» »

Nvidia det 52.14 (še vedno beta), FX končno konkurenčen

Nvidia det 52.14 (še vedno beta), FX končno konkurenčen

morphling1 ::

Anadov drugi del primerjave med 9800XT in 5950 ter IQ pod drobnogledom

Jah, kljub govoricam mnogih pesimistom je Nvidii vendarle uspelo skupaj spravit driverje, ki so odpravili večino problemov, ki so se pojavljali zadnji mesec. IQ je na enakem nivoju kot pri ATi-jevih karticah, hitrostno pa sta kartici tudi več ali manj izenačeni, par testov ATi še vedno dominira, samo razlika je močno zmanjšana, openGL je pa še vedno nVidiina boljša stran.

Final words: If you made it all the way through the section on TRAOD, you'll remember the miniboss named compilers. The very large performance gains we saw in Halo, Aquamark3, X2 and Tomb Raider can be attributed to the enhancements of NVIDIAs compiler technology in the 52.xx series of drivers. Whether a developer writes code in HLSL or Cg, NVIDIAs goal is to be able to take that code and find the optimum way to achieve the desired result on their hardware. Eliminating the need for developers to spend extra time hand optimizing code specifically for NVIDIA hardware is in everyone's best interest. If NVIDIA can continue to extract the kinds of performance gains from unoptimized DX9 code as they have done with the 52.14 drivers (without sacrificing image quality), they will be well on their way to taking the performance crown back from ATI by the time NV40 and R400 drop. NVIDIAs GPU architecture is a solid one, but it just needs to be treated the right way. From our angle, at this point, compiler technology is NVIDIAs wildcard. Depending on what they are able to do with it, things could go either way.

Right now NVIDIA is at a disadvantage; ATI's hardware is much easier to code for and the performance on Microsoft's HLSL compiler clearly favors the R3x0 over the NV3x. NVIDIA has a long road ahead of them in order to improve their compilers to the point where game developers won't have to hand-code special NV3x codepaths, but for now ATI seems to have won the battle. Next year will be the year of DX9 titles, and it will be under the next generation of games that we will finally be able to crown a true DX9 winner. Until then, anyone's guess is fair game.


Jep šele leto 2004 bo pokazalo, kdo je pravi zmagovalec v DX9, vse to kar se dogaja sedaj je samo ogrevanje pred nevihto, ki prihaja (upam, da predvsem softwersko) Anyway jaz pravim, da bodo letos glavno vlogo igrale predvsem cene, na žalost največji problem grafičnih kartic ostaja v tem da starejšim Hi-end modelom, cene v bistvu ne padejo veliko saj jih enostavno prenehajo izdelovati in ni tako kot pri procesorjih kjer bivši Hi-end sčasoma postane mid in low-end s temu primerno ceno. Pa še nekaj upam, da bo srednji razred grafičnih kartic v prihajajočem letu končno postal malo bolj zvest posnemovalec top kartic, ne pa da bo vse skupaj samo skupek močno hardwersko okrnjenih kartic s papirnimi zmogljivostmi. Višji in srednji razred bi morala biti v osnovi enaka, razlike bi pa morale obstajati samo v frekvencah gpu-ja in počasnejših (cenejših) spomiskih čipih, tako kot je bilo v času pred DX9 generacijo (eh saj vem večni optimist :))
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

gamer ::

tko kt je blo že povedan :D, dokler nau dost špilov za dx9 to dx9 nč ne pomen... tko da je za enkrat moj radeon8500le še kr vredu :D

planetparty ::

Se strinjam, in upam, da tudi drugi moslijo podobno, ker kot vidim eni tekmujejo za večji 3d mark rezultat...pa delajo neumne nakupe kot so FX 5900 Ultra...
Pozivam vas vse, da končno pridete k pameti in ne mečite denarja v blato, raje porabite težko prisluženi denar za kaj bolj pametnega, koristnega:))

Ja, mogel sem povedati8-)

boštjan ::

morph1,se popolnoma strinjam s tem kar si napisal v 2.odstavku.Mene neznansko moti,da ATi starejše kartice preneha proizvajat(9500,9700,9000),samo zato da da na trg novejše in v isti cenovni razred,pol pa so te karte enako sraje,al pa še slabše, kot tiste,ki so jih vzeli iz proizvodnje.Pri nVidi se še da dobit starejše modele,pa tudi to ne bo več dolgo.
glede periodičnega menjavanja hi-end kartic pa je tudi nesmisel,saj se samo denar beg meče,razen če jih zastonj dobivaš.sicer pa naj vsak dela kot hoče,za sebe vem da sem si kupo 9500pro za kar lep čas,razen če bo crknila,pol sem primoran v nakup druge.

Grey ::

WOW končno bojo dodal mal sape mojmu FX5200. Sicer pa je to res kar pravi članek. GeForce 5950Ultra bi tut js kupu če b meu dnar tko da taki nakupi niso napaka če si navdušen igralec in daš veliko na izgled in hitrost igre. Slabo luč na nVidio so dali slabi testi(beta driverji) in ljudska domišljija. Končn sm dubu upanje za nVidio nazaj.
"Keep up the good work nVidia.":))

planetparty ::

Grey LOL, kaj pa ti pričakuješ, da bo FX 5200 delal zdaj kot Radeon 9700:P ;)
Pohitrotev bo, ampak vprašanje kakšna, zanimivo pa bo postalo če zdaj FX 5200 prehiti Radeon 9200, ampak v to dvomim:\

Zgodovina sprememb…

GUFY ::

In kje se jih da dolpotegnt?:\
Včeri sm probu 52.13 detonatorje pa so bl za en k***c, so mi 51.75 bolš delal. Upam, da bodo 52.14 boljši.:)

Grey ::

GUFY:
V testih je bilo govora o 52.14 ne o 52.13(še vedno beta). Tko da o tem ne bi...

robibrk:
A sm mogoče kej tazga napisu? To je izven realnih sposobnosti te kartice, sm ena mala pohitritev pa bo, tolk da kje neha štekat(tistih+3fps več).

po moje je nVidia zasrala s temi karticami tkole:
1. kupili so delavce iz ex 3dfx (major mistake)
2. hotl so kr neki po svoje delat(Cg pogon), čeprav bi veliko več omogoču tem karticam in bi ATi tuki pop..il
3. niso dobr razporedil zmogljivosti kartic s cenami(preveliki razmiki v cenah(to je bilo veliko bolje urejeno s serijo Ti)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DX10 Benchmarks - Call Of Juarez

Oddelek: Navijanje
244101 (2824) Tilen
»

Urbi et Orbi: Radeon HD 2000 serija (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
759872 (6142) M-XXXX
»

Geforce FX5200 vs. FX5600?

Oddelek: Kaj kupiti
231325 (1030) Cranchi
»

ATi v Half-Life 2 pomete z nVidio (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
837676 (7676) norvalk

Več podobnih tem