» »

Ljubljančani imajo zdravstvo kakršnega si zaslužijo.

Ljubljančani imajo zdravstvo kakršnega si zaslužijo.

««
26 / 27
»»

Jure14 ::

Med rednim delovnim časom NE pregleduje makedoncev. Ampak ZZZSjeve "stranke".
V svojem prostem času lahko svoje svetovanje zaračunava kolikor hoče. Sploh tujcem. Me nič ne moti.

LeQuack ::

Saj nobenega na UKC tudi ni motilo.
Quack !

Utk ::

Jure14 je izjavil:

Med rednim delovnim časom NE pregleduje makedoncev. Ampak ZZZSjeve "stranke".
V svojem prostem času lahko svoje svetovanje zaračunava kolikor hoče. Sploh tujcem. Me nič ne moti.

Ni res, Makedonci so pršli v KC kot samoplačniki. Zdravnikov ne plačuje ZZZS za 8 ur, ampak KC. Če je delal pregled samoplačniku, ga bi moral znotraj KC. Če ga izven, ga kar naj z vsemi papirji in davki, potem ga pa še naj operira izven, ali pa najame ekipo v KC.
Pa tudi dvomim da kakšen pregled oz mnenje stane 6 jurjev, ne ga srat. Tako poseben ta kirurg pa tudi ni. Če bi bil, ne bi tam delal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

Wrop ::

Jure14 je izjavil:

Wrop je izjavil:

... ko bi zaposleni še dodatno zaračunavali za že plačano storitev na skrivaj na neke svoje račune odprte v tujini. ..

a) dodatno je zaračunal preglede in svetovanje, ne operacije
b) za račune v tujini pa ga bo, vsaj upam, FURS povprašal.


A) Pametno. Jaz bi tudi v službi delal 8 ur, nato pa bi na istem delovnem mestu ter istim strankam in za iste projekte dodatno svetoval, na moj račun.
B) Za dodatna plačila me pa lahko samo FURS povpraša. Delodajalec pa ne.

Komedija.

Utk ::

Ja, res ne vem kako bi šef gledal na to, če bi jaz vsaki stranki "svetoval" za 800 evrov na uro, tisto kar bi dejansko treba naredit, pa naredil v službi. Mislim, vem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

Magic1 ::

Vam pa res ni jasno kako delujejo stvari v javnem sektorju. Tam je vse v napredovanju skozi čas. 20 let te sistem izkorišča. Nato imaš možnost, da si zadovoljen s pridobljenimi razredi in delaš normalno dalje, ali pa se spustiš v boj za vodilne pozicije, kjer pa se odprejo mnoge možnosti. Ti si seveda lahko privoščijo marsikaj, saj so glavni. Vodje se pa menja le takrat, ko res veliki okostnjaki padejo iz omar (ali pa še takrat ne). Sej je podobno tudi v gospodarstvu, tam se gleda še vsaj mal uspeh. Samo v javnem sektorju se ne odpusti nikogar.
Sej kaj veliko tudi ne morejo narediti temu kirurgu. Ni glih tako, da je zamenljiv kader. Edino davčna ga mogoče lahko udari malo po prstih. Če bi ga odpustili, bi on dobil bolje plačano službo takoj, v kliničnem bo pa en kirurg manj.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

Lonsarg ::

Lahko mu izstavijo račun za uporabo UKC prostorov za opravljanje dodatnih storitev, saj za to je bolj ali manj šlo. Najbrž bo celo plačal za mir.

LeQuack ::

Očitno je še bolj zaščiten kot Jankovič.
Quack !

Jure14 ::

Lonsarg je izjavil:

Lahko mu izstavijo račun za uporabo UKC prostorov za opravljanje dodatnih storitev, saj za to je bolj ali manj šlo.

A misliš, da doma nima računalnika, interneta in kamere? Al kaj misliš da potrebuje za pregled izvidov pa mnenje napisat?

Lonsarg ::

Ne vem kaj je v praksi delal, ampak če je v oglasu bil omenjen UKC naj lepo plača kot da je tam delal ne glede na to kje je delal. Ne gre samo za prostore, UKC je upravičen do provizije dobička tudi ker je v UKC imenu to izvajal.

Skratka podpiram dodatne storitve in prav bi bilo da jih kar sam UKC spodbuja. Žal so javne ustanove preveč konzervativne za kaj takega in tudi če bi on v teoriji z ponudbo prišel do UKCja glede teh storitev bi ga zavrnili. Ampak to ni izgovor da imaš v oglasu svoje ime in UKC ustanovo napisano če nimaš UKC dovoljenja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

Magic1 ::

Sej ponavadi je tako v primeru večine zdravnikov. Dodajo jim dodatno nalogo, da pišejo mnenja, razne obrazce za katere ZD/bolnica fajn kasira, zdravnik pa ima samo dodatno delo poleg ostale normative. In potem delajo tak šoder, namesto da se dodatno izobražujejo. Seveda se pa vodstveni kader tega ne bo šel, sploh če je visoko kvalificiran, ki je relativno malo plačan glede na EU standard. Seveda bodo tukaj takoj šank majstri povedali, da takih ne rabimo in jih je treba naterat. Mislite da bodo imeli težave s pridobitvijo mnogo bolje plačano službo? Slovenija pa takega kadra ne bo dobila za plačilo, ki jim zdaj plačuje. 100km severno plačujejo mnogo bolje.
Magic

LeQuack ::

To velja za vse poklice. Zakaj bi kdo sploh ostal v Sloveniji?
Quack !

Jure14 ::

Na tvojo veliko srečo se zdravniki z licenco ne odločajo za odhode v tujino. Ker so vsi stari 30+, po večini poročeni in z majhnimi otroki.

Nimajo pa težav s selitvijo študenti MF, po končanem faksu. Mladi, brez otrok, mogoče samski.
Vsako leto 100-150 takšnih zgine z radarja v SLO. Kar poglej število študentov na MF in število vpisanih specializacij.

In novih zdravnikov ne bo. Stari pa odhajajo v penzijo.
Sem že lepil analizo MZ o starosti (družinskih) zdravnikov.
Priliv novih ne pokrije niti odhodov v penzijo.

tony1 ::

"Kar poglej število študentov na MF in število vpisanih specializacij."

Delni vzrok je menda tudi to, da se vsako leto v 1. letnik MF vpiše več deset tujih študentov, ki na vpis prinesejo lokalna maturitetna spričevala, v katerih piše, da imajo 100% pik. In ministrstvo, v svoji neskočno debilni mentalitete državne uprave (kjer je najbolj pomembno ne zameriti se nikomur) vije roke, češ da so razpisali 1 (!) mesto za tuje študente. Ampak, prijavilo se jih je pa 40, ki imajo vse pike... Kaj zdaj?

Če bi šlo za odrasle ljudi v privat firmi, bi naredili dodatne sprejemne izpite (neee, teh pa ne smemo imeti, ker smo jih ukinili... Hm, zakaj jih pa FA še vedno lahko ima? Ups...) ali pa preprosto tisto 1 študijsko mesto izžrebali med temi 40 najboljšimi kandidati...

In kaj naredi ministrstvo? Vpiše vseh 40, "ker drugače pa ne bi bilo pošteno".

Če kdo misli, da se kdo v tej državi sekira za naše zdravstvo, se mogoče malo moti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tony1 ()

StarMafijec ::

Ali je kdo opazil, da se v medijih in med ljudmi javno zdravstvo smatra kot tisto zdravstvo, ki je v lasti vlade RS ali občin? Zasebno na koncesijo pa ne, čeprav je vsem dostopno pod enakimi pogoji.

Po drugi strani imamo javni prevoz, ki ga lahko izvajajo podjetja v lasti občine (na primer LPP) ali pa ki je v privatni lasti. Po navadi kaki prevozniki med večjimi kraji.

Tudi subvencionirano prehrano za študente izvajajo zasebni gostinci. Mislim, da ni več kaj dosti menz. Levica sicer predlaga, da bi to zopet uvedli.

LeQuack ::

Levica bi itak rada da naslednja Kuba postanemo. Ampak Mesec se itak ne bi zdravil v javnem zdravstvu Sloveniji, ampak bi šel v tujino oz. k privatniku.
Quack !

Jure14 ::

LeQuack je izjavil:

... Ampak Mesec se itak ne bi zdravil v javnem zdravstvu Sloveniji, ampak bi šel v tujino oz. k privatniku.

Ostane mu samo tujina.
Bitenc ga je lastnoročno čez prag zabrisal, ko je nekaj težil z napotnico in hotel termin.

LeQuack ::

Evo da ne bo samo Lj na slabem glasu, v Mb je isto. Tako je to če so vsi šefi, oziroma nobeden šef.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/p...

"Ne zaradi dela, pestro je zaradi odnosov na enem od oddelkov mariborskega UKC. Medsebojna obtoževanja, prepiri, kričanje, jok in očitki mobinga. "Vsi smo se ga bali, celotni hematološki laboratorij, vključno z menoj," pravi ena od zaposlenih o predstojniku oddelka, ki mu očita mobing. In ni edina. "
Quack !

Jure14 ::

To bi moral v končni fazi lastnik uredit, če že direktor ne more.
Ups, a ja, lastnika "ni". Oz. mu dol visi.

LeQuack ::

Ne more lastnik uredit, ker sindikat ne bi dovolil. Lastnik nima moči.
Quack !

Jure14 ::

Lastnik bi lahko komot preko direktorja zamenjal nekega šefa oddelka.

Ampak kot rečeno, "lastniku" (politikom) ustreza trenurno stanje, da lahko preko prijateljskih dobaviteljev denar cuzajo.

Magic1 ::

To je pa čar demokracije, kjer lahko praktično vse ideje sabotiraš s primerno kampanijo. Drugače tudi jaz mislim, da stanje čist ustreza višjim v verigi. Nasankajo itak obični zdravniki.
Magic

LeQuack ::

Bolj pacienti kot zdravniki nasankajo.
Quack !

Jure14 ::

In potem se pacienti na zdravnike jezijo, namesto na vsakokratno oblast?

In gremo lepo naprej po poti Makedonije.

Magic1 ::

Sej to je jasno, da bo tudi pacient nasankal, če bo doktor. Doktor ima na koncu vsaj izbro, da menaja glupega delodajalca, pacient bo pa vedno težje menjal zdravnika.
Ljubljana in Maribor sta tak velika sistema in posledično je to en velik hlev, kjer prihaja do velikih razlik. Računajo pa na to, da če bo počlo, bo itak morala država reševat. Kar bo pa sploh super za koritnike, ker to momeni mnogo dodatnega $$$, kjer bodo oni spet prvi v vrsti.
Magic

Magic1 ::

Haha, je bila zdravstvena kriza dva meseca nazaj. Zdaj je že vse v redu. Zdravnikov več ne potrebujemo, torej so ukinili novo medicinsko fakulteto. Torej bomo še naprej pridelali isto količino zdravnikov v 100 let starih prostorih:)). Samo lahko pa nekateri delajo za 85EUR/h neto. Jao mučke od mučk, kot ponavadi.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

LeQuack ::

Sindikat si je oddahnil, njihov največji strah je več zdravnikov in morebitna nižja cena posledično.
Quack !

Magic1 ::

Sej to je že dolgo jasno, da sindikat ne dela za povprečnega zdravnika, še manj pa za družince, kjub temu da so osnova za zdravstvo.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

Mato989 ::

Magic1 je izjavil:

Sej to je že dolgo jasno, da sindikat ne dela za povprečnega zdravnika, še manj pa za družince, kjub temu da so osnova za zdravstvo.


Sindikat je cehovska organizacija... kdaj vam bo to jasno. Sindikatu je cilj da ugaja svojim članom ki pa imajo cilj zaslužit čim več oz. čim boljše delovne pogoje... Sindikat ni tu zato da bo skrbel za državljane, on skrbi za zdravnike...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Wrop ::

Ja saj je to njegova primarna funkcija. Za koga se pa bo zavzemal, če ne za svoje člane?
Imaš sicer tudi druge vrste sindikatov, ki jih nadvse skrbi za proračun države, če niso pravi na oblasti, če pa so, potem pa ta skrb hitro izpuhti.

Magic1 ::

Problem je ker se ne zavzema za svoje "člane". Različnih članov je preveč in posledično niso nobenemu odgovorni. To da je kritična situacija pri družinskih zdravnikih, se ve že desetletje. Jaz še nisem slišal ene izjave od sindikata, da bi se zavzeli za kaj drugega, kot višje plače za vse. Nekoga ki dela prekomerno in mu delodajalec mučka za vsako naduro, ne zanima 2% višja plača. In tega je sedaj ogromno po ZDjih tako v Lj., Celju in Mariboru.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

Mato989 ::

Magic1 je izjavil:

Problem je ker se ne zavzema za svoje "člane". Različnih članov je preveč in posledično niso nobenemu odgovorni. To da je kritična situacija pri družinskih zdravnikih, se ve že desetletje. Jaz še nisem slišal ene izjave od sindikata, da bi se zavzeli za kaj drugega, kot višje plače za vse. Nekoga ki dela prekomerno in mu delodajalec mučka za vsako naduro, ne zanima 2% višja plača. In tega je sedaj ogromno po ZDjih tako v Lj., Celju in Mariboru.


Zato ker pač drugega ni za naredit... lahko se sicer zavzemamo za več vpisnih mest, ampak to pomeni da bo rešitev čez 7 ali 10 let... denarci so pa naslednji mesec kajne...

V osnovi bi pa jaz predvsem skenslal VSO birokracijo družinskim zdravnikom... oni so tam da sprejemajo ljudi in naj snemajo diagnoze pol pa naj administrator preko javnih del to vtipkuje... ne pa zdravnik za 2,5k neto tipkat v PC... on mora delat z ljudmi 7,5h na dan VSAKI DAN...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Lonsarg ::

Ja ZZZS bi moral centralno rihtat administracijo as a service za vse. To da se vsaka ambulanta za po 2+ zaposlenimi sama zafrkava je absurd.

Ampak pricakovati kaj tako dobrega in ucinkovitega od drzavne ustanove je zal mal prevec optimisticno. Dobra organizacija in drzavno zal ne gre skupaj.

LeQuack ::

Mato989 je izjavil:


V osnovi bi pa jaz predvsem skenslal VSO birokracijo družinskim zdravnikom... oni so tam da sprejemajo ljudi in naj snemajo diagnoze pol pa naj administrator preko javnih del to vtipkuje... ne pa zdravnik za 2,5k neto tipkat v PC... on mora delat z ljudmi 7,5h na dan VSAKI DAN...


Če bodo mogli tolk delat bodo stavkali.
Quack !

LeQuack ::

LeQuack je izjavil:

Mato989 je izjavil:


V osnovi bi pa jaz predvsem skenslal VSO birokracijo družinskim zdravnikom... oni so tam da sprejemajo ljudi in naj snemajo diagnoze pol pa naj administrator preko javnih del to vtipkuje... ne pa zdravnik za 2,5k neto tipkat v PC... on mora delat z ljudmi 7,5h na dan VSAKI DAN...


Če bodo mogli tolk delat bodo stavkali.


Evo že stavkajo, no od jutri naprej. 5.800 € bruto povprečna plača, 45+dni dopusta in razni (kovid) dodatki so premalo, premalo da bi bili motivirani delati. Tako da če mora kdo do zdravnika, tough luck.

https://www.24ur.com/novice/slovenija/z...
Quack !

111111111111 ::

LeQuack je izjavil:

Evo že stavkajo, no od jutri naprej. 5.800 € bruto povprečna plača, 45+dni dopusta in razni (kovid) dodatki so premalo, premalo da bi bili motivirani delati. Tako da če mora kdo do zdravnika, tough luck.

Družinci teh cifer ne vidijo. :)
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

PrihajaNodi ::

Zato pa sta ti in tvoja z dodatki pokupila stanovanja...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

111111111111 ::

PrihajaNodi je izjavil:

Zato pa sta ti in tvoja z dodatki pokupila stanovanja...

Sedaj jih ugodno prodajam 10.000€ na kvadrat v Murglah. Direktno zraven Kučana. Zanima se že Golob, ampak mislim, da bi Kučana najbolj zajebal, če mu tebe naselim notri.

Mogoče ti ga dam kar zastonj. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Mato989 ::

https://www.rtvslo.si/zdravje/v-brezisk...

Nov dan, nov debilizem preplačanega zdravstva... ves keš vrnit pa še za šolanje
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Magic1 ::

Haha, sobni zdravnik. Tako je trenutno stanje v slo zdravstvu. Folk direkt iz faksa opravlja delo, za katero še ni kvalificiran, ker kadra ni dovolj. Samo Mato itak ne ve kaj je to sobni zdravnik.
Sem na lastne oči gledal kako se je specializacija opravljala v Lj. Namesto da bi delal nekaj časa zdravnik s mentorjem, da pridobi vsaj nekatere izkušnje, so jih poslali same v ambulanto nadomeščat, da delajo sami, kot izkušeni zdravniki. Še zelo malo gre narobe, glede na način dela. Pa da ne govorimo o 28h delovnem času v dveh dneh...
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

Mato989 ::

Magic1 je izjavil:

Haha, sobni zdravnik. Tako je trenutno stanje v slo zdravstvu. Folk direkt iz faksa opravlja delo, za katero še ni kvalificiran, ker kadra ni dovolj. Samo Mato itak ne ve kaj je to sobni zdravnik.
Sem na lastne oči gledal kako se je specializacija opravljala v Lj. Namesto da bi delal nekaj časa zdravnik s mentorjem, da pridobi vsaj nekatere izkušnje, so jih poslali same v ambulanto nadomeščat, da delajo sami, kot izkušeni zdravniki. Še zelo malo gre narobe, glede na način dela. Pa da ne govorimo o 28h delovnem času v dveh dneh...


Stari, pa boli me K kdorkoli je, vsak ki je dal prvo pomoč skozi in ima izpit za avto oz. vsak ki ni degen, mora znat preverit življenjske znake osebi...

Nima tu veze če je zdravnik... tudi če bi bil zdr. tehnik ali negovalka... Če to ne znajo bi morali vračat še minimalce.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Magic1 ::

Ti že veš kako očiten je pulz pri nezavestnem 80 letniku. Ekg se meri samo zaradi lepšega... A sploh veš kaj je to, a to ne pride zraven izpita za avto?
Magic

Mato989 ::

Magic1 je izjavil:

Ti že veš kako očiten je pulz pri nezavestnem 80 letniku. Ekg se meri samo zaradi lepšega... A sploh veš kaj je to, a to ne pride zraven izpita za avto?


Če nisi ziher ga ne razglasiš za mrtvega brez double checka... dosti simpl.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Magic1 ::

Vse se lahko vedno double checka, samo čas v družinski medicini ni alociran za to.
Magic

fikus_ ::

Družinski zdravniki niso v zavidljivem položaju, še posebej izven urbanih središč. Srečajo v svoji ambulanti razno razne ljudi, ki so pacienti in "pacienti". Poleg tega se pa pogostokrat nimajo na koga za obrniti v nekem trenutku za posvet.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

111111111111 ::

Mato989 je izjavil:

https://www.rtvslo.si/zdravje/v-brezisk...

Nov dan, nov debilizem preplačanega zdravstva... ves keš vrnit pa še za šolanje

Hmm... zdravnika "krvavo" potrebujejo. Verjetno dela samo 8 ur, pa še takrat se mu ne da.

Mato989 je izjavil:

Stari, pa boli me K kdorkoli je, vsak ki je dal prvo pomoč skozi in ima izpit za avto oz. vsak ki ni degen, mora znat preverit življenjske znake osebi...

Nima tu veze če je zdravnik... tudi če bi bil zdr. tehnik ali negovalka... Če to ne znajo bi morali vračat še minimalce.

Jap, ker ti bi to znal in ne bi zajebal niti enkrat.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

LeQuack ::

Protestniki pravijo da imamo zanič zdravstvo, hkrati pa so glupi in protestirajo še za več zanič javnega zdravstva. Predvidevam da dotični ne prispevajo veliko ali sploh kaj v proračun.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/g...
Quack !

aviator ::

fikus_ je izjavil:

Družinski zdravniki niso v zavidljivem položaju, še posebej izven urbanih središč. Srečajo v svoji ambulanti razno razne ljudi, ki so pacienti in "pacienti". Poleg tega se pa pogostokrat nimajo na koga za obrniti v nekem trenutku za posvet.


Za veliko "pacientov" bi bilo dovolj en FDV ali FUDS diplomat, ki bi si pogledal 2 sezoni Housa in bi mu dali zdravniki haljo.

Ljudi namrec rabijo, da jih nekdo poslusa in delovati mora pomemben.

LeQuack ::

Potem je dosti ChatGPT.
Quack !

111111111111 ::

Stari, v medicini so nore plače, praktično nič ne delaš. Le zakaj se ne prijavi več kandidatov?

https://www.24ur.com/novice/slovenija/1...
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
««
26 / 27
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stavka zdravnikov 2024 (strani: 1 2 3 493 94 95 96 )

Oddelek: Problemi človeštva
4750218915 (1197) Jure14

Sv........ v slovenskem zdravstvu 2 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Loža
1271161845 (56357) 111111111111
»

Plača srednje medi. sestre (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26340431 (32088) Malidelničar
»

Obremenjenost družinskih zdravnikov med epidemijo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10814883 (11334) Mato989

Več podobnih tem