Forum » Strojna oprema » Upočasnjevanje tablice z leti !!??
Upočasnjevanje tablice z leti !!??
Netrunner ::
Imam eno asus transformer tablico na kateri je primarno tekel windows 8.1 katerega sem nadgradil na verzijo 10. Zadeva je delala solidno vendar zadnje 2 leti pa dela katastrofalno počasi. Naredil sem factory reset in sedaj dela malo boljše vendar vseeno daleč od zadovoljivega.
Tabliva se uporablja večino časa samo za surfanje po netu in zato mi ni jasno zakaj mora delati tako počasi? Kaj se lahko z leti zgodi, da zadeva ne deluje več noramlno? Saj ssd noter se ne upočasni, cpu tudi ne, ram tudi ostaja enak...
Ja razumem, da se programska oprema nadgrajuje, vendar računalnik ni tako šfoh, da bi brskalnik odpiral par sekdund??
Sem sklopil vse nepotrebne windows nastavitve in indeksiranje ipd, vendar še vedno je za en k...
Pa to opažam tudi pri kolegih ki imajo enake probleme. Android tablice so še slabše kaj slišim.
Kakorkoli, tablica teče na atom cpu 1.46ghz in ima 2gb rama. Ja saj razumem da je šfoh za današnje standarde vendar vseeno en brskalnik pa bi lahko poganjalo normalno. Kaj je smiselno mogoče naložit kak linux mint gor ali kakšno verzijo androida? .. ali kaj tretjega, da jo naredim malo bolj uporabno?
Tabliva se uporablja večino časa samo za surfanje po netu in zato mi ni jasno zakaj mora delati tako počasi? Kaj se lahko z leti zgodi, da zadeva ne deluje več noramlno? Saj ssd noter se ne upočasni, cpu tudi ne, ram tudi ostaja enak...
Ja razumem, da se programska oprema nadgrajuje, vendar računalnik ni tako šfoh, da bi brskalnik odpiral par sekdund??
Sem sklopil vse nepotrebne windows nastavitve in indeksiranje ipd, vendar še vedno je za en k...
Pa to opažam tudi pri kolegih ki imajo enake probleme. Android tablice so še slabše kaj slišim.
Kakorkoli, tablica teče na atom cpu 1.46ghz in ima 2gb rama. Ja saj razumem da je šfoh za današnje standarde vendar vseeno en brskalnik pa bi lahko poganjalo normalno. Kaj je smiselno mogoče naložit kak linux mint gor ali kakšno verzijo androida? .. ali kaj tretjega, da jo naredim malo bolj uporabno?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
pegasus ::
Web postaja bolj kompleksen, baterija peša. Za prvo lahko začneš webdeve kurcat, za drugo preveri če se obnaša bolje, ko je na polnilcu.
Netrunner ::
Baterija se še presenetljivo dobro drži in ni razlike med hitrostjo delovanja če je pritaknjen na elektriko.
Nisem vedel da lahko flash spomin degradira oz. se upočasni? Kar pomeni da kaj dosti ni za narediti. Kolega ima neko tablico od toshibe, katera je bila nova cca 1200€ in dela ravnotako za en k..., kar mi da vedeti, da se dragih stvari ne splača kupovati. Se bolj splača kupiti poceni in menjat vsako leto kot nekaj dražjega očitno.
Nisem vedel da lahko flash spomin degradira oz. se upočasni? Kar pomeni da kaj dosti ni za narediti. Kolega ima neko tablico od toshibe, katera je bila nova cca 1200€ in dela ravnotako za en k..., kar mi da vedeti, da se dragih stvari ne splača kupovati. Se bolj splača kupiti poceni in menjat vsako leto kot nekaj dražjega očitno.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
opeter ::
Seveda, od konstantnega pisanja ... to pa je problem zalepljenih komponent, ki jih ni mogoče enostavno menjati.
https://apple.stackexchange.com/questio...
In ta problem ne bo rešila nobena obljuba, niti Appleove magične besede.
Pa tudi čez čas privzeti sistemski (RAM) pomnilnik na starejših tablicah/telefonih, pa naj bo to 512 MB, 1 GB, 2 GB itn. enostavno ne bo dovolj, spletni servisi, reklame itn. so strojno vse bolj zahtevni. A sem že omenil procesorje?
Poganjanje modernih spletnih servisov zahteva svojo ceno.
https://apple.stackexchange.com/questio...
In ta problem ne bo rešila nobena obljuba, niti Appleove magične besede.
Pa tudi čez čas privzeti sistemski (RAM) pomnilnik na starejših tablicah/telefonih, pa naj bo to 512 MB, 1 GB, 2 GB itn. enostavno ne bo dovolj, spletni servisi, reklame itn. so strojno vse bolj zahtevni. A sem že omenil procesorje?
Poganjanje modernih spletnih servisov zahteva svojo ceno.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Ahim ::
Seveda degradira (vec celic kot je unicenih, slabsi je performance, dokler ne postane cisto neuporaben). Ampak proizvajalci to tudi vedo, zato prodajajo flash po razlicni ceni (ze v startu bolj defekten = cenejsi) in nato ga integratorji vgradijo v naprave razlicnega cenovnega ranga. Ugani kaksen flash se znajde v najcenejsih izdelkih?
Crkne pa enako lahko nov Rolls-Royce kot nova Dacia ... najbrz se prej ob vseh dodatkih, ki jih ima RR.
hojnikb ::
Problem teh starih poceni tablic je to, da so mele najbolj pocen eMMC spomin, kateri v vecini primerov ni podpiral niti trima. Zadeva je slej k prej postala obupno pocasna, ker je spomin ratal pocasnejsi od trdega diska.
Ista zgodba z poceni androidnimi telefoni.
Lahko poskusis z secure erasom (partedmagic ma recimo skripto) ce ga podpira. Tako zna bit spet en cas mir. Druga opcija je pa to, da das gor kaksne stripped down windowse, ki bojo manj pisal po disku.
Ista zgodba z poceni androidnimi telefoni.
Lahko poskusis z secure erasom (partedmagic ma recimo skripto) ce ga podpira. Tako zna bit spet en cas mir. Druga opcija je pa to, da das gor kaksne stripped down windowse, ki bojo manj pisal po disku.
#brezpodpisa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tablica za nezahtevno uporabo (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7427 (3975) | kanarin |
» | Tablica - pomoč prosim :)Oddelek: Pomoč in nasveti | 4194 (3263) | Han |
⊘ | Prehod android - IOS ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 27105 (23920) | Mavrik |
» | Nakup digitalne video kamereOddelek: Kaj kupiti | 3481 (2728) | Calligula |
» | [MP3] predvajlaniki s trdim diskomOddelek: Zvok in slika | 4376 (2765) | kapca81 |