvedli bodo konkurenčno prepoved dela. Do konca leta 2024 bodo pripravili celovito prenovo financiranja zdravstvenega sistema, ki bo vsebovala tudi ukinitev po njihovi oceni nepravičnega in neučinkovitega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Želijo si, da bo do leta 2030 za zdravstveni sistem vključno z naložbami namenjeno 12 odstotkov bruto domačega proizvoda.

Napovedujejo odpravo porušenih plačnih nesorazmerij, nagrajevanje motivacije in rezultatov dela, spodbujanje integracije zdravstvenih delavcev in njihovih družinskih članov v okolje z dostopnejšimi vrtci, šolami in stanovanji za mlade zdravnike. Koalicijska pogodba predvideva tudi uvedbo kadrovskega štipendiranja na področju vseh zdravstvenih programov v srednjih šolah in na fakultetah."

https://www.rtvslo.si/slovenija/v-nacrt...
Quack !

A ne boste nič komentiral nove stavke, v časuh kovid dodatkov je bilo zatišje zdaj pa spet:
https://www.rtvslo.si/zdravje/fides-nap...

Sindikat Fides je napovedal splošno stavko zdravnikov in zobozdravnikov, ki se bo začela 19. oktobra ob 7. uri, če pogajanja o reševanju stavkovnih zahtev "ne bodo obrodila sadov".
Quack !

Zgodovina sprememb…

OneYellow ::

A bi šla na tak princip tudi stavka v gospodarstvu? Npr. gospodarstvo en mesec ne plača davkov, če jih država ne porabi smotrneje (npr. ne dviguje plač v JS vsake 2 meseca) ali pa če ne zniža kakšnega davka, ki ni po godu gospodarstvu.

scipascapa ::

Gospodarstvo bi morali stavkati kak teden.

kixs ::

Klicem osebno zdravnico (med. sestro) od kar je prisla z dopusta konec avgusta. Klical 1x/2x na dan vsak dan. Poslal email... vceraj sem jo koncno dobil. Ko sem omenil, da ze 3 tedne vsak dan klicem... samo ignoranca in da nima casa razlagat, ker ima toliko dela...

Iz dodatnega sem se skenslal ze pred dobrim letom. Nic posebnega... nehal sem hodit svoji zobozdravnici, postimal vse preko meje, tudi zob, ki ga je ona odpisala in bi moral iti kirurgu za puljenje. Takle 'mamo v nasem zastonj zdravstvu... beda!

Ko bi bilo vsaj zastonj, je pa eno najdražjih na svetu. Še kapitalistični Američani ne dajejo 13% od osebnega dohodka vsak mesec za zdravstveno zavarovanje, tako kot mi.
Quack !

FireSnake ::

Incident v Mariboru (14 dni nazaj na nujni medicinski):
- reševalci z rešilcem pripeljejo pacienta, ki je imel težave z dihanjem
- sestra najprej zahteva napotnico
- reševalec ji razloži, da napotnice nima, da je pač zadeva nujna
- človek umira na obroke
- čez čas reševalec reče sestri, da bodo poskušali poklicati zdravnika, da mu da napotnico
- nakar se pacient zgrudi in ne kaže znakov življenja
- prilaufajo trije v zelenih haljah in ga začnejo oživljati
- po 15 minutah človek še vedno ne kaže znakov življenja (znanec pa je bil poklican notri, zato ni videl kaj se je naprej zgodilo)

Moja ocena: po 15 minutnem oživljanju je lahko samo dvoje:
- smrt
- trajne posledice

Znanec je rekel, da bi v priemru spremstva dal številko, da bi šel za pričo, če bi se kaj tožili.
Vendar ni bilo nikogar.

Svojega komentarja ne bom dal, ker kaj lepega ne bi imel za povedati.

Mi je pa medicinska sestra, ki jo poznam, povedala kaj naredijo v takem primeru: vzrok smrti je kap. Pa vse normalno teče naprej.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

OneYellow ::

What? A ko te iz karambola pripeljejo na urgenco še prej naredijo ovinek mimo zdravstvenega doma, da ti zdravnik napiše napotnico?

No ampak pod črto pa to ni nič takega kar višja plača ne bi mogla preprečit. Tako da čimprej višje plače, pardon odpraviti plačna nesorazmerja, pa bo vse v redu.

FireSnake je izjavil:

Moja ocena: po 15 minutnem oživljanju je lahko samo dvoje:
- smrt
- trajne posledice

Tvoja ocena: Nimaš pojma kaj je oživljanje in koliko časa se ga lahko izvaja.

Čisto razumem zakaj je pred leti v IZOLI en človek strelal na zdravnike.

scipascapa je izjavil:

Jap, z nasiljem je najlažje reševati, sam nič ne rešiš.

Kot ne more politika te prasce mafijske bele urediti/poštimati v red.

111111111111 je izjavil:

scipascapa je izjavil:

Jap, z nasiljem je najlažje reševati, sam nič ne rešiš.

Na žalost je pač tako. Če bi postrelili tiste pediatre, ki so se hodili štempljat, zdaj pa najbrž prvi navijajo za stavko in dvig plač bi se spremenilo precej več kot pa če samo s prstom pokažemo na to in jim rečemo "ti lump ti" in gremo naprej. Ampak če gremo po tem kopitu potem nas bo v Sloveniji samo še kakšen milijon :)

nekikr je izjavil:

Na žalost je pač tako. Če bi postrelili tiste pediatre, ki so se hodili štempljat,

Ortopedi, ne pediatri.
Da ne bodo nič krivi nastradali.

LeQuack je izjavil:

Ko bi bilo vsaj zastonj, je pa eno najdražjih na svetu. Še kapitalistični Američani ne dajejo 13% od osebnega dohodka vsak mesec za zdravstveno zavarovanje, tako kot mi.

Mon predlog: ukinit koncesuje ostale neumnosti.
Zdravi lahko vsak z veljavno licenco.
Prideš k zdravniku, opravi storitev, izda račun, plačaš.
Potem oa greš z računom na ZZZS, kjer refundiraš.

Zgodovina sprememb…

nekikr je izjavil:

Na žalost je pač tako. Če bi postrelili tiste pediatre, ki so se hodili štempljat, zdaj pa najbrž prvi navijajo za stavko in dvig plač bi se spremenilo precej več kot pa če samo s prstom pokažemo na to in jim rečemo "ti lump ti" in gremo naprej. Ampak če gremo po tem kopitu potem nas bo v Sloveniji samo še kakšen milijon :)

No ti bi že streljal napačne. Bili so ortopedi.

Krompir, paradajz. Jih bo že bog posortiral ;)

Utk ::

https://www.rtvslo.si/slovenija/ministr...

Morda bo pa končno kdo za kaj odgovarjal, če že imajo tako polna usta kako so oni dobro plačani zaradi odgovornosti.
Pa tudi tisto fantaziranje, da bolnice delajo več kot pa dobijo plačano od ZZZS zadnji čas da pade v vodo, ker v resnici bolnišnice očitno goljufajo ZZZS - tu so sigurno zaračunali dva prevoza, naredili pa enega, z dvema bolnikoma, ki se bi lahko še dodatno nalezla eden od drugega, tudi če jih ne bi nazadnje itak zamenjali.

Finance so razkrile, da Fides zavaja (kakšno presenečenje).
https://www.finance.si/9004476/%28grafi...

"V nedavni analizi plač v javnem sektorju je ministrstvo za javno upravo (MJU) objavilo, da je v letu 2021 znašala povprečna mesečna bruto plača zdravnikov in zobozdravnikov, zaposlenih v javnem sektorju, 4.673 evrov (za primerjavo, povprečna plača medicinske sestre je lani znašala 2.447 evrov bruto).
Povprečje okoli 4.700 evrov je tako za več kot polovico oziroma slabo četrtino večje od zneskov, ki jih je nedavno po poročanju Dela navajal Fides: trdil je, da je povprečna bruto plača zdravnika oziroma zobozdravnika le 3.080 evrov, skupaj z dežurstvi ponoči in za vikend pa 3.800 evrov."
Quack !

Surstromming ::

Moj vcerajsnji in celozivljenski problem.

Slovenci so lenobe, ki se jim ne da delati, nosijo se kot francozi, obnasajo pa kot balkanci.

In zdaj se cudite, da je slovensko zdravstvo enako kot ste sami?
Pojdite volit drugi krog volitev. Prepricujejo vas, da se ne
splaca, zato, da bi SDS (Logar) sploh imel moznost zmagati.
In v kolikor bo, bo to zato, ker se niste udelezili volitev.

LeQuack je izjavil:

Finance so razkrile, da Fides zavaja (kakšno presenečenje).
https://www.finance.si/9004476/%28grafi...

"V nedavni analizi plač v javnem sektorju je ministrstvo za javno upravo (MJU) objavilo, da je v letu 2021 znašala povprečna mesečna bruto plača zdravnikov in zobozdravnikov, zaposlenih v javnem sektorju, 4.673 evrov (za primerjavo, povprečna plača medicinske sestre je lani znašala 2.447 evrov bruto).
Povprečje okoli 4.700 evrov je tako za več kot polovico oziroma slabo četrtino večje od zneskov, ki jih je nedavno po poročanju Dela navajal Fides: trdil je, da je povprečna bruto plača zdravnika oziroma zobozdravnika le 3.080 evrov, skupaj z dežurstvi ponoči in za vikend pa 3.800 evrov."

Kdove kako eni in drugi sfrizirajo podatke, najbrž vsak v svojo smer.
Sicer so pa to javno dostopni podatki, plače v razredih, in ni treba nekega raziskovalnega novinarstva, glede da so to finance seveda v narekovajih, da se dobi številke.

user4683 ::

Meni je tole se bolj zabaven izsek iz zgornjega clanka:

"Neverjetno skriti podatki" o storilnosti

Sicer pa v razpravi o plačah zdravnikov pogrešamo razpravo o vsebini, torej o delu. Ali namerava vlada in kdaj odpreti - poleg plač - tudi druge teme v zdravniški kolektivni pogodbi, na primer veliko število dni dopusta, dodatke in druge ugodnosti? **Ali in kdaj bo vlado začelo zanimati tudi to, koliko in kaj morajo zdravniki v javnem zdravstvu sploh narediti za plačo v rednem delovnem času, in kdaj bodo naložili bolnišnicam, da začnejo dosledno beležiti storilnost po zdravniku?**

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je dejal, da so podatki o storilnosti zdravnikov zdaj "neverjetno skriti in prikriti", da se trudijo za spremembe in da upa, da "bomo do tega prišli do konca leta". Dejal je še, da bo treba, ko se zaprejo zdajšnja pogajanja, odpreti tudi preostale teme, od dopusta do dodatkov.

Za zdravnike je vse to odlična novica, bi lahko zaključili; kot je razumeti ministra, bodo dobili znatno višje plače, o vsebini in količini dela pa se bodo pogovarjali nekoč kasneje. Pacienti pa se lahko spet obrišejo pod nosom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: user4683 ()

Res je zabavno, če seveda ne rabiš plačevati ali uporabljati slovenskega zdravstva.
Quack !

user4683 ::

Na sreco res ne rabim vec placevati tega. Zabavno pa seveda v narekovajih, ker to je ze tako tragikomicno, da bomo cez par 10 let verjetno v kaksnem tujem ucbeniku.
««
14 / 26
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ljubljančani imajo zdravstvo kakršnega si zaslužijo. (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Problemi človeštva
1337163178 (31219) 111111111111
»

Plača srednje medi. sestre (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26350474 (42131) Malidelničar
»

Korupcija v UKC Ljubljana: deveterica pravnomočno oproščena (strani: 1 2 3 )

13223792 (18797) donvitoc
»

Obremenjenost družinskih zdravnikov med epidemijo (strani: 1 2 3 )

10816903 (13354) Mato989

Več podobnih tem