» »

zaostajanje zvoka, slike - zoom, discord, teams

zaostajanje zvoka, slike - zoom, discord, teams

Phantomeye ::

Živjo,

Zadnjih par dni ali več mi zoom in ostale konferenčne aplikacije (discord, teams itd) strašno "štekajo" (recimo prekinjanje, hitro predvajanje govora po "bufferingu") itd.

Ne vem kje bi lahko bil problem. Uspel sem identificirati na mrežo.

Mi je pa čudno, imam 750/100 mb/s linijo, po pa hiši teče gigabit linija. Kar pomeni, da vse druge storitve delajo OK (netflix, torrenti) in s polno hitrostjo. Prav tako brskanje po spletu.

Samo konferenčna orodja imajo neke težave.

Pozna kdo rešitev? Je kdo naletel na podobn problem itd?

hvala!

RedDrake ::

Preveri v task managerju koliko imaš utilization CPU/GPU/diska med težavami. Morda se tam pokaže razlog.

Meni se je recimo na par PC-jih zgodilo, da je posodobitev avtomatsko vklopila strojno pospeševanje s pomočjo grafične kartice, ki pa je bila na mašinah 8-9 let star "dogshit" in je vse skupaj začelo delovati zelo slabo. Task manager je kazal GPU 100% ves čas ko sem imel Zoom "klic" ...

Phantomeye ::

RedDrake je izjavil:

Preveri v task managerju koliko imaš utilization CPU/GPU/diska med težavami. Morda se tam pokaže razlog.

Meni se je recimo na par PC-jih zgodilo, da je posodobitev avtomatsko vklopila strojno pospeševanje s pomočjo grafične kartice, ki pa je bila na mašinah 8-9 let star "dogshit" in je vse skupaj začelo delovati zelo slabo. Task manager je kazal GPU 100% ves čas ko sem imel Zoom "klic" ...

Bom počekiral ob naslednjem klicu, ampak dvomim, ker 1. PC je nov in ni švoh. 2. Enako je bilo na telefonu (preko wifi).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nVidia GTX ne downcloacka v IDLE z najnovejšimi driverji

Oddelek: Pomoč in nasveti
11734 (567) nsa_ag3nt
»

RAM se sam od sebe prenatrpa

Oddelek: Pomoč in nasveti
131573 (883) Ribič
»