Forum » Programiranje » REST API - object model
REST API - object model
papasmrk ::
Pozdravljeni,
danes so REST API nekako standard, ki je nadomestil SOAP storitve in posledično je tudi format podatkov prešel iz xml v json.
Pri SOAP-u sem imel prakso, da sem v XmlSpy narisal xsd shemo v kateri sem definiral classe in propertyje in potem s toolom xsd.exe zgeneriral c# kodo. Kakšna je kaj praksa danes pri dizajniranju objektnega modela, ki bo potem uporabljen v REST API. Obstaja kak visual tool s katerim narišem elemente in njihove pripadajoče propertyje in jih potem pretvorim v c# kodo ?
Kakšen pristop kaj uporabljate pri dizajniranju objektnega modela znotraj kakšnega projekta?
hvala in lep pozdrav.
danes so REST API nekako standard, ki je nadomestil SOAP storitve in posledično je tudi format podatkov prešel iz xml v json.
Pri SOAP-u sem imel prakso, da sem v XmlSpy narisal xsd shemo v kateri sem definiral classe in propertyje in potem s toolom xsd.exe zgeneriral c# kodo. Kakšna je kaj praksa danes pri dizajniranju objektnega modela, ki bo potem uporabljen v REST API. Obstaja kak visual tool s katerim narišem elemente in njihove pripadajoče propertyje in jih potem pretvorim v c# kodo ?
Kakšen pristop kaj uporabljate pri dizajniranju objektnega modela znotraj kakšnega projekta?
hvala in lep pozdrav.
Za komentiranje se moraš prijaviti
kuall ::
Ne rabiš nič drugega kot json request in response primer. Kaj bi ti še imel?
pol pa uporabiš samo https://json2csharp.com/
fukni to not pa boš vidu
pol pa uporabiš samo https://json2csharp.com/
fukni to not pa boš vidu
{ dec:12.3, str:"string", intgr:123, boul:true, sub: { dec:12.3, str:"string", intgr:123, boul:true } } Da dobiš // Root myDeserializedClass = JsonConvert.DeserializeObject<Root>(myJsonResponse); public class Sub { public double dec { get; set; } public string str { get; set; } public int intgr { get; set; } public bool boul { get; set; } } public class Root { public double dec { get; set; } public string str { get; set; } public int intgr { get; set; } public bool boul { get; set; } public Sub sub { get; set; } }
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C# - domača nalogaOddelek: Programiranje | 2196 (1737) | IceBoX |
» | [c#] iz class v classOddelek: Programiranje | 873 (747) | darkolord |
» | C# LinkedListOddelek: Programiranje | 1172 (1023) | PoPon2 |
» | C# tabelaOddelek: Programiranje | 1007 (859) | Mitja Bonča |
» | C# get/setOddelek: Programiranje | 1063 (999) | japol |